keskiviikko 24. heinäkuun 2019

Kesäkuulumisia

HEISSUNHEI!

Mitä kuuluu? Toivottavasti hyvää 🙂 Tänne kuuluu sellaista, että pitää vähän nipistää itseään; kolmas virallinen lomapäivä alkoi juuri ja tuntuu, että sitä on jo ollut pidempäänkin lomalla. Ehkä se on se juttu mistä aiemminkin kerroin. Kesällä työnteko on jotenkin leppoisampaa ja vaikka olisi töissä, niin sitä on kuitenkin mielessään osin kesälaitumilla.

Ekat kesälomapäivät ovat hurahtaneet nopsaa ohi. Ja vaikka aina sanonkin, että rakastan kesäsateita, niin en voi kieltää, etteikö nuo kauniit ilmat olisi osallisia siihen, että olo on näin rentoutunut. Lauantai kului vallan laiturin nokassa äänikirjaa kuunnellen. Minun luonteellani yksi päivä riittää. Toki joka päivä on tullut rentoiltua, mutta ilomielin ajelin mökiltä maanantaina kaupunkiin tuomaan esikoisen ystävää takasin. Sai katsokaas päiväohjelmaa. Iltapäivästä juhlistettiin pienesti hääpäiväämme.

Eilen tultiin koko perhe (+ yksi bonuslapsi) mökiltä kotiin hammaslääkäriajan takia. Käytiin miehen kanssa iltapäivästä lätkyttelemässä pientä valkoista palloa ja mikä eilisessä ihaninta; nähtiin rakkaita ystäviä vuoden tauon jälkeen. Just ehdittiin sopimaan treffit ennen kuin karkaavat takaisin Amerikan kotiin. Se on jännä juttu, että vaikkei olla enää aktiivisesti puhuttu ulkomaille muutosta moneen vuoteen, niin silti tuo vanha haave nostaa päätään, kun juttelemme expattien kanssa.

Kotona Suomessa on hyvä, ainakin tällä hetkellä.

Tässä odotan juuri, että lapset kömpivät kellarista yläkertaan ja saadaan tehtyä tämän päivän suunnitelma; lähdemmekö mökille jo nyt päivällä naisporukalla vai odotammeko iltaa ja menemme samalla kyydillä miehen kanssa. Yllättävän kivuttomasti nämä mökkeilyt ovat nyt menneet. Meillä on ollut mökillä lasten ystäviä mukana ja tänäänkin saareen matkaa näillä näkymin yksi sellainen. Huomenna saadaan toisia rakkaita ystäviä saareen, myös meidän aikuisten ystäviä. Kesä on sitten ihanaa aikaa!

Mutta ennen mökkeilyä hilpaisen pikaisesti töissä käymään! Balanssi se on pidettävä – näin lomallakin 

AURINKOISIN KESKIVIIKKOTERKUIN,


4 Responses to “Kesäkuulumisia”

  1. Riina sanoo:

    Kesäistä kuuluu ja sateita odotellaan pihan kasveille ja puille 🙂 Helle on ihanaa, mutta kesäsade se vasta tunnelmallinen on….

    Jäìn miettimään tuota ajatusta ajella (lähes) peräkkäin autoilla samalle mökille…suuriin ilmastoasioihin on yksilön hankala vaikuttaa, ja siksi pienet teot kuten esim. yksityisautoilun vähentäminen ja järkeistäminen ovat tärkeitä tekoja ilmastonmuutosta hillitessä. Itsellä on harkinnassa omasta autosta luopuminen kokonaan, mutta vielä ei työmatka salli asiaa. Katsotaan, josko lähivuosina kuitenkin.

    Uusimmasta Kodin Kuvalehdestä luin lemmikkien ilmastovaikutuksista, ja tuli lemmikkien omistajana vähän paha mieli…vaikkei ilmastoahdistusta tunnekaan, sitä huomaa, kuinka ilmastonäkökulma nykyisin on osa melkein minkä tahansa asian pohtimista.

    Kesäistä mökkeilyä ja onnea vuosipäivästä! Ihana rakkaustarina teillä <3

    • Maria sanoo:

      Moikka Riina

      ja hei juu, luonnon kannalta varsinkin (ja hyvien yöunien ;)) sade olisi tervetullut! Mä olen aina ollut sitä mieltä, että aurinkoa voisi piisata päivät ja yöt sataa läpeensä 😀

      Hyvä pointti, tuota olen itsekin miettinyt! Meillähän lapset viihtyy mökillä tällä hetkellä ystävien kanssa ja ymmärrän, ettei ystävät voi olla pitkiä aikoja harrastusten yms. takia. Sen takia olemme valinneet sen, että ystävät saa tulla mökille ja tuomme kotiin, kun aika on. Mäkään en pysty tällä hetkellä luopumaan yksityisautoilusta, sillä meidän työpaikalle ei pääse mitenkään järkevästi julkisilla. Toki pääsee, mutta se tietäisi että kasin aamuina, joutuisin lähtemään viiden jälkeen. En näe tuotakaan järkevänä oman jaksamisen kannalta.

      Haaveissa on seuraavaksi hybridiauto! Mullahan oli taannoin sähköauto reilun kuukauden lainassa ja ihastuin siihen ihan täysin. Kaupunkiajossa tuo säde riitti loistavasti. Tooooosin, viime aikoina olen lukenut ristiriitaista tietoa sähköautoistakin. Kun tuntuu, että nämäkin vaihtelee tämän tästä. Just luin artikkelin siitä, kuinka pahasta on nykyään katsoa esim. sarjoja läppäriltä/pädiltä. Pienen ihmisen pää hajoaa, jos näitä alkaa liikaa miettimään…

      Oi ei, pitääkin metsästää jostain uusin Kodin Kuvalehti. Mä koen tietyllä tapaa ahdistusta ilmastoasioista. Mutta olen sitä mieltä, että toki voimme itse siihen vaikuttaa, mutta myös lainsäädännöllä pitäisi asiaan vaikuttaa. Varsinkin teollisuuden osalta noissa eniten saastuttavissa maissa.

      Voi kiitos, rakkaustarinat on ihania ♥

      Aurinkoisia kesäpäiviä sinne ♥♥♥

  2. ida ihana sanoo:

    Meillä on tänään viimeinen yhteinen lomapäivä 🙂 Aivan ihana loma ollut, vaikka nopsaa onkin aika mennyt!<3 Eilen tultiin Naantali-Turku-reissulta.
    Mukavaa lomaa sinulle ja kiitos kivasta postauksesta ja kuvista -tuo salaatti- ja hedelmälautanen kyllä saivat veden herahtamaan kielelle!:)
    Ida Kotona kaupungissa -blogista

    • Maria sanoo:

      Hei Ida Ihana

      ja oi että, teidän loma on kuulostanut ihanalta ♥♥♥

      Kiitos sinulle, kun aina jaksat jättää piristäviä kommentteja 🙂

      Aurinkoista lauantaita teille ♥

Kommentoi