torstai 21. maaliskuun 2019

Kun luonnonkosmetiikkaan hurahtanut syrjähypyn teki

HELLOU IHANAT!

Tänään koiran kanssa ulkoillessani tunsin auringon lämmittävän kasvojani, samalla kun linnut visersivät konserttiaan. Lumipenkat tien pielillä valuivat tielle ja meidän hienohelma Toby ”Nuusku” Nurmi yritti väistää lammikoita. Mokomakin 🙂 Virallisesti on kuulkaa kevät. Niin ihanaa! Siinä missä kevät ja tuoksut ovat vieneet tuon karvakorvan mennessään, on kevät saanut myös suuria suunnitelmia tekemään ja jälleen kerran miettimään niitä valintoja, joita tekee. Ja ehkä näin ekan kvartaalin loppupuolella tekemään tietynlaista välitilinpäätöstäkin. Tällä kertaa puhun kosmetiikasta, mutta kuten todettua aiemmissa postauksissa, niin myös ruokavalion ja liikunnan suhteen on ollut tapetilla viime aikoina pienenmoinen evaluointi.

Olen monta kertaa kertonut löytäneeni itselleni sopivat luonnonkosmetiikkatuotteet. Varsinkin ihonhoidossa. Ja tuntenut niin hyvää mieltä, että pienin teoin pystyn vaikuttamaan maapallon hyvinvointiin että hoitamaan omaa ihoani luonnollisemmin keinoin. Käyttämäni Evolven hyaluronihapposeerumi pääsi loppumaan just ennen reissua enkä ennättänyt ostamaan uutta. Kaivoin kaapin perukoilta vanhan luottotuotteeni eli Excuviancen Vespera Bionic seerumin. Ja hei, käytin sen loppuun iltaisin. Varsin hyvin tuloksin. Ihoni oli silminnähden sileämpi ja kirkkaampi jo viikon jälkeen. Voi olla, että seerumin kanssa käyttämälläni c-vitamiinijauheella (seerumiin sekoitettuna) oli myös osuutta asiaan.

Arvatkaas, mitä sitten menin tekemään? Sen sijaan, että olisin ostanut lisää Evolven luottotuotettani, tilasin Excuviancen seerumia sen loputtua. Tilasin myös toista hyväksi havaitsemaani saman sarjan seerumia ja näitä välillä sekoittelen keskenään. Tuota Antioxidant Line Smooth -seerumia käytän myös aamuisin meikin alla. Molemmat seerumit ovat aika hintavia (omalla mittapuullani ainakin), mutta hurjan riittoisia.

Lempeys on tämänkin vuoden teemani ja päätin olla itselleni asian suhteen lempeä. Sillä alkuun tunsin oikeasti huonoa omatuntoa sen suhteen, että hienosti luonnonkosmetiikan pariin siirryttyäni tunsin tehneeni syrjähypyn siirtyessäni osin takaisin synteettisiin tuotteisiin. Mutta jos havaitsee jonkun toisen tuotteen omalle ihotyypilleen paremmaksi, niin eikös ole ihan ok tehdä tällaisia syrjähyppyjä? Käytin pitkään Excuviancen tuotteita aikoinaan ja ne sopi iholleni aivan loistavasti.

Excuviancen Triple Microdermabrasion Face Polish -kuorintavoide oli pitkään yksi luottotuotteeni, mutta siitäkin luovuin siirtyessäni luonnonkosmetiikkaan. Toisaalta, enpäs ole löytänyt sen veroista luonnonkosmetiikan saralta, joten ehkä syrjähyppy ulottuu nykyisen kuorintavoiteen loppuessa myös takaisin tuohon tuotteeseen. No hard feelings.

On monia luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteita, joita en suostu vaihtamaan. Esimerkiksi Whamisan putsari tai ne ihanan tehokkaat kuorintalaput. Myös Whamisan kasvovesi on käytössä joka ilta. Madaran Detox naamiota parempaa en ole myöskään kokeillut. Eli hei, sekakäyttäjänä jatketaan.

Onko siellä ruutujen toisella puolella muita syrjähyppyjä luonnonkosmetiikasta takaisin synteettisen puolelle tehneitä? Mä olen sitä mieltä, että elämässä pitää elää niin että on sinut itsensä kanssa. Tehdä valintoja, joiden takana pystyy kuitenkin hyvillä mielin seisomaan 

IHANAA TORSTAI-ILTAA,

 


4 Responses to “Kun luonnonkosmetiikkaan hurahtanut syrjähypyn teki”

 1. Riina sanoo:

  Ehkä nää jutut ei oo ihan kamalan vakavia eikä niihin tartte suhtautua mustavalkoisesti….toi seerumi on loistokamaa, joskin hinta myös omalle kukkarolle saisi olla pienempi 🙂

  Mulle tulee (paradoksaalisesti?) joistakin luonnonkosmetiikan tuotteista iho-oireita, joten ainakaan omalla kohdalla mikään aukoton oikoreitti hyviskosmetiikan paratiisiin luonnonkosmetiikan tuotteet eivät ole itselle olleet.

  • Maria sanoo:

   Moikka Riina!

   Ja hei ihanaa, kun sä sen sanoit – mä kun olin katos aluksi sitä mieltä, että olen pettänyt itseni ja koko maailmankaikkeuden, kun lipsuin luonnonkosmetiikan ihanalta tieltä 😀

   Mulla noi seerumit kestää ihan himskatin kauan, mutta hinta on silti suolainen. Mutta toisaalta…tuohon hintaluokkaan en ole tavannut noin tehokkaita.

   Jep, jostain olen lukenut siitä, että joillekin luonnonkosmetiikkatuotteet aiheuttaa iho-oireita. Mullakin viitisen vuotta sitten ekat tuotteet ostaessani lehahti kasvot täyteen punaista näppyä eikä niitä tuotteita ole sen koommin käytetty.

   Kultainen keskitie on näissäkin jutuissa varmasti se paras vaihtoehto 🙂

   Hei kivaa perjantaita, aurinkokin paistaa 🙂

 2. Tuuli sanoo:

  Excuviance kuorinta on täysi kymppi. Sille en ole korvaavaa löytäny.

  • Maria sanoo:

   Heippa Tuuli!

   Se on kyllä jokaisen pennin arvoinen tuote…ja kovin riittoisa!

   Aurinkoista keskiviikkoa ♥

Kommentoi