tiistai 30. maaliskuun 2021

Banaanileipä, yksi kaikkien aikojen suosikkileivonnaiseni

MOIKKAMOI

ja hei jos väitän, että ei ole banaanileivän voittanutta, niin oletteko samoilla linjoilla? 😀 Ei tarvitse olla, mutta mun mielestä banaanileipä on yksi herkullisimmista leivonnaisista, mitä löytyy. Sen saa helposti tehtyä ilman lisättyä valkoista sokeria. Vehnäjauhonkin usein korvaan mantelijauhe+kaurajauhoyhdistelmällä. Mitä mustuneemmat banskut, sitä makeampi leipä. Tällä kertaa lorautin banaanileivän päälle pikkuisen hunajaa, sillä meidän banaanit eivät olleet mustimmasta päästä.

Banaanileipä

3 mustunutta banaania
2 kananmunaa
1-2 dl turkkilaista jugurttia
3-4 dl jauhoja
(mantelijauhoa, kaurajauhoa, grahamjauhoja, vehnäjauhoja – joko yhtä näistä tai yhdistellen)
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
kardemummaa, kanelia, ripaus suolaa
nestettä (esim. kauramaitoa) niin paljon, että koostumuksesta tulee taikinaista
loraus juoksevaa margariinia
1 banaani halkaistuna ja pähkinöitä mielesi mukaan kakun päälle

-sekoita kuivat aineet keskenään
-sekoita kaikki aineet blenderissä sekaisin
-kaada uunivuokaan ja lisää päälle halkaistu banaani ja pähkinöitä
-paista uunin alatasolla 160 asteessa noin 55-60 minuuttia

Mulla on yleensä viikkoruokakauppalistan vakiona 12 banaania. Välillä käy niin, että banaanit eivät tee kauppaansa. Sitten niistä tehdään banaanileipää ja smoothieta. En tiedä mistä johtuu, mutta itse en banaanista sellaisenaan välitä. Mieluummin nappaan hedelmäkorista vaikka ompun tai appelsiinin. Mutta banaanileivässä ja smoothiessa banaanit kyllä maistuvat.

Hei, en mene lupaamaan vielä huomisesta kasviskeskiviikosta mitään. Huomasin nimittäin, että en ollut varannut sitä varten mökkiin mitään kummempia ruoka-aineita (haettiin reilun viikon ruoat valmiiksi kerättynä Roi:n cittarista). Mutta jos jotain onnistun kehittelemään niin sitten nähdään kasviskeskiviikon merkeissä 🙂

TIISTAITERKUIN,

PS. me ostettiin muuten tänne mökille pallogrilli. Just sellainen hiiligrilli. En malta odottaa, että pääsee grillaamaan tämän kevään ekat hampparit avotulella. Harmi, ettei lampaan jauhelihaakaan eksynyt kauppakasseihin. Rakkailla ystävillä joskus syötiin hamppareita, joiden pihvissä oli puolet lampaan jauhelihaa ja puolet naudan. Ne maistuivat taivaallisilta. Ja hei, sopisivat pääsiäiseen kuin nenä päähän.

 

 


6 Responses to “Banaanileipä, yksi kaikkien aikojen suosikkileivonnaiseni”

  1. Niina sanoo:

    Moikka!
    Onpa ihanan oloinen leipä. Heti ajattelin, että ihanaa leipää ja voita päälle, mutta taitaakin olla makeaa ja tosiaan leivonnainen. 🙂 Olisihan tuota kiva kokeilla.

    Terkut tytöille! Minä hoidin teidän nuorempaa silloin aikanaan Keltasirkuilla. 🙂 Seurasin aiempaakin blogiasia silloin tällöin, mutta tätä nyt aktiivisemmin.

    t. Niina

    • Maria sanoo:

      Moikka Niina,

      ja hei kiitos – banaanileipä menee kyllä myös voin kanssa 😍

      Kiitos, tytöt ja me vanhemmat lähetellään täältä pääsiäisterkkuja sinnepäin. Just eilen juteltiin päiväkotijuttuja tuolla veljen perheen päässä mökkiä ja tytsyt (kaikki neljä serkusta) kertoivat mukavia muistoja päiväkotiajoista ❤️

      • Niina sanoo:

        Kiitos terkuista! Kyllä on hyvin kaikki tytöt mielessä ja kiva, että tykkäävät muistella päiväkotiaikoja… 🙂 Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  2. -A- sanoo:

    Banana bread on kyllä niin hyvää ja paranee vain ’vanhetessaan’, jos sellainen erhe on sattunut käymään, että kakusta jää jotain jäljelle… 😉

    • Maria sanoo:

      Heippa A pitkästä aikaa,

      ihanaa kun jätit viestiä ❤️

      Se on just näin, harvoinhan tuota seuraavaan päivään jää, mutta jos jää niin on kyllä niin mehukasta, että 🙂

      Aurinkoisia kevätpäiviä ❤️

Kommentoi