keskiviikko 23. toukokuu 2018

Koti on turvassa; huoletonta lomailua mökillä & huikea etu!

Yhteistyössä: Verisure

MOIKKAMOI IHANAT!

Olemme tässä tämän vuoden aikana käsitelleet kodin turvallisuutta ja sitä, mitä se minulle merkitsee. Käyneet läpi ne syyt, minkä takia viime elokuussa päädyimme hankkimaan Verisuren hälytysjärjestelmän. Olen myös kertonut, että näin jälkikäteen ajateltuna Verisuren hälytysjärjestelmä on tuonut elämäämme niin paljon lisää. Turvallisuus kun on koko perheelle se seikka, josta emme ole valmiita tinkimään. Kaupallisessa yhteistyössä Verisuren kanssa pääsin kertomaan teille, miten meillä hoidetaan loma-ajan turvallisuus. Miten suojaamme kodin silloin kun lähdemme pois kotoa ja miten pystymme levollisin mielin viettämään mökillä viikonloppuja. Tarvittaessa myös pidempiäkin aikoja.

Mökille tai lomareissuun lähtiessämme meillä on tiettyjä rutiineja, joita teemme. Ensinnäkin tarkistamme, että ikkunat ovat suljettuina. Vaikkakin voisimme huoletta jättää ikkunan auki, sillä Verisure hälytysjärjestelmän kokosuojaus reagoi liikkeeseen ja ilmottaisi ei-toivotusta vieraasta välittömästi. Silti ikkunoiden sulkeminen on piintynyt tapa. Seuraavaksi tarkistamme, ettei astianpesukoneen tai pesukoneen vedet ole päällä. Vaikkakin tähänkin tuo meidän Verisuren vuotovahti reagoisi pikimmiten. Kolmantena tarkistamme, että tuo älypistorasia on asetettu sellaiseen valaisimeen, joka näkyy kadulle. Ja että se on ajastettu menemään päälle tiettyyn vuorokauden aikana, niin että koti näyttää asutulta. Mikäli ajastuksen olemme unohtaneet tehdä, niin tuon älypistorasian voi kytkeä päälle ja pois myös Verisuren mobiilisovelluksella. Tällä hetkellähän meillä on älypistorasia sytyttämässä alakerran tv:n taustavalon. Sinne kun ei yltä joka kerta laittamaan töpseliä pistorasiaan, niin helpottaaksemme omaa eloamme, olemme päätyneet ratkaisuun, että tuo valaistus laitetaan päälle puhelimen kautta :)

Alkuun tuntui, että ulos lähdettäessä joutui varta vasten muistuttamaan itseään hälytysjärjestelmän laittamisesta kokosuojaustilaan. Nykyään tuo hälytysjärjestelmän aktivoiminen tulee jo selkärangasta. Jopa lapsilla. Kun lähdemme mökille, niin viimeinen laittaa kodin kokosuojaustilaan ja varmistaa, että ovi on mennyt lukkoon. Tosin kerran kävi niin, että matkalla muistimme, että hälytysjärjestelmä oli jäänyt aktivoimatta. Mobiilisovelluksen kautta sekin onnistui käden käänteessä. Tuo mobiilisovellus helpottaa myös niitä hetkiä, kun remonttimiehet tulevat tekemään remonttia ja emme ole kotona. He soittavat meille, että olisivat nyt oven takana ja me laitamme hälytyksen pois. Samoin kokosuojauksen päälle laittaminen onnistuu, kun he soittavat lähtevänsä työmaalta pois.

Mökillä sitä tulee seurattua mobiilisovelluksen kautta huonekohtaisia lämpö- ja kosteustietoja. Saamme hälytyksen heti puhelimeemme, mikäli asettamamme raja-arvot paukkuvat. Tänä päivänä kun talon hyvinvointi ei ole itsestäänselvyys, niin olen erittäin onnellinen, että Verisuren palohälyttimiin sisältyy myös tuo kosteus- ja lämpöilmaisin. Liian korkea suhteellinen kosteus voi aiheuttaa kosteusongelmia, hometta ja punkkeja, kun taas alhainen ilmankosteus voi aiheuttaa silmien ja ihon kuivumista tai allergioita. Onneksi meillä ei ole ollut ongelmia kosteusarvojen kanssa. Lämpötilaa seurasimme viimeksi viikko takaperin, kun ulkona vallitsi Suomen toukokuun sääoloihin nähden hurja helle. Tuolloin näimme, että siellä miehen valtakunnassa eli kellarissa oli ihanan viileää (21,4 astetta), kun taas yläkerrassa peltikaton alla makuuhuoneissamme oli 27,6 astetta. Tämän tiedon valossa tytöt siirtyivät kellariin nukkumaan. 

Vuoden vaihteessa Verisuren uusiin kamerailmaisimiin on tullut näppärä toiminto; pystyt ottamaan mobiilisovelluksen avulla kameralla kuvan silloin kun järjestelmä on kokosuojauksessa. Koska meille asennettiin kamerat viime elokuussa, ei meillä tätä ominaisuutta ole. Perjantaina soittelin Verisurelle ja jätin soittopyyntöä. Ilman muuta haluan tarjouksen siitä, paljonko kameroiden vaihtaminen uusiin tulisi. Se, että pystyisi mökiltä käsin katsomaan, miltä kotona näyttää, toisi niin paljon lisäarvoa hälytysjärjestelmään! Kun kotona on kaikki hyvin, on lomailukin paljon ihanampaa.

Kokosuojaus on tuonut turvaa sillä välin, kun emme ole kotona. Eli kun olemme töissä ja koulussa, mökillä tai reissussa. Osasuojausta taas käytämme joka yö kotona ollessamme. Näinä päivinä, kun mies reissaa puolet viikosta tunnen suuren suurta turvallisuuden tunnetta ollessamme tyttöjen kanssa kolmistaan kotona. Tiedän, että mikäli joku meille sisään haluaisi tulla, niin Verisuren osaava hälytyskeskuspäivystäjä reagoi välittömästi. Hän näkee samantien kameroista, mitä meillä tapahtuu ja pystyy tarvittaessa ottamaan yhteyden kaksisuuntaisesti puhekeskuksen avulla. Hälyttämään apua, mikäli tarve niin vaatii.

Kuinka usein sitä tuleekaan lomalla postattua sosiaaliseen mediaan kuvia, joista jokainen pystyy päättelemään, että koti on tyhjillään? Itse ainakin sorrun tähän joka ikiseltä lomalta. Myös mökkiviikonloppujen aikana tallennan someen muistoja. Moni pystyy näistä päättelemään, että koti on tyhjillään. Itse ajattelen niin, että meidän koti ei ole koskaan tyhjillään. Kotia vahtii alan ammattilaiset. Niin rautaiset ammattilaiset, että kenelläkään ei ole asiaa meidän kotiin poissaollessamme.

Mitä kodinturvallisuus sinulle merkitsee? Mikäli olet harkitsemassa hälytysjärjestelmän hankkimista, niin se kannattaa tehdä nyt. Sillä ostaessasi kodin hälytysjärjestelmän blogini kautta saat 100 euron alennuksen hälytysjärjestelmän asennus- ja liittymismaksuista. Laskehan täällä, mikä on sinun kotiisi sopivan hälytysjärjestelmän hinta. Kun jätät yhteystietosi tuonne Verisuren sivuille, ottaa Verisuren asiakaspalvelija sinuun yhteyttä ja voitte sopia maksuttomasta kodinturvakartoituksesta. Mikäli päädyt tilaamaan kartoituksen yhteydessä hälytysjärjestelmän, maksat asennus- ja liittymismaksusta 1oo euroa vähemmän. Huom! Etu koskee Verisuren kodin hälytysjärjestelmiä ja on voimassa 23.5.-10.6.2018 vain uusiin tilauksiin. Etua ei voi yhdistää muihin kampanjoihin tai tarjouksiin.

Aina silloin tällöin mietimme, että kannattaisiko meidän suojata myös mökkimme Verisuren hälytysjärjestelmällä. Tällä hetkellä tuntuu, että tuonne syrjäisen järven pikkuiseen saareen ei kukaan ulkopuolinen eksy. Vaikka mökkimme sijaitseekin lintukodossa, niin eihän sitä koskaan tiedä. Tänä päivänä maailmanmeno kun on muutenkin arvaamatonta. Ehkä jonain päivänä suojaamme myös tuon mökkimme. Sen paikan, jossa tänä päivänäkin nukumme ovet auki. Jossa en osaa pelätä. Muuta kuin yöllisillä vessareissuilla pimeää :)

KESKIVIIKKOILTATERKUIN,


4 Responses to “Koti on turvassa; huoletonta lomailua mökillä & huikea etu!”

 1. Hanna sanoo:

  Ihanat noi sun hiukset! Näyttävät muuntuvat tosi moneen ja kaikki sopii sulle :)

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitos Hanna <3

   Mä tykkään näistä kans tosi paljon, just tuon muunneltavuuden takia :)

   Aurinkoista keskiviikkoiltaa!

 2. Sanna sanoo:

  Naapurissa verisure ja itsekkin ollaan tätä mietitty,kun elävää verisurea(koira)ei enää ole….
  Minua jotenkin vaan ahdistaa ajatus sisällä olevista kameroista.Siis näistä,joita vartiointifirma voi katsella.Vai onko sellaisia?
  Toisaalta ehkä ihana möksänne kannattaisi suojella,koska sinne jos vorot eksyy,saavat aika rauhassa puuhastella.
  Itseäni ei niinkään maalisen mammonan pölliminen pelota,vaan koti on pyhä paikka,johon ei saa kajota.
  Ja nykyään tuntuu olevan kaikenmaailman sekopäitä vapaalla jalalla.
  Tai ehkä vielä päädymme elävään verisureen jossain vaiheessa:)Meidän hovawart-vainaalta ei mikään,eikä kukaan jäänyt huomaamatta.Hovawart tarkoittaakin pihavahtia:)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sanna,

   hih, meillä tuo elävä verisure (Toby) tukee aitoa Verisurea rähjäämällä tuntemattomille ;D

   Ei ne katsele, ellei ole hälytystä tai muuta syytä. Näin meille vakuutettiin ja luotan siihen 100%:sesti :)

   Sepäs se onkin, se tunne että kotiin / mökille on menty ja rikottu yksityisyyttä :(

   Ihana teidän Hovawart-vainaa <3

   Iloista torstaita! <3

Kommentoi