sunnuntai 04. syyskuun 2011

Fudge Browniet

Moi!

Mitä kuuluu?

Selailin taaksepäin juttujani ja yllättävän usein sunnuntaina on ollut leivontapäivä. Joten samaa rataa jatketaan 🙂 Leipominen rentouttaa mukavasti ja antaa tekosyyn lykätä pyykkien viikkausta myöhemmälle. Törmäsin täällä niin syntisen herkulliseen ja lihottavan tuntuiseen reseptiin, että pakkohan tuota oli testata. By the way, elämäntaparemontti voi erittäin hyvin. Viikolla syödään terveellisesti ja viikonloppuna lipsutaan. Kuitenkaan övereitä vetämättä. Juoksulenkit pitenevät ja nyt tulee juostua jo 12 kilometriä kivuttomasti. Tai oikeastaan nyt on taas se vaihe, että kun lenkistä on takana 8-9 kilometriä niin tuntuu siltä, ettei halua edes lopettaa. Vaaka näyttää lukemia, joita on viimeksi näyttänyt seitsemän vuotta sitten Juliasta ensimmäiseen äitiysneuvolaan mennessä. Joten niin kauan kuin jaksan viikot skarpata niin sallin itselleni viikonloppuna herkkuja.

Suklaa ei ole koskaan ollut mikään intohimo mulle ja senpä takia palanen näitä brownieseja riitti:

 FUDGE BROWNIES

Pohja

250 g voita
500 g sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl pikakahvijauhetta
3 dl leivontakaakaojauhetta
4 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
200 g tummaa suklaata
  1. Sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja anna sen sulaa, ota seos liedeltä.
  2. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe, suola, pikakahvijauhe ja kaakaojauhe keskenään.
  3. Riko munat kulhoon ja vispaa keskenään sekoitettu vaniljasokeri-leivinjauhe-suola-pikakahvijauhe-kaakaojauhe-seos siihen.
  4. Sekoita joukkoon voi-sokeriseos ja seuraavaksi vehnäjauhot.
  5. Sulata suklaa ja sekoita se lopuksi joukkoon.
  6. Kaada massa noin 22 x 22 cm:n vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin tunniksi. Leikkaa hyvin jäähtyneenä pieniin paloihin.

Kuorrutus

100 g voita
5 rkl leivontakaakaojauhetta
1½ dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kuumaa vettä
150 g tummaa suklaata

Valmista kuorrutus vatkaamalla pehmeä voi, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa kuuma vesi joukkoon ja sekoita lopuksi sulatettu suklaa. Vatkaa seosta kunnes se on pursotettavaa.

Nyt ylös, ulos ja lenkille!

Suloista sunnuntain jatkoa sinulle ♥


9 Responses to “Fudge Browniet”

  1. Jaana sanoo:

    Siis voi nam!! Näyttää ja kuulostaa NIIN hyvältä, että on ehkä pakko tehdä näitä. =)

  2. Lumo sanoo:

    Mmm… nam! Tuota täytyy tehdä (tai välttää…)

  3. Marika sanoo:

    Voi kääk, minkä reseptin laitoit jakoon! Pakko testata heti, kun saan suklaata käsiini 🙂

    Yritin muuten liittyä blogisi lukijaksi, mutta se ”liity tähän sivustoon” -osio ei toiminut… noh, joku toinen kerta sitten, ehkä blogger taas vaihteeksi jumittaa.

  4. Anonymous sanoo:

    Namskin, tuota pitää melkeen kokeilla sopivan välin tullen 🙂 Kiitos!
    -2:n tytön äiti-

  5. Heli sanoo:

    Voi miten hienosti olet onnistunut keventämään!! Mä en onnistu sitten millään….. herkkuja menee niin arkena kuin pyhänä.. plääh. Enkä ole saanut itteeni juoksemaankaan, vaikka niin oli kovat aikomukset.. Noh, koitan tästä skarpata… Mutta tosissaan, hienosti sinä olet onnistunut!! Ja hyvä on tuo systeemi, että viikolla skarppaa ja viikonloppuna sitten rentoilee hiukkasen.

  6. Tätä on pakko testata joku päivä..niin herahti vesi kielelle.

  7. Maria sanoo:

    Kokeilkaahan ihmeessä; mä vein loput töihin, kun meillä ei kulunut 🙂 On aikas äkkiäklöä, joten hyvä niin; pieni pala riittää 🙂 Marika: höh, liityhän nyt ihmeessä, jos bloggeri toimii ja Heli: kiitos, täytyykin mennä seuraamaan sun kevennysprojektia jahka taas löydän aikaa tähän bloggailuun enemmän 🙂

  8. Heli sanoo:

    Voi Maria, kun siinä ei ole mitään seurattavaa.. =D Se ei ole päässyt edes alkuun vielä. Paitsi no, tänään en ole syönyt YHTÄÄN herkkuja.. ja olin tunnin suunnistamassa.. jos tää olis se alku.. Mutta muutoin tervetuloa vaan kattelemaan, lähinnä remppaa vaan pukkaa mun blogissa. Koitahan nyt kuitenkin muistaa myös rentoilla ettet ihan huku pelkästään töihin!!

  9. Maria sanoo:

    Heli, kyllä se siitä 🙂 Juu, tuun katsomaan ja kommentoimaan, pikaisesti kävin vilasemassa iiiihania olkkarikuvia 🙂 Kiitos, nyt meen rentoileen :)) Ihanaa viikonloppua <3

Kommentoi