keskiviikko 02. helmikuun 2011

Kotimme pohjapiirros: ennen-nyt-tulevaisuudessa:)

Kiireisen tammikuun jälkeen alkaa taas olla energiaa suunnitella oman kodin remppaamista. Ikuisuusprojektit eli olkkari ja tyttöjen huoneet ovat listalla seuraavana. Mutta tässä ensin pohja, josta on lähdetty (osan kuvista saa klikattua isommaksi):

Tällä hetkellä meillä näyttää tältä:

1. Lilian huone; ongelmana kolme huoneeseen aukeavaa ovea. Tulevaisuudessa lattia maalataan valkoiseksi ja seinät saavat myös maalipinnan.
2. Julian huone; liian vähän ehjää seinäpinta-alaa. Hups, vaatehuoneessa ei ole liukuovea vaan siitä myös ovi aukeaa sisäänpäin (näkyy seuraavassa kuvassa).
3. Meidän makuuhuone
4. Olohuone
5. Takkahuone, jossa vanha paljon tilaa vievä takka on vaihdettu uuteen. Lisäksi vanha laakaovi vaihdettiin lasiparioviin takkahuoneen rempan myötä.
6. Ruokatila ja keittiö; rempan myös tuo ruokatilan ja keittiön välissä ollut pyökkinen taiteovi hävitettiin. Lisäksi pohjassa näköjään näkyy vielä tuo saarekkeen päällä ollut vitriini. No, sekin lähti pois.
7. Eteinen; peililiukuovet peittävät nykyään ulkovaatekaaosta 🙂

Ja tulevaa…aloitetaan meidän makkarista. Siihen tulee ne lasipariovet sekä vaatesäilytystä oikean puolimmainen seinä täyteen. Eteiseen tekisi myös mieli tehdä pieni muutos (sori rakas😉, mutta lattia on juuri vuosi sitten laatoitettu, eikä tuon nykyisen vinoseinän alla ole laattaa. Joten saattaa mennä palapeliksi tuo lattia… Lisäksi hamaan, korostan sanaa hamaan, tulevaisuuteen kuuluu tuo aivan hölmösti suunniteltu khh+wc+ph+s. Sen suunnitelmat löytyvät sivupalkissa olevasta ”opinnäytetyöni” kohdasta. Materiaalit vaihtuvat varmasti vaaleampiin, mutta pohja tulee olevan tuon linkin takaa löytyvän pohjan kaltainen.

Kuten näkyy, niin meillä ei juuri ehjiä seiniä ole, ikkunapinta-alaa onneksi on paljon. Joten tuon seinäpinta-alan vähyyden takia vielä mietin tuota lasipariovien laittoa makkariin…pitäis nääs olla aina sänkykin pedattuna 😉
Ja sitten kun nämä kaikki edellä mainitut rempat on tehty, niin siirrytään tyttöjen huoneiden väliseen tilaan. Eli vaatehuollon ja kylppärin järkeistämiseen. Toisaalta tekisi mieli heivata koko veski tuosta pois, mutta toisaalta tytsyt voivat teini-iässä arvostaa omaa vessaa suihkulla. Tuohon tilaan sopisi esim. walk-in closet. Kassotaan ny!
Hahmottelin hieman noita lasipariovia tuohon makkarin seinään (suonette anteeksi erittäin ryppyisen skissipaperin ;). Olishan ne ihan kivat… piano siirtyisi sitten tuohon oikealle kädelle jäävälle seinälle.
Kuvassa myös vähän sitä värimaailmaa, jota tulevaan makkariin haluan. Jokseenkin siis sama kuin eräässä koulutyössäni käyttämässäni makuuhuoneessa….joka löytyy täältä.
Seuraavaksi pääsette kurkkimaan tulevaan makkariimme 🙂

5 Responses to “Kotimme pohjapiirros: ennen-nyt-tulevaisuudessa:)”

  1. JaanaElina sanoo:

    Mukavalta näyttää suunnitelma.Kiva oli katsoa pohjakuvaa,siitä saa paremmin kuvaa tiloista.

    Monesti jonkun aikaan kun on asunut,huomaa ne kohdat joihin haluaa muutosta.

    Pariovet olisi täälläkin toiveena,meillä ei vaan sovi oikein mihinkään.

    Mukavaa illanjatkoa.

  2. Johanna sanoo:

    Mukavia suunnitelmia sinulla, kiva kun havainnollistit piirustusten / pohjapiirustusten avulla. Upeita suunnitelmia kerrassaan. Ihanaa keskiviikkoa sinulle Maria <3

  3. J sanoo:

    Kauniit värit olet valinnut makkariin, nuo pariovet ois kyllä ihanat 🙂

  4. Maria sanoo:

    JaanaElina: kiitos, olen huomannut saman, että pohjakuva selkiyttää suunnitelmassa kärryillä pysymistä. Meillä on nuo pariovet jo olkkarin ja takkahuoneen välissä joten pikkuisen mietityttää tuleeko liikaa, jos laitetaan vielä toisetkin pariovet olkkariin. Ihanaa torstaita <3
    Johanna: kiitosta kaunista 🙂 Ihanaa torstaita myös sinulle <3
    J: kiitos, nuo värit toivottavasti pitää. Mulla kun tää mieli muuttuu päivittäin 😉 Ihanaa torstaita <3

  5. […] pari siihen matolle ostaa…. Täällä ja täällä kattavampia kuvia tuosta takkahuoneesta ja täällä pohjapiirrustusta. Tässä siis vain tuota tiiliseinää….tiiliseinäfetissikin on tässä […]

Kommentoi