sunnuntai 20. joulukuun 2015

Jouluisia oivalluksia

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
HELLUREI BLOGISTANIA!

Huh, miten jouluista eiks je? Tässä on kuulkaas rikottu traditioita oikein urakalla. Ikinä, korostan sanaa ikinä, meillä ei ole viittä päivää ennen joulua tehty joulusiivoja saatikka koristeltu kuusta. Tai otettu joulukoristeita esiin. No nyt on sekin tehty ja saa nauttia tulevasta joulusta. Kyllä mä silti olen sitä mieltä, että tiistaina tai keskiviikkona vielä pyyhitään pölyt, imuroidaan ja pestään lattiat. Tuuletetaan petivaatteet ja vaihdetaan lakanat. Että sitten jouluaattona tuntuu joululta. Näin ajoissa joulun aloittaminen on herättänyt muutamia ajatuksia:

– kun nauttii joululaatikot, kinkut sun muut jo viittä päivää ennen joulua, niin ehtii hyvin muuttamaan itse joulun menyyn. Mulla kun yleensä riittää kerta pari noita ihan perinteisiä jouluruokia. Niinpä tänään näpyttelin kauppakassitilauksen uusiksi. Kinkku vaihtui lipeäkalaan ja laatikot salaatteihin 🙂 En tiedä mitä mieltä muu perhe on tästä, mutta senpäs näkee sitten 🙂

– joulukuusen voi ottaa sisään vaikkei joka nurkkaa olekaan nuoltu puhtaaksi. Joulu tulee myös ilman, että keittiön kaapit on siivottu. Tai ovet ja ovenkarmit putsplankko.

– punaiset pallot joulukuusessa on ihan nätit. Eilen toki hetken hyperventiloin, kun olin suunnitellut meidän kuusen olevan tänä vuonna sellainen harmoninen väritykseltään. Lapset halusivat punaisia palloja ja hetken kuusi oli niitä täynnä. Tein pientä karsintaa tuossa iltasella ja nyt kuusessa vallitsee tasapaino kultaisien, punaisien ja hopeisien pallojen välillä. Piti tänään ottamani nuo punaiset pallot kokonaan pois, mutta en raaskinut. Joulu on lasten juhla ja huomasin, että tämä punaisten pallojen vallankumous on lapsille sydämen asia.

– koska koti on nyt valmis jouluun, niin ei jaksa stressata lahjojen paketoimisesta. Nyt voi käyttää sen perinteisen siivouspäivän eli 23.12. tuohon puuhaan. Aikas kätsyä!

– siltä varalta, että päätetäänkin heittää suksiboksi katolle ja suunnata Lappiin joulupäivänä, niin on kiva, että aloitettiin joulu kotona ajoissa. Lapissa ei sitten tarvitse turhaa säätää joulukoristeiden kanssa. Vaan keskittyä olennaiseen eli syömiseen. Noh, lasketteluun.

Joten puolensa tällä aikaisin tulleella joululla. Ja hei, mikä pääasia niin se, että saatiin mummulle joulu. Pian lähdetäänkin viemään mummua sairaalaan ja huomen aamulla sitten leikataan. Jännittävää! Voisin kysäistä mummulta, jos saisin hieman valottaa täällä, mistä on kyse. Me (siis mä ja te) kun hengitetään liki samaa ilmaa ja eletään myötä- ja vastoinkäymisissä ;D Nyt alan vastailemaan kommentteihinne, mutta jos jää vastaamiset kesken niin jatketaan sitten illalla. Kun ollaan saatu mummu sairaalaan niin ajattelin ottaa lasin punaviiniä ja huokaista hetkeksi. Nauttia kuusen tuikkivista kynttilöistä ja taatelikakun tuoksusta 

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,

alle


9 Responses to “Jouluisia oivalluksia”

  1. Hanne sanoo:

    Ihanalta näyttää! Ajoissa ollaan täälläkin. Kuusi odottaa koristeita, mutta muutoin koti on joulukunnossa. Pölyjä joutuu vielä pyyhkiin ja lakanat vaihdetaan vasta keskiviikkona:) Keittiön matot vielä rullalla, sillä touhu on siirtynyt sinne. Olen joskus ollut punaisen joulun ystävä,mutta nyt on muutama joulu menty aina vain vähemmällä punaisella. Niin sitä vaan maku muuttuu:)
    Turvallista sairaalareissua mummullesi ja mukavaa joulua!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Hanne 🙂

      Täällä kans edessä vielä viimeiset imuroinnit sun muut, kyllä se joulu sitten tulla saa 😉

      Kiitos ja ihanaa joulua ♥

  2. Minna sanoo:

    Ihana tunnelma kuvissasi. Minäkin rikon perinteitä tänä vuonna ja menen vielä kolmeksi päiväksi töihin, aina olen loman ja joulun laiton aloittanut samaan aikaan koululaisten loman kanssa. Mutta tulee se joulu silti ja nyt on hyvä syy ”nakittaa” koko perhe joulu valmisteluihin. Tunnelmallista joulua perheellesi ja voimia mummulle sairaala reissuun!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Minna! 🙂

      Hei, toivottavasti osasit delegoida joulusiivoukset sun muut hyvin….meillä ei välttis onnistuisi ;D

      Kiitos ja tunnelmallista joulua sinne ♥

  3. Lumikki sanoo:

    Ihanalta näyttää! Meillä myös aika valmista, olohuoneen tarkempaa siivousta vaille kaikki nurkat ja kaapit nuoltu puhtaaksi, kuusi koristeltu ja joululaatikot ja paisti pakkasessa. Nyt saa alkuviikon vetää loukkaa ja nauttia tunnelmasta 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitsa Lumikki! 🙂

      Ihanalta kuulostaa, täällä vielä viimeiset siivoukset jäljellä ja sitten voi joulu tulla!

      Ihanaa ja tunnelmallista joulua ♥

  4. Lumikki sanoo:

    Ihanalta näyttää! Meillä myös aika valmista, olohuoneen tarkempaa siivousta vaille kaikki nurkat ja kaapit nuoltu puhtaaksi, kuusi koristeltu ja joululaatikot ja paisti pakkasessa. Nyt saa alkuviikon vetää loukkaa ja nauttia tunnelmasta 🙂

  5. Sari Riekkola sanoo:

    Kaunis joulukoti siellä<3
    Terkkuja mummulle ja tsemppejä huomiseen!<3

    Täälläkin kaikki melko valmista, vielä pienet siivoukset keskiviikkona ja lohi kaupasta kotiin ja suolaan niin siinäpä se sitten onkin.
    Nyt kinkku parhaillaan uunissa, eli ensi yönä on vähän niinkuin kinkun valvojaisia ja aamulla kellokin soittelee kuuden jälkeen herätystä töihin!:)
    Keskiviikkona jään joulu vapaille, niitä ootellessa:)

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis Sari!

      Oi, kinkun valvojaiset on ihan parhaat 🙂 Meillä tuo kinkku on jo puoliksi syöty 😀
      Hei, enää tämä päivä töitä – jaksaa jaksaa <3

      Tunnelmallista joulua sinne ♥

Kommentoi