tiistai 05. huhtikuun 2016

Sokeriton banaanisuklaakakku

Choco cake 3Choco cake (1)Choco cake 5Choco cake 4 Choco cake 2
MOIKKA!

Mä olin vielä pari vuotta sitten sitä mieltä, että hyvää, helppoa ja terveellistä ei mahdu samaan leivontareseptiin. Sitten löysin raakakakut, jotka mullistivat tämän käsityksen. Koska meillä ei muu perhe ole ihan niin intohimoinen raakakakkujen ystävä kuin allekirjoittanut, niin olen tässä kehitellyt reseptiä, joka olisi terveellinen, mutta silti tavallisen kakun kaltainen. Lasten suokkari on mutakakku ja ovat pyytäneet usein sitä leivottavan. Huijasin hieman sanoessani, että leivon mieluummin banaanisuklaakakun. Mutta ei ollut puhetta siitä, että millaisen banaanisuklaakakun 😉 Tyttöjen silmä vältti eivätkä olleet mukana leivontatouhuissa. Eivät siis tiedä, että tähän ei tullut lainkaan sokeria ja perinteisen kaakaojauheen sijaan käytin raakakaakaojauhetta. Ja veikkaanpa, että jos kuulisivat kakun sisältävän taateleita, niin eivät varmasti edes maistaisi 😀

SOKERITON BANAANISUKLAAKAKKU

5 medjool-taatelia kivet poistettuna
vajaa desi mantelijauhetta
0,5 dl raakakaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 kypsää banaania
5 kananmunaa
3 rkl sulatettua kookosöljyä
ripaus merisuolaa
-blendaa taatelit ja banaanit blenderissä sekaisin
-lisää kananmunat, öljy ja suola
-sekoita toisessa astiassa kuivat aineet ja lisää blenderiin
-sekoita kuohkeaksi
-vuoraa leipävuoka leivinpaperilla, kaada taikina siihen ja paista 175 asteessa noin 40-45 minuuttia
(kokeile esim. hammastikulla kypsyys!)
*****************************************

Ihan täydestä meni, ainoa mille nyrpistelivät nenäänsä hieman oli kaakaonibsit joita sirottelin kakun päälle 😉 Muuten kakusta tuli oikein mallikas, sellainen mehevä ja maistuva. Mikäli haluaa makemman version, niin toki tuohon voi lurauttaa vähäsen hunajaa tai lisätä muutaman taatelin. Maistelkaa taikinaa, niin oikea makeusaste löytyy.

Meillä on tässä kuussa molempien lasten synttärit ja sukulaissynttärit olisi tarkoitus pitää vajaan parin viikon päästä. Olen kuulkaas pohtinut, että olisinko ihan ilkeä äiti, jos tarjoilisin vain terveellisiä herkkuja? Täytekakun ajattelin tehdä ihan perinteisesti, mutta lisäksi pari raakakakkua, iiiiso hedelmä+pähkinätarjotin ja alkuun pikkusuolaisina paria eri salaattia, ruiskuoreen tehtyä suolaista piirakkaa, kasvisdippiä ja täytettyjä ruissipsejä. Lasten juhlathan nuo ovat, mutta jotenkin tuntuu se älytön karkkilimsasipsimässäily vastenmieliseltä…vaikken itse niitä söisikään. Noh, tässähän on vielä aikaa miettiä. Tapani mukaan alan leipomaan edellisenä iltana. Tosin, nuo raakakakuthan voisi tehdä jo hyvissä ajoin pakkaseen!

Tänään hurrataan taas Tappara voittoon! Vastailen siinä sivussa eilisen postauksen kommentteihin, kiitos kaunis niistä. Saitte mut taas täällä vetistelemään. Mikä siinä on, että iän myötä on tullut ihan herkkikseksi. Ei ole helppoa 😀

TIISTAITERKUIN,

alle


13 Responses to “Sokeriton banaanisuklaakakku”

  1. Hanna sanoo:

    Hei Maria! Sinä kun olet tuollainen leipojaguru, niin osaisitko vinkata jotain hyvää leivonnaista meille? Ongelmana on, että lapseni ovat allergisia kananmunalle, pähkinöille ja mantelille. Itse en todellakaan ole mikään jauhopeukalo, joten olen jo aikoja sitten luopunut toivosta leipomisen suhteen… Olen saanut sinulta paljon ruokavinkkejä, mutta nuo kakut jäävät meidän perheeltä pakosti väliin.

    Kiitos taas kerran kivasta blogistasi!

    T. Hanna

    • Mari sanoo:

      Hei Hanna, tässä todella helpossa ohjeessa ei ole munaa, pähkinöitä eikä manteleita ja tämä on maistunut pienistä lapsista mummoihin ja vaareihin asti. Välillä lapset ovat piiraan itse tehneetkin ja silloin se on tietysti maistunut heistä erityisen hyvältä 🙂

      Marjakaurapiiras

      3 dl kaurahiutaleita
      1.5 dl vehnäjauhoja
      1 dl sokeria
      1 tl kardemummaa
      0.5 tl soodaa

      2dl maitoa
      0.75 dl öljyä

      3-4 dl marjoja

      Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää maito ja öljy ja sekoita. Levitä piirasvuokaan. Marjat päälle – meillä tavallisesti mustikoita. (alkuperäisessä ohjeessa marjojen päälle laitetaan vielä muruseos: 0.25 dl öljyä, 0.5 dl sokeria ja 1.5 dl kaurahiutaleita, mutta itse en sitä käytä).

      Paista uunissa 200 astetta noin 30 minuuttia.

      Tarjoile esim vaniljajäätelön kera.Ihan parasta uunilämpimänä.

      • hanna sanoo:

        Hei,kiitos piirakkareseptistä! Tätä kokeillaan ehdottomasti. Vaikuttaa sen verran simppeliltä, että saattaisi onnistua jopa meiltä 🙂

        T. Hanna

        • Maria sanoo:

          Heippa Hanna ja Mari 🙂

          Ja suurkiitos Mari reseptistä!

          Mä lähtisin korvaamaan kananmunan rahkalla tai joissain tapauksissa psyllium-jauhekin voisi tuoda sitkoa. Sitten nuo pähkinät ja mantelit voisi korvata esim. keksimurulla tai paahdetuilla kaurahiutaleilla!

          Ihana kuulla, että ruokavinkit ovat olleet hyödyllisiä, kiitos 🙂

          Muksaa torstaita teille <3

          • hanna sanoo:

            Kiitos myös tuosta rahkavinkistä! Tein laskiaisen aikaan munatonta pannaria, johon laitettiin rahkaa. Siitä tuli mun mielestä jopa parempaa kuin tavallinen versio. Nuo allergiat ovat kyllä kurjia!

  2. Slurppps nam! Mun pitää todenteolla alkaa perehtymään tuohon raakakakkujen maailmaan. Nää sun kakut näyttää aina niin törrrkeeeen hyvältä! Huokailee nimimerkki 8.päivä ilman herkkuja…

    • Maria sanoo:

      Heipsan Tiia,

      ja kiitsa 🙂

      Hei suosittelen raakakakkuja, mutta tämä kakku voisi toimia hyvänä välivaiheena ennen raakakakkuja 😀

      Oih, tsemppiä sinne <3

  3. Sari Riekkola sanoo:

    Näyttää kyllä taas niin herkulliselta ja muhkealta kakulta!

    Kivaa iltaa sinne1

    • Maria sanoo:

      Moikka Sari

      ja hei kiitsa! Tuo kakku muuten vain parani päivien kuluessa. Säilytin jääkaapissa ja aina leikkasin siivun sieltä 🙂

      Ihanaista torstaita <3

  4. Johanna sanoo:

    Kuulostaa hyvältä tuo idea terveellisistä herkuista! Huomasin oman lapsen kaverisynttäreitä järjestäessäni n. 3 v sitten ettei loppupelissä tytöille maistunut kovinkaan paljon täytekakut yms maket hippeet vaan suosittuja oli hedelmäcoktailtikut ja dipattavat juurekset. Oli ne muuten kivoja pippaloita järjestää, harmi vaan kun 16 v ei halua enää äitiä synttärikemuja järjestämään vaan tekee itse tarjottavat parille hyvälle ystävälle! Kivoja synttäripippaloita teille!

    • Maria sanoo:

      Moi Johanna

      ja eikös vain? Mä olen muuten lasten kaverisyndeillä huomannut tuon saman 🙂 Ihan turhaa änkeä pöytää täyteen sokeria ja lisäaineita!

      Oih, meillä tytöt vielä onneksi haluavat kaverisynttärit (9 ja 11 v), joten nautitaan nyt näistä muutamasta vuodesta vielä.

      Ihanaa torstaita <3

  5. Isla sanoo:

    Hei tämä vaikuttaa kyllä varteenotettavalta! Cool!

    Mahtavaa päivää!

    • Maria sanoo:

      Moikka Isla

      ja kiitos! Tää oli ihan superhyvä, vaikka itse sanonkin 🙂

      Ja kiitos, samoin sinne <3

Kommentoi