torstai 18. huhtikuu 2019

Pääsiäissuunnitelmat uusiksi

HEISSUN IHANAT!

Joko siellä ollaan pikkuhiljaa pääsiäislomatunnelmissa? Siis te, keillä edessä on neljä vapaapäivää :) Täällä on toinen jalka jo vähäsen lomalla. Vaikka pääsiäislomasuunnitelmat menivätkin uusiksi, niin silti pääsiäinen tuntuu ihanalta breikiltä arkeen. Hirmuinen hinku olisi ollut lähteä Pyhälle. Eiliseen asti pidettiin sekin vaihtoehto avoinna. Vaikka takaraivossa tiesi kuitenkin, että kolmen päivän takia ei välttämättä kiireisten työviikkojen keskellä kannata ajaa pohjoisiin, niin silti ajatus pääsiäisestä Lapissa oli koko ajan hollilla. Ei itse asiassa taideta juurikaan tietää muunlaista pääsiäistä. Viimeiset 11 pääsiäistä ollaan oltu Lapissa, poislukien yksi pääsiäinen, kun oltiin Thaimaassa.

Meillä Toby joutuu ottamaan rauhoittavia (geeli ikeneen) tuon automatkan ajan ja mietittiin, että karvakaverillekin aikamoinen rykäisy olisi viiteen päivään istua autossa yhteensä reilut parikymmentä tuntia. Lisäksi, kun toinen on viime aikoina hieman kipuillut. Ollut ärtyisä ja jotenkin kankeanoloinen. Jalka ei ole noussut enää niin korkealle pisuttaessa ja takapää on näyttänyt jäykältä. Eilen lääkärillä epäilykset kivuista vahvistuivat ja nyt on lihasrelaksantit ja kipulääkkeet käytössä. Kuukauden päästä röntgen, jossa suljetaan pois rakenteelliset tms. viat. Toki aiemminkin kuvataan, mikäli tilanne huononee. Nyt ainakin jo tuntuu ekan lääkityn yön jälkeen, että meidän oma Topsukka on palannut. Silmissä on taas se tuttu innostunut ilme.

Pitkät lenkit on kiellettyjä, samoin riehuminen. Jos joku tietää, mistä Duracell-pupusta saa patterit pois, niin vinkkejä otetaan vastaan :) Ei saisi juuri riehua tai rellestää. Hyppiäkään. Ja toinen on kuin aropupu sille päälle sattuessaan, niin pitäisi olla silmät selässäkin. Onni onnettomuudessa, että ollaan nyt sitten seuraavat neljä päivää kotona. Saa seurata, mihin vointi menee. Eilen hyppyytti toista takajalkaa iltalenkillä, mutta voipi olla jalka ottanut ell:n venyttelyistä ja kopeloinneista hieman itseensä.

Joten, uuden edessä ollaan! Pääsiäinen kotona. Mitä ihmettä sitä kuuluu tehdä? :D Pääsiäisruokia tilasin kotiinkuljetuksella, joten luvassa on ainakin grillausta. Monta kertaa. Tankoparsakausi saa luvan alkaa pääsiäisestä. Ja vaikka lihansyöntiä olemme huomattavasti vähentäneetkin, niin meidän pääsiäiseen kuuluu kuitenkin myös valkosipulinen lammasruoka. Ehkä myös lasi täyteläistä punaista. Niin on luvattu hienoa keliä, että takapihaa ajattelin myös haravalla ruopsutella. Hakea myös muutaman lavakauluksen ja multaa. Istuttaa hienosti sisällä idättämäni ruohosipulit, basilikat ja laventelit. Hakea veljen perheen pihasta raparperia ja iskän aikoinaan Irgutskista tuomaa valkosipulia.

Mutta mitä odotan pääsiäislomalta eniten on se, että saa vain olla. Tiedättekö, mitä tarkoitan. Vailla suunnitelmia. Ja vaikka takapiha jäisi ruopsuttamatta ja istutukset istumatta, niin voisi hyvällä omalla tunnolla lötköttää sohvannurkassa. Meidän perhe on aika liikkuvaa sorttia ja koko ajan pitäisi olla sata rautaa tulessa. Tänä pääsiäisenä sammutan nuo raudat ja lepään. Kuulostelen ja nautin ♥  Blogi kyllä päivittyy pääsiäisenkin aikana ja ehkä perjantaina voisi viettää perjantaimyyssejä pääsiäisen tapaan. Katotaan, mitä päivä tuo tullessaan :) Rennoin ottein mennään myös täällä blogissa ja somessa seuraavat neljä päivää.

IHANAA PÄÄSIÄISTÄ TOIVOTELLEN,

 


12 Responses to “Pääsiäissuunnitelmat uusiksi”

 1. Teija sanoo:

  Ihanaa, aurinkoista pääsiäistä koko teidän perheelle! Me vietetään pääsiäispyhät mökillä. Lasketaan vene vesille ja lähdetään ehkä pienelle meriseikkailulle. Terassillakin olisi tarkoitus löffäillä ja nauttia tästä upeasta kelistä. Pieni varoituksen sana basilikasta. Älä vielä istuta basilikaa ulkosalle. Ottaa nokkiinsa jo pienestäkin pakkasesta. Odottele rauhassa siihen asti, kun hallanvaara on ohi.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Teija

   ja oih, ihanalle kuulostaa teidän pääsiäisen pyhät ♥ Ja hei kiitos basilikavinkistä, basilika jää sisälle odottelemaan otollisempia olosuhteita :) Vaikka onkin luvattu lämmintä, niin onhan vielä vasta huhtikuu!

   Ihanaa mökkipääsiäistä teille, nauttikaa ♥

 2. Mimmi sanoo:

  Moi Maria :) terveiset meidän karvakuonolta teidän karvakuonolle! Ja vinkkinä duracellpupulle, jotta pysyisi rauhallisena ja ei olisi tarvetta riehua ympyrää :) keksikää jotain noseworkkia Tobylle. Aivotyöskentely (namin etsintä yms) kuormittaa koiraa paremmin kuin ”riehuminen” ja reippaat lenkit. Eli keksikää nameille jemmoja joita Toby etsii ja joutuu esim avaamaan namit jostain talouspaperirullan sisältä jne.
  Mitä enemmän pähkinöitä purtavaksi aivotyöskentelyllä, sitä väsyneempi ja tyytyväisempi koira :) yksi hyvä keino kun teillä on omaa piha, niin jotain oikein herkkunameja heittelette siihen pihalle ja joutuu extra työn tekemään kun etsii ne sieltä nurmikon ja maan seasta! Tätä teen itse lenkeillä koiran kanssa, että heittelen siistille nurtsille vähän nameja ja pyydän etsimään :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Mimmi

   ja kiitos, karvakuono lähettää terkkuja takaisin :)

   Ja hei kiitos vinkistä, noita talouspaperirullakätköjä meillä on harrastettu, mutta himskatti, kun pissassa oli taas struviittikiteitä, niin herkut on pannassa. Onneksi reppanalle kelpaa porkkanat herkuiksi, kun ei muuta vaihtoehtoa ole. Nappuloita dissaa, joten ne eivät herkuista mene :D

   Mä muuten heittelen Tobylle (tai heittelin silloin kun sai syödä nameja) juurikin maahan herkkuja lenkillä toisen koiran ohitustilanteissa. Näin saimme remmirähjäyksen pois.

   Aurinkoista ja ihanaa pääsiäistä! ♥

 3. Sanna sanoo:

  Me mietittiin mökkireissua,mutta päätettiin jäädä kotiin.Suurena syynä panssarijääkärimme,jolla vuoden koulutus meneillään.Siirtyy erikoisjoukkoihin,ja lomat vähenee.Pääsiäisen kokonaan ilonamme ja ei raaskittu lähteä..(siis rakas poikamme)
  Viimeisiä aikoja kotona viettää, armeijan jälkeen muuttanee äitini sijoitusasuntoon vuokralle.
  Niin nopeaan vuodet vierii,mutta hän on yhä vauvamme:D

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Sanna!

   Panssarijääkäri on oikein oiva syy jäädä kotiin ♥ Ihanaa, että jäitte – varmasti on poitsullekin tärkeää :)
   Voi kääk, teillä on todellakin uusi arki edessä! Jep, ei ne vauvat siitä mihinkään kasva, ainakaan meidän äitien silmissä.

   Ihanaa ja aurinkoista pääsiäistä ♥

 4. Niina sanoo:

  Matkustelu on mukavaa, mutta nyt pääsette yllättymään koti-pääsiäisen onnesta 😊 Täällä samanlaiset suunnitelmat, hyvää ruokaa, ystäviä ja perhettä, sekä paljon paljon pihajuttuja! Mutta ei niin aikataulutettuna vaan mennään fiiliksen mukaan. Ja hei, jos ajattelit istuttaa yrtit jo ulos, niin malta vielä ainakin basilikan kanssa. Se ei tule kestämään näillä asteilla, kun ottaa helposti itseensä avomaalla kesälläkin. Vanha kansa sanoo että 10.6. on hallanvaara ohi. Ennen sitä voi toki laittaa jo jotain, jotka eivät muutaman plus asteen öitä kavahda 😊 Pakkasen uhatessa muistaa vaan käydä laittamassa hallaharsot suojaksi. Tobylle paranemisia ja oikein ihanaa pääsiäistä teille kaikille ❤

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Niina!

   Koti-pääsiäinen on ihana, ainakin näin yhden päivän kokemuksen perusteella :D Paljon saatiin aikaan, mutta myös paljon lepäiltiin. Kolme seuraavaa päivää mennään samalla kaavalla!

   Hei kiitos tuhannesti – basilika jäi sisälle vielä odottelemaan suotuisampia olosuhteita :) Tänään Plantagenissa katsoin noita hallaharsoja, täytyykin käydä sellaista vielä ostamassa.

   Toby kiittää ja kiitos, ihanaa pääsiäistä sinnekin ♥

 5. Maaruska sanoo:

  Voih. Huokaisin nähdessäni otsikon, arvasin heti, ettette päässeet Lappiin. Mutta kuten sanoit, eihän siinä hirveästi olisi ollutkaan järkeä. Meillä oli myös tarkoitus lähteä Lappiin nyt lomille, mutta meillä lapset sairastuivat, eikä sellaista matkaa voi puolikuntoisena laittaa pieniä lapsia istumaan. Alkuun varmaan saattoi tuntua pahalta jäädä kotiin. Niin meilläkin. Mutta nyt kun asiaa ajattelee, on saanut vain olla ja löhötä. Harvoinpa sitä lomilla tulee oltua kotona.
  Mukavaa kotipääsiäistä!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Maaruska

   ja voi ei, sielläkin jäi Lappi haaveeksi ♥ Se just, että ei sinne puolikuntoisena viitsi lapsia ottaa mukaan. Muutaman kerran ollaan ajettu alas etelään lasten sairastaessa ja ei ollut kivaa. Kenenkään kannalta. Kerran tehtiin pit stop Oulun Mehiläisessä, kun pienempi oli huutanut korviaan kolme tuntia putkeen. Onneksi saatiin ab-kuuri ja kipulääkkeet. Nukkui loppukotimatkan :)

   Sama juttu, ihana olla vaan kotona ja löhötä :)

   Kiitos ja samoin sinne, ihanaa kotipääsiäistä ja paranemisia pikkuisille ♥

 6. Kay sanoo:

  Tuota samaa noseworkkia olisin minäkin suositellut. Se on parasta pään väsytystä. Me tultiin tänään mökille ensimmäistä kertaa ja voi että kun tuo karvakaveri oli onnessaan, ei tiennyt miten päin olisi ollut ja mitä olisi tehnyt ensin. Nyt sitten nukkuukin kyljellään tuossa lattialla. Oiken kivaa kotipääsiäistä, pihan rapsuttelua ja lepoa!

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsun Kay

   ja kiitos vinkistä sinullekin ♥ Meillä Tobylla todettiin jumien lisäksi myös struviittikiteitä virtsassa, joten ainoa herkku, mitä saa on porkkana. Ruokanaput eivät niinkään herkusta hälle mene :D Mutta pihassa ollaan tehty noseworkiä pupun papanoiden kanssa. Niitä söisi vaikka kuinka. Jos vain saisi ;)

   Oih, te olette päässeet mökille! Karvakuono on varmasti nauttinut ♥

   Sinne myös, ihania pääsiäisen pyhiä ja karvakuonolle rapsut ♥

Kommentoi