lauantai 28. joulukuun 2019

Rakkautta, auringonlaskuja ja kotimaan kauneutta

MOIKKAMOI!

Huh, mikä puhuri tunturissa käy. Aamun hiihtolenkki vielä meni ok, mutta mäestä lähdettiin muutaman laskun jälkeen mökille. Tuolihissi ei tuulen takia toiminut eikä hommasta nauttinut laisinkaan. Sitä on tullu mukavuudenhaluiseksi vanhemmiten. Mökissä löffäily kynttilänvalossa villasukat jalassa kuuma kahvikuppi käden ulottuvilla on just hyvä 🙂

Jälleen on tullut aika koota jonkin sortin vuosikatsausta tai tilinpäätöstä. Vuosi 2019 oli poikkeuksellisen hyvä. Sellainen ihanan tavallinen. Joka meikäläisen asteikolla on jo erinomaisuutta hipova. Kotirintamalla saatiin piha valmiiksi, työrintamalla riitti mukavasti töitä. Syyskussa aloin opiskella ja yhtäkkiä noin 20 viikkotuntia opiskelua tuntui aluksi hieman raskaalta. Kunnes otin itseäni niskasta kiinni ja organisoin viikkoni järkevästi.

Silloin pari vuotta sitten, kun otin motokseni lempeyden lähdin kulkemaan oikeaan suuntaan. Toki välillä vieläkin kroppa kertoo siitä, että on aika höllätä, mutta vuosi 2019 oli myös hyvinvoinnin vuosi. Jotenkin tuo tasapaksuus on tuonut mukanaan tietynlaisen seesteisyyden ja vielä lisännyt hetkessä elämisen jaloa taitoa. Olen päässyt kiinni urheilun syrjään monipuolisemmin kuin aiemmin. Kehonhuoltoa tuli tehtyä tänä vuonna merkittävästi enemmän kuin aiempina. Uusina lajeina tuli mukaan porrasjuoksut ja ylämäkivedot.

Vuonna 2019 tuli nähtyä jälleen upeita kohteita ulkomailla. Koh Yao Yai, Phuket, Oslo, Toscana, Los Angeles ja Las Vegas. Tällä hetkellä näyttää siltä, että ensi vuonna tulee reissattua vähemmän ja hyvä niin.

Jos katsoo vuotta 2019 IG-kuvien yhdeksän tykätyimmän osalta, niin te olette tykänneet rakkaudesta, auringonlaskuista ja kauniista kotimaasta:

ID

Ekana ylhäällä on pari päivää sitten napattu kuva tunturin huipulta. Lumi ja pakkanen odotutti itseään tänne Pyhälle asti ja täytyy sanoa, että minään muuna vuonna lumi ja pakkanen eivät ole tuntuneet näin ihanille.

Toiseksi tykätyimmässä kuvassa poseeraan meidän perheen pienin rakas ekana aamuna Pyhällä. Niin tavattoman tärkeä Toby, joka täytti kesällä kolme vuotta.

Kolmanneksi tykätyin kuva oli heinäkuulta, kun vietimme miehen kanssa 13 vuotishääpäivä. Tiedostamme, että se on hurjan iso luku, kun katsoo tämän päivän avioerotilastoja. Se, että on löytänyt rinnalleen tyypin, jonka kanssa (toivottavasti terveyttä riittää) saa viettää 50-vuotishääpäiväänsäkin, on suuri onni.

Neljäs kuva edustaa sitä, mikä kesämökissä on parasta. Helteiset kesäpäivät, jolloin ukkosmyrskyn jälkeen sää selkenee iltaa kohden ja vastarannalta leijailee saunan lämmityksestä tullut savu pitkin järven pintaa.

Viidennessä kuvassa vietettiin ekaa iltaa iki-ihanalla Koh Yao Yain saarella. Tuo Santhiya Koh Yao Yain private pool villa oli yksi kalleimmista majoituksista, jossa olemme olleet, mutta paikkana myös kaikista rentouttavin.

Kuudenneksi tykätyin kuva on edelleen Koh Yao Yailta. Tuonne on vielä joskus pakko päästä! Hotelli oli iso kokonaisuus, mutta niin rauhallinen että rannallakin sai olla omissa oloissaan.

Seitsemännessä kuvassa elokuun kultaiset viljapellot paistattelevat laskevan auringon lempeässä valossa. Tänä vuonna hurahdin taas golfiin ja kuva on otettu erään iltakiekan loppupuoliskolla; iltana, jolloin lyönti ei kulkenut, mutta jolloin keskityin nauttimaan luonnon kauneudesta.

Kahdeksas tykätyin kuva on ihan alkuvuodelta. Kuvassa ajoimme kohti kotia Pyhältä ja Ylöjärven paikkeilla maisemat olivat ihanan pinkin huurteiset. Oli ihana palata kotiin, kun tiesi, että talvi jatkuu siellä.

Yhdeksännessä kuvassa nautimme take away kahvimme Redondo Beachin satamassa. Katsoimme, kun kalastajat saapuivat saaliineen satamaan ja ihastelimme So Cal maisemia.

Otin tuon top nine -tilaston pari päivää sitten ja itse asiassa nyt siihen olisi tullut pieni muutos; vikaksi kuvaksi olisi kivunnut eilinen auringonnousu tai -laskukuva muutamalla lisätykkäyksellä.

Mutta yhtä kaikki, vuosi 2019 sisälsi paljon rakkautta, paljon ihania auringonlaskuja, kotimaan kauneutta ja ulkomaan helmiä. Sopivasti kaikkea sekaisin. Elämän rikkaus on pitkälti omasta itsestään kiinni. Siitä, miten asioita katsoo ja miten niitä osaa arvostaa. Rikkaudeksi ne muuttuvat silloin, kun osaa olla niistä kiitollinen. Kun tiedostaa, että jokainen päivä on ainutlaatuinen ja ihana

Kiitos, kun olette kulkeneet matkassa tämänkin vuoden 11. blogivuosi käynnistyy tuota pikaa ja innolla odotan jo, mitä se tuo tullessaan 🙂

LEPPOISIN LAUANTAITERKUIN,


4 Responses to “Rakkautta, auringonlaskuja ja kotimaan kauneutta”

  1. Sanna sanoo:

    Ihania kuvia!!Näin ”vain kuvina”aateltuna ehdottomasti sykähdyttää eniten eka kuva pyhältä ja kuva mökkilaiturilta.
    Rakas,äärettömän kaunis kotimaa.
    Oma maa mansikka,muu maa mustikka:)

    • Maria sanoo:

      Moi Sanna

      ja kiitos ❤️

      Tiedätkö, että mä ajattelen ihan samoin sun kanssasi; kaikista rakkaimpia noista on mulle kuvat mökiltä ja Pyhältä. Me ollaan tosi rikkaita, kun meillä on näin kaunis kotimaa 🙂

      Just niin, mustikka on välillä ihan hyvää, mutta mansikka makeampaa 😀

      Kivaa sunnuntai-iltaa ❤️

  2. Kristiina K sanoo:

    Sinun kuvasi sekä Instagramissa että täällä blogissa sykähdyttävät joka kerta. Vaikea on valita noista yhdeksästä se paras, mutta onhan tuon halikuva aika ihana! Niin aitoa toisesta välittämistä <3
    Oikein ihanaa vuodenvaihdetta sinulle ja perheellesi!

    • Maria sanoo:

      Heissun Kristiina

      ja voi kiitos ❤️

      Tuo halikuva on kyllä ihana! Mies oli just tullut saareen golfkierrokseltaan ja mä patistin nopsaa kuviin ennen kuin aurinko laskee 😀

      Kiitos samoin sinne, ihanaa vuodenvaihdetta ❤️

Kommentoi