sunnuntai 11. helmikuu 2018

Suloisen sunnuntain top 5

ID HELLOU HELLOU!

Miettikää, kello ei ole vielä kuin noin vähän ja sunnuntai on jälleen näyttänyt parhaimmat puolensa. Sunnuntaissa on paljon hyvää. Muistan silloin joskus ”stressivuosina” stressanneeni koko sunnuntain tulevaa työviikkoa. Käynyt mielessäni tulevan viikon työlistaa ja tuskaillut asioille, joille en mitään mahda. Hienointa elämässäni on ehdottomasti ollut ajatusmallin muutos tai lähinnä sen sisäistäminen, että elämä on tässä ja nyt. Elämä on tänä sunnuntaina just nyt parasta mahdollista. Tämän ajatusmallin avulla sitä oppii nauttimaan pienistä jutuista. Alla tämän sunnuntain top viisi:

1. Jalkahoito
Miksei tätä tule tehtyä useammin? Vanhat lakat pois varpaankynsistä, jalat hetkeksi likoamaan ja raspi töihin. Sain joskus aikoinaan Schollilta sellaisen paristoilla käyvän raspin ja voi pojat – se on unohtunut kaapin perukoille. Mutta nyt kun sen taas muistin, niin se päässee töihin jatkossa useammin. Viimeinen silaus kookosöljyllä ja sitten villasukat jalkaan. Tässä siis istun nyt villasukat jalassa ja annan öljyn vaikuttaa, samalla kun kulmissa on väri :D

2. Täydellinen aamusmoothie
Kolmisen desiä kookosvettä, puolikas banaani ja pari ruokalusikallista Puhdistamon energiasmoothiejauhetta, joka sisältää macaa, tyrnimarjaa, porkkanaa yms. Liekö tuon aamuisen energiasmoothien vai ihan vain sunnuntaipössiksen, mutta energiaa riittää siihen malliin, että pitää itseään vähän topuutella. Ettei katsokaas näin lepopäivänä tule nyt ihan liikaa tehtyä. Mieli halajaa hiihtämään, vaatehuonetta siivoamaan, paperikasoja järjestämään ja koiraa pesemään. Tietäen, ettei kaikkia kuitenkaan ehdi tänään tekemään.

3. Löytyneet uikkarit illan avantouintia varten
Jep, meillä on vielä yhdeksän muuttolaatikkoa purkamatta ja sieltä vihoviimeisestä löysin uimapukuni ja koko perheen naisväen bikiniarsenaalin. Siinä samalla kävin noita yhdeksää muuttolaatikkoa muutenkin läpi ja mietin, että ko. tavaroita tuskin tarvitsee, sillä niitä ei ole nyt heinäkuun jälkeen tarvinnut…Mansen blogikirppistä odotellessa!

4. Ihanat lapset & ex tempore -lounaspitsa
”Äiti saadaanko tehdä pitsaa lounaaksi?” No hei, joskus oli vaihe että vastasin näihin lasten keittiökokeiluihin kielteisesti, sillä tiesin, että itselläni olisi keittiön siivousta edessä. Niin sitä varmaan on tänäänkin, mutta niin kauan kuin lapset haluavat tehdä ruokaa tai leipoa, niin mun mielestä siihen pitää kannustaa. Ja mikä parasta, nauttivat ruoanlaitosta. Me miehen kanssa löffäillään tällä hetkellä kellarissa ja kuunnellaan kikatusta ja sikermähoilotuksia keittiöstä hymyssäsuin. Pian taidetaan päästä lounaalle, tuoksusta päätellen :)

5. Ystävät
Meitä on siunattu monilla ihanilla ystävillä ja vuosi pari takaperin, kun otin missiokseni sosiaaliset suhteet, on ystävien kanssa laitettu kalenteriin tapaamisia enemmän kuin aiemmin. Ei se vaadi kuin sen sopimisen. Helposti arjessa lipsuisi pitkäänkin näkemättä ystäviä. Meillä on sellainen kolmen perheen ystäväporukka, jonka kanssa ollaan nyt viime aikoina sovittu treffejä. Tänään mennään saunomaan ja avantouimaan. Tai kuka uskaltautuu järveen, kuka ei. Pääasia, että saadaan viettää leppoisa sunnuntai-ilta hyvässä seurassa. Jännää tässä ihanassa ystäväpiirissä on se, että ollaan tutustuttu miestemme kautta. Jälleen jaksan ihmetellä sitä, että kuinka ihanaa on, että aikuisiällä löytää hengenheimolaisia. Ihania ystäviä, joiden kanssa voi jutella ihan mistä vaan. Olla vaikka ihan hölmöläisenä, jos siltä tuntuu. Ystävät, joiden kanssa hiljaisuuskaan ei tunnu vaivaannuttavalta.

Tästä pontta saaden taidankin laittaa whatsupin laulamaan ja sopia treffejä niiden muidenkin ystävien kanssa. Liekö lähestyvä ystävänpäivä vai mikä, mutta jotenkin sitä havahtuu siihen tosiasiaan, että elämä on niin monin verroin rikkaampaa, kun on ystäviä, keiden kanssa jakaa ne elämän ilot ja surut. Mutta nyt tuon bestikseni kanssa hetkeksi vihollisia jahtaamaan (Xbox-pelissä) ennen jäälle suuntaamista. Toivottavasti sielläkin vietellään suloista sunnuntaita 

SUNNUNTAITERKUIN,


4 Responses to “Suloisen sunnuntain top 5”

 1. Hanne sanoo:

  Kivalta sunnuntaisi kuulostaa:)
  Ihanko oikeasti Tampereella on tänään ollut noin kaunis ilma.
  Olemme mökillä ja Ruovedellä on koko päivän hipsinyt lunta.
  Meillä aamu on mennyt olympialaisia seuratessa, ruokaa tehdessä jä ruokaperäisillä sen jälkeen. Vielä olisi tarkoitus kotiutua taloa lämmittämään, kun ollaan oltu helmikuun alusta lähtien liesussa:)
  Mukavia hiihtoja ja uinteja!

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Hanne

   ja hei juu, kuvat ovat viikko sitten sunnuntailta :) Ei nyt sunnuntaina ihan noin kiva keli ollut.

   Oih, teidän mökkeily kuulostaa ihanalle :)

   Kivaa viikkoa sinne ♥

 2. Kaura sanoo:

  Ihanat Tampere kuvat. <3 Mukavaa alkavaa viikkoa

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Kaura ♥

   Tampere on kyllä kaunis, niin talvella kuin kesälläkin! :)

   Ihanaa helmikuista viikkoa sinne ♥

Kommentoi