perjantai 22. heinäkuun 2016

You’re still the one…♥

anniversry (1 of 11) anniversry (2 of 11) anniversry (3 of 11) anniversry (4 of 11) anniversry (5 of 11) anniversry (7 of 11)anniversry (11 of 11) anniversry (8 of 11)anniversry (10 of 11) anniversry (9 of 11)

MOIKKULI!

Ihan ensiksi on pakko sanoa, että K I I T O S ♥ Tällä pienellä blogillani, elämäntyölläni ja suurella rakkaudellani on maailman parhaimmat lukijat. Te, ystävät. Jokaisesta jättämästänne kommentista ja jäljestä olen ihan suunnattoman kiitollinen. Vaikka tällä hetkellä kesäloma onkin vienyt mennessään ja kommentteihin vastaamiset laahaavat. Onneksi ensi viikolla on paluu arkeen ja tietokoneen ääreen. Heh, jotain hyvää lomankin loppumisesta 😉 Pohdin pitkään uskallanko avautua blogissani kipeistäkin asioista, sillä se tarkoittaa haavoittuvuuden kynnyksen madaltumista. Onneksi olen avautunut, niin paljon voimaa ja energiaa teistä olen sen avulla saanut. Tarkoitus ei ole imeä energiaa vain toiseen suuntaan, vaan myös antaa sitä teille.

Tänään en anna teille välttämättä energiaa, mutta suuren määrän rakkautta. Tasan 10 vuotta sitten heräsimme tuon helteisen kesän liki ainoaan sateiseen aamuun. Kävelin alttarille isäni käsikynkässä ja sanoin tahdon maailman suuren rakkauteni edessä. Onneamme oli juhlimassa 147 vierasta, josta yli puolet ystäviä. Keskelle isoa tehdaskiinteistöä olimme pystyttäneet piiitkän pöydän. Se oli tarkoitettu ystävillemme. Sivustalla, mutta ei lainkaan huonossa merkityksessä, olivat rakkaat sukulaisemme. Isäni piti puheen, jossa korosti anteeksiantoa. Sitä, että ikinä pahoilla mielin ei saa mennä nukkumaan. Riidat tulee sopia ennen auringonlaskua. Tätä on noudatettu.

Riitoja meillä ei ole onneksi montaa mahtunut 10 vuoteen. Tiedän, että monet ovat sitä mieltä, että  hyvinvoivaan parisuhteeseen kuuluu riidat. Kuuluu toki, mutta emme ajatelleet väkisin alkaa tämän takia riitelemään 🙂 Meidän särmät hiottiin jo heti suhteen alkuvaiheessa. Helpolla ei päästy tuohon hääpäiväämme 10 vuotta sitten, mutta onneksi olemme molemmat taistelijaluonteita. Viimeisenä kappaleena häissämme kuultiin Shania Twainin You’re still the one. Jotkut eivät uskoneet, että sinne häihin asti päästään. Mutta pääasia oli, että me itse uskoimme. Tässä sitä ollaan 

”When I first saw you, I saw love
And the first time you touched me, I felt love
And after all this time,
You’re still the one I love

Looks like we made it
Look how far we’ve come my baby
We mighta took the long way
We knew we’d get there someday

They said, ”I bet they’ll never make it”
But just look at us holding on
We’re still together still going strong”

Aina silloin tällöin meiltä kysytään, että mikä on se näinkin vahvan liiton salaisuus. No rakkaus tietysti, mutta kyllä kunnioitus näyttelee myös suurta osaa. Kunnioitus toista kohtaan, kunnioitus avioliittoa kohtaan. Harmillisesti tänä päivänä tuntuu, että joissain suhteissa unohdetaan se kunnioituspuoli. Vaikka rakkautta on, niin se ei yksin riitä. Yksi blogini luetuimpia tekstejä on Kun parisuhde arkipäiväistyy. Kantava voima meillä on se, että kumpikaan ei vaadi kuuta taivaalta. Kumpikin ymmärtää sen, että suhdetta pitää hoitaa. Hoitotoimenpiteiksi tosin riittää lasillinen kuplivaa silloin tällöin. Leffailta syksyisenä iltana tai hikilenkki hellepäivänä. Suhteen hoitoa parhaimmilaan on myös se, että antaa toiselle tilaa hengittää. Tehdä niitä omia juttuja ja harrastaa.

Hei, kesä tuli takaisin. Järvi on ihan tyyni ja aurinko pilkottaa pilviharson takaa. Sai vaihtaa taas kesämekon päälle. Lapset ovat muuttumassa jälleen merenneidoiksi, sillä eivät suostu nousemaan järvestä ylös. Ulkotuli rätisee ja pian saadaan savustuspönttö siikoineen tulille. Hääpäivän ateria on niinkin ihana kuin uudet perunat, savustettu kala ja valkosipulisilli. Se kertoo ehkä juuri jotain meistä. Ei mitään timangimeininkejä, gourmet ravintoloita ja Eiffel torneja. Näin on hyvä 

RAKKAUDEN TÄYTTÄMÄÄ VIIKONLOPPUA,

alle


45 Responses to “You’re still the one…♥”

  1. Minna sanoo:

    Love, love ❤️

    Hurjasti Onnea teille molemmille! Te ootte niin ihanat ja toisillenne tarkoitetut ❤️

  2. Hertta sanoo:

    Voi, paljon onnea teille onnellisille! <3 Ihana kirjoitus jälleen.

    Onnekseni voin todeta olevani samassa asemassa, pitkässä avioliitossa, jossa on edelleen sitä jotain 🙂 Ja meillä ei myöskään juuri riidellä, ei vain ole ollut tarvetta. Silti on upea liitto ja paljon kipinää, joten ei se mielestäni mitenkään aukoton teoria ole, että hyvässä liitossa pitäisi välillä paukutella ovia.

    Anteeksianto ja kunnioitus ovat todella tärkeitä, mutta lisäisin tuohon vielä kauniin käytöksen toista kohtaan. Huonoja päiviä on kaikilla, mutta toista ei saa piikitellä eikä mollata. Ei kasvotusten eikä selän takana omille kavereille. No, ehkä tuo kiteytyy juuri siinä kunnioituksessa, samma sak. Joka tapauksessa lupaan ja vannon, että näillä ohjeilla päästään jo todella pitkälle 🙂 Ja kuten Maria on jo pitkään toiminut positiivisuuden lähettiläänä, niin se on yksi hyvä lisä myös avioliittoon. Ei se jatkuva valittaminen ketään kaunista eikä luo leppoisaa tunnelmaa kotiin...

    Ihanaa hääpäivän iltaa teille, nauttikaa elämästä, kesästä ja toisistanne. Olette selvästi huippupari! <3

    • Maria sanoo:

      Kiitos Hertta ❤

      Ihana kuulla, että siellä on myös match made in heaven 🙂

      Juu, tuosta olen myös samaa mieltä, että ihan hirveetä kuunnella, kun avioparit mollaa ja piikittelee toisiaan muiden ihmisten läsnäollessa tai mikä pahinta, selän takana.

      Jatketaan samaan malliin 🙂

  3. Birgitta Hakulinen sanoo:

    Hei!

    Hurjasti Onnea teille. Taas niin nappiin osuva kirjoitus,tämän kun ymmärtäisi useammat!

    • Maria sanoo:

      Heippa Birgitta
      ja kiitos ❤

      Näitä vähän syvällisempiä tekstejä on nyt kummunnut loman ansiosta. Lisäksi sitä on tullut katsottua maailmaa rakkauslasien läpi 🙂

  4. JonnaG sanoo:

    Oi, onnellista hääpäivää!!!

  5. Minna-Liisa sanoo:

    Onnea

  6. Ninni sanoo:

    Ihanaa hääpäivää!
    Niiin ihanasti kirjotit taas

    • Maria sanoo:

      Kiitos ja kiitos Ninni ❤

      Kyllä se kunnioitus toista kohden on niin suuri, että siitä sopii julkisestikin kirjoitella 🙂

  7. Anu sanoo:

    Ihanaa hääpäivää teille kahdelle❤️. Kirjoitit taas niin hyvin, toisen kunnioittaminen ja arvostaminen, tilan antaminen ja toisen hyväksyminen omana itsenään, niillä pääsee jo pitkälle! Meillä tulee tänä syksynä 15 vuotta naimisissa täyteen ja yhdessä ollaan oltu jo yli 20 vuotta, melkoinen pätkä. Tahtomista on riittänyt, vaikka monenlaisia vaiheita onkin ollut, kuten elämään tiet kuuluukin, mutta kun tahtoo niinä huonoinakin aikoina niin se riittää, eikä anna periksi, ei halua vaihtaa mihinkään muuhun.

    Ihanalta kuullostaa teidän hääpäivänne vietto, juuri oikeanlaiselta

    • Maria sanoo:

      Kiitos Anu ❤

      Voi, teilläkin on pitkä taival yhdessä – siitä saa kuule tänä päivänä olla onnellinen 🙂

  8. Lumo sanoo:

    Onnea kyyhkyläisille!

    En ole koskaan tajunnut riitojen ”tärkeyttä” tai puolison haastamista. Me emme ole 14 yhteisen vuoden aikana koskaan oikein riidellet vaikkemme toki kaikesta aina samaa mieltä olekaan. Maailma on tarpeeksi haastava ja puolison kanssa haasteet kohdataan yhdessä. Huumori on myös tärkeää.

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis ❤

      Just näin, ei niitä riitoja tarvitse olla, mutta huumoria sitäkin enemmän 🙂

  9. hanna sanoo:

    Onnea hääpäivän johdosta! Kyllä tuota merkkipaalua kannattaakin juhlistaa

  10. Johanna sanoo:

    Paljon Onnea hääpäivänänne! 10 vuotta on hieno aika yhteiseloa! Olen samaa mieltä ettei suhteen hoitoon glamouria tarvita. Yhtenen saunahetki, rupattelua kuistilla vilvoitellessa! Arjessa parasta rakkautta on myös pienet teot! Meillä vietettiin tällä viikolla 19 v. hääpäivää ja hyvä on edelleen yhdessä olla! Monenlaista on matkan varrella ollu, kivikkojskin, mutta yhdessä ka tahtomisella on niistä eteenpäin menty.
    Huomasin aiemmasta postauksestasi että teille on tulossa koiranpentu söpöliini. Kokemuksesta tiedän että sekin tekee parisuhteelle hyvää, on hellyyttävää seurata kuinka tuo isämies juttelee pehmeesti koirulille, aivan kuin olisi palattu takaisin vauva-aikaan jolloin rakkauden määrä oli valtaisa! Meille kotiutui Westien pentu 5 vkoa sitten. Mukavia koirulin odotushetkiä koko perheelle!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Johanna ❤ Ja hei myöhästyneet onnittelut teillekin 🙂

      Voi, mäkin odotan että tuo isämies alkaa taas hempeilemään ja ”lässyttämään” koiralle – ihanaa!

  11. Johanna sanoo:

    Paljon Onnea hääpäivänänne! 10 vuotta on hieno aika yhteiseloa! Olen samaa mieltä ettei suhteen hoitoon glamouria tarvita. Yhtenen saunahetki, rupattelua kuistilla vilvoitellessa! Arjessa parasta rakkautta on myös pienet teot! Meillä vietettiin tällä viikolla 19 v. hääpäivää ja hyvä on edelleen yhdessä olla! Monenlaista on matkan varrella ollu, kivikkojskin, mutta yhdessä ka tahtomisella on niistä eteenpäin menty.
    Huomasin aiemmasta postauksestasi että teille on tulossa koiranpentu söpöliini. Kokemuksesta tiedän että sekin tekee parisuhteelle hyvää, on hellyyttävää seurata kuinka tuo isämies juttelee pehmeesti koirulille, aivan kuin olisi palattu takaisin vauva-aikaan jolloin rakkauden määrä oli valtaisa! Meille kotiutui Westien pentu 5 vkoa sitten. Mukavia koirulin odotushetkiä koko perheelle!

  12. Tiina sanoo:

    Onnea hääpäivän johdosta! Komppaan sua pitkän liiton ”salaisuuksissa”. Osaat niin kauniisti kirjoittaa.
    t. 25vuotis hääpäiväänsä just viettänyt

    PS. Tykkään sun arskoista. Minkä merkkiset?

    • Maria sanoo:

      Kiitos Tiina ❤

      Ja hei onnea teillekin! 🙂
      Nuo arskat ovat muistaakseni ihan H&M:ltä tai Lindexistä ostetut, kiitti 🙂

  13. Arja sanoo:

    Paljon onnea sinnekin. Meilläkin on tänään mieheni kanssa hääpäivä; 38 vuotta tulee jo meillä täyteen. Olen lukenut blogiasi jo pitkään, mutta aiemmin en ole saanut aikaiseksi jättää kommenttia. Osaat kirjoittaa todella koskettavasti ja kauniisti aiheesta kuin aiheesta. Hyvää jatkoa ja vielä kerran onnea!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Arja ja hei onnea sinne ❤
      Ihan huikeaa, 38 vuotta on kunnioitettava ikä!

      Kiitos ja samoin sinne 🙂

  14. Jenni sanoo:

    Ei voi kuin ihailla tuota sun ”sana hallussa” meininkiä, on kyllä niin paras blogi ja oon niiiin koukussa 🙂

  15. Eeva sanoo:

    Paljon onnea ja ihanaa hääpäivää teille. Kiitos taas ihanasta kirjoituksesta, kuinka kauniisti kerrot kaiken, miten ihania ajatuksia ja miten positiivinen sinun elämän asenteesi aina on. Luen päivittäin blogiasi, Se on auringonpaiste ja ilon antaja, kiitos sinulle Maria. Ihania kesäpäiviä sinulle ja perheellesi.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Eeva ❤

      Ja hei kiitos, ihanaa että tuon teille lukijoille iloa (ihan häkellyn näistä teidän kommenteistanne :)!

  16. Marianne sanoo:

    Paljon onnea hääpäivänne johdosta. Ihanasti taas kerrot avioliitostanne, teksteistäsi huokuu niin suuri onnellisuus, että niitä on ihana lukea. Sinulla on elämän arvot enemmän kuin kohdallaan. Monella ei ole. Ihan hyvä liitto on meilläkin, ensi keväänä tulee 40 vuotta täyteen, siihen mahtuu riitoja ja erimielisyyttäkin, mutta silti voin sanoa, että onnellinen liitto meilläkin on. Moni ei uskonut meidänkään liiton kestävän, nuoriakin oltiin, (minä kuudetoista) mutta tässä sitä vaan vielä ollaan.
    Sydämelliset onnittelut vielä koko perheelle.

    • Tuula sanoo:

      Oikein paljon onnea! ❤ Me vietimme myös 16-vuotis hääpäiväämme just samana päivänä Ja edelleen yhtä rakastuneita ollaan kaikkien vuosien jälkeen…

    • Maria sanoo:

      Kiitos Marianne ❤

      Ihanaa, että se onni huokuu teksteistä läpi 🙂 Elämän arvot ovat kohdillaan – kiitos äitini ja isäni antaman kotikasvatuksen ❤

  17. Anu sanoo:

    Paljon Onnea hääpäivän johdosta❤️Ootte kaunis pari.
    Sulla on täällä paljon ihania postauksia joihin en ole ehtinyt kommentoida vaikka olen lukenut ne!

    Turha se on riidellä,jos ei ole tarvetta:)
    Mä inhoan riitelyä ja mökötystä,en kertakaikkiaan pysty mihinkään mykkäkouluihin.
    Tämä uusi elämäntilanne on kiristänyt tunnelmaa jollain tapaa,mutta ehkä se tästä tasoittuu..tämä on niin iso muutos meille kaikille.

    Mitä tykkäsit tuosta skumpasta?mulle tuli siitä pää kipeäksi;)
    Elikkäs tykkäsin:D

    • Maria sanoo:

      Heippatirallaa Anu ja kiitos ❤
      Joku sanoi, että me muistutetaan jo ulkosestikin toisiamme 😀

      Just näin, turha riidellä! Hei tsemppiä sinne teille, kyllä se siitä lutviutuu ❤

      Haha, joo oli tosi hyvää munkin mielestä! Vaikkei päätä särkenyt lainkaan 😉

  18. Riina sanoo:

    Hyvin sanoiksi puettu! Olet viisas, vahva nainen, jonka blogista olen monen monta hyvää ajatusta lukenut ja vinkkiä oman elämäni polulle ammentanut. KIITOS.

    • Maria sanoo:

      Voi kiitos Riina ❤

      Niin ihana kuulla, että nämä mun (välillä vähän hömpätkin) ajatukset antaa teillekin sitä jotain 🙂

  19. Sinikka sanoo:

    Paljon onnea teille! <3

    Niin kauniisti muotoilit sanoiksi tuon hyvän avioliiton reseptin.

    Vietimme heinäkuussa 25 v. hääpäivää ja muistelimne menneitä vuosia ja tapahtumia takkatulen ja kuplivan äärellä. Kyyneleitä ja naurua, ihan parasta! Yhdessä on kaikesta selvitty, toista kunnioittaen ja tukien, mutta myös tilaa antaen silloin, kun siltä on tuntunut. Totesimme vahvasti, että jos nyt pitäisi valita, niin toisemme valitsisimme tänäänkin, kaikista maailman ihmisistä <3

    Vielä kerran sylin täydeltä onnea ja paljon yhteisiä vuosia teille!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Sinikka ❤

      Kuule tuo on juurikin näin – vaikka elämän pelikortit annettaisiin uusiksi, niin en voisi toivoa parempaa aviomiestä 🙂 Oi, teillä onkin jo monen monta vuotta takana – onnea niiden johdosta ❤

  20. Susanna sanoo:

    Sydämelliset onnittelut teille! Ja ihania ja onnellisia tulevia vuosikymmeniäkin!
    Kiitos jälleen kerran Sinulle voimauttavista ja elämänmakuisista sanoistasi. Mukavaa kesän jatkoa – työpäivien jälkeiset kesäiltapäivät ja – illat ovat ihania!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Susanna ❤

      Ja hei kiitos, mä niin odotan niitä työpäivien jälkeisiä kesäiltoja – niissä on sitä jotain 🙂

  21. 3boys&girl sanoo:

    Paljon onnea hääpäivän johdosta! Meillä tulee 10v. täyteen elokuun 12.pv. Eilen saimme juhlia sisareni häitä ja elämän ohjeeksi hääparille kirjoitinkin, että avioliitto on tahdon asia. Joka aamu pitää tahtoa herätä saman miehen vierestä jolle sanoi tahdon alttarilla. Arjen pyörityksessä toinen tahtoo välillä jäädä vähemmälle ja kohdatessa elämän isot kysymykset menee asiat aina tärkeysjärjestykseen. Voin todeta että 10vuoden ja neljän lapsen jälkeen edelleen tahdon!

    • Maria sanoo:

      Hei kiitos kaunis ja onnea sinne jo etukäteen ❤

      Hienosti sanottu – avioliitto on todellakin tahdon asia ja kerran kun sen tahdon sanoo siellä alttarilla, niin sitä pitäisi pyrkiä noudattamaan! 🙂

  22. Marjah sanoo:

    Tuhannesti onnea ihanasta liitosta ja hääpäivästä! Pitkän liiton aikana olen itse tässä huomannut, että vaikka puhutaan paljon siitä, että ”pitää puhua”, olen todennut että tärkeämpää on olla hiljaa ja kuunnella. Kuten töissä, myös kotona puolison ja lasten kanssa, olen todennut, ettei aina kannata ns. avata suutaan ja päteä ja vaatia ja käskyttää,vaan on upeaa huomata miten toinen antaa itsestään enemmän kun on vain ihan hiljaa, silloinkin kun tuntuu että ”nyt sanon minä suoratsanat”. Meillä takana jo 28 yhteistä vuotta…

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis <3

      Tuo on muuten todella tärkeä pointti; ei aina todellakaan kannata avata suutaan. Välillä on parempi olla hiljaa 🙂

      Oih, teillä onkin jo monta ihanaa vuotta takana <3

Kommentoi