maanantai 18. heinäkuun 2016

Voihan koirakuume! / Meet Toby

MOIKKAMOI!

Saanen esitellä meidän perheen uuden tulokkaan hauvavauva Tobyn, tai Topin näin meidän kesken. Suloinen karvaturri, johon saimme kunnian tänään tutustua. Hän on vasta pieni, neljä viikkoa vanha. Sen takia pääsee muuttamaan meille vasta neljän viikon päästä. Se oli kuulkaas rakkautta ensi silmäyksellä. Meillä ovat lapset olleet koirakuumeen vallassa pitkään, mutta meillä vanhemmilla koirakuumetta ei ennen kevättä/kesää ole ollut. Toby syntyi juuri samoihin aikoihin kuin mummu kuoli. Mummulla oli koira-allergia ja astma, sen takia emme koirasta edes aiemmin ole uskaltaneet haaveillakaan. Saatikka antaa lapsille edes toivoa koirasta.

13709912_10153986360279900_8588057404083199037_n

Minä, joka en ole aiemmin edes sen kummemmin vauvakuumeillut olen löytänyt itsestäni ihan uusia puolia. Voitteko uskoa, että Tobylle on jo hommattuna peti, harja, kynsisakset, leluja ja vaikka mitä. Sieltä mä löysin itseni tänään Kennelissä lässyttämästä toiselle kuin vauvalle konsanaan. Hei onni on, että jään syyskuun alusta ”hoitovapaalle” 😉 Nyt kun ei ole sitä äidin etenevää sairautta, jonka takia alunperin jäin pois töistä, niin on se onni, että on joku ketä hoivata. Ja ei, nyt ei kannata ajatella niin, että mummu on korvattu koiralla. Eipä sitä mummua kukaan korvaa. Sanomattakin selvää kuitenkin, että koira tuo sitä iloa ja lohtua meille kaikille. Uutta elämää koko pieneen perheeseemme.

Meillä haaveiltiin Coton de Tulearista sekä Havannalaisesta. Jälkimmäisiä tuntui olevan kovin vähän saatavilla, joten onneksi saimme varattua tämän suloisuuden. Cotonin, joka myös sisustuskoirana tunnetaan. Lapset keksivät juhannuksena koiralle nimen Topi ja sehän sopii kyllä. Koira on yhtä karvainen (ja lutunen 😉 kuin tuo countrylaulajaidolini Toby Keith. Voih, en malta odottaa että saan kokkailla fredagsmyyssejä Toby jaloissa pyörien. Toby Keithiä kuunnellen. Leikittää koiraa olkkarin lattialla ja ottaa sen mukaan lenkille. Viettää mökkiviikonloppuja koko perheen kera, Tobyn mukana metsässä samoillen. Koirankasvatuksesta vain ei ole sitten tietoa lainkaan. Meillä oli aikoinaan kissoja kotona, jotka sitten vietiin äidin allergioiden takia maalle. Kissoista on kokemusta, joten koirakirjallisuutta täytyy mennä lainaamaan kirjastosta. Vinkkejä otetaan vastaan myös hyvistä kirjoista ja saa toki jakaa koirankasvatusvinkkejä kommenttiboksin puolella.

Sanomattakin selvää, että tämän päivän olen plärännyt kännykän kuvavirtaa. Katsellut koirulin kuvia. Mansikoita peratessa, kaupungilla ollessa, pyykkiä viikatessa. Tuleekohan musta sellainen höynähtänyt koiratäti…pahasti siltä vaikuttaa. Mutta koirablogia tästä ei tule, sen teille vannon 😀

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA,

alle


52 Responses to “Voihan koirakuume! / Meet Toby”

  1. Riitta sanoo:

    Heips Aivan ihana uutinen!!! Onnea uudelle tulokkaalle ja perheenjäsenelle sitten kun suloisuus saapuu
    Koira on ihana perheenjäsen. Pois en antaisi!!
    On ne niin ihania ja lutusia❤️
    Ihanaa odotusta koko perheelle
    Terkuin Riitta

  2. -kata- sanoo:

    Tuire Kaimio on kirjoittanut hyviä opuksia, niitä kannattaa ainakin lukea. Kaimiosta pidän siksi, että hän todella toimii koiralähtöisesti ja ajattelee asiat nimenomaan koirasta ja lajityypistä käsin, meillä ihmisillä kun on liian usein tapana inhimillistää eläimet.

    Onnea tulevasta pentuvauvasta!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Kata,

      saan tänään yhden Kaimion opuksen lainaan – se täytyy lukea kyllä läpi ennen koirulin tuloa!

      Näinhän se on, kaikki koirulit ja rodut on erilaisia!
      Kiitsa 🙂

  3. Jaana sanoo:

    Voi apua miten suloinen! Onnea uudesta perheenjäsenestä <3

  4. Kay sanoo:

    Onnea vielä tätäkin kautta tulevasta ihanasta uudesta perheenlisäyksestä 🙂 Hän on vallan suloinen <3 Kaimiota minäkin suosittelen. Lähes kolme vuotta sitten olin itse vastaavassa tilanteessa ensimmäisen koiran tulevana mistajana ja Kaimion kirjoista oli paljon apua. Netistä löytyy myös hyvin tietoa, Kennelliitto on vasta avannut uuden sivuston hankikoira.fi, josta löytyy myös hyvää infoa.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Kay,

      kovin jo odotamme koirulia saapuvaksi <3

      Kaimiot menee lukulistalle ja hei kiitos, tuo Kennelliiton sivusto tulee tarpeeseen myös!

  5. Sanna sanoo:

    Voi luoja varjele,miten suloinen voi olla❤️❤️Vähemmästäkin sekoaa,kun ihan näin ruudun takaakin.Minäkin haluan tuollaisen vauvan!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Sanna,

      siis toinen kun katsoo nappisilmillään, niin sitä on ihan sulaa vahaa 🙂 <3

  6. Pirkko sanoo:

    Onnittelut hyvästä valinnasta! Meidän perheessä on ollut samanlainen ihastus jo 6 vuotta. Bobi on vallan ihana ja hurmaava, oman paikkansa perheessä ottanut koiruli. Turkin hoito kyllä vaatii viitseliäisyyttä mikäli aikoo sen pitkänä pitää, siihen ei taida sata harjanvetoa päivässä aivan riittää. Koira on muuten iloinen, leikkisä ja tosi seurallinen.
    Toby hurmaa pian varmasti teidät kaikki ja tulee tärkeäksi osaksi perhettänne.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Pirkko
      ja ihana kuulla, että teillä Bobi tuo iloa ja ihastusta 🙂

      Turkinhoidosta olemmekin koko perheen kera puhuneet ja siihen täytyy panostaa! 🙂

  7. Sari sanoo:

    Onpa tosi söpö koira myös vannoutuneen kissafanin mielestä. Meillä on kissaveljekset ja niistä on ollut valtavasti iloa koko perheelle. Kissakaksoset täyttivät juhannuksena viisi vuotta ja lapset on oppineet tosi taitaviksi kissojenhoitajiksi. Pojat ovat täysin menettäneet sydämensä kissoille:). Itse pohdin toooosi pitkään lemmikin hankintaa ja kissan ottamisesta tulikin yksi elämän parhaimmista päätöksistä. Otimme yhden kissan ja sen velipoika muutti meille myöhemmin siskonmiehen allergian takia. Varmasti saatte paljon iloa koiravauvasta!

    • Maria sanoo:

      Moikka Sari
      ja kiitos <3

      Täällä myös vannoutunut kissaihminen, joka on yhtäkkiä ihan koiriin hurahtanut 😀

  8. Marjukka FFS sanoo:

    I Should Have Been A Cowboy… En tiennytkään, että olet kantrityttöjä!! Likewise, mutta enempi Tim McGrawn perään!

    • Maria sanoo:

      Oh yes,
      henkeen ja vereen kantrityttö!
      Kanadassa vietetty vaihtarivuosi 93-94 sai ihastumaan Toby Keithiin, mutta hyvänä kakkosena tulee Tim McGraw sekä superihana Garth Brooks, jonka konserttiinkin pääsin 🙂

  9. Johanna sanoo:

    Ihanaihanaihana … Tulette kaikki varmaan hyvin onnellisiksi uuden perheenjäsenen kanssa. Eläimet tuovat kyllä valtavaa iloa mukanaan.
    Jännittävää odotusta teille – varmaan malttamatonta sellaista.
    Aivan ihana suloisuus tuo teidän TOPI 🙂
    // Johanna

    • Maria sanoo:

      Moikka Johanna ja
      kiiiitos <3

      Topi on kyllä niin odotettu perheenjäsen, että ei hyvä tosikaan 🙂

  10. Sirpa sanoo:

    Voi kuule, minäkään en ole laisinkaan ollut koiraihminen ja kuopuksemme, nyt 14 v. on aina halunnut koiraa, ja tämä rotu hänellä jo useamman vuoden mielessä. Pitkän kypsyttelyn jälkeen meillä on nyt 4 kk:n ikäinen coton tytteli. Ja niinhän siinä kävi että tämä koiramaailman klovni on sulattanut meidän kaikkien sydämet ❤ Eipä vielä vuosi sitten olisi uskonut että minä esittelen koiran kuvia työkavereille, nyt jopa mietin kuinka ihanaa olisi jos tuolla meidän ihanuudella olisi rinnalla toinen samanmoinen , mutta ehkä ensi kesänä…Innolla teidän koirauutisia odotan ☺

    • Maria sanoo:

      Moikka Sirpa
      ja hih, niin se vain muuttuu ihmisen mieli 🙂

      Mä kanssa olen mennyt nyt jo tuon koirulin kuvan kanssa ympäriinsä – ihan sekaisin jo koko koirulista 😀

  11. Siiri sanoo:

    Ihana! Mielellään lukisin koirablogiakin! 🙂 suosittelen cotonin omistajana ihan Kennelliiton vinkkejä – rotu on helppo kouluttaa ja seurallinen kunhan on johdonmukainen: esim ei anna ruokaa pöydästä (muuten se tulee kerjäämään siitä aina) ja tervehtii ihmisiä ennen koiraa ettei pikkuinen luule olevansa perheen pomo. Niin ja suosittelen myös omaa kanto tai vaikka isompaakin laatikkoa ”crate training” koiran omaksi turvapaikaksi. Auttoi sisäsiisteyden kanssa ja meidän Kimi menee sinne mielellään nukkumaan jos on hälyä tms.
    Iloista pennunodotusta!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Siiri 🙂

      Kennelliiton vinkkeihin pitää tutustua! Ja kiitos näistä sinunkin vinkeistä – ne otetaan käyttöön <3

      Meillä on ostettuna jo sellainen isompi kantokoppa (niiden muiden lukuisten tavaroiden lisäksi :D), hyvä kuulla, että se tulee tarpeeseen!

  12. Johanna sanoo:

    Onnea ihanan vauvelin johdosta! Ja loistava rotuvalinta vaikka itselläni ei cottonia olekaan niin varmaankin sellainen on seuraava. Kaimion kirjoja suosittelen minäkin.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Johanna
      tuo rotu sulatti sydämemme <3

      Saan tänään Kaimion kirjan lainaan enkä malta odottaa, että pääsen sitä lukemaan 🙂

  13. LPP sanoo:

    Siis en kestä, miten suloinen <3

    Meillä kävi kylässä pikku chihu, joka tulee hoitoon pian. Mitenköhän siitä pääsee enää yli, kun se lähtee omaan kotiinsa..

  14. anonyymi sanoo:

    Tuire Kaimion kirjat on hyviä. Sitten ihan ehdoton opus on Victoria Stillwellin Koirani vai minä (paras niistä kirjoista jotka olen kokonaan lukenut!)

  15. Sonja sanoo:

    Ihanaa,ihanaa:)
    Onnea hauva vauvasta<3

    • Maria sanoo:

      Kiitos kiitos Sonja <3

      Voih, täällä me lasketaan minuutteja, kunnes saadaan Topi Topsukka kotiin 🙂

  16. Janina sanoo:

    Ihana vauva teille tulossa 🙂 Suosittelen myös Tuire Kaimion kirjoja. Kaimion pennun kasvatus-kirja on hyödyllinen.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Janina! 🙂

      Hauvelivauveli on kovin odotettu, eikä millään malttaisi enää odottaa <3

  17. Hennu sanoo:

    Siis <3 <3 <3

  18. nanna sanoo:

    Voi kuule, täällä ollaan samassa tilanteessa! 😀 n.5 viikon päästä meille muuttaa pieni Mopsi-poika, eikä meillä ole ennen koiraa ollut. Tässä yritetään oppia ennen pennun tuloa kaikki mahdollinen ja loput pennun kanssa. Eli olisi kiva jatkossa lukea myös koiraa koskevia postauksia 🙂

    • Maria sanoo:

      Oi, ihanaa!
      Meillä mummulla (siis mun mummulla) oli aikoinaan Mopsi-tyttö nimeltään sissi 🙂

      Juu, koirapostauksia luvassa myös myöhemmin!

  19. Hansu sanoo:

    Ihanaa!!!! Meillä kaksivuotias Havanna eikä olisi voitu tehdä parempaa päätöstä kuin ottaa koira. Tuo niin paljon iloa ja kasvattaa meitä yhtä paljon kuin me sitä. Toki pentuaika mm. hampaiden vaihtumisineen ja tapojen opetteluineen tulee varmasti kiristämään hermoja eikä välillä tiedä, rakastaako vai vihaako pentua, mutta kun siitä kasvuvaiheesta pääsee yli, yhteiselo on niin ihanaa 🙂 Suosittelen lämpimästi pentukoulua. Itse kävin sellaisessa koiran ollessa noin puoli vuotta ja sieltä sai valtavasti neuvoja ja oppeja sekä sai kysellä tyhmiä kysymyksiä. Koira sosiaalistuu ja itsekin saa tuttuja muista koiranomistajista.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Hansu <3

      Oi vitsit, nuo Havannatkin on niin ihania <3

      Pentukouluja ollaan jo katseltu, sellaiseen täytyy kyllä mennä 🙂

  20. Emma sanoo:

    Onnea koko perheelle! Meidän perheeseen muutti tammikuussa westiepentu, ja mieheni kanssa ollaan ehdottomasti sitä mieltä, että koiranpennun hankinta oli elämämme paras päätös. Nauttikaa vauva-ajasta, pennut kasvavat niin todella nopeasti!

    Koiran kasvatuksessa suosittelen sopimaan koko perheen kesken yhteiset pelisäännöt ennen kuin pentu tulee taloon. Koiran on tärkeää tietää oma paikkansa laumassa, jotta sen elämästä tulee huoletonta ja mukavaa. Koirankouluttajista Victoria Stilwell on ehdottomasti paras. Hänellä on nettisivut positively.com, josta löytyy myös todella paljon hyviä koulutusvideoita. Koiran kasvatuksessa on mielestäni tärkeintä ymmärtää koiran ajattelutapaa ja käytöstä. Hyvin kasvatettu koira ilahduttaa jokaista päivää, mutta stressaantunut pieni koira aiheuttaa turhia huolia.

    Kaikkea hyvää teidän perheelle, ja täällä jäädään odottamaan koirakuulumisia!

    • Maria sanoo:

      Moikka Emma
      ja kiitos kaunis <3

      Voi suloisuus, westietkin on niin suloisia!

      Täytyy pitää vielä oikein perhepalaveri koirankasvatuksen suhteen, jotta kaikilla on selvät pelisäännöt! Kiitos vinkistä 🙂

  21. Ulla sanoo:

    Hei,
    ihanaa, että saatte koiranpennun. Se on valtavasti iloa teille kaikille! Meillä on kaksi havannankoiraa. Toinen on kuusivuotias ja toinen vuoden. Luen kyllä mielelläni myös pentukuulumisia!

  22. JonnaG sanoo:

  23. Tuija sanoo:

    Mikä suloisuus Meidän vanha koira on kovasti samanoloinen, teidänkin mietttimä havannalainen. Eetu-koira on jo 15-vuotias.

  24. Tiina sanoo:

    Onnea hauvavauvasta!On ne niin suloisia ja saavat ihmisen höpsähtämään ihan kokonaan. Tyttäreni perheeseen tuli koira keväällä ja nykyään ei mene minuuttiakaan kun kaivan puhelimen laukusta ja esittelen uusimmat valokuvat suloisuudesta.Ystäväni ovatkin sanoneet odottavansa ”kauhulla”, että millainen minusta tulee, jos tyttäreni perheeseen tulee joskus vauva:)

    • Maria sanoo:

      Kiitti Tiina <3

      No mä olen jo niin höpsähtänyt, että ihan pelottaa kuinka paljon sitä voikaan höpsähtää 😀

      Hihii, ihana sinä <3

  25. Susa sanoo:

    Voi onnea!!! <3 Koira tuo kotiin niin paljon iloa, naurua ja ihania halihetkiä. Meillä samanlainen tyttö ja on kyllä maailman suloisin! Rakastaa lapsia ja touhuaa kaikessa mukana. Älä stressaa koulutuksesta, Cotonit on älyttömän nopeita oppimaan. Meillä käytiin pentukoulu, enemmänkin olisi voinut käydä, mutta melko priima siitä tuli noinkin 😉 Ja onhan sitä tullut lellittyäkin, kun toinen on maailman söpöin, mutta eipä siihenkään maailma kaadu. Maalaisjärjellä, niin kuin lastenkin kanssa, pääse pitkälle 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos Susa <3

      No näitä tällaisia hetkiä kyllä tarvitaankin <3 🙂

      Sehän se just katos onkin, että kun toinen tuijottaa nappisilmillään, niin miten sitä pystyy kieltämään toista 😀

  26. Marianne sanoo:

    Hei ja onnea uuden perheenjäsenen johdosta!
    Meillä on 2- vuotias Havannankoira, joka on täysin sulattanut sydämmemme!
    Joka päivä tuo niin paljon iloa ja hyvää mieltä! On hänessä hommaakin, mutta tämä ilo voittaa 100-0! Sinulla on ihana blogi ja olen seurannut sitä pitkään. Tämä rakkauspakkaus tulee hyvään aikaan, Sinulla ja perheellesi on ollut rankkaa, paljon surua ja huolta. Elämä jatkuu ja toivon Teille kaikkea hyvää! Ja odotan innolla koiruusjuttuja, ihanaa!

    • Maria sanoo:

      Moikka Marianne
      ja kiitos kaunis <3

      Tämä rakkauspakkaus tulee todellakin oikeaan saumaan 🙂

      Kiitos, elämä jatkuu <3

Kommentoi