torstai 18. elokuun 2016

Voihan vauva-arki! ♥

Toby (4 of 7)Toby (6 of 7)Toby (1 of 7) Toby (2 of 7) Toby (3 of 7) Toby (7 of 7)

MOIKKULI!

Ei kuulkaas irtoa sisustusjuttuja vieläkään, syystä että meillä sisustetaan tällä hetkellä pisualustoilla ja koiran leluilla 🙂 Täällä on tämä ihanan kamala vauva-arki vienyt ihan mennessään. Jälleen kerran olen oppinut nauttimaan kahvini kylmänä, haahuilemaan hiukset sojottaen puolille päivin, kaatumaan illalla sänkyyn ja nukkumaan yön heräämättä, uppoutuen tuohon hauvavauvaan niin täysillä, että muu elämä on pausella. Vaikka vauveli on kaikkea muuta kuin vaativa, niin kyllähän tämä ihan vauva-arjesta menee. Nukkuu vielä paljon ja usein niinä hetkinä, kun mulla olisi sitä omaa aikaa tehdä blogi- tai kotihommia niin huomaan vain tuijottavani suloisuutta. Toisen hereillä ollessa taas unohtuu tietokone ja kännykkä täysin. Niin paljon hyvää tuo pikkuinen on tuonut elämäämme jo nyt.

Toisaalta tuonut myös sen, että ajatus katkeilee ja välillä sitä huomaa puhuvansa puuta heinää. Jotenkin sitä toimii vähän puolilla valoilla eikä ole ihan skarppina. Omenapiirakka maistui taivaalliselle, vaikka siitä unohtui leivinjauhe 😀 Onneksi mulla on nyt mahdollisuus olla kotipäivillä. Yksinoloon on pakko pian alkaa totuttelemaan. Veikkaanpa, että tuo yksinolo ei tule olemaan Tobylle niin suuri juttu, mutta allekirjoittaneelle – huh. Hätsynpikaa olen tehnyt lasten kotona ollessa kauppareissuja, mutta aina kiiruhtanut kotiin kiireen vilkkaa. Huomaan, että samoin kuin noiden rakkauspakkausvauvojen kera, niin koiran kanssa on tullut otettua rytmitys. Helpottaa päiviä ihan hirmuisesti, kun tietää, milloin on ruoka-aika ja siitä osaa päätellä myös unirytmin. Nyt mennään parin tunnin sykleissä. Reilun pari tuntia jaksaa olla hereillä ja nukkuu parit vajaan parin tunnin päikkärit. Iltaisin ysin maissa tulee sellainen hepuli, että oksat pois. Siitä sitten kaatuu suorilta jaloilta petiinsä puoli kympin maissa.

Välillä sitä miettii, että miten tuosta saa kasvatettua kunnon kansalaisen. Touhohetkiä tulee usein ja silloin juostaan ympäri olkkarin arkkupöytää kuin päätön kana. Pienet hampaat tarttuvat usein käteen kiinni ja vastaavasti antaa suukkoja heti herättyään kasvot täyteen. Vastuu toisesta on niin kovin suuri. Jotenkin maalaisjärjellä ajateltuna näen tuon haukun kuin puhtaana maalauskankaana. Puhdas pohja, jolle alkaa luomaan raameja elämälle. Opettaa mitä saa tehdä ja mitä ei. Nopeahan tuo on oppimaan, istumaan menee jo käskystä ja talutushihnassakin osaa olla suurimman osan aikaa vetämättä. Koko ajan ei viitsi kieltää, joten Kaimion kirjasta on ammennettu oppeja, kuinka toimia.

Vauva-arki on saanut aikana myös sen, että huono omatunto kalvaa tekemättömien töiden osalta. Koti on vähän retuperällä ja blogi on vähän retuperällä. Onneksi huomen aamulle olen tilannut siivoojat tekemään suursiivouksen. Ja mitä blogiin tulee, te kyllä ymmärrätte, että kommentteihin vastaamiset laahaa ja sen, että ihan joka päivä ei välttämättä tule postauksia, eiks niin? Tämä on taas sitä aikaa, kun priorisoidaan. Joku toinen tarvitsee aikaani enemmän kuin blogi ♥ Olisi kiva kuulla sieltä teiltä, miten vauva-aika koiran kanssa sujui? Muisteletteko sitä kaiholla vai kauhulla? 😀 Itse huomaan ajattelevani usein, että voi kun aika pysähtyisi tähän. Vaikka kädessä on pikkuisen nirsmin jäljet ja olkkarin lattialla pisuvahinko.

IHANAA TORSTAITA,

alle

PS. huomenna päästään mökille koirulin kanssa…saas nähdä malttaako sitä tehdä fredagsmys-postausta. Pitänee kysyä veljeltä resepti niihin kreikkalaistyylisiin patonkeihin, josta viime perjantaina vinkkasi. Josko sellaisia sitten 🙂


20 Responses to “Voihan vauva-arki! ♥”

 1. Sannak sanoo:

  Voi se vauvakoira-aika on niin ihanaa ja ihanan rasittavaa. Toinen on suloinen kuin mikä ja toisaalta taas välillä niin hermoja raastava ❤️ Näin ainakin meillä, kun meidän Nella jackrusselltyttönen oli vauva. Tosin emme saaneet pitää Nellaa kuin päivän alle vuoden ikäiseksi, kun hän menehtyi jäädessään auton alle. Kaikki ne raivostuttavimmat hetket olisi ottanut vaikka kymmenkertaisina, jos olisi sillä saanut enemmän yhteistä aikaa 🙁
  Mutta se kait se pienen pennun kanssa on tärkeintä, että hän saa rakkautta ja rajoja. Kuten lapsen pitääkin. Yhdenmukaisuus on avainasemassa. Kerran kielletty on aina kiellettyä jne.

  Minusta tärkeintä pienen koiran koulutuksessa on se, että ei anna koiran käyttäytyä kehnosti vain sen takia että hän on pienikokonen. Hyppiä vasten, repiä vaatteita yms. mitä isommaksi kasvavan koirarodun edustajan ei ikinä sallittaisi tehdä. Näitä surullisen huonosti kasvatettuja pikkukoiria näkee aina välillä.

  Ihanaa vauvakoira -arkea teille ja Tobylle rapsutuksia ❤️

  • Maria sanoo:

   Heippa Sanna
   ja just näin, välillä sitä huomaa tuhahtavansa, että höh…taas pissat lattialla 😀 Mutta onneksi ne ihanat asiat jyrää nämä pisut sun muut!

   Voi Nellaa <3 Sydän särkyy 🙁

   Tuo pointti on tärkeä - täytyy kitkeä nyt jo noi hyppimiset ja vaatteiden repimiset - se kun on ihan pop käydä liehulahkeisiin kiinni ja murista 😀

   Kiitos ja hei ihania elokuun päiviä sinne <3

 2. Ellen sanoo:

  Toisaalta kaipaa niitä pentuaikoja, pennun tuoksua ja ihanan pehmoista turkkia. Mutta miten paljon helpommalla pääsee kun koira on jo aikuinen, tottelee ja koira tietää jo eleistä mitä tapahtuu.
  Meillä pentuaika oli suhteellisen helppo, mutta joku uhmaikä oli ennen vuoden ikää ja silloin ajattelin, että mitähän tästä tulee… Mutta ekan juoksun jälkeen koira vissiin aikuistui ja on siitä asti ollut kyllä todella kiltti ja tottelevainen 🙂

  • Maria sanoo:

   Moikka Ellen

   ja hei just näin, siinäkin on varmasti puolensa, kun haukku kasvaa. Mutta on tämä jotenkin niin euforista aikaa <3 Vaikka raskasta, sitä en kiellä 🙂

   Apua, mä olen lukenut tuosta uhmaiästä...täytyy valmistautua siihen jo henkisesti. Poikakoirilla vissiin se on vielä astetta jääräpäisempää touhu ko aikana 😀

 3. JonnaG sanoo:

  Voi, pienen pennun massu on ihana ja pennun tuoksu….❤

  Lievällä kauhulla muistelen bokserini pentuaikaa – kotiovea avatessa tuskin uskalsi mennä kattomaan mitä neiti oli keksinyt. Ja olihan hän Jos vaikka mitä.

  Ajan kuluessa pahanteot unohtuivat kyllä. Niin ihana kuin pentu onkin, vanhassa koirassa on jotain ihanaa. Tääkin hulivili oli vanhoilla päivillään kuin ihmisen mieli.

  Nyt tuli ihan ikävä❤

  Nauttikaa vauva-ajasta!!!!!!!

  • Maria sanoo:

   Moikka Jonna,

   ja niin on <3 Mä nuuskuttelen toista koko ajan <3

   Hihii, meillä on nyt kovaa huutoa syödä sohvan kulmaa. Aina kun silmä välttää, niin on siellä. Täytyy jotenkin opettaa pois siitä.

   Kiitos, nautitaan <3

 4. Milla sanoo:

  Vauva-aikaa vietetään myös meillä 🙂 Ja sitä se on, samantapaista kuin ihmislapsen kanssa vaan niin paljon nopeammin ohi. Mutta ei tosiaan ole paljon asua aamuisin tullut mietittyä, jotain puhdasta päälle vaan 😉
  Sellainen suositus, että tutustuta nyt mahdollisimman monipuolisesti pentua eri asioihin: automatkoihin, bussiajeluun, pieniin ja isoihin lapsiin, ruohonleikkureihin, polkupyöriin, kaupunkiin ja hälinään. Kaikkeen mihin koira tulee tulevaisuudessa törmäämään. Yksi tapahtuma päivässä ja olette niin pitkään että pentu ehtii rauhoittua tilanteessa. Lasten luota tosin pitää lähteä kun koira menee levottomaksi. Pennun herkkyyskausi näihin tottumisessa on 12vkoon, korkeintaan 16vkoon asti. Sen jälkeen tottuminen on hitaampaa. Ja tosiaan sitä yksinoloa, joka päivä aikaa pidentäen. Kiität itseäsi koiran tulevina elinvuosina näiden ensi viikkojen vaivannäöstä kun saatte rohkean koiran joka on tottunut moneen.
  Ihana tilanne tuo että voi olla ”vauvalomalla”.
  Mukava syksyn alkua teille kaikille !

  • Maria sanoo:

   Moikka Milla

   ja ihanaa, teilläkin vauva-aika meneillään <3 Just näin, siinä missä aiemmin aamuisin ehti käymään rauhassa suihkussa ja istumaan kahvikupin kanssa on vain kaukainen haave ;D

   Kiitos vinkistä, me ajateltiin juurikin lähteä "kylille" heti kun oppii vielä vähän enemmän kulkemaan talutushihnassa. Auton ääniin ollaan nyt totuteltu pikkuhiljaa, pimeyttä tuntuu pelkäävän (käytiin eilen illalla pisulla pimeän aikaan). Opettelua, pennun ehdoilla 🙂

   Kiitos ja ihanaa vauva-aikaa sinnekin <3

 5. Hanna sanoo:

  Oi ihanaa vauva-aikaa! Muistan kuinka hämmentynyt olin itse kun Valtsu oli pentu ja pelkäsin etten ikinä saa sitä selviytymään hengissä tai etten ole tarpeeksi hyvä ”äiti”. Ensimmäisenä aamuna mietin että mitä tämän otuksen kanssa nyt kuuluu tehdä. Valtsu oli ainakin pentuna ihan mahdoton hulivili, vaikka niin ne taitaa kaikki olla Nyt herra on 7v lössykkä, niin vain onnistuin kasvattamaan ihan hyvän yksilön. Toisen koiran vauva-aikaa en ole nähnytkään ja se välillä surettaa koska luulen ettei ihan hyvässä kodissa ole ollut. Nyt on oppinut luottamaan ettei häntä hylätä ja rakastetaan kaikesta huolimatta. Ihan helppoa ei ole ollut ja itkua ja kirosanoja väännetty mutta niin rakas on. Rakkaus mitä pentua/koiraa kohtaan tuntee vaan lisääntyy vuosi vuodelta. Vaikka hiuksiakin kiskotaan päästä pennun kanssa ihan varmasti, kyllä ne kaikenlaista keksii eikä aina käyttäydy niinkuin toivoisi Nauti ihanasta ajasta!

  • Maria sanoo:

   Kiitsa Hanna <3

   Hei juuri toi ns "riittämättömyyden" tunne on pahin. Mielessä on monta kysymystä ja pohtii, että toimiiko oikein. Mutta so far so good 🙂

   Nautitaan, nautitaan <3

 6. Salla sanoo:

  Tuo teidän pentu on kyllä ihan ällöttävän söpö 🙂 Meidän nuorimmainen on nyt 3kk ikäinen saksanpaimenkoira, siis jo aika iso vaikka onkin ihan vauva. Huomenna onkin sitten hyvin surullinen päivä kun vanhin koiramme lähtee sateenkaarisillalle, onneksi ikääkin on jo 14,5 vuotta, eli elänyt pitkän ja toivottavasti myös aika ihanan elämän. Mutta hyvin rankkoja ovat silti ne luopumisen hetket.

  Ainakin tällaisten isojen ja hyvin aktiivisten koirien kanssa toivoo, että pentuaika menisi ohi nopeasti 😀 on ne niin ehtiviä ja hampaidensa kanssa myös aikaansaavia. Varmasti pääsette Toby kanssa helpommalla 🙂 Mutta olen samaa mieltä siinä, että pentu on ihan kuin tyhjä taulu, toki siinä on ominaisuuksia ja luonteenpiirteitä olemassa jo valmiiksi, mutta hyvin pitkälti omistajat tekevät sen koiran loppupeleissä, miten kohtelevat ja kasvattavat. Pentua kannattaa kuljettaa paljon mukana, käydä vaikka Hämeenkadulla ja Stockalla pyörimässä, tutustuttaa eri asioihin. Sanotaan, että ne asiat mihin pentu tottuu ennen 12 ikäviikkoa, pysyvät sille normaaleina asioina koko loppuelämän. Sen jälkeen koira suhtautuu luonnostaan varauksellisemmin asioihin. Kannattaa siis antaa pennulle paljon kokemuksia jo pienenä, toki olla turvana mukana, mutta ei ainakaan pitää ihan pumpulissa vaan pitää rohkeasti mukana ja näyttää sille asioita ja paikkoja. Noin pientä ja suloista olisi kiva lelliä, mutta rajojen ja sääntöjen opetteluun kannattaa silti satsata ja niistä pitää aina kiinni.

  Nauttikaa, vaikka välillä väsyttääkin, tuo aika menee hetkessä ohitse, paljon nopeammin kuin ihmisvauvojen kanssa 🙂

  • Maria sanoo:

   Hei kiitos Salla <3

   Ja voi ei, voimia tälle päivälle <3 <3 <3

   Se on varmaan totta, että isommat koirulit ovat aikaansaavampia hampaidensa kanssa 😀

   Juu, me lähetään vähän kylille tallaamaan 🙂 Paljon kokemuksia täytyy näihin viikkoihin hankkia, jottei tule vaikeuksia myöhemmin!

   Väsyneenä, mutta onnellisena jatketaan <3

 7. Hänhän on vähän samanoloinen kuin meidän Pulla 🙂 Pullahan tosi jo tänään täytti 8kk eli alkamme olla aika tottuneita häneen ja hän meihin. Upeaa huomata, että hän on oikeastaan aika mukava ja sosiaalinen ja iloinen koira myös muiden kuin oman perheen läheisyydessä. Energiaa tuolla höppänällä terrierisekoituksella on kyllä aivan riittämiin. Me koetiin sisäsiistiksi opetteluun kaikista helpoimmasti ”crate training” (youtubessa runsaasti videoita aiheesta) ja sillä se suijuikin ihan parissa viikossa. Koiran kanssa lenkit on niin ihania ja samoin sohvalla kylkeen painautuva rapsutettava. Välillä on ollut kyllä niin raivostuttavaakin, mutta kaikista eniten vain ihanaa. Ja miten rakastunut voikaan lemmikkiin olla???

  • Maria sanoo:

   Moikka Sara,

   ihana nimi teidän haukkulilla <3

   Hei kiitos vinkistä, täytyykin mennä samantien katsomaan youtubesta crate trainingia!

   Sanos muuta, ei sitä rakkauden määrää voinut edes kuvitella ennen koiraa <3

 8. Katriina sanoo:

  Voih tuota ihanuutta 🙂 Meillä samanlainen karvapallo Coton-poika nyt 11kk vanha ja ihan samanlaiset tunnot oli meilläkin viime marraskuussa kun pieni tuli meille. On kyllä niin ihana rotu eka koiraksi. Pentu aika mennyt kyllä niin nopsaan ja uskallanko sanoa, että helposti. Sisäsiistiksi oppi nopeasti, kun vain jaksoi viedä ulos aina unien jälkeen, hepulin jälkeen ja ruokailun jälkeen. Kyllähän niitä vahinkojakin sattui, mutta meillä ei opetettu pissialustoille pissaamaan lainkaan. Yhtään tuhotyötä ei ole tehnyt. Pidän puruleluja aina saatavilla, että huonekalut jäävät rauhaan 🙂 ja nopeasti oppi Ei sanan merkityksen. Cotonithan ovat miellyttämisen haluisia, eli oppivat nopeasti perusjutut herkkuja apuna käyttäen. Käytiin pentukurssillakin ja siellä sai hyviä vinkkejä kasvattamiseen. Yhdyn Millaan ja Sallaan, että tutustuta koiruli kaikkeen nyt ennen 16 ikäviikkoa. Meillä oltiin liikaa vain kotona tuolloin ja ei käyny juurikaan vieraitakaan (sattui kovat pakkaset just silloin) niin nyt meidän poika on melkonen arkajalka. Etenkin toisiin koiriin kannattaa tutustuttaa tuossa vaiheessa. Ihania hetkiä teille tuon söpöläisen kanssa, kyllä siitä hyvä kansalainen tulee 🙂 <3 <3

  • Maria sanoo:

   Kiitos Katriina <3

   Cotonit ovat niin ihania - enpäs olisi uskonut ennen Tobyn tuloa, että toinen valtaa sydämen ihan täysin 😀

   Meillä tulee pissa-alustoille pissa välillä. Useimmiten ei. Ulkona käydään tosi usein. Huomasin muuten eilen, että hepuleiden jälkeen täytyy käydä. Lorottelikin sitten melkoiset pisut keittiön lattialle, kun ei oltu tarpeeksi nopeita 😉

   Kiitos, toivotaan näin <3

 9. Lumo sanoo:

  Voi mikä suloisuus!

  • Maria sanoo:

   Kiitos kaunis <3

   Hän on kyllä sulattanut meidän kaikkien sydämet - pitää tosin olla nyt tiukkana kasvatuksen suhteen. Noita silmiä on vain vaikea vastustaa 😉

   Ihanaa viikonloppua teille <3

 10. Lottta sanoo:

  Pentuaika on kyllä parasta ja pahinta. Ihanat muistot jää niistä päivistä, mutta kyllä aikuisen koiran kanssa eläminen on paljon helpompaa. Ihana, kun ei enää tarvii kotiintullessa miettiä, että mitähän tällä kertaa on tuhottu.. Mun koira on meinaan oppi itse avaamaan liukuovet ja vetolaatikot… Nahkahanskoja menetin muun muassa useat ennen kuin tajusin että niitä pitää säilyttää ylempänä 😀

  Ja kyllä nämä aikuisetkin koirat on söpöjä vaikka välillä kaipaa sitä pientä palloa. Onneksi tää koira viihtyy hyvin sylissä, vaikkei kooltaan mikään sylikoira ole, kun painaa 18 kg. Ihana seuralainen koira on, yksinasuvana mulla on kuitenkin aina joku jolle jutella 🙂

 11. Sanna sanoo:

  Pentuaika menee omalla painollaan,rakkaudella ja maalaisjärjellä.Siihen ei opuksia tarvita:)jokainen on oma yksilönsä.Tuo pumpulipallo on niiiiiiiiiin suloinen!!!Pakko käydä vähänväliä katsomassa,onko Topista:) uusia kuvia.En kestä.Oisko meillä kolmannen koiravauvan aika…..Tämä kolmivuorotyö tekee siitä vaan niin haastellista.Toisaalta koirat ei sen takia ole juurikaan olleet yksin….aina joku kotona..

Kommentoi