perjantai 12. kesäkuun 2020

Musta tulee isona torimummo

MOIKKAMOI IHANAT!

Tänä aamuna lähdettiin tyttöjen kanssa toriaamiaiselle. Nautittiin auringosta ja ihmisvilinästä. Pientä jännitystä oli myös pöydän ympärillä havaittavissa. Aamupalasämpylä ei oikein uponnut. Avonainen matkalaukku kummitteli mielessä. Ajattelin, että on ihan turha tulla kotiin jänskättämään riparille lähtemistä. Käytiin ostamassa jätskit ja suomalaisia, lähituottajan mansikoita. Käveltiin ihan järven äärelle. Mietittiin, millaista olisi lähteä näin hienolla kelillä järvelle veneellä.

Törmättiin moneen tuttuun ja jälleen kerran mietin, että miksi sitä tuleekin käytyä kaupungilla niin harvoin. Ollakin, että viimeiseen kolmeen päivään olen käynyt kaupungilla kolmena päivänä. Mä rakastan tätä mun kotikaupunkia. Olen aina rakastanut. Sen toreja ja sen ihmisiä. Niitä, jotka yhdistävät sanat toisiinsa hassusti. Murretta jonka tunnistaa toisella puolen maailmaa omakseen. Meitä, joista yhtäkkiä näin kesän tullen kuoriutuu sosiaalisia toriturreja. Jotka istuvat menopaluun kanssa rotvallirreunalla, jos ei toripöydissä ole tilaa. Voin olla hivenen puolueellinen sanoessani, että meiän tamperelaisten kanssa on helppo tulla toimeen. Meidän toripöytään saa aina istua, jos vapaata löytyy. Ja me ollaan sevverran höveleitä, että jos ei tilaa löydy niin sitä tehdään.

Tiedättekö, että mä olen vihdosta viimein hiffannut, mikä haluan isona olla. Musta tulee isona torimummo. Sellainen, joka istuu kahvittelemassa koko päivän. Kahvia tassilta ryystäen. Tuttujen kanssa höpötellen. Siinä on tavoitetta kerrakseen.

Mutta ennen isoksi torimummoksi kasvamista, mulla on tässä muutama kiireellisempi työ hoidettavana. Tämä äitiys ja napanuoranvenytysprojekti esimerkiksi. Viedään kuvien kaunotar iltapäivästä kauan odotetulle riparille. Näin h-hetkellä jotenkin olen helpottunut siitä, että Espanja vaihtui koronan takia Kangasalaan. Toinen on lähempänä. Ennen riparia olisi tiedossa vielä rippijuhlatarjottavien tiimoilta palaveria. Kääks, ne juhlathan on ihan pian! Hyvin se menee, sekä riparilaisella että äidillä. Ostettiin mulle sup-lauta mökille, että saan jotain tekemistä viikonlopulle. Ei tarvii olla koko ajan sitten viestittelemässä ja kyselemässä kuulumisia :D

IHANAA ALKAVAA VIIKONLOPPUA

PS. löydettiin eilen esikoiselle juhliin kengät reilulla neljällä kympillä. Olivat 50% alessa. Todellinen löytö…vielä kun ottaa huomioon, että sopivat niin äidille kuin tyttärellekin ;)

 


6 Responses to “Musta tulee isona torimummo”

 1. Avatar Rita sanoo:

  Torit ovat kesäisin ihania paikkoja ja siellä ollessaan miettii aina, että miksei täällä käy useammin. Suomi kyllä herää kesäisin eloon :)

  Ihanaa, että teillä päästään nyt rippileirille. Toivottavasti siellä menee kaikki hyvin! Äiti ottaa nyt vaan rennosti ja suppailee ;)

  Me taidetaan ensi viikolla lähteä myös rippimekko-ostoksille. Toivottavasti löytyy mieleinen.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Rita

   ja hei just näin! Ensi viikolle laitoin taas jo kalenteriin toriaamiaisen :)
   Sitä on itsekin herännyt jotenkin eloon kevään jäljiltä. Hyvä, että tässä vaiheessa eikä vasta loppukesästä :D

   Juu, siellä riparilainen laittelee kerran päivään kuulumisia ja hei hienosti ollaan molemmat pärjätty.

   Toivotaan, että mieluinen mekko löytyy :)

   Ihanaa sunnuntaita ♥

 2. Avatar Marjo sanoo:

  Kuvankaunis tytär sinulla siellä! Tuli niin elävästi mieleen omien lasten rippileirit ja -juhlat kesällä 2011. Poika päätyi kotikaupungin leirikeskuksen rippileirille, tytär kinusi itsensä Leville luontoriparille. Poikaa juhlittiin juhannuksen alla, tytärtä heinäkuun lopussa. Kaksosille kun ei kelvannut yhteiset juhlat, ei tietenkään… Ihanaa kesäkuuta, niin ne lapsoset kasvavat mutta kummasti sitä itse pysyy jotenkin iättömänä :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Marjo

   ja kiitos ♥

   Oi ei, teillä on ollut tuplajuhlat – mutta toisaalta ihanaa, että saitte sukulaiset ja ystävät kokoon kahdesti kesän aikana :)

   Tuo Levin luontoripari kuulostaa muuten siltä, että mä haluaisin sellaiselle. Voikohan riparia käydä kahdesti? :D

   Kiitos samoin, ihania kesäkuun päiviä ♥

 3. Avatar Nina sanoo:

  Jumankekka nääs, toiha on hyvä ammatti isona! Saanko liittyä nnääs seuraa, juarutaa torilla päivänpolttavat! 🤭
  Vai lähti se kaunokainen riparille. Mä muistan, kun mun poikani Atte lähti vastahankaisesti riparille. Istui repsikan paikalla velttona ja kiukutteli mulle, äidilleen, että tuut sit hakeen mut tänään pois, jos mä soitan! No ei soittanut. Mutta äiti soitteli pojalleen, joka ei vastannut, kun ei ehtinyt, kun oli niiiiin kivaa! Elämänsä paras reissu kuulemma. Taisi se eka ihastuminenkin sieltä löytyä. Hih. Voi että. Toivottavasti teidän neidilla on vähintään yhtä ihana riparireissu. Ja toivottavasti äidin kurkusta puristava pala on jo sulanut. Kyä sää nääs pärjäät tävvvviiko! Mukavaa mökkeilyä!💗

  • Maria Maria sanoo:

   Moronnääs Nina!

   Saat liittyä seuraan, ilomiälin tokkiinsa nääs ♥ Me kyllä kalatettais niin paljon, että vois tori tyhjetä alta aikayksikön ;D

   Voi sitä Attea! Meillä oli repsikan paikalla ihan yli-innokas riparilainen, joka ei suostunut halaamaan kun jätettiin riparipaikkaan :) Joka muuten oli ihana paikka Längelmäveden rannalla.

   Kerran viikonlopun aikana kyselin kuulumisia, muuten toinen laittoi oma-alotteisesti. On saanut väriä ja uinut itsensä rusinaksi. Suorittanut 5/6 ulkoa opeteltavista tehtävistä :)

   Suloisia sunnuntaiterkkuja sinne ♥

Kommentoi