lauantai 16. heinäkuu 2016

Minä ♥ Kööpenhamina

copenhagen (8 of 29)copenhagen (16 of 29)copenhagen (1 of 29) copenhagen (2 of 29) copenhagen (3 of 29) copenhagen (4 of 29) copenhagen (5 of 29) copenhagen (6 of 29) copenhagen (7 of 29) copenhagen (9 of 29)copenhagen (1 of 1) copenhagen (10 of 29) copenhagen (11 of 29) copenhagen (12 of 29) copenhagen (13 of 29) copenhagen (14 of 29) copenhagen (15 of 29) copenhagen (18 of 29) copenhagen (20 of 29) copenhagen (21 of 29) copenhagen (23 of 29) copenhagen (24 of 29) copenhagen (25 of 29) copenhagen (26 of 29) copenhagen (27 of 29)

…sorry kuvatulvasta :)

HEIPPATIRALLAA

ja terveisiä tuulen tuivertamasta saaresta! Onneksi on lämmin tuuli, sentäs. Oli tarkoitus ajaa mökille jo eilen illalla, mutta kympin jälkeen kotiin päästessämme vettä tuli siihen malliin, että kotisauna ja oma sänky houkuttelivat. Sitäpaitsi, reissussa rähjääntyy. Ollakin, että reissu on ihan ylimukava ja se kestää vain pari yötä. Päätimme jo silloin kesäkuulla, kun tiesimme, että äiti ei kauaa enää jaksa, varata matkan meidän perheelle ja veljen perheelle. Maisemanvaihdos teki hyvää meille kaikille.

Sillileipiä, kauppoja, Nyhavnia, tanskalaista huumoria, tivolia. Nyt jaksaa taas. Suru-uutiset Nizzasta kyllä vaikuttivat. Vaikkei antaisi pelolle sijaa, niin kyllä sitä silti ihmismassassa alkaa ahdistumaan. Aukeilla paikoilla kahvitellessaan miettii, että mitäs jos. Täällä saaressa saa olla ihan rauhassa. Parempi kuin ei kuuntele uutisia. Ihan kiva olla hetki eristyksissä muusta maailmasta. Blogistaniaa lukuunottamatta ;)

Tällä kertaa yövyimme Ansgar-hotellissa. Sille myös suuri suositus. On ihan rautatieaseman lähellä, joten sijainti on nappi. Huoneet olivat siistit ja perhehuone varsin tilava. Tanskalaisten standardien mukaan. Aamupala oli peruseurooppalainen ja ajoi asiansa. Kööpenhamina on verrattain kallis. Hotelli, vaikka kuinka perustason sellainen, vie aina lompakosta ison loven. Rahaa vastineille saimme jälleen Tivolissa. 12 tuntia hurvittelua laitteissa ja suu hymyssä koko ajan. Ei ole parempaa ilosointua korville kuin lasten kikatus ♥

Palataan Tivoli-tunnelmiin tuonnempana. Nyt mustikoita poimimaan. Tuntuu, että niitä tulee tänä vuonna pakkanen täyteen. Hyvä niin! :) Ai niin, ja kommentteihin palaan myös vielä tässä viikonlopun aikana. Kiitos kaunis niistä, ihanaiset!

LEPPOISIN LAUANTAITERKUIN

alle

PS. sinulle, jonka kommentin jouduin poistamaan; se, että esittelen inspiraatiokuvia Afrikasta ei tarkoita, että olisimme ostamassa sieltä taloa…että meillä olisi sellaiseen varaa. Se ei myöskään tarkoita sitä, että sinulla olisi oikeus tehdä olettamus, että pyörimme rahoissa  ja sen takia tuntea suurta katkeruutta ja kateutta. Purkaa se kommentissa. Ei kannata – me myös olemme naimisissa pankin kanssa seuraavat 30 vuotta asuntolainan myötä ja kyllä, meilläkin venytetään laskujen maksuja palkkapäiviin. Mitä tulee niihin pariin viimeiseen kommenttiriviisi, suru on subjektiivista ja kenelläkään ei ole oikeutta alkaa arvostelemaan muiden suruprosessia tai kertomaan mikä on sen suhteen oikein tai väärin. Peace!


21 Responses to “Minä ♥ Kööpenhamina”

 1. Minna sanoo:

  Kivoja kuvia, Köpis on ihana. ❤️Onpa kurjaa, että saat asiattomia kommentteja. Tämä on hyvän tuulen blogi.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Minna
   ja samoilla linjoilla ollaan; Köpis on ihana! <3

   Ja kiitos, onneksi asiattomia kommentteja tulee kovin harvoin :)

 2. Nina Laine sanoo:

  Hei, ihana blogi, odotan päivittäin uusia kirjoituksia. Mielestäni on ylipäätään ajattelematonta arvostella ihmistä joka on juuri menettänyt läheisensä. Surunsa jokainen käsittelee omalla tavallaan. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa. Tsemppiä Maria!

  Nina

  • Maria Maria sanoo:

   Ihana kuulla, kiitos Nina <3

   Näin juuri, kaikki suree omalla tavallaan ja ei se kaikki suru näy tänne blogiin. Se toki näkyykin (ja saa näkyä), että olen vahvasti sitä mieltä, että elämän kuuluu jatkua :)

 3. Sari sanoo:

  Ihania kuvia & yksi parhaimmista blogeista. Odotan joka
  päivä innolla uusia postauksiasi. Ja se miten kukin käsittelee surua on jokaisen oma asia..ei ole oikeaa tai väärää tapaa. Go Maria Go !

 4. Salla sanoo:

  Olen pitkään lukenut blogiasi. Nyt ensimmäistä kertaa jätän kommentin. Blogisi on ihana, se inspiroi, innostaa,tuo hyvää mieltä ja levittää positiivista asennetta. Kaikkea hyvää Sinulle ja perheellesi! Kiitos mukavista lukuhetkistä blogisi parissa. ♡

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Salla

   ja kiitos <3 Ihanaa, kun jätit kommenttia :)

   Olen niin onnellinen kuullessani, että pystyn jakamaan tätä positiivisuutta myös ruudun toiselle puolelle!

 5. Veronica sanoo:

  Onpå kiva sekä katsoa kuvia että lukea sinun innostavia juttujasi Kööpenhaminasta. Kööpenhamina on ollut kotikaupunkini jo vuosikausia ja rakastan tätä kaupunkia. Täytyy tosin sanoa että kaupunki ON tosikallis turisteille. Mutta ei ehkä kuitenkaan paljoakaan kalliimpi kuin Helsinki, jossa vierailen usein (syntymäkaupunkini ja toinen kovin rakastettku kaupunki).
  Sinun blogisi on yksi lempiblogeistani (niitä ei ole paljon) ja sinun positiivinen ja aidolta tuntuva elämänasenteesi tekee niin hyvää. Myös esteettinen tajusi ja rakkautesi perhettäsi kohtaan koskettaa. Kiitokset sinulle!
  Kesäterveisin
  Veronica

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Veronica
   ja kiitos <3

   Tuo muuten on totta, että onhan Helsinkikin kallis. Ainakin meille ulkopaikkakuntalaisille. Voi sinua onnellista, kun saat asua Kööpenhaminassa :)

   Kiitos ja kesäterkkuja takaisin <3

 6. Lumo sanoo:

  Ihana Köpis, taas tekisi mieli sinne ♥

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka ihana

   tiedätkö, mä mietin sinua, kun oltiin tuolla. Muistin, että me jaetaan tämä Kööpenhamina-rakkaus <3 :)

 7. Sari Riekkola sanoo:

  Haluaisin myös tuolla käydä, kivan näköisiä paikkoja.
  Ihania kuvia ja tunnelmia, näkee, että teillä on ollut hauskaa :)

  Rentoa sunnuntaita ihana <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkuli Sari
   ja kiitos <3

   Oih, reissu oli niin onnistunut! Lapset (kaikki viisi) olivat niin innoissaan, että unohtivat kinata keskenään ;D

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

 8. idahhh sanoo:

  Ihania kuvia Kööpenhaminasta! Kävimme itse siellä heinäkuun alussa muutama viikko sitten ja minä rakastuin paikkaan täysin! :) se oli paikka joka oli tarpeeksi tutun skandinaavinen kuitenkin ripauksella enemmän metropolisuutta ja keski-eurooppalaisuutta kuin esim. Tukholmassa ja Helsingissä. En ollut ollenkaan varautunut että paikka sykähdyttäisi niin ehkä se tuntui sen takia vielä voimakkaamalta. Teidän reissua varjosti ikävästi ikävät uutiset mutta niin kuin itsekkin sanoit pelolle ei pitäisi antaa tilaa :/ kevään prahan reissumme ajoittui juuri brysseliniskujen päiville (näkyi todella raskaasti aseistatumisena lentokentällä) ja tuleva marraskuinen matkamme istanbulin kautta vetää tietysti vähän apeaksi ja epäileväksi. Sen ei pitäisi kuitenkaan antaa vaikuttaa.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka

   ja kiitos kaunis <3

   Köpis yllätti mutkin aikoinaan - en odottanut näin paljon ko.kaupungilta, mutta se tunnelma oli aivan mieletön :) Ja kuten sanoit, siellä on astetta enemmän sitä ulkomaantuntua kuin esim. Tukholmassa. Tosin, täytyy myöntää, että Tukholmaan en ole päässyt niin montaa kertaa tutustumaan.

   Juu, kurjia nuo maailman tapahtumat :(

 9. Minna sanoo:

  Ihana, ihana blogi❤ Niin taitavasti osaat kirjoittaa asiasta kuin asiasta. Hyvän tuulen Maria, joka tuot iloa ja elämän makua. Kiitos!

 10. Sonja sanoo:

  Hei Maria :)
  Olet ihanan positiivinen ja sinusta saa positiivista energiaa:)) kurjaa kun toiset eivät näe sinua syvällisemmin, koska olet syvällinen(näin ainakin itse tulkitsen sinua)! jokainen suree omalla tavalla…. itse olen taipuvainen liikaa suremaan asioita ja myös sen takia blogisi on ihana kun saan siitä positiivisuutta ja voinkin nähdä asiat paremmassa valossa kuin ehkä ennen<3
  KIITOS BLOGISTA :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sonja

   ja hei kiitos <3

   Mä olen liiankin syvällinen, mutta sitten se positiivinen luonne saa tietyt asiat ehkä näyttämään siltä, että ne olisi liian helppoja tai pinnallisia. Sitä en kiellä, etteikö elämänhaluni olisi niin vahva, että selviydyn surusta ehkä helpommalla. Ehkä se on osaltaan sitä realismia - ne asiat, joihin emme pysty vaikuttamaan tulee hyväksyä sellaisena kuin ne ovat :)

   KIITOS sinulle <3

 11. […] aiempia Kööpenhamina -juttujani löytyy täältä, täältä, täältä, täältä ja […]

Kommentoi