maanantai 18. tammikuun 2016

2714100 sekuntia

bali9Bali2-checker bali8 bali7 Bali 5 Bali-checker

 

photos

…tai nyt jo muutama sekunti vähemmän h-hetkeen 🙂

HEISSULIVEI!

Tarkeneeko? Härtsyykkeli, että on taas kylmä. Mutta en valita. Itä-Suomen edustajamme auton mittarissa oli 10 astetta enemmän pakkasta kuin täällä. Suu suppuun, vaatetus kuntoon ja aurinkoinen mieli lämmittämään 😉 Yleensä tässä vaiheessa vuotta mulla on ollut täysi tohina jo perinteeksi käyneen helmikuisen reissun tiimoilta. Tässä on ollut ”vähän” kaikkea muuta viime aikoina, että ulkomaanmatka on ollut taka-alalla. Nyt kun sain äidiltä täyden tuen alkaa haaveilemaan reissusta, niin ajattelin näin tehdä. Eikös äidit ole aina oikeassa? ”Tehän lähdette reissuun, tapahtui mitä tapahtui!”, totesi hän perjantaina asiaa kysyttyäni. Sen mukaan mennään.

Tasan kuukauden päästä illalla suuntaamme kohti Helsinki-Vantaata. Ja siitä sinivalkoisin siivin kohti Singaporea. Bongasimme viime juhannuksen tienoilla Finnairin huikean kampanjan suorista lennoista Singaporeen. Pari päivää meni tuumatessa, mutta sitten päätimme ostaa ko. lennot. Tietämättä vielä, että minne Singaporesta jatkaisimme. Tuo mun all time favorite matkakohde on varmasti muuttunut vuosien saatossa. Viimeksi siellä on tullut käytyä viitisentoista vuotta sitten. Saas nähdä vieläkö se jatkaa suosikkimatkakohteenani vai onko aika kullannut muistot. Kolme päivää leppoisaa kaupunkielämää, ilman sen kummempia suunnitelmia. Mennään sitten paremmalla ajalla tutustuttamaan lapsia tuohon Aasian helmeen, josta löytyy jokaiselle jotakin.

Singaporestahan on hyvät yhteydet muualle Aasiaan. Mietimme Malesiaa, Vietnamia, Filippiinejä ja Thaimaata. Alunperin kriteerinä oli, että varsinainen löffäyskohde olisi noin tunnin juna/auto/lentomatkan päässä. Siinä vaihtoehtoja punnitessamme tunnin lentomatkahaave romuttui. Pari tuntia sinne tai tänne lisää ei tunnu missään 🙂 Kolmen päivän aikaerotasauksen jälkeen hyppäämme ”tuntemattomaan”. Balille, Indonesiaan. Vaikka Thaimaa on vienyt sydämemme ja sinne palaamme varmasti, niin on kyllä kiva päästä katsomaan vähän erilaisia maisemia. Maistelemaan erilaisia ruokia (ei sillä, että massaman curryyn olisi kyllästynyt), tutustumaan eri kulttuuriin ja ihmisiin.

Nyt siis toivoisin vinkkejä Balille? Ubud tulee ainakin nähtyä riisipeltoineen, mutta mitä muuta? Onko vinkkejä snorklausretkiin? Suositteletteko lähisaarien valloittamista? Must see ja must do -vinkit kehiin vain. Kiitos jo etukäteen 🙂

En ole ikinä surffannut, mutta mieleni tekisi kokeilla. Tuolla Balilla kuulemma löytyy aika lempeitä aaltoja aloittelijoillekin. Joogaa, terveellistä ruokaa, yhdessäoloa, roskaromaanien lukemista ja päikkäreitä. Voin sanoa, että irtiotto tulee tarpeeseen! Matkalla juhlistamme myös 10 -vuotishääpäiväämme hieman etukäteen, joten jotain spesiaalia olisi kiva kehitellä yhdelle illalle…

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA,

alle

PS. enää 2708280 sekuntia 🙂


30 Responses to “2714100 sekuntia”

  1. Riitta sanoo:

    Bali! Voi ei siellä ehdi päiväunille:)
    Pimeä tulee jo ennen kuutta ja , jos haluaa nähdä mahdollisimman paljon valoisaan aikaan, niin aikaisin ylös.Aurinko, lämpö ja aktiiviset päivät veivät untenmaille jo ajoissa.
    Jimbaran, Kuta Legian,Uluwatu (sieltä ihanat käsintehdyt vaatteet on hengarissa), Tanah Lot temppeli,Bratan see,Nusa Penidan saarireissu oli must meille! Ja mainitsemasi Ubud ja apinat..senkin laukkurosvot:).Pelkästään Four Seasons Resorts oli täynnä ihasteltavaa, useita ravintoloita,baareja, altaita jne. Ruoka,ah,mitä makuelämyksiä (elämäni paras Tom ka gai-keitto) ja palvelu ylenpalttista. Hieronnat lähikaupungissa olivat edullisia ja kuljetuksiin tilasimme privaatin kyydin hotellista, joka oli myös todella luotettavaa ja edullista. Useamman tunnin Wild water rafting oli myös elämys. Snorklaustakin harrastimme.Sää ainakin toukokuussa oli ihanan lempeä ja kuumakin tietysti.Nautinnollista matkaa!

    • Maria sanoo:

      Moi Riitta
      ja hei kiitos, näistä vinkeistä oli niin paljon hyötyä!

      Ja musta tuntuu kans, että ei siellä päikkäreille ehdi 😉

  2. Sipe sanoo:

    Mä fanitan ihan täysillä Suomen talvea, talvilomallakin haluan aina ehdottomasti pohjoiseen mäkeä laskemaan! Joten kaukokaipuu iskee mulla aina kesällä. Jonnekin, ihan mihin vaan, pois näistä kuvioista! Aasiassa en ole koskaan käynyt, ja tällä hetkellä en sinne suuntaan oikeastaan kaipailekaan. Joskus ehkä. Ensi kesänä lähdemme kaveriporukalla USAan roadtripille. Auto alle ja kohti tuntematonta. Ja mä suorastaan TÄRISEN joka kerta kun ajattelen miten unohtumaton reissu meillä tulee olemaan 😀

    • Maria sanoo:

      Moikka Sipe,

      juu, Suomen talvet on ihania, kesät myös! Ihmiset on niin erilaisia, mä en taas kesällä lähtisi minnekään (paitsi sadekesinä tulee toki lämpökaipuu ;).

      Oih, road trip Usassa kuulostaa hyvälle!

  3. Frida sanoo:

    MÄ HALUUN KANS… vitsit kuinka huikeeta, ja nuo kuvat ovat niin houluttelevat! Vinkkejä en valitettavasti osaa antaa, mutta eiköhän niitäkin tänne kommentteihin tule joltain maailmanmatkaajalta 🙂
    Voin vain kuvitella, kuinka mahtava reissu teille tulee…

    • Maria sanoo:

      Moi Frida!

      Mä lähettelen lämpöä teille tuolta Balilta kuvien muodossa sitten lisää 😉

      <3

  4. Johanna sanoo:

    Oi voi, täällä suunnitellaan häämatkaa ja Bali on yks vaihtoehto 🙂 jään siis mielenkiinnolla kans oottamaan muiden kokemuksia ja vinkkejä!

    • Maria sanoo:

      Hei huippua Johanna,

      toivottavasti sitten näistä vinkeistä ja mun tulevista postauksista on teille hyötyä 🙂

  5. Unnu sanoo:

    Singaporessa lähekkäin toisiaan Universal studios ja underwater world. Ja must, Singapore flyer. Näkymä yli Singaporen. Ihana zoo ym..
    Chinatown ja Mustafa center tuliais-shoppailuun. Tytär osti luokkakavereille syömäpuikkoja tuliaiseksi.
    Ja hienompaa shoppailuun Orchard roadin kauppakeskukset. Meillä jäi monta paikkaa katsomatta, vaikka oltiin reilu 2 viikkoa.
    Bali nappivalinta kaupungin jälkeen.

    • Maria sanoo:

      Moikka Unnu,

      ja kiitos vinkeistä, Singapore on niin ihana 🙂 Totta tosiaan, kolme päivää on lyhyt aika siellä, joten käydään pari must-paikkaa ja jatketaan joku toinen kerta sitten!

  6. Jenni sanoo:

    Hei, siskoni asuu Singaporessa. Hän on kiertänyt / lomaillut/ tehnyt töitä Malesia ,Filippiinit, Vietnam ynm. Vietnamia hän kehuu paremmaksi / kauniimmaksi paikaksi kuin Thaimaata,, joka myös hänelle tuttu. Singaporessa tosiaan saa halvalla n. 100 € lentoja Balille,missä on ihana viettää pidennetty vkloppu. Malesiaan matkustaa esim linja-autolla .kuudessa tunnissa,missä myös nähtävää ….

    • Maria sanoo:

      Moi Jenni,

      voi sun siskosi on onnentyttö – Singaporessa asuminen oli aikoinaan yksi haaveistani 🙂

      Vietnam pitää myös nähdä joskus!

  7. Irene sanoo:

    Hei!

    Olin vaihdossa Balilla, ja saari ihastutti kauneudellaan! Kävin myös Thaimaassa, mutta mielestäni Balilla ihmiset ovat ”sydämeltään” ystävällisempiä kuin Thaimaassa.

    Balilla on nähtävää vaikka kuinka! Kutalta löytyy menoa länsimaiseen makuun; kauppoja, kauppakeskuksia, baareja, ja myös Waterbom-niminen vesipuisto, minkä ajattelisin olevan oiva kohde perheellenne. Kuta on yöllä aika villi, joten sen ehkä välttäisin lasten kanssa.

    Tanah Lot ja Uluwatu olivat mielestäni henkeäsalpaavan kauniita turistinähtävyyksiä! Mikäli Uluwatuun suuntaatte, suosittelen poikkemaan lounaalla Single Fin-surffiravintolassa. Mitkä näkymät ja siellä tuli muutamana sunnuntaina tanssahdeltua! 😉

    Ubud jäi minusta hiukan merenrantojen ja muiden varjoon ja silmiinpistävää oli, kuinka turistit ottivat apinoita syliin, joista meille varoiteltiin mahdollisen rabieksen vuoksi.

    Nusa Dualla sijaitseva Geger Beach oli minun lemppariranta, rauhallinen, halpaa ja hyvää ruokaa ja mahdollisuus myös suppailuun mitä lämmöllä suosittelen. Rannalta oli opiskelijana hauska kurkkia viereiseen Mulia-hotelliin jossa huhuttiin silloin yöpyvän muum muassa Paris Hilton. 😉

    Hääpäiväravintoloita ja muita hyviä ravintoloita löytyy hienostuneelta Seminyakin alueelta. Potato Head-beach club tarjoilee upeat näkymät ja ruuat, ja Petitenget-ravintolassa söimme parhaat ruuat! Samoin beach club (jonka nimeä em nyt muista) Uluwatussa oli hieno!

    Gilin saariryhmä kolmen tunnin päästä Balilta oli hieno kokemus, tosin perheelle sopisi paremmin Air, sillä Trawangan on melkoinen bileparatiisi. 😉 Toisaalta, Trawanganilta löytyy myös eniten elämää! Kävimme myös Lembongan-saarella, joka oli todella rauhallinen.

    Tekemistä siis löytyy, ja luonto on todella kaunis! Voisin puhua saaresta kyllästymiseen asti, mutta jätän tämän tähän! 😀

    Kiitos mukavasta ja positiivisesta blogistasi! Kuten vaihdostani saattaa päätellä, en ole samassa elämäntilanteessa kuin sinä, mutta jaan kiinnostuksen hyvään ruokaan, eikä ole yksi tai kaksi kertaa kun olen reseptejäsi kokkaillut.:)

    • Maria sanoo:

      Oi Irene,

      kiitos kattavista vinkeistäsi – ne on kaikki kirjattu ylös 🙂

      Meidän hotelli sijaitsee turistialueella Nusa Dualla ja juurikin käsittääkseni tuolla Geger beachillä! Ihana kuulla, että se on oiva rantakohde 🙂

      Tuo Kuta-beachin vesipuisto menee kyllä kokeiluun myös. Lapset kun rakastavat vesipuistoja!

      Ihana kuulla, reseptejä tulossa taas piakkoin lisää 😉

  8. Unnu sanoo:

    Singaporessa niin paljon nähtävää: Singapore flyer, eläintarha, underwater world ja siinä vieressä Universal studios huvipuisto. Cable car:lla pääsee Sentosanille. Ja niin monet ihanat museot.
    Tuliaisia Chinatown:sta ja Mustafa centerista. Tytär vei luokkakavereille tuliaisiksi erilaisia syömäpuikkoja. Ja paljon ostoskeskuksia Orchard road:lla. Taksilla pääšee niin kätevästi joka paikkaan.
    Bali loistava valinta kaupunkinähtävyyksien jälkeen. Lomaa odotellessa.

  9. Katja sanoo:

    Suosittelen paikallisen kuskin ja auton vuokraamista päiväksi. Löysimme loistavan kuskin, joka toimi matkaoppaana koko päivän ja kertoi nähtävyyksien lisäksi paljon paikallisesta elämänmenosta yms. Oli todella upea päivä! Samasta paikasta tilasimme myös lentokenttäkuljetukset mennen tullen.

    Jos en väärin muista, käytimme tätä: https://www.tripadvisor.fi/Attraction_Review-g297697-d2639865-Reviews-Private_Driver_in_Bali_Made_Dodi_Family_Team-Kuta_Bali.html

    • Maria sanoo:

      Heippa Katja

      ja suurkiitos vinkistä, tuota autoa ja kuskia olemmekin miettineen. Hyvä saada suositus tuollaisesta, kun eihän niistä koskaan tiedä 🙂

  10. heli sanoo:

    Ihanaa matkaa!
    Olethan lukenut matkakuume.net Bali postaukset? He viettivät pitkän ajan Balilla..

    • Maria sanoo:

      Kiitos Heli

      ja hei, en ole lukenut, mutta täytyykin käydä lukemassa! Kiitos vinkistä 🙂

  11. venla sanoo:

    Ehdottomasti Gilille! Siellä voi snorklailla varmasti kilpikonnien kanssa! 😀
    ja kannattaa tsekata Päden blogi, hän on suomalainen joka on asunut jo useamman vuoden Gilillä. http://moottoripuuma.blogspot.co.id/
    ja hotellsuosittelu:
    Laguna Gili Beach Resort

  12. Kääk, ihana matka teillä tiedossa!! Mulla ei kyllä ole mitään vinkkejä annettavana, en ole itse koskaan reissannut Aasian suunnalla, mutta kovasti olen Balista kuullut kehuja!

    Matkan odottaminen on mun mielestä aina tosi kivaa, iso osa kokonaisuutta. Pitääkin ruveta laskemaan itsekin sekunteja meidän kesän Italian matkaan 🙂

    Mukavaa viikon jatkoa <3 Kurkkaa muuten blogista ohje helposta juustokakun korvikkeesta, vaikkapa viikonloppua varten http://harkittuherkku.blogspot.fi/2016/01/juustokakun-korvike.html (ei kyllä ole mikään terveysversio…)

    Emma

    p.s. ei kuule onnistu kommenttien lähettäminen kotoa tabletillakaan! Mikäköhän suojakilpi meidän talon ympärille on ilmaantunut… 🙂

    • Maria sanoo:

      Heissulivei Emma

      ja huh, kiire on vienyt ihan mennessään enkä ole tällä viikolla ehtinyt blogiisi. Pikaisesti kävin katsomass tuota juustokakun korviketta ja voihan slurpsis, miten herkullisen oloinen se onkaan! 🙂

      Pitää ottaa kiireinen viikko takaisin ensi viikkolla, kun on vähän rauhallisempaa 🙂

      Aamukampa Italian reissua varten kehiin vain! Odottaminen on jo puoli matkaa 😀

      Ihanaa viikonloppua, toivotaan että pakkaset hiukan hellittää <3

  13. Rebecca sanoo:

    Oi, sattuipas hyvään saumaan! Me ollaan lähdössä (tulevan avio-) mieheni kanssa häämatkalle 2.3 Balille 🙂 Ei olla koskaan oltu. Surffaus on päämielenkiinnonkohde ja olemmekin kaksi viikkoa Canggu-nimisessä rennossa surffikylässä vähän Seminyakista länteen.

    • Maria sanoo:

      No moi Rebecca
      ja vitsit, miten hyvä ajoitus tällä postauksella oli 🙂

      Toivottavasti sait hyviä vinkkejä!

      Hei, voipi olla, että törmätään…me lähdetään Balilta Singaporen kautta Suomeen 5.3. 🙂

      Ihanaa häämatkaa ja onnea jo näin etukäteen <3

  14. souliina sanoo:

    Siis ihanat kuvat <3 kaverit tuli juuri Balilta, kuukauden surffailu reissultaan ja toinen oli ihan aloittelija surffauksen saralla, mutta oli oppinut hyvin laudalla taiteilemaan. Itse en ole käynyt tuolla, mutta mieli tekisi:)

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis,

      krediitin niistä voin ottaa itselleni vain sen osalta, että pinnailin ne Pinterestistä 😀

      Ihana kuulla, surffaus kyllä kiinnostaa!

  15. Hanna sanoo:

    En suosittele majoittumaan Kutan alueelle. Oli vähän rähjäinen paikka ja täynnä kaupustelijoita. Ranta siellä myöskin uimakelvoton ja vesi likaista. Ei mikään idylli siis! Mutta vesipuistoa Kutalla suosittelen jos sellaisista tykkää. Päivä siellä oli meidän reissun kohokohta 🙂

    • Maria sanoo:

      Moikka Hanna,

      ja kiitos! Meillä on hotelli Nusa Dualla, josta ajateltiin tehdä täsmäiskuja saaren muihin osiin 🙂

      Juu, tuo vesipuisto tulee kyllä kokeiltua!

Kommentoi