keskiviikko 05. syyskuun 2018

Lempeä kookos-omenauunipuuro

MOIKKULIMOI!

Kuinkas siellä on viikko sujunut? Puolivälin paremmalla puolella ollaan jo, ainakin me, ketkä pääosin työskentelemme maanantaista perjantaihin.  Ja vaikka itselläni ei ole kiveen hakatut työtunnit, onneksi, niin silti keskiviikkoiltana tuntuu jo jotenkin kuin toinen jalka olisi viikonlopun puolella 🙂 Näin yrittäjän päivänä sitä on tullut mietittyä näitä kahta yritystä, joissa työskentelen. Sitä päivätyötä, jossa olen osayrittäjänä ja tätä periaatteessa yksinyrittäjänä oloa täällä At Maria’s -blogissani. En osaisi ehkä olla muuta kuin yrittäjä. Se riski, mikä tähän sisältyy on jäätävä. Mutta se vapaus ja ne mahdollisuudet – ne ovat niitä syitä, miksi näitä molempia hommia teen. Ehdottomasti ollaan plussan puolella!

Yrittämisestä täydellisen samettisen uunipuuron reseptin kehittelemiseen. Tavallaan yritystä siinäkin 😀 Mutta hei, onnistui ensi yrittämällä. Aina yrittämisessä se ei todellakaan näin mene, vaan erheiden kautta kehittyy ja oppii. Elettiin hieman sateista, tälle syksylle poikkeuksellisen sateista, alkusyksyn päivää. Avonaisesta keittiön ikkunasta virtasi viileää ilmaa ja kävin laittamassa villapaidan päälle. Niin kuin aina syksyn tullen, niin myös tänä syksynä mut on vallannut puurohimotus. Uunipuuroja olen aina rakastanut. Niin helppoja ja niin helposti saa makumaailmaa muunneltua.

Tuona syksyisenä päivänä meidän uunipuurossa maistui lempeästi kookos ja suloisesti syksy. Omenien muodossa. Uunipuuron myötä kodin valtasi tuoksu, jossa oli jotain hyvin lohdullista.

KOOKOS-OMENAUUNIPUURO

3 pientä omenaa pestynä ja lohkottuna
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 litra kookospähkinäjuomaa
1 tl suolaa
1 tl kanelia

-sekoita ohrasuurimot, kookospähkinäjuoma, suola ja kaneli uunivuoassa
-lado päälle siivutetut omenat
-paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia

Uunipuurosta riittää neljälle niin iltapalaksi kuin vielä seuraavan aamun aamupalaksikin. Uunipuuro menee niin kylmänä kuin lämpimänäkin. Sellaisenaan tai maidon kanssa. Hei, nyt viikkaamaan miehen kauluspaitoja matkalaukkuun. Reissumies ajatteli vetää viikkoon kolme eri maata. Tietääköhän se kolmia eri tuliaisia? 😉

HYVÄÄ YRITTÄJÄN PÄIVÄÄ TEILLE YRITTÄJILLE &
KIVAA KESKIVIIKKOILTAA,

 


6 Responses to “Lempeä kookos-omenauunipuuro”

 1. Riksa sanoo:

  Hatunnosto kaikille yrittäjille! Ollapa itsekin oman onnensa seppä. Joskus haaveilen, että ai kun olisi vaikka jonkinlainen kiva kahvila kaupungilla…
  Meidän kaupungissa on eräs vaateliike, jota aina leikilläni mietin, että voi kun tuon saisi ostettua. Mutta, kovaa työtä joka tapauksessa. En usko tuossa suhteessa tasaiseen rahavirtaan ollenkaan, jos pienen vaateliikkeen omistaja olisin. Tai mistäs minä tiedän? Ei kannata aina luulla, vaan ottaa selvää.

  Aij että, pitääkin kokeilla tuota uunipuuroa!

  • Maria sanoo:

   Moikku!

   Tuo kahvila on munkin haaveena. Siinä kirjakauppa samassa. Upottavia nahkaisia sohvia ja tuoleja, joille istua sillä aikaa kun tutustua kirjoihin. Ah! 🙂
   Meillä on samanlailla kuin lapsuuden kotonani, hajautettu riskien hallinta, ja toinen palkkatöissä. Koskaan ei tiedä, miten yrittäjän rahavirran käy. Tasaista tuloa saa vasta vuosien työn jälkeen. Tai no, ainakin mun tapauksessa 🙂

   Koklaa ihmeessä, se menisi hyvin suloiseeen lauantaiaamuunkin tuo puuro ♥

 2. Kaura sanoo:

  Oi nam! Ihanaa uunipuuroa. Itse en ole koskaan vielä kokeillut tehdä, mutta pitääkin vaikka viikonlopulla kokeilla. Vaikuttaa herkulta. 🙂 Mukavaa alkavaa viikonloppua <3

  • Maria sanoo:

   Moikka Kaura!

   Ja hei kiitos ♥ Suosittelen kokeilemaan. Niin hyvää 🙂

   Kiitos samoin sinne, ihanaa alkavaa viikonloppua ♥

 3. Wilma sanoo:

  Moikka!

  Mitä mieltä olisit, onnistuisiko sama vaihtamalla ohrasuurimot neljän viljan hiutaleisiin? 🙂

  Kiitos ihanasta blogista, tänne on ihana aina palata :)<3 ja mukavaa vkonloppua sinne!

  • Maria sanoo:

   Moikka Wilma!

   ihan varmasti onnistuu, mutta siinä tapauksessa nostaisin hiutaleiden määrää ainakin parilla desillä 🙂

   Kiitos, ihana kuulla ja hei ihanaa viikonloppua sinnekin ♥

Kommentoi