keskiviikko 23. syyskuun 2020

Suussa sulava & helppo puolukkapiirakka

HEISSUN!

Mä niin rakastan syksyä 🧡 Syksy on ainakin minulle extroverttina sellaista aikaa, että tulee kaivettua sisimmästään myös sitä introverttiyttä esiin. Sitä sellaista, joka miettii asioita hyvinkin paljon itsekseen. Muun muassa sitä, että mikä merkitys sillä on, kun luonto lakastuu ja menee tietynlaiseen horrokseen talven ajaksi. Mennäänkö me ihmisetkin tietynlailla horrokseen? Käperrytään kotisohville ja noustaan sieltä ensimmäisten keväisten auringonsäteiden nostattamana. Ihanaa! :)

Maistuuko teille muuten puolukat? Mulla on vähän sellainen kaksijakoinen suhde puolukkaan. Jos sellainen on mahdollinen. Välillä syön puolukoita maustamattoman jugurtin kanssa ja sitten taas toisinaan mietin, että mitäs himskattia – onko nää aina näin karvaita :D

Rakastan puolukoita kuitenkin vispipuurossa ja leivonnassa. Sain vuosia sitten rakkaalta ystävältäni puolukkapiirakan ohjeen, johon ei tule pohjan lisäksi kuin puolukoita ja kinuskikastiketta. Tällä kertaa muokkasin reseptiä ja lisäsin siihen vaahtoutuvaa vaniljakastiketta sekä pari munaa. Ei kuulkaas lainkaan hassumpi tämäkään versio. Aikas jytkyn makea olisi ilma puolukoiden kirpeyttä.

Puolukkapiirakka

Pohja
muropohjapaketti pakastealtaasta

Täyte
200 g puolukoita
2 dl kinuskikastiketta
(2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 munaa)

-sulata muropohja ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
-lisää puolukat pohjan päälle
-sekoita munat ja kastikkeet ja kaada puolukoiden päälle tai kaada pelkkä kinuskikastike puolukoiden päälle
-paista kiertoilmauunissa 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia
-anna jäähtyä kunnolla (täyte on höllyvää lämpimänä, mutta jähmettyy)

Olen muuten saanut muutamia viestejä siitä, kuinka kiva on ollut lukea lyhyempiäkin postauksia. Mullahan on ollut aina haasteena jaarittelu, mutta nyt kiireisinä aikoina tuosta on ollut pakko päästä eroon ;) Joten lyhyemmillä postauksilla mennään aina välillä. Se ei silti tarkoita sitä, etteikö jutun juuri olisi loppumassa – täällä ollaan ja asiaa olisi vaikku kuinka ja paljon 

OIKEIN IHANAA KESKIVIIKKOA TOIVOTELLEN,


4 Responses to “Suussa sulava & helppo puolukkapiirakka”

 1. Avatar Rita sanoo:

  Puolukkapiirakka kuuluu syksyyn! Suosittelen myös versiota, jossa pohjassa kardemummaa tai versiota, johon tulee leipäjuustoa. NAM!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Rita

   ja hei todellakin kuuluu 😍

   Oi nam, kiitos tuhannesti vinkistä – tuota täytyy kokeilla ❤️

   Kivaa keskiviikkoa!

 2. Tuo puolukkapiirakka kuulostaa niin hyvältä että pakko tehdä viikonlopuksi. Vispaatko tuon vaniljakastikkeen ennen kuin sekoitat sen kinuskikastikkeen kanssa?
  Ihanaa syksyä sinulle!

  • Maria Maria sanoo:

   Hei Kristiina

   ja kiitos 😍

   Mä en vaahdottanut, mutta se kävi mielessä siinä vaiheessa, kun piirakka oli jo uunissa. Eli suosittelen kokeilemaan!

   Kiitos samoin sinulle ❤️

Kommentoi