sunnuntai 14. kesäkuun 2020

Aistit avoinna ♥

Tuoksutan järven raikkaan tuoksun. Jonkun lämmittämän puusaunan. Vieressä olevasta mansikkarasiasta tulevan makean suloisen tuoksun. Koiran uniset anturat. Tuoksutan kesän.

Tunnen pehmeän turkin säärtäni vasten. Auringonottotuolin hieman röpyliäisen kankaan. Auringon lämmön ihollani. Auringon säteet suljettujen silmieni läpi. Rakkaan pehmeät huulet otsallani, kun ohi kulkeissaan suikkaa suukon. Tunnen kesän.

Kuulen vastarannalta vedessä leikkivien lasten kiljunnan. A. Aallon Rytmiorkesterin vaimeat saundit. Ainakin kymmenen eri linnun sirkutuksen. Toiselta puolen saarta tulevan moottorisahan äänen. Kuopuksen vapautuneen kikatuksen mökin sisältä. Kuulen kesän.

Maistan makean mansikan suloisuuden. Järvi-ilman raikastaman ilman hengittäessäni sisään. Aamukahvin jättämän pinttyneen maun, joka yhdistyy hammastahnan raikkauteen. Maistan kesän.

Näen sinistä taivasta avatessani silmät. Pilvenhattaran, joka muistuttaa yksisarvista. Näen varpaankynsistäni hieman jo lohkenneen pinkin kynsilakan. Päikkäreiltä heräävän koiran autuaan venyttelyn. Näen kesän.

HEISSUN IHANAT!

Olettehan muistaneet nauttia kesästä jokaisella aistilla? Mun täytyy myöntää, että vaikka olen ollut koko kevään hereillä, niin nyt sitä on tullut oltua vielä enemmän alive & kickin’. Fiilistelyn mestariksi ei synnytä yhdessä yössä. Se vaatii työtä. Ainakin mä olen tehnyt paljon töitä sen eteen, että osaan olla kaikki aistit auki. Että silloinkin kun elämässä on vaikeita aikoja, osaan kuitenkin nauttia. Ihminen voi tuntea monia tunteita samaan aikaan. Jos vain antaa niille kaikille mahdollisuuden. Toivottaa tervetulleeksi tunteet, jotka ovat hyväksi. Hyväksyy tunteet, jotka ovat haastavia. Mutta ei jumiudu niihin, vaan keskittyy niihin parempiin tunteisiin.

Ajatuksiin, jotka poikkeavat kylään. Jättävät jälkensä ja jatkavat matkaa.

Hyvillä mielin laitan huomen aamulla kukonlaulun aikaan kellon soittamaan ja suuntaan toimistolle. Ensimmäinen kesälomaviikko antoi enemmän kuin uskalsin edes kuvitella. Säät, joista en olisi tohtinut edes haaveilla. Auringonlaskuja, joita jäin tuijottamaan. Aina välillä sitä tuntuu, että odotetaan kesälomaa, jotta kesästä voi nauttia. Mun mielestä kesästä voi nauttia samalla kun käy töissäkin. Töissä ollaan keskimäärin noin kahdeksan tuntia ja jos toiset kahdeksan tuntia omistaa nukkumiselle, niin siinä jää vuorokauteen kuitenkin vielä ylimääräiset kahdeksan tuntia nauttia kesästä. Se on ihan mielettömän ihanaa! Ja kuka sanoo, että töissä ei voisi nauttia kesästä. Mun mielestä kesäpäivät töissä on mahtavia. Kaikki on jotenkin kesäfiiliksellä ja tunnelma on leppoisa.

Huomen aamu alkaa toivottavasti pikaisella juoksulenkillä ja terassiaamiaisella ennen töihin lähtöä. Töiden jälkeen luvassa koko perheen (miinus sen yhden riparilapsen) kesken kesäisestä golfkentästä nauttimista. Illalla voisi pitkästä aikaa virittää vielä kotipihaan krokettikentänkin grillauksen ohella. Kesä, mä niin tykkään susta

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,


6 Responses to “Aistit avoinna ♥”

 1. Anna sanoo:

  Rakastan kesää ja lämpöä (no talvikin on ihan jees, jos on tarpeeksi vaatetta päällä). On kyllä ollut ihanat pari päivää, kun tänne päin Suomeakin saatiin kunnolla lämpöä. Viikonloppu on koostunut auringossa olemisesta ja lukemisesta. Välillä oon käynyt uimassa. Näin kesällä aistit ovat avoinna ihan eri tavalla. Suomen luonto on vaan jotain niin upeaa. ♥️

  • Maria sanoo:

   Heippa Anna!

   Meitä on siunattu näillä neljällä vuodenajalla. Sama juttu, talvikin on ihana…usein pukeutumiskysymys 🙂
   Kuulostaa täydelliseltä sinun viikonloppusi! ♥️

   Ja hei todellakin, Suomen luonto antaa nyt parastaan. Nuo yöttömät yöt ovat niin maagisia, ettei malttaisi mennä nukkumaan. Noh, nukutaan syksyn sateilla sitten 😉

   Ihanaa iltaa ♥️

 2. Maiju sanoo:

  Hei Maria,

  kirjoittelisitko joskus golfharrastuksestasi. Näin aloittelevana ja lajiin täysin hurahtaneensa golffarina olisi kiva kuulla muidenkin kokemuksia golfista. Suosituksia Tampereen lähialueen kentistä otetaan myös kiitollisena vastaa. Ihanaa kesää ja hyviä pelejä!

  • Maria sanoo:

   Moikka Maiju

   ja hei kiitos postaustoiveesta ♥️

   Ja tervetuloa maailman ihanimman lajin pariin. Toki se myös välillä turhauttaa, kovinkin. Muistaakseni olen joskus golfista koko perheen harrastuksena kirjoittaa, mutta himskatti, kun en tuota postausta löydä mistään. Voisin siis tehdä uuden postauksen 🙂

   Mä pelasin aikoinaan 1997-2002 ja nyt olen aloittanut harrastuksen uudelleen. Tänä vuonna olen NRG:n jäsen, mutta silloin aiemmin olin Messukylän jäsen ja muutaman vuoden Lakesidessa. Ihania kenttiä kaikki. Jos joku suosikki pitää valita, niin Riverin etuysi tai sitten Lakesiden järvenranta. Huikean kauniita maisemia!

   Kiitos samoin, ihanaa kesää ja hyviä pelejä sinnekin ♥️

 3. Kesä on kyläl ihan oma lukunsa, silloin tulee nautittua paljon kokonaisvaltaisemmin jokaisella aistilla siitä kesästä ja sen lämmöstä, oli se sitten lämmin tai ei.

  • Maria sanoo:

   Moikka Satu

   ja hei todellakin – kesä on ihana joka säällä ♥️

   Mä itse asiassa olen viime vuosina alkanut nauttimaan vähän viileämmistä kesäkeleistä. Tuollainen 23-24 on just passeli. Aiemmin tykkäsin hirmuisista helteistä 😀

   Ihanaa alkanutta viikkoa ♥️

Kommentoi