perjantai 27. elokuun 2021

Perjantai-iltana mökillä / Makeantulinen katkarapukeitto

HEI IHANAT!

Mitä kuuluu? Täällä hengittelen mökki-ilmaa ja nautin siitä ihanasta tunteesta, kun viikonloppu on vasta edessä. Siitä, kun työviikon jälkeen on hymy huulilla. Aurinko on jo laskenut. Himpun verran taas aiemmin kuin viikko sitten perjantaina.

Mies lähti just ruoan jälkeen lämmittämään saunaa. Itse pääsin pitkästä aikaa blogin pariin. Ihanaa!

Viikko sitten ajelin työpäivän jälkeen mun upean valmennusasiakkaan kotiin valmennustärskyille ja hän ihanainen oli tehnyt meille sellaista katkarapukeittoa, että olisin voinut syödä koko kattilallisen. Niin hyvää! Tomaattipohjainen, pikkuisen valkosipulia, ehkä chilistä potkua ja makeutta joko balsamicosta tai hunajasta. Reseptin unohdin pyytää, mutta ruokabloggaaja-wannabenä kehittyneet makuhermoni (heh!) päättivät kuitenkin yrittää valmistaa moisen itse. Mutu- ja makutuntumalla.

Makeantulinen katkarapukeitto

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 pieni mieto punainen chili
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyrettä
4-5 dl vettä
1 dl ruokakermaa
1 kalaliemikuutio
180 g MSC-sertifioituja katkarapuja
loraus hunajaa
(suolaa)
mustapippuria
timjamia

Tarjolle: ranskankermaa ja lehtipersiljaa

1. Kuori ja pilko sipulit, pienistele chili (poista siemenet). Kuullota em. kattilassa pari minuuttia.
2. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, vesi, kalaliemikuutio ja anna porista noin 10 minuuttia
3. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma, mausta hunajalla, mustapippurilla ja timjamilla
4. Lisää juuri ennen tarjoilua sulatetut ja huuhdellut katkaravut

Ja hei se mututuntuma osui nappiin. Aika jees! Liian harvoin tulee tehtyä katkaravuista yhtään mitään. Katkarapukeiton lisäksi tarjolla oli kovakuorista rouhepatonkia, mätiä, smetanaa ja punasipulia. Tervetuloa elokuun viimeinen viikonloppu! Koska söimme viime viikonloppuna rapuja, niin tänä viikonloppuna ei niitä tehnyt mieli. Hummerihaaveet muuttuivat matkan varrella ja huomenna syödäänkin sitten jotain ihan muuta 🙂

LEPPOISAA ALKAVAA VIIKONLOPPUA TOIVOTELLEN,


2 Responses to “Perjantai-iltana mökillä / Makeantulinen katkarapukeitto”

 1. Katja sanoo:

  Kiitos ihanista jutuista ja kauniista kuvista! Voisitko joskus tehdä postauksen eri kattauksissa käyttämistäsi astioista? Osaat tehdä niin ihanan näköisiä kattauksia ruokien lisäksi. Ja niinhän se on että kauniisti katetussa pöydässä ruokakin maistuu vieläkin paremmalta. Itsellä etsinnässä uudet ruokalautaset tuleviin syntymäpäiviini ja en osaa päättää millaiset ostaisin. Nythän on tuo kivimateriaali paljolti muodissa mutta pelkistetyt valkoiset lautaset ovat kyllä myös olleet mielessä. Mitä itse suosittelisit?

  • Maria sanoo:

   Moi Katja

   ja voi kiitos ❤️

   Ja hei kiitos postausvinkistä, tuon toteutan ilman muuta!

   Tässä postauksessa näkyvät syvät lautaset ovat ihan Ikeaa, mutta toimivat kauniisti 😍

   Mä luotan Arabian KoKoon / Iittalan Teemaan. Ajattomia ja pelkistettyjä.

   Ihanaa lauantaita!

Kommentoi