maanantai 07. tammikuun 2019

Tammikuun things to do -listalla

HIIOHOI!

Tiedättekö, että päätin vakaasti päivällä töissä, että tänään illalla en jaksa avata konetta kotona. Mutta happirikkaan iltalenkin jälkeen oli pakko päästä jäsentelemään ajatuksia. Tai lähinnä kirjoittamaan niitä ylös, jotta muistan ne. Olen tässä nyt muutaman päivän miettinyt, että miten tämän lisääntyneen energian kanavoisin. Tai lähinnä mihin. Tiedättekö, kun on yhtäkkiä sata tsiljoonaamiljoonaa asiaa, mihin haluaisi ryhtyä. Miehelle en enää uskalla suuria suunnitelmiani paljastaa, sillä hän on järjestelmälliseen tapaansa sitä mieltä, että saatetaan yksi asia eka loppuun ennen kuin aloitetaan uutta :D Joten rakkaat lukijat, te olette mun haaveideni ja intoilujeni seuraava kohde. Mikäli (tai kun) mies nämä lukee, niin tiedoksi, että nämä tulee tehtyä yksi kerrallaan. Kerrankin. Ehkä…

Se, että saa asioita tehtyä vapauttaa taas enemmän energiaa. Miettikää kuinka hyvä mieli on, kun tassuttelee aamulla järjestyksessä olevalle vaatekaapille. Tai ottaa kattilan keittiön kaapista, jossa ei ole vaaraa, että valurautapannu tipahtaa varpaille. Tammikuulle on suunnitelmissa:

♡ VAATTEIDEN KONMARITUS: Pyhällä olin pari kipuista päivää mökkihöperönä ja ehdin katsomaan ensimmäisen kauden Marie Kondon siisteysfriikkiydestä. Vaikka olen lukenut kirjat, niin en ole koskaan vielä konmaritukseen suurella kädellä ryhtynyt. Tämän viikon luppoajalla (heh, millä?! ;D) kasaan kaikki vaatteeni sängylle ja Marien neuvojen mukaan säästän vain ne, jotka tuovat iloa. Loput vien kierrätykseen tai sitten kirpparille. Kirpparipöytä olisi must, sillä mulla on järjetön säästövimma ja sieltä voisi muutama pennonen irrota. Haaveissa on vaatehuone, jossa on ilmaa. Jossa näkee kerralla kaikki vaatteet. Hyvästi motivaatiovaatteet ja muut rievut, joita olen pihiydessäni säästänyt vuodesta toiseen.

♡ KEITTIÖN KULMAKAAPPIEN SIIVOUS: Niiden, missä tulee kyllä kätsysti kelkat ulos, mutta jotka ovat niin turkasen täynnä, että joku kirraa vastaan, eikä kelkat tule ulos asti. Kattilat, pannut sun muut järjestykseen niin, että keittiön tasoilta saan leivänpaahtimen, vedenkeittimen ja vedenhapotuslaitteen piiloon. Niitä kun ei tule päivittäin käytettyä.

♡ RUOKAHUONEEN MUSTAN LIPASTON LÄPI KÄYMINEN: Tämä on paha. Se on edelleen täynnä äidin ja iskän tavaroita. Papereita, valokuvia ja sellaisia asioita, joita ei ihan tuosta vaan käydäkään läpi. Mietin, että tuolta saisin tilaa olohuoneen nurkassa kököttäville maljakoille.

♡ MANCAVEN ARKKUPÖYDÄN UUDELLEEN KÄSITTELY: Hienosti se on selvinnyt nämä noin seitsemän (!) vuotta, mutta alunperinkin käsittelin sen vähän ”soitellen sotaan” -meiningillä ilman kunnollisia välineitä. Puun väriä kuultaa vähän tietyssä valossa ja toki kanteen on ajan saatossa tullut iskujakin. Joten suti kauniiseen käteen ja hommiin. Tähän työhön kun menee maksimissaan kymmenen minuuttia. Mutta se aloittaminen, se on ollut vaikeinta.

♡ PIHAN KASVISUUNNITELMAN TEKEMINEN: Jep, viime syksynä ehdittiin istuttamaan muutamia pensaita, mutta kevättä varten mun on pakko saada jäsenneltyä ajatukseni, että mitä tuohon isolle nurmikkoalueelle haluan. Piirtää pohjaan kasvit paikoilleen. Sitä ennen pitää tehdä hirmuisesti taustatyötä, sillä osa tuosta pihasta on aika varjoisaa ja vaativaa (mutapohja). Voi olla, että on pakko turvautua ammattilaiseen.

♡ MAKUUHUONEEN SISUSTAMISEN LOPPUUN SAATTAMINEN: Se on aivan liian iso. Se, miten makkarista saa pienemmän ja kotoisamman ilman rahanmenoa (säästökuuri) on haasteena. Mielessäni olen pyöräyttänyt sängyt eri seinälle, mutta en ole niitä saanut siirrettyä. Ehkä aloitan mallailun siitä ja jos ei toimi, niin sitten täytyy keksiä jotain muuta.

♡ PANKKINEUVOJAN LUONA KÄYMINEN: Parin vuoden ajan olen ajatellut, että pitäisi tilata aika. Haluaisin alkaa laittaa pienen summan kuussa rahastoihin, mutta en tiedä mistä aloittaa. Joten ehkä pankki on se oikea osoite?

♡ TOBY TOPSUKAN KONTAKTI- JA OHITUSTREENIT: Me aloitettiin ennen joulua yksityistunnit, joita on vielä kolme jäljellä. Saatiin hyviä vinkkejä siihen, miten rohkaista toista kohtaamaan vastaantulevat (mustat ja isot) koirat ilman pelkorähinöitä. Hurjan paljon ollaan jo menty eteenpäin, mutta jotenkin tuntuu että tämäkin on asia, johon oikeasti pitäisi paneutua ja raivata tilaa kalenterista. Oma motivaatio on korkealla ja energiaa onneksi riittää pysymään johdonmukaisena. Mitä sitä ei tekisi pikkuisen karvaisen kaverin eteen.

♡ MAATALOUS- JA METSÄTALOUSVEROILMOITUSTEN TÄYTTÄMINEN: Ilmoitukset, joita jouduin pakon sanelemana alkaa tekemään ”kylmiltään” neljä vuotta sitten, kun äiti makasi sairaalassa eikä pystynyt edes auttamaan mua, miten nuo tehdään. Sairaalasängyn vieressä istuin ja kyselin äitiltä meneekö oikein. Toinen nyökkäsi tai pudisti päätään. Ymmärtämättä loppujen lopuksi asioista juuri mitään. Ehkä kantapäänkin kautta olen täyttämisen oppinut, mutta tämä vuosi on ensimmäinen kun vapaaehtoisesti odotan lomakkeiden täyttöä. Mikä mua oikein vaivaa? :D

♡ VALOKUVAKANSIOIDEN LÄPIKÄYMINEN: Meidän äiti hamstrasi valokuvia. Suurin osa on onneksi kansioissa, mutta pahvilaatikoita täynnä kuvia löytyy myös. Nuo ovat olleet hautautuneina kellarin kaappiin pian kaksi vuotta. Ehkä aika olisi kypsä nostella ne esille ja käydä läpi. Saada täten myös kaappiin tilaa.

Mitäs te muut, onko jingitjangit ja energiavirtaukset kohdillaan? Toivottavasti :) Meillä on keittiön pöytä vuorattuna lehtikaalilla, pinaatilla, sitruunalla sun muilla kasviksilla ja hedelmillä. Nyt pitäisi laittaa vielä mehustin töihin. Kuinkakohan kauan muuten tuollainen itse mehustettu mehu säilyy? Meillä kun ei ole aiemmin ollut ongelmia säilyvyyden kanssa, sillä olemme juoneet ne heti pois. Tällä kertaa olisi tulossa niin iso satsi, että ei ihan heti tule juotua…

PIRTSAKKAA ALKANUTTA VIIKKOA TOIVOTELLEN,

PS. tässä loput kuvat kameran muistikortilta. Tai oikeastaan ne ainoat Lappi-kuvat muistikortilta. Muutenhan tuli otettua kännykkäräpsyjä. Sain muutaman kyselyn, miltä tuo vuokramökin puoli näyttää ulkoapäin. Viimeisessä kuvassa vuokramökin puoli siis kadulta katsottuna :)

 


6 Responses to “Tammikuun things to do -listalla”

 1. Avatar Hanna sanoo:

  No joo aika listan olet pelkälle tammikuulle kyhännyt. Mä olen myös jo ihan perusluonteeltani tekevää sorttia, mies ei ihan niin aktiivinen ole etenkään tavaroitten järjestelemistä ajatellen, lisäksi hänessä on pientä tätävoidaanvielätarvita-vikaa… eli jos vaan mahdollista niin paremmin saa tilaa kaappeihin ym jos pääsee yksin rauhassa touhuamaan :D

  Ja kyllä, keittiön kulmakaappi ja sen karuselli, aaarrrrggghhh. Jouluksi siivosin sen ja taas se pitäisi tehdä. En tiedä mitä tuommoiseen kulmakaappiin pitäisi keksiä? Alunperinkään en halunnut karusellia (remppa 2016), mutta en keksinyt muutakaan.

  Suurin tämän kuun projekti on kaksi ”vaatehuone-varastoa”. Hirveää myöntää, mutta toiseen ei mahdu edes astumaan sisälle tällä hetkellä. Hankala homma, kaikki pitäisi pystyä kerralla käymään läpi, muuten tavarat tukkii koko aulan. Lisäksi siellä on isovanhempieni jäämistöä, esim. mummun kapiolakanat, joita ei raaski käyttää muuta kuin verhoina ja ne vie tolkuttomasti varastossa tilaa. Poiskaan ei kykene heittämään. Ei kauheeta mähän olen imaissut itseeni tuota hamsteri-meininkiä :D ;) Nämä siis tälle kuulle ja nyt kun on ääneen sanottu niin ei muuta kuin hommiin. Tsemppiä sinne!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Hanna!

   Juu, tuli vähän pidempi lista :D

   Meillä taas mies on vähän sellainen liiankin järjestelmällinen ja hanakka laittamaan tavaroita kiertoon (vähän liiankin hanakka ;)).

   Sanos muuta noista kulmakaapeista. Meillä niitä on kaksi ja tilat oli pakko hyötykäyttää. Karusellithan olisivat varsin toimivat…jos toimisivat (oma vikani siis, kun on niin täynnä)!

   Täällä toinen hamsteri, älä huoli ♥ Mutta hei, tehdään tammikuun lupaus että nuo pienet/käyttämättömät vaatteet ja turhat hamstraukset lähtevät kiertoon! :)

   Ihanaa tiistai-iltaa ♥

 2. Avatar Susa sanoo:

  Ihanaa alkanutta vuotta Maria ❤️

  Kuulostipa tutulta monikin asia. Vaatekomero (siis omani) on niin täynnä, että jostain olisi pakko luopua. Mikähän siinä on niin vaikeaa? Muu tavara meiltä lähtee kyllä kierrätykseen varsin vauhdikkaasti, mutta noi vaatteet.. Miten mä jaksan vuodesta toiseen uskoa, että käytän niitä kaikkia vielä joskus..? Pihasuunnittelijan palkkaaminen olisi myös to do-listalla ennen kevättä. Valokuvia en enää edes haaveile saavani kansioihin. Ja sitten ois se koira.. Olen alkanut miettiä asuuko noissa puuvillapalloissa joku pieni rasisti vai mikä ihme niissä mustissa (ja isoissa) koirissa pelottaa. Meillä on onneksi päästy niiden haukkumisesta eroon, mutta kaukaa ne pitää edelleen kiertää. Sen sijaan meidän neiti on omaksunut uuden ärsyttävän piirteen. Jos lenkin lopussa lähellä kotia vastaan tulee muita koiria (ei väliä värillä eikä koolla), alkaa aivan julmettu räksytys. Niiiin raivostuttava piirre, josta nyt yritetään päästä eroon.

  Ainoa ongelma mulla on, että jingit ja jangit ei ole sitten vähääkään kohdillaan ja energiat on aivan nollissa. Valitettavan usein löydän oman virtani vasta keväällä eli sitä odotellessa! 😂

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Susa

   ja kiitos, ihanaa alkanutta uutta vuotta sinullekin ♥

   Ihanaa, etten ole yksin näiden kasaantuneiden ”töiden” kanssa :D Hamstraus on suurin ongelmani ja karsiminen on tämän vuoden avainsana!

   Hei tiedätkö, mä veikkaan että teidänkin puuvillapallolla se on reviiriasia tuo, että kotinurkilla räksytetään enemmän. Meillä on ihan sama juttu :) Onneksi olette päässeet muusta haukkumisesta eroon, mekin melkein. Tänään taas lähdetään pitkälle lenkille harjoittelemaan kontaktia!

   Voi ei, mä lähetän sinne nyt jingejä, jangeja, energiaa ja oikein iloisia viboja tiistai-iltaan ♥ :)

 3. Avatar Riina sanoo:

  Juu ei oo virrat parhaimmillaan, mutta ehkä se tästä kevää kohden…tammi-helmikuu ei ole mulle mitään inspiraatioaikaa, vaan lähinnä kärvistelyä kevättä odotellessa…

  Vaatekaapin konmaritus on ikuinen projekti. Liian usein on kyllä tullut laitetuksi pois vaatteita, joille kuitenkin olisikin ollut vielä käyttöä…tullut siis kriittiseksi myös tuon konmarittamisen suhteen. Lähinnä nykyisin yrittää olla hankkimatta lisää yhtään mitään, niin kamaa ei kerry; poistumista tapahtuu sitten luonnollisen pilalle kulumisen, rikkoutumisen tms. takia, eli pitkässä juoksussa kama vähenee….hämäläistyyppistä konmarittamista ;)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Riina

   ja hei mä lähetän sinullekin energiaa ♥ Virtuaalienergiaa :D Mulla tulee yleensä keväällä taas puolestaan sellainen pieni väsymys, joten nyt täytyy ottaa kaikki ilo irti näistä energisistä päivistä :)

   Se on muuten ihan totta, että miksi suotta laittaa hyviä vaatteita pois. Saman kysymyksen ääreltä löysin itseni tuota Marie Kondoa katsoessani. Tuo vinkki ”älä osta mitään” on paras konmaritusvinkki pitkään aikaan – aloitin vuoden alusta ostolakonkin, joten ehkä se konmaritus osin tapahtuu luonnostaan :)

   Kivaa tiistai-iltaa sinne ♥

Kommentoi