maanantai 22. heinäkuu 2019

Rakkaus riittää

HEIPPA IHANAT!

13 vuotta sitten tänään, 22.7., heräsin siihen, kun sade piiskasi peltikattoa. Sade, jota ei ollut koko kesänä kuulunut tai näkynyt. Pienistä toiveista huolimatta. ”Ilma on kuin morsian.” tuhahti mieheni ja kaappasi kainaloon. Vaikken nähnyt, niin kuulin että sanoi tuon virne kasvoillaan.

13 vuotta sitten tänään suurin toiveeni toteutui ja sain kävellä rakkaan isäni käsipuolessa kohti alttaria. Puolivälissä matkaa tuo ensimmäinen elämäni rakkaus luovutti minut loppuelämäni rakkaudelle. Sille, jolle kävi haaveri juuri ennen häitä ja jonka polvessa oli kymmenen tikkiä. Niin, ettei alttarille polvistuminen onnistunut. Häävalssista juuri puhumattakaan. Jälkimmäiseen syynä tuskin olivat nuo tikit. Häätanssi, se sopi meille mainiosti. Ehkä pienessä mielessä kuitenkin tapailimme ykskakskol -valssin askelia.

”Minä rakastan sua yhä totta on tänään
vaan enemmän, enemmän se tarkoittaa
minä rakastan sua, sulle kaikkeni annan
ja elämä vie meitä päin parempaa.”

Hääpäivä on ollut yksi lasten syntymien ohella ihanimmista päivistä ikinä. Vieraita oli häissämme 147, joista 80 oli ystäviä. Industriaalishenkinen sali Finlaysonilla täyttyi naurusta ja tarinoista. Keskellä salia oli pitkä pöytä ystäville. Neljäkymmentä ystävää molemmin puolin pöytää takasi sen, että vaikkei sukulaiset ihan jaksaneetkaan tanssikenkää loppuun asti kuluttaa, niin tanssilattia oli koko ajan täynnä.

”Yhden neuvon haluan teille antaa. Se on anteeksiantamisen jalo taito. Ikinä ei saa mennä nukkumaan vihoissaan. Pitää osata antaa anteeksi.” Jotenkin näin isäni puheessa meille sanoi. Tuota neuvoa olemme noudattaneet. Mutta myös sitä papin antamaa neuvoa: ”Muistakaa rakastaa.”

Ja siitähän kuulkaa tässä koko touhussa on kyse. Rakkaudesta. Rakkaus on niin laaja käsite, että se käsittää toisen kunnioittamisen, molemminpuolisen luottamuksen, intohimon joka saa sukat pyörimään jalassa ja sen, että tahtoo toiselle pelkkää hyvää. ”Muistakaa vaalia rakkautta niinäkin hetkinä, kun tuntuu että rakkaus ei riitä.” muistan papin sanoneen.

Mutta hei, kyllä se rakkaus riittää 

Kun molemmilla on yhteinen tahto laittaa se riittämään. Viimeisenä kappaleena häissämme kuultiin Shania Twainin You’re still the one. Ne, jotka eivät tienneet historiaamme eivät tainneet tietää, mistä tuossa oli kysymys. Mutta lähimmät ystävät tiestivät, että siinä oli nimenomaan kyse tuosta tahdosta. Ja se riitti.

Se, että molempien tahdosta saatiin rakennettua jotain näinkin mahtavaa niistä lähtökohdista, mistä lähdimme suhdettamme rakentamaan. Toinen oli se kuuluisa laastari. Toisen tehtävänä oli toimia tyynynä. Se toinen oli se vähän sakukoivusmainen ex-jääkiekkoilijaplanttu ja toinen oli semisti katkera, että elämänsä ensimmäinen sinkkukesä pitkään aikaa kosahti.

Onneksi kosahti :) Mä näytän ja annan kuulua mitä tulee rakkauteen. Mun mielestä kenenkään ei tarvitse peitellä sitä, että on korviaan myöten rakastunut. Jaettu ilo luo iloa ympärilleen. Toivottavasti myös jaettu rakkaus luo rakkautta ympärilleen. Sillä rakkautta ei voi ikinä olla liikaa.

”You’re still the one I run to
The on that I belong to
You’re still the one I want for life
You’re still the one I love
The only one I dream of
You’re still the one I kiss good night.”

RAKKAUDEN TÄYTEISTÄ ALKANUTTA VIIKKOA TOIVOTELLEN 

PS. silloin 13 vuotta sitten tänään jaloissa ei pyörinyt tuollaista karvaista kaveria, joka on ehkä vähän mustis eikä haluaisi, että äippä ja iskä halailisi :D


22 Responses to “Rakkaus riittää”

 1. Arja sanoo:

  Heippa vaan sinnekin ja onnea; täälläkin on tänään hääpäivä. Vuosia tulee täyteen jo 41, mutta edelleen rakkautta riittää. Terkuin Arja

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Arja ♥

   Oih ja onnea sinnekin; teillä on sellaiset lukemat ”mittarissa”, että siinä on jokaisella tavoitetta ♥

 2. Susa sanoo:

  Ihana kirjoitus! Tuosta pitkien suhteiden onnistumisesta/ vaalimisesta voisin lukea useammankin postauksen. Nykyisin tavoitellaan monesti pikavoittoja, myös parisuhteissa ja harvassa on ne, jotka oikeasti tajuaa, että tahtomisestahan se on kiinni. Ei se elämä aina ole niin helppoa ja ruusuilla tanssimista. Vaikutatte niin suloiselta parilta.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Susa

   ja kiitos kaunis ♥

   Sepäs se just onkin, että ei kannata heittää pyyhettä kehään liian helposti. Elämään kuuluu myös ne matalavaiheet, mutta niiden kautta oppii arvostamaan niitä ihan pieniä arkisia juttuja. Myös parisuhteessa :)

 3. Kristiina H. sanoo:

  Ihanaa hääpäivää teille! ♥

  Samaa mieltä, että kyllä se rakkaus riittää, kun molemmilla on yhteinen tahto laittaa se riittämään.

  Terveisin nimimerkillä 30 vuotta yhdessä ja ensi lauantaina 28 v. hääpäivä.

  • Maria Maria sanoo:

   Heissun Kristiina

   ja kiitos ♥

   Sinne myös onnellista hääpäivää jo etukäteen ♥ (monta vuotta on teilläkin takana – se on ihanaa! :))

 4. Sari Riekkola sanoo:

  Lämpöiset onnittelut teille ja halaus <3
  Ihana kirjoitus ja kuvat!

 5. Anna sanoo:

  Viisaita sanoja Maria :) Meillä mieheni kanssa avioliittoa on vasta kolme vuotta takana, mutta toivottavasti monta vuotta edessä. Pakko sanoa, että miehesi on kyllä komea :)

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Anna ♥

   Ja hei kiitos, tuo hottis saa kyllä sukat pyörimään vieläkin jalassa – varsinkin tuolla lomasängellä, jonka on kasvattanut ;) ♥

 6. Meri sanoo:

  Lämpimät onnittelut❤
  Ihana kirjoitus ja ihanat kuvat!
  Isäsi antoi kullan arvoisen neuvon ❤

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Meri

   ja voi kiitos kaunis ♥
   Meistä harvoin tulee otettua yhteiskuvia, mutta nyt repäistiin. Hääpäivän kunniaksi :)

   Kiitos, iskä oli viisas mies ♥ :)

 7. Kaura sanoo:

  Onnea! :) <3

 8. JonnaG sanoo:

  Inasti myöhästyneet onnentoivotukset täältä Balkanilta! Meillä tänä syksynä yhteistä matkaa takana 15 vuotta ja yhä vain oli kiva yhdessä ajella halki itäisen Euroopan. 2 päivää autossa eikä toisen lätty ärsyttänyt kertaakaan;)

  Ihania lomapäiviä, meillä vasta alkoi❤

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka JonnaG,

   ja hei kiitos ♥

   Oi miten ihanalta kuulostaa teidän reissu ♥♥♥ Mä rakastan kans olla M:n kanssa autossa…ei yhtään haittaisi ajella pidempääkään reissua! :)

   Ihania lomapäiviä sinnekin, nautitaan ♥

 9. Rita sanoo:

  Onnea näin jälkikäteen teille ❤️

 10. -A- sanoo:

  Onnea hääpäivän johdosta teille molemmille. Ihania rakkauden täyteisiä kuvia. :) <3 Meillä onkin miehen kanssa aika samat lukemat mittarissa kuin teilläkin... ;) Mukavaa loppuviikkoa!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka A

   ja kiitos ♥♥♥

   Ihana kuulla, että sielläkin ollaan ”pitkänlinjalaisia” :D

   Kivaa viikonloppua!

 11. Susa sanoo:

  Paljon onnea teille, aivan ihania kuvia ❤️ Niin samaa mieltä siitä, että tahtolajihan tämä on ja valitettavan monet nykyään luovuttavat kesken matkan. Meillä on tahdottu kohta 19 vuotta, ensi viikolla vietetään vuosipäivää ❤️ Ilmeisesti siitä johtuen on viime päivinä tullut lauleskeltua Juha Tapio Päiväni ilman sinua biisiä ❤️

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Susa

   ja hei kiitos kaunis ♥

   Ja onnea sinne jo etukäteen, hienot lukemat teilläkin täynä :)

   Tuo biisi on iiiiihana!

   Aurinkoisia lauantaiterkkuja ♥♥♥

Kommentoi