torstai 15. kesäkuu 2017

Uuden kodin kylpyhuoneet

AdvertisementHEIPPAHEI!

Vihdosta viimein pääsen esittelemään teille meidän uuden kodin kylpyhuoneet. Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä IDO:n kanssa. Kotimainen vuonna 1873 perustettu IDO on ainoa saniteettikeramiikan valmistaja Suomessa. Uuden kodin suunnittelu on ollut ihanaa, varsinkin näiden kylpyhuoneiden. Tuntuu, että siitä on ikuisuus, kun tein tuon suunnittelupostauksen. Ja nyt ollaan maalissa. Tai no, vielä on kellarikerroksen kanssa aikamoinen työ, mutta muuten ollaan valmiita :)

Siinä, missä suunnittelupostauksessa aloitettiin alakerrasta, aloitetaan nyt valmiin esittely yläkerrasta. Nimittäin meidän kaikkien suosikkihuoneesta koko talossa. Haluttiin tilaan hieman hotellimaista fiilistä. Arjen luksusta ja tilaa. Yläkerran kylpyhuone rakennettiin vanhan vaatehuoneen ja saunan tilalle. Se sijaitsee samassa kerroksessa makuuhuoneiden kanssa, joten oletettavaa on, että siellä on aamuisin vähän ruuhkaa. Pahoitteluni jo etukäteen runsaasta kuvamäärästä tämän yläkerran kylpyhuoneen kohdalla.  Senpä takia valitsimme  1200 mm leveän IDO Trend allaskalusteen, jonne säilöä saniteetti- ja meikkitarvikkeet sekä tarpeeksi ison altaan, kahdella hanalla. Allas on IDO Wave tasoallas. Onnistuu aamuiset ja iltaiset hampaidenpesut tehokkaammin ison altaan ja kahden hanan ansiosta. IDO Reflect tasopeili LED-valaisimilla oli nappi valinta altaan yläpuolelle. Tuossa valossa kun näkee hienosti meikata aamuisin. WC-istuimeksi valitsimme IDO Glow seinään asennettavan wc-istuimen. Koska meidän saunaosasto tulee kellarikerrokseen, niin tänne ylimpään kerrokseen kaipasimme suihkua. Itse en ole suihkukaappien ystävä, joten ainoa vaihtoehto oli suihkuseinä tai -seinät. IDO Showerama 10-2 suihkuseinät kirkkaalla lasilla ja vedinaukoilla sopii tilaan aivan mielettömän hyvin. Suihkuseinissä on laahustiiviste tuolla alhaalla, mikä estää veden valumisen suihkun ulkopuolelle. Suihkun viereen ajattelin jotain pientä puista hyllyä tai muuta vastaavaa, johon saisi nätisti viikattua suihkupyyhkeet. ID

Kylpyhuoneeseen tulee sijoittumaan myös vielä pyykinpesukone ja kuivausrumpu. Ne tulevat kylpyhuoneen päätyseinälle rinnakkain ja niiden päälle laitamme pyykinviikkaustason. Vielä on mietinnän asteella, että haluammeko koneet piiloon esimerkiksi liukuovien taakse. Ihan aluksi tuolta yläkerrasta purettiin saunan ja vaatehuoneen seinät ja alettiin suunnittelemaan tilaa. Aikamoinen muutos vai mitä mieltä olette? Tästä lähdettiin liikkeelle:

Kipaistaan rappuset alas ja pääsemme keskikerrokseen. Keskikerroksessa sijaitsee olohuone, keittiö, ruokahuone ja työhuone. Sekä vieraskylpyhuone. Joka rakennettiin vanhan vaatehuoneen ja wc:n tilalle. Malliltaan tila on L-kirjaimen muotoinen, joten on vähäsen hankala kuvattava. Mutta lopputulos on silti upea. L-kirjaimen sakaraan asennettiin IDO Glow seinä-wc -istuin ja sen eteen mustaa saarnia oleva IDO Trend allaskaluste IDO Wave tasoaltaalla. Peilinä toimii hienosti valaiseva IDO Reflect LED -tasopeili, jonka ulkoreunoissa on peilimäinen reuna. Tännekin haluttiin ripaus luksusta ja sitä saatiinkin oikein kunnolla. Marmorikuvioiset laatat seinillä olivat nappivalinta (näistä ja muista laatoista lisää myöhemmin). Tuoksukynttilän lempeä tuoksu ja ylellinen fiilis saavat varmasti vieraatkin rentoutumaan täällä asioidessaan. 

Alkujaan tilanne oli tämä, joten aikamoinen harppaus on täässäkin tilassa otettu eteenpäin:

Keskikerroksesta portaat vievät alas kellarikerrokseen. Miehen valtakuntaan. Siellä tunnelma on hämyinen ja sitä myötä myös perunakellariin rakennettu vajaan parin neliön pikkuvessa on tummanpuhuva. Pikku-wc:n ympäristö on vielä kovasti työn alla, mutta wc:tä kyllä kelpaa esitellä. Pieneen tilaan asensimme saman wc-istuimen (IDO Glow) kuin kahteen muuhunkin kylpyhuoneeseen. IDO Glow -pesuallas 400 mm sopii mainiosti pieneen tilaan.

Eipä tuolla kylppärissä mahdu muuta kuin asioimaan pikaisesti, mutta vastaa hyvin käyttötarkoitustaan :) Kattoon tulee vielä led-valaisin, mutta tähän hätään sitä ei ehditty asentamaan. Postauksen kuvat on siis otettu armottoman remonttivalon valossa.

Lähtötilannehan oli alla olevan mukainen, joten huima muutos. Ainakin omasta mielestäni. Sisäänmeno vaihdettiin tuohon vasemmalle puolelle. Voi, kunpa pian pääsisin näyttämään teille tuota Marian bistroa tuolla mancavessa. Se sijaitsee juuri tuon pikku-wc:n vieressä.

Ihanaa hei, jos jaksoitte lukea tänne asti. Mitä mieltä olette muutoksesta? Kyseessähän ei nyt ollut mikään pieni uplifti vaan kaikki tilat rakennettiin kokonaan uudestaan. Itse olen kyllä ihan supertyytyväinen näihin meidän kylpyhuoneisiin :) Mikäli teillä on kylpyhuoneremontti ajankohtainen tai haluatte muuten vain kylpyhuoneisiin inspiraatiota ja ideoita, niin käykäähän tutustumassa IDOn tuotevalikoimaan täällä!

Tässä alkaa nyt rytinällä tulemaan näitä postauksia, kun tilat valmistuvat. Seuraavaksi katsastetaan keittiöön, sitten laattavalintoihin ja ehkäpä vilautan teille vielä enemmän tuota meidän makuuhuonettammekin. Viikonloppuna kun on tarkoitus mennä sinne miehen kanssa yöksi :)

IHANAA TORSTAITA,


20 Responses to “Uuden kodin kylpyhuoneet”

 1. Sanna sanoo:

  Kyllä on tyylikkäät ja upeat kylppärit!Erityisesti tykkään tuosta marmorikuviolaatasta.Aivan ihana!

 2. Nina sanoo:

  Ei vitsit miten tyylikkäitä / kauniita.
  Sinulla on kyllä sisustussilmää.
  Tykkään <3

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Nina,

   musta tuntuu, että nämä kolme tilaa ovat uuden kotimme käytetyimmät ja viihtyisimmät huoneet :D

   Kuten myös <3

 3. Liina sanoo:

  Heippa
  Kiitos hienosta blogista – ja erityisesti tästä postauksesta. Meillä alkaa mökkiprojekti ja mietin sinne wc- ja kylppäriratkaisuja. Osaatko sanoa, löytyykö yhteistyökumppaneiltasi kotimaisia, siis Suomessa valmistettuja laattoja tai kylppärikalusteita? Meillä on yhtenä teemana kotimaisuus

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Liina

   ja kiitos kaunis <3

   IDON ainakin nuo posliinituotteet tehdään Suomessa. Yritin etsiä tietoa kalusteiden valmistusmaasta, mutta en tähän hätään löytänyt. Tarkistan asian ja palaan siihen :)

   Valitettavasti kotimaisia laattavalmistajia en tiedä.

   Mutta hei, isot peukut teidän remppateemalle ja tsemppiä remonttiin <3

 4. Riikka sanoo:

  Ymmärsinkö oikein, että pyykkikone- jutut tulevat sinne yläkerran veskiin? Jos ja kun, missähän teillä on siellä pesukoneliitäntä ja poistoputkille paikka? En ainakaan nähnyt kuvissa mitään sellaista. Mä nyt vaan katson kaikenlaista…

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Riikka,

   vaikken vielä muihin kommentteihin ehdikään vastata, niin oli pakko tulla vastaamaan sulle, kun veljen vaimokin soitteli töistä, että onko meillä jäänyt pesukoneliitännät ja poistoputket pois :D

   Tuolta valkoisen kalusteen alta nousee poistoputkien paikka valmiiksi. Toisessa hanassa on tuo veden sulku (onks se pesukoneliitäntä justiinsa?). Alunperin pesukone ja kuivari piti sijoittaa samalle seinälle kalusteen kanssa, mutta koska ovat syvemmät kuin kaluste altaineen, niin olisi näyttänyt hassulta. Nyt nuo putket heitetään pintavetona ja koteloituna pikkupätkän kalusteen vierestä sinne päätyseinään päin :)

   Ihanaa viikonloppua <3

   • Riikka sanoo:

    No selvisihän se. Hih, toki tiesin että pintavetona voi tehdä nämäkin jutut ja putkenpätkän lattialla huomasin. Ai, on siis tullut uutta tekniikkaa noihin hanoihin. En varmaan kiinnittäisi näihin mitään huomiota, mutta ollaan yksi remppa tehty itse ja se varmaan vaikuttaa kaikkeen mihin katson. Herkällä silmällä kyllä aina katson, myönnetään :)On nämä remppajutut sellaisia, että kiva niitä on katsella toisestakin näkökulmasta, eikä pelkästään pintapuolesta. Hauskaa sunnuntai- ehtoota teille sinne!

    • Maria Maria sanoo:

     Ihanaa, että sä olet siellä tarkkana! :D

     Juu, harvoissa perinteisissä wc-hanoissa oli pesukoneliitäntää, sillä en halunnut sellaista keittiöhanan näköistä tuonne. Sitten piti vielä löytyä hanat, jotka ovat samannäköiset. Toisessa vaan se pesukoneliitäntä. Onneksi löydettiin :)

     Sinne myöa <3

 5. Näyttää todella hyvälle! Mun makuun on enemmän sekä yläkerran, että alimman kerroksen vessat, vaikka vaaleasta muuten tykkäänkin.:) Hauskat nuo painikkeet pöntössä, katson kännykältä, että mitkä ihmeen keittolevyt sulla on vessassa.;D Meillä on seinäpöntöt niiltä ajoilta, kun ne olivat vielä suht uusi juttu Suomessa. Juuri tässä vessaa siivotessani puhisin, että seuraavaan kotiin, jos pääsen pönttöä valitsemaan, haluan kauluksettoman mallin. Mut seinämallista tykkään edelleen paljon juuri siivouksen takia.:)

  • Maria Maria sanoo:

   Kiiiitos Taina <3

   Hei meillä on samat lempparit - itse asiassa tuo tumma kellarin pikkuveski ehkä vie pisimmän korren. Se on vaan niin kiva. Vaikka synkän värinen onkin :)

   Hihiii, joo kato kun mähän kokkaan myös vessassa, niin pitäähän siellä keittolevyt olla ;D

   Seinä-wc ja kaulukseton on kyllä hyvä yhdistelmä!

 6. Kastehelmi sanoo:

  Näyttää todella hienoille. Kolme kerrosta – kolme kylppäriä – täydellistä. Kerrassaan upeat laatat kaikissa kylppäreissä ja Idon kalusteet olen todennut käytössä erittäin toimiviksi. Onnea uuteen kotiin!

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Kastehelmi <3

   Joka kerroksessa oma kylppäri - ettei tarvitse katsos aina kiivetä rappusia esimerkiksi kellarista yläkerran kylppäriin ;)

   Kiitos, vielä vähän aikaa ennen kuin muutetaan kokonaan <3

 7. Riikka sanoo:

  Upeaa jälkeä! Meillä on kahdessa kylppärissä Ido Wave -altaat ja olen ollut todella tyytyväinen valintaan, joka tehtiin rakentaessamme reilut 8v sitten. Samoin meillä on seinäkiinnitteiset pöntöt (3kpl).

  Tsemppiä loppusuoralle! :) Odotan innolla kuvia bistrosta :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Riikka

   ja kiitos <3 Nuo meidän remppamiehet tekevät vimpan päälle!

   Meillä on tässä nykyisessä kodissa vieraskylppärissä Ido Wave ja olen aivan rakastunut siihen :D

   Kiitos, ei mene enää kauaa, niin bistrostakin saadaan kuvia :)

 8. Johanna sanoo:

  Hei!

  Kaunista ja selkeää arjen luksusta <3 no need other words -
  ihanalta näyttää :)

  Hyvää viikonloppua!

  Terkuin, Johanna

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Johanna

   ja kiitos <3 Me tykätään kans niin kovin näistä kylppäreistä :)

   Ihanaa sunnuntai-iltaa sinne <3

 9. Minna sanoo:

  Mahtavat on vessat ja kylppäri.<3 Ihanaa kun voi suunnitella itse ja miettiä mikä parhaiten toimisi. Varmasti tilojen muoto voi olla haastavaa, mutta hienosti näyttää onnistuvan. Innolla odotan lisää:)

 10. Linda sanoo:

  Aivan upeat kylpyhuoneet! Harvoin näkee suoraan omaan makuun sopivia kylpyhuoneita/vessoja niin tässä on kyllä yksi napakymppi.

  Pidän erittäin paljon noista seinään kiinnitettävistä pöntöistä, koska ne on paljon helpompi pitää puhtaana. Mielestäni on myös mukavaa, että näiden kaikkien kolmen tilan kanssa on pidetty samankaltainen tyylilinja niin ne sopivat kokonaisuuteen :) Voin myös myöntää rakkauteni noita valopeilejä kohtaan, ne ovat niin tyylikkäät.

Kommentoi