tiistai 08. maaliskuun 2022

Tässä hetkessä kaikki on hyvin ♥

Negatiiviset uutiset koukuttavat. Ne stimuloivat hermostoamme. Hermostomme jää helposti kiinni stimulantteihin. Myös negatiivisten uutisten aiheuttamiin aistiärsykkeisiin. Ellemme tietoisesti tasapainota ja hae stimulaatiota myös positiivisista asioista.

Meidän on pakko jatkaa lukemista, vielä yksi uutinen, kerätä tietoa ja suojella itseämme. Mitä tapahtui? Miten se tapahtui? Mitä jos meillekin käy niin? Mitä sitten tekisin?

Ilman tätä negatiivisten asioiden tuomaa hermoärsykettä emme olisi täällä maapallolla. Sen on tarkoitus suojella meitä. Viedä meidät taistele tai pakene -tilaan. Tilaan, jossa sydämen syke kiihtyy. Jossa lihasten verisuonet laajenevat ja lisämunuaiset pumppaavat lisää kortisolia. Tuo ominaisuus on auttanut esi-isiämme savanneilla, kun he kohtasivat villieläimen. Tuo ominaisuus auttaa meitä pimeillä kujilla, mikäli koemme vaaraa.

Negatiivisten lehdistä luettujen uutisten aiheuttama sympaattisen hermoston aktivoituminen ei kuitenkaan vie meitä välttämättä eteenpäin. Meidän ei tarvitse paeta mitään. Mitä enemmän uutisia luemme, sitä enemmän luomme mielikuvia. Pelottaviakin sellaisia. Ajatuksia, jotka eivät ole totta. Vaan ajatuksia, jotka luomme meidän päämme sisällä. Jotka aiheuttavat tunnereaktion. Joka usein on ahdistus. Tunne taas saa meidät toimimaan.

Ja tässä ei ole mitään vikaa ♥

Mutta pitkään jatkuessaan menemme tilaan, joka ei ole terveyttämme tukevaa. Miten mä hallitsen ajatuksiani ja sitä myötä tunteitani?

Kun huomaan tuntevani ahdistusta tai muuta epämiellyttävää tunnetta, hyväksyn sen. Elämme poikkeuksellisia ja ennalta arvaamattomia aikoja. Uskon, että ihan joka ikinen meistä on tuntenut pelkoa, ahdistusta, surua, epätietoisuutta tms. tunnetta. Tunnen tunteen kehossani. Annan sille hetken aikaa. Pikkuhiljaa alan hengittelemään sitä pois. Sisäänhengitys, tauko. 1,5 kertainen uloshengitys, tauko.

Muutaman hengityskierroksen jälkeen huomaan, että hartiani rentoutuvat, sydämen syke laskeutuu ja maailma näyttää taas kirkkaammalta. Mantelitumake on aktivoinut parasympaattisen hermoston käyttöön.

Tässä hetkessä kaikki on hyvin ♥

Siinä missä epämiellyttävien tunteiden hyväksyminen on tärkeää, on myös tärkeää tiedostaa se, että meillä ihmisillä on huikea kyky luoda miellyttäviä tunteita. Tee just niitä asioita, jotka saavat sut miettimään kivoja ajatuksia. Jotka saavat tuntemaan miellyttäviä tunteita. Tanssi, laula, katso komedioita, silitä koiraa, meditoi, joogaa, näe ystäviä. Pidä huolta itsestäsi. Luo yhteys itseesi ja tee siitä vahvempi kuin yhteydestä ulkomaailmaan.

Ellemme varmuudella tiedäkuinka tulee käymäänolettakaammeettä kaikki käy hyvin ♥

Näiden ajatusten kanssa tulin kertomaan, että en ole suinkaan unohtanut teitä ja blogia, vaikka päivitystahti onkin radikaalisti hidastunut. Toivottavasti aikaa blogillekin taas löytyy enemmän lähitulevaisuudessa.

IHANAA NAISTENPÄIVÄN ILTAA TOIVOTELLEN,

 


2 Responses to “Tässä hetkessä kaikki on hyvin ♥”

 1. Jaana sanoo:

  Tunnistan tuon uutisointiin koukuttumisen. Mutta ainakin omalla kohdallani se, että tiedän tasan tarkkaan koko ajan missä mennään ja olen ajan hermolla, rauhoittaa minua. Tunnen että tilanne on jollakin tavalla hallussa. Olen tottunut työssäni että tilanteita pitää koko ajan ennakoida ja olla valmis suunnitelma lähes kaikkiin mahdollisiin katastrofitilanteisiin, vaikka niiden todennäköisyys olisikin häviävän pieni. Siksi harjoitellaan elvytystä yms. jotta jos/kun sellainen tilanne tulee, se tieto miten toimia kumpuaa selkäytimestä, eikä kukaan jäädy paikalleen vaan tietää tarkasti oman tehtävänsä ja miten edetään. Näin minulla ainakin on tarve toimia myös tämän hetkisessä maailmantilanteessa. Olen käynyt mielessäni jo vaihtoehdot läpi, ja jos (toivottavasti ei) jokin vaihtoehto näyttää toteutuvan, tiedän miten toimin.
  Jokaisella on oma keinonsa käsitellä asioita eikä varmasti ole yhtä ainutta oikeaa tapaa. Mutta varmaa on, että tämä maailman tilanne puhuttaa nyt varmasti jokaista, eikä sitä pääse pakoon minnekään. Onneksi menemme kesää ja valoa kohti ihan konkreettisesti.

  • Maria sanoo:

   Moikka Jaana!

   Sama juttu, plan b pitää olla tehtynä. Se tuo turvaa ❤️

   Sanos muuta, onneksi mennään valoa kohden!

   Ihania kevättalven päiviä! ☀️

Kommentoi