maanantai 17. lokakuun 2016

Beantown – gotta love it!

HEIPPAHEI

ja hyvää  maanantaihuomenta! Siellä tosin on jo maanantai vaihtunut iltapäivään 🙂 New Yorkissa ollaan ja tänne hotellin 34. kerrokseen kuuluu taksien äänet alhaalta Times Squarelilta. Kaupunkin herää henkiin, tosin eihän tämä kaupunki taida koskaan nukkuakaan. Se vähä, mitä NYCiä eilen nähtiin on vakuuttanut. Mutta ei ihan vielä siinä määrin kuin tuo ihana Boston. Tänään täytyy lähteä hieman pidemmäs kalaan ja nähdä muutakin kuin tuota Broadwayn hulinaa. boston-18-of-30boston-11-of-30boston-2-of-30 boston-4-of-30 boston-6-of-30 boston-8-of-30 boston-9-of-30 boston-10-of-30 boston-12-of-30 boston-13-of-30 boston-14-of-30 boston-15-of-30 boston-16-of-30boston-19-of-30 boston-17-of-30 boston-20-of-30 boston-21-of-30

Mun täytyy ihan rehellisesti tunnustaa, että Singaporen asema all time favorite -kaupunkina horjuu. Kiitos tuon sympaattistakin sympaattisemman Bostonin. Lempinimeltään Beantownin. Voi olla tosin, että tässä päivien kuluessa NYC kiilaa ohi, mutta tällä hetkellä sydän sykkii Bostonille (ja juu, sinne Salemin suuntaan myös). Auto jätettiin Copley Squaren lähistöllä olevaan parkkihalliin ja siitä käveltiin melkoinen matka ensin Cheers’iin lounaalle (Bostonin maratonin maaliviivan ohi…), Faneuil Hall markkinapaikan läpi ja siitä yli-ihanaan North Endiin. Mike’s Pastryyn oli kilometrin mittainen jono, joten valitsimme vieresen Vittoria Cafeeseen, joka on huhupuheiden mukaan ensimmäinen italialainen kahvila Bostonissa. Teki hyvää istahtaa alas eclair-leivoksen ja kahvin äärelle. Aistia tunnelmaa ja italialaista temperamenttia.

Olen yrittänyt miettiä, missä se Bostonin vetovoima piilee. Ehkä se oli ne kotoisat kadut, erittäin ystävälliset ihmiset, kompakti keskusta sekä sekoitus uutta ja vanhaa arkkitehtuuria. Jonkinlainen mutkattomuus ja suoruus, niin ihmisissä kuin asioissakin. Vehreys. No samaa täälläkin on näkynyt. Käveltiin eilen Broadwayta pitkin Keskuspuistoon ilta-auringon lämmittäessä selkää. Paluumatkalla pysähdyttiin pikkuiseen kulmakuppilaan juomaan kahvit ja oreopirtelöt. New York sykkii ja rakastan sen energiaa. Mutta toi Boston, se oli sangen kuvauksellinen. Kuten kuvista näkyy, niin uusi ja vanha kohtaa. Mutta sillain kivuttomasti.

boston-22-of-30 boston-23-of-30 boston-24-of-30 boston-25-of-30 boston-26-of-30 boston-27-of-30 boston-28-of-30 boston-29-of-30

Palatakseni takaisin New Yorkiin; tälle päivälle on luvattu yli 25 astetta, joten kyllä tarkenee. Haaveilen aamupalasta jossain ihanassa luomukahvilassa, jossa saisi acaibowlia tai vastaavaa. Voipi olla, että lapsille täytyy napata jotain muuta aamista mukaan 🙂 Mutta, New York kiittää ja kuittaa tällä erää. Mies kömpi juuri hikisenä aamusalilta huoneeseen, joten me nostetaan kytkintä ja mennään virran mukana. Nähdäänhän taas pian 

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA,

alle

PS. pahoitteluni, että kommentteihin vastaaminen on hiukka tauolla. Palataan niihin viimeistään Suomesta käsin 🙂


6 Responses to “Beantown – gotta love it!”

 1. Marita sanoo:

  Molemmat tuttuja kaupunkeja. NYC:ssä asuin yhden kesän ja se sykähdyttää aina! Tahtoisin joku päivä viedä perheeni sinne…Ihanaa kun te pääsitte 🙂

  • Maria sanoo:

   Moikka ihanainen

   ja ai että, kesä NYC:ssä kuulostaa aivan täydelliseltä <3

   Toivotaan, että tekin pääsisitte pian katsomaan vanhoja "kotikulmia" 🙂

 2. Kaura sanoo:

  Ihana New York! Tulee kauhea matkakuume kun lukee näitä. Pitäkää hauskaa! 🙂

  • Maria sanoo:

   <3 Kiitos kiitos, niin hauskaa oli, että nämä kommentteihin vastaamiset laahaa :) Plus wifitön hotellielämä haittasi myös tätä työtä ;)

 3. Ansku sanoo:

  Oi nauttikaa! 🙂 … ja hmm, Boston… En oke tullut ajatelleeksikaan!

  • Maria sanoo:

   Heissan Ansku,

   joo ei olis itsellenikään tullut ihan heti Boston mieleen, mutta onneksi on tuo matkakaveri, joka sanoi, että ei ole Jenkkeihin menemistä ilman Bostonia 🙂 <3

Kommentoi