maanantai 19. maaliskuu 2018

Sydän paikallaan ♥

HEIPSAN IHANAT!

Nyt se on tullut ihan virallisesti todistettua; mulla on sydän paikallaan. Heh, tarkoittaen toki fyysisesti sen sijaintia. Olen ollut siitä onnekas, että en ole montaa kertaa ollut lääkärissä tutkittavana. Saatikka sairaalassa. Mutta nyt kun osallistun tuohon alle 50-vuotiaiden aivoverenkiertohäiriöitä tutkivaan tieteelliseen tutkimukseen, on mua tutkittu enemmän kuin ikinä. Tänään oli se paljon pelkäämäni sydämen ultra ruokatorvea pitkin.

Panikoimiseni rauhoittui sillä, kun vakuuttelin itselleni kuinka hyvässä asemassa olen; saan mennä terveenä tuohon arvokkaaseen tutkimukseen, josta saan arvokasta tietoa. Yleensä kun tuohon tutkimukseen menevät potilaat, joilla on joku vaikea sairaus tai epäillään jotain vaikeaa sairautta. Sen lisäksi sain antaa oman panokseni lääketieteelle ja tieteelliselle tutkimukselle. Silti musta tuntuu, että olen vielä hurjan paljon velkaa TAYS:lle niistä kaikista hoitokerroista, kun omia läheisiäni on siellä hoidettu 

ID

Eihän se miellyttävä kokemus ole, sitä ei sovi kieltäminen. Mutta ei niin paha kuin mitä ajattelin. Liki puolitoistasenttisen letkun nieleminen tuntui ennen toimenpidettä vallan mahdottomalta, mutta hei – siitäkin selvittiin ilman yökkäilyjä. Sydämessä oli kaikki hyvin. Se pumppasi tehokkaasti ja oli suorituskyvyltään jopa parempi kuin ikäisilläni. Kiitos kuulunee juoksu- ja hiihtoharrastukselle sekä niille (pääosin) terveille elintavoilleni.

Nyt odotellaan, että kurkun puudutus lakkaa ja pääsee syömään. Puoli kymmeneltä aamupäivällä olen syönyt viimeksi ja se saa aikaan sen, että kroppa huutaa armottomasti Big Macciä. Tyytyisi kuulemma myös Pizza Hutin Meat Loversiin, joten saas nähdä ;)

Sitä helposti tulee ajateltua, että kärsii jostain vakavista taudeista. Sydänkohtaus on tuloillaan ihan just, jos rinnasta pistää. Aivoissa on ainakin tennispallon kokoinen kasvain, jos pääkipu ei heti laannu. Ja mitäs vatsakipu, sielläkin voi olla jotain ylimääräistä. Eihän se muuten kipuilisi. Myönnän, että minussa ehkä joskus muinoin asui pieni luulotautisairaudesta kärsivä. Se oli sitä aikaa, kun ehti tarkkailla liikaa itseään ja kroppaansa. Huomasin, että sen jälkeen kun lapset syntyivät, niin moiseen ei ole ollut aikaa. Siitä huolimatta tämän päivän tutkimustulokset tuntuivat erittäin mieluisilta. Takaraivoon on ehkä jäänyt kytemään, että mitäs jos.

Nyt ei tarvitse enää jossitella, ainakaan tuon sydämen suhteen, vaan nauttia elämästä ja keskittyä elämiseen. Seuraavaksi on pakko keskittyä nielemisrefleksin toimintaan, ottaa auto alle ja ajaa minne sydän maha vie. Palataan illalla kommenttiboksin puolella ja huomenna taas vähän järkevimmillä jutuilla. Jotenkin tuntuu, että tämä päivä meni nyt tässä…aamupäivällä ei yksinkertaisesti pystynyt tekemään mitään jännitykseltä ja nyt on sellainen helpotuksen huokaisuolo, että aivot lyö edelleen vähän tyhjää ;)

ILOISTA ALKANUTTA VIIKKOA,


4 Responses to “Sydän paikallaan ♥”

 1. Hyvä kuulla ❤️

  Kävin itse pyllistämässä puutarhaletkulle viime viikolla ja kehitin päässä ennalta vaikka mitä löydöksiä Ihmismieli on jännä.

  Muksaa viikkoa

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Tanja

   ja vielä tätäkin kautta; onnea onnea ♥

   Voi sinnuu, toivottavasti kaikki oli ok! Mutta eihän ole kyllä mikään mieltä ylentävä kokemus? Huh, toivottavasti ei ihan heti joudu uudelleen :D

   Kiitos samoin sinne ♥

 2. Avatar Ulla sanoo:

  Hei!
  Nää sun juttus on vaan niiiiiin ihania. Sä höpöttelet ihanasti kaikkia maan ja taivaan välillä :)
  Ja kiitos, kun et ole ”käskenyt” äänestämään itseäsi Vuoden tarinankertojaksi. Mua ärsyttää todella paljon ne bloggaajat, jotka ”käskevät” äänestämään itseään. Eiköhän jokainen tajua itse, ketä äänestää, ketä ei. Sinä kyllä sait heittämällä ääneni :)
  Hyvä, että tutkimuksissa oli kaikki ok.

  • Maria Maria sanoo:

   No heippa Ulla

   ja kiitos – te vasta ihania ootte ♥
   Kato ja just se, vaan taivas on rajana näissä jutuissa ;D

   Juu, ei ne äänet käskemällä tule. Itseäni ärsytti esim. vaalikampanjassakin se liika tuputtaminen. Kyllä ne äänestää, ketkä äänestää :)

   Kivaa tiistaita ja kyllä, kaikki oli ok onneksi ♥

Kommentoi