torstai 03. syyskuun 2015

Sisusta kuvilla! (& lukijakilpailu)

*yhteistyössä Indiedays ja Ifolor

HEIPPAHEI!

Muistatteko, kun tuossa kesällä remontoimme hieman vierasmökkiä? Maalasimme seinät valkoiseksi ja pikkuisen mökin ilme kirkastui kertaheitolla. Viimeisen silauksen mökkiin tekivät nuo Indiedaysin ja Ifolorin yhteistyökampanjan myötä saamani galleriataulut. Galleriataulut tulostetaan 3 mm:n alumiinilevylle ja sen päälle kiinnitetään 3 mm:n akryylilasi. Kontrastit sisustuksessa miellyttävät silmääni, kuten myös tässäkin tapauksessa; pidän tuosta kontrastista, joka syntyy lämpimän hirsimökin ja tyylikkään galleriataulun välillä. Alunperin ajattelin tehdä tauluista mustavalkoiset, mutta onneksi päädyin värillisiin tauluihin, sillä nuo värit tulevat uskomattoman kauniisti tauluista esiin.

Ifolor_1OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Alusta asti oli selvä, että halusin tauluihin muistoja mökiltä. Paikasta, joka on myös saanut meidän perheeltä lempinimen ”The Happy place”. Paikka, jossa meillä kaikilla on niin kovin hyvä olla. Toiseen tauluun valikoitui kuva tytöistä juoksemasta laiturilla käsikädessä. Yksi kesäloman lämpimimpiä päiviä tuli samalla tallennettua muistoihin. Mielestäni tuo kuvaa täydellisesti tunnelmaa, joka mökillä vallitsee; iloa, vapautta, naurua, leikkisyyttä, yhteenkuuluvuutta. Vaikka siskokset tuppaavat välillä kinastelemaan, niin mökki on sellainen paikka, jossa harvoin kärhämää syntyy.

Kun mökkiä aloimme aikoinaan etsimään, niin yhtenä kriteerinä oli sen sijainti niin, että auringonlasku näkyy. Onneksi pidimme tuosta vaatimuksesta kiinni, sillä mökillä illat ovat kultaakin kalliimpia. Vaikka päivä olisi sateinen ja myrskyisä, niin yleensä illaksi tyyntyy ja selkenee. Toisen taulun kuva on otettu kalliorannalta. Siellä harvemmin päivällä vietämme aikaa, mutta illan tullen sieltä näkee auringonlaskun parhaiten. Laitamme nuotiopaikkaan tulen, paistamme tikkupullaa ja yritämme arvailla minkä väriseksi taivas värjääntyy. Taulun valokuva on otettu puolenyön aikaan, keskikesällä. Aurinko oli laskenut mailleen, mutta mökin pohjoispuolella se värjäsi taivaanrannan vaaleanpunaiseksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen verran viihtyisä tuosta vierasmökistä tuli, että tästä lähtien se ei toimi vain vierasmökkinä vaan myös löhöilypaikkana. Vierasmökkinä se tosin on erittäin tehokas; neljä nukkujaa nukkuu makoisasti parivuoteen ja itse tehdyn kerrossängyn avulla. Sähköpatteri tuo lämpöä kylmiin öihin. En malta odottaa niitä syyspäiviä, kun ulkona myrskyää ja saan käpertyä tuonne peittojen alle lueskelemaan mökiltä löytämiäni vanhoja sisustuslehtiä. Niin kuin mökillä muutenkin, niin myös tuolla vierasmökissä on luonto vahvasti läsnä. Ikkunoista aukeaa maisema mustikkamättäille ja maljakosta löytyy usein kanervia tai mustikanvarpuja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän kampanjan myötä minua haastateltiin siitä, miten itse sisustan valokuvilla. Haastattelun pohjalta tehtiin artikkeli ja se löytyy Ifolorin verkkosivuilta. Meillä kotona on käytetty valokuvia sisustuksessa jo monta vuotta. Veikkaanpa, että nämäkin sisustustaulut pääsevät kotiin mökin talviteloille laittamisen jälkeen. Vähän haaveilin niitä piristämään tuota ruokatilan liki mustaa seinää 🙂 Näin rakkaat mökkimuistot olisivat läsnä myös talvella.

Hei, nyt myös teillä olisi mahdollisuus sisustaa valokuvilla! Lukijakilpailun myötä yksi teistä voittaa 50 euron lahjakortin Ifolorille. Lukijakilpailuun osallistuminen on helppoa:
1) kerro kommenttikentässä minkälaisesta kuvasta sisustustaulusi tekisit ja
2) millä taulumuodolla. Taulumuodot löytyvät täältä.

Kilpailuaika alkaa nyt ja päättyy torstaina 10.9.2015 klo 16:00. Onnea kaikille tasapuolisesti kilpailuun!

TORSTAITERKKUSIN,

alle


84 Responses to “Sisusta kuvilla! (& lukijakilpailu)”

  1. Tuija sanoo:

    Canvastaulu lapsukaisista, nyt 6kk kaksospojista olisi ihana <3 Esikoisesta on jo vastaava. Pojista voisi olla kuva myös kolmisin. Nämä on myös ihania lahjaideoita isovanhemmille ym.

  2. Mari V sanoo:

    Tekisin galleriataulun hääkuvasta.

  3. Jonna sanoo:

    Tekisin canvastaulun poikieni kuvasta, kuvasta jossa 3-v isoveli taluttaa just kävelemään oppinutta pikkuveljeä❤

  4. Mari sanoo:

    Canvastaulut Norjan ja Thaimaan maisemista. Sopivasti erilaiset, mutta molemmissa huikeat maisemat.

  5. KatiR sanoo:

    Tosi hienoja kuvia 🙂 Haluaisin tauluni alumiinille, ja kuva olisi synkästä merimaisemasta, siinä olisi myös kalliosaari ja käkkyrämäntyjä.

  6. Johanna sanoo:

    Ihana arvonta 🙂 Kauniit taulut sulla <3 Tekisin canvas taulun mökkikuvista, jossa lapset kuvassa. Myös canvastaulusarja olisi ihana.

  7. Kaura sanoo:

    Canvas taulu viime syksyn reissuistani. 🙂 vaikea valinta mistä kohteesta. -M

  8. Mirella sanoo:

    Parhaillaan tehdään remonttia kakkoskodissamme, on appiukon kotipaikka saaressa ja säilytämme vanhan maatalon historiaa ja yhdistämme siihen myös uutta. Vanhoihin ikkunanpokiin olen laitellut vanhoja valokuvia saaren histoariasta ja mitä ihania aarteita sieltä onkin löytynyt. Voisin tehdä kuvataulun esimerkiksi kuvasta, jossa mieheni isoisä tekee perheelle itse kenkiä. Kenkälestejä on vielä tallessa vanhassa aitassa ja voisin taulun ympärille ripustaa kuvan aiheen mukaan sitten niitä vanhoja lestejä.

  9. anu sanoo:

    Ihania nuo kuvasi! Minä taitaisin teettää tyttärestä ja hevosesta kuvan, tai sitten mökkimaiseman kuvan, mökistä jota ei enää ole, muttaboli meille tosi tärkeä paikka monta kymmentä vuotta. Tai sitten ensi vuonna oleva 15-vuotis hääpäivän kunniaksi taulun meidän hääkuvasta. Taitaisin valita alumiinitaulun tai sitten canvas-kuvan. Täytyykin tutustua tarkemmin noihin vaihtoehtoihin. T. Anu (nymana40@gmail.com)

  10. -Sini- sanoo:

    Työkaveri otti Arbotetumissa valokuvia meidän lapsista muutama kesä sitten ja niistä on pitänyt teettää canvastaulut, mutta en ole vielä saanut tilattua ja päätettyä mitkä valitsisin.

  11. Salla Huhtakallio sanoo:

    Tekisin galleriataulun lapsista ja jonkun ihanan maisemakuvan mökiltä 🙂

  12. Tuija sanoo:

    Aivan ihana idea! Olen viime päivinä miettinyt juuri remontoidulle mökille jotain ”tauluja”. Tässä oiva idea. Juurikin nuo galleriataulut viehättävät. Kuvina tulisi olemaan varmaan mökkimaisemia ja kuvia mökiltä ajalta, jolloin mieheni oli pikkupoika 🙂

  13. Riitta sanoo:

    Galleriataulu jostain kesällä ottamastani maisemakuvasta.

  14. Nina sanoo:

    Canvastaulun kolmesta lapsokaisesta. Ei ole muuten yhtään sellaista ennestään, siis canvastaulua itsellä 🙂

    Ihania kuvia sulla 🙂

  15. Satutee sanoo:

    Valokuvat sisustuksessa ovat aivan ihania! Teettäisin lapsista alumiinitaulun. Tämä on ollut suunnitelmissa jo useamman vuoden, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi 🙂

  16. Seija Laakso sanoo:

    Hei ja kiitos ihanista inspiraatio-kuvista! Tekisin akryylilasitaulun puutarhassa kasvatetuista ruusuista, joista olen napsinut hurjasti kuvia koko loppukesän ajan

    t. Seija

  17. Marjaana sanoo:

    Alumiini taulu kahdesta pienokaisestani olisi ihana.

  18. Teija sanoo:

    Canvastaulu edesmenneestä nöffistämme.

  19. Jonna sanoo:

    Canvas-tai valokuvataulu rakkaasta villakoirastamme.

  20. Katja sanoo:

    Canvastaulun tekisin mökkimaisemastamme! Ihanat on nuo sinun taulut!

  21. TuijaS sanoo:

    Toissatalven reissulla ystävättäreni silloisessa kotimaassa hän nappasi miehestäni ja minusta kuvan aavikolla. En harrasta valokuvia esillä mutta tuon kuvan sen ihanan tunnelman ja värien vuoksi haluaisin seinälle galleriataulun muodossa.

  22. Elli-Noora sanoo:

    Haluaisin galleriataulun ihanasta, ystäväni ottamasta luontovalokuvasta koristamaan kasvavaa taulukollaasiani 🙂

  23. Sini sanoo:

    Canvastaulut kolmesta lapsestani vuoden ikäisinä 🙂

  24. Meri sanoo:

    Ehkäpä canvastaulu jostain itselleni tärkeästä matkakuvasta

  25. Mini sanoo:

    Neliön muotoinen canvastaulu kolmesta lapsestani

  26. Henna sanoo:

    Galleriataulu lapsistani

  27. SAMP sanoo:

    Galleria- tai canvastaulu lapsistani mökkimaisemissa (taulu tulisi mökillemme) aivan kuten Sinulla 🙂 Kiitoksia inspiraatiosta!!

  28. Päivi sanoo:

    Canvastaulu lapsenlapsistani 🙂

  29. Jenna sanoo:

    Lomakuvasta muutaman vuoden takaa, jossa kaunis auringonlasku ja ihana tunnelma alumiinitauluna.

  30. Minna sanoo:

    Minä teettäisin tilannekuvan tai parikin poikani jääkiekkopelistä, koska niitä ei ole edelleenkään yhtään valmistettu (teetätetty) vaikka poika pelaa jo kuudetta vuotta junnukiekkoa. Alumiinikehykset näyttäisi varmaan hienoilta kuvissa! 🙂

  31. Helinä sanoo:

    Canvas- taulusarja olisi tosi ihana lapsesta/perheestämme; tiedän jo juuri sopivan paikan… 🙂

  32. Aila sanoo:

    Lasten kuva alumiinitaululle. Se sopii parhaiten keveytensä vuoksi.

  33. Miina sanoo:

    Teettäisin alumiinitaulun miehen vanhempien mökille. Kuvassa saisivat olla kaikki 5 serkusta. 🙂

  34. Aurinkoinen sanoo:

    Teettäisin uuteen kotiimme canvastaulun veljeni edesmenneestä koirasta.

  35. Mi sanoo:

    Canvastaulun edellisen kotipaikkani vuonomaisemista Norjasta.

  36. Sanna sanoo:

    Kehitykseen lähtisi joko perhekuva tai sitten viime ulkomaanreissulta eräs ihana maisemakuva. Galleriataulu pomppasi silmiin vaihtoehdoista, vaikka mikä vaan noista kyllä kävisi hyvin!

  37. Camilla sanoo:

    Ottaisin canvastaulun ja teettäisin siihen kuvan omasta 11kk tytöstäni. <3

  38. RiikkaK sanoo:

    Piritta Lipiäinen otti meidän lapsista ja perheestä ihania kuvia. Jokin niistä olis kiva teettää canvastauluksi.

  39. Nonnuska sanoo:

    Tuollainen alumiinitaulu kuulostaisi huipulta. Haluaisin taulut ihanasta imetyshetkestämme pienen tyttäeni kanssa ja perhekuvasta kuukauden takaa. Molemmista huokuu rauha ja rakkaus <3

  40. Niina sanoo:

    HEI,

    Galleriataulu olisi ihana. Laittaisin siihen kuvan, kun poikani pelaa maalissa futispelissä

  41. NJ sanoo:

    Äitini on jo useamman vuoden haaveillut ihan oikean perhepotretin ottamisesta. Kasaisin siis varmaan perheeni yhteen paikkaan ja pyytäisin valokuvausta harrastavaa tuttuani ikuistamaa tilanteen. Sen kuvan painattaisin laadukkaalle galleriataululle ja lahjottaisin äidilleni.

  42. Jenni sanoo:

    Kauan olen jo haaveillut omasta kuvasta tehdystä canvas-taulusta, mutta vielä se on jäänyt haaveen tasolle. Teettäisin ehdottomasti sellaisen jostain häissämme otetusta kuvasta <3

  43. Mari M. sanoo:

    Lapsista.

  44. Sara sanoo:

    Jaa -a.
    Kylläpä tuo alumiinitaulu voisi olla jees, tai Canvas taulusarjakin ..

  45. Marianne sanoo:

    Alumiinitaulu kuulostaa ja näyttää kivalta. Teettäisin sen ehdottomasti auringonlaskusta järvellä. Ne ovat niin satumaisen kauniita (siis auringonlaskut) En väsy koskaan katselemasta niitä. 🙂

  46. Mari sanoo:

    Kameran kanssa olen ollut aina hyvää pataa, joten kuvan valikoinnissa voisi humahtaa muutama hetkonen, kun kävisin ehdokkaita läpi. Pääkriteerinä olisi varmastikin kuvan tuomat hyvät fiilikset ja muistot. Canvastauluun päätyisin luultavimmin.

  47. sonttura sanoo:

    Valintani olisi alumiinitaulu ja kuvaksi tulisi jo montavuotta tauluhaaveissani ollut sinisen utuinen syksyinen huurteinen maisemakuva kotirannasta.

  48. SatuK84 sanoo:

    Alumiinitaulu olisi varmaankin valintani. Kävimme juuri koko perhe valokuvauksessa, joten kuvaksi valikoituisi kuva lapsistamme 🙂

  49. Hanne sanoo:

    Ihana muisto olisi galleriataulu kuvasta, joka otetaan Italiasta miehen 60-vuotispäivillä, jonne lapset ja lapsenlapsi tulevat mukaan:)

  50. Pia sanoo:

    Kävimme kesällä Inarin Seita museossa, jossa ihastelin akryylikuvia. Joten valitsisin sellaisen ja mustavalkoisen kuvan merenrannasta jossa kiviä ja merta 🙂

  51. Lotta sanoo:

    Alumiinitaulu pienen poikamme valokuvasta 🙂

  52. Tanja sanoo:

    Ihania kuvia.

    Meille haluaisin alumiinitaulun, jossa meidän nuoret. Joko yhdessä tai erikseen (kuvia löytyy mistä valita).
    Katselisin myöhemmin ja myhäilisin mieheni kanssa, kun lapset ”lentänyt pesästä”. Nyyh!

  53. Anu sanoo:

    Ihanat taulut!:)
    Mä haluaisin tietty samanlaiset mökiltä!

  54. HennaH sanoo:

    Galleriataulun lapseni pienistä jaloista mumminsa käsissä.

  55. Katri sanoo:

    Tekisin yläkerran pitkälle käytävälle luontokuvakollaasin erikokoisista canvas-tauluista. Saisin koneelta ihanat kuvat näkyville! 🙂

  56. Anu-Maria sanoo:

    Canvas taulu meidän rakkaasta pienokaisesta olisi ihana!

  57. Mirva_h sanoo:

    Ihania kuvia.
    Teettäisin canvastaulun tyttäristäni 🙂

  58. Tanja sanoo:

    Mulla on jo pitkään ollut suunnitelmissa teettää mökkimaisemasta canvas-taulu. Jospa sun ihanien taulujen innostamana vihdoin saisin aikaiseksi…

  59. salli sanoo:

    Tytön tytöstä teettäisin taulun.

  60. Sunday sanoo:

    Haluisin canvas-taulun ihanan veljenpoikani kuvasta!

  61. Aikku10 sanoo:

    Canvastaulu perheestäni.

  62. Peppinen sanoo:

    Upeita tauluja, itse valitsisin Canvas taulun, tauluun tulisi pieni Mikael poika.

  63. Eve sanoo:

    Canvas taulun Alppi tai merimaisemasta 🙂

  64. Lumikide sanoo:

    Heippa,
    Tekisin galleriataulun ja kuviksi valitsisin lemppariotoksia meidän lapsukaisista.Tykkäisin myös rauhallisesta maisemakuvasta mökkimaisemasta synnyinseudultani.Tärkeintä minulle olisi joka tapauksessa se, että kuva olisi minulle rakas ja että siihen liittyisi kauniita muistoja.

  65. elluj sanoo:

    canvastaulu omista lapsista 🙂

  66. Katjap sanoo:

    Valintani olisi Canvastaulu, mihin kuvia tyttäristäni ja edesmenneestä sheltistämme.

  67. Sari sanoo:

    🙂 Canvas-taulu omista lapsista metsässä kivien päällä istumassa 🙂

  68. Ninni sanoo:

    Rakastan jostain syystä kiviä ja nytkin tulun kuvaksi menisi jo valmiina oleva musta- valkoinen kuva kivistä 🙂 Ja tuo alumiinitaulu voisi olla aika kiva pohja kokeilla eli sen voisi valita kivikuvalle seuraksi 🙂

  69. riikka sanoo:

    Galleriataulu. Tyttäristäni yhdessä, 3 ja 10 vuotias samassa kuvassa. Mustavalkoisena.

  70. Tytti sanoo:

    Haluaisin seinälleni galleriataulun jo edesmenneen isoisäni rakkauskirjeestä mummille.

  71. Kaz sanoo:

    Valkkaisin varmaankin Canvas-taulusarjan.
    Kuvat tulisi joko koiristani, tai kotipaikan maalaismaisemista 🙂
    Yhden yhtä taulua en seinilleni vielä ole kelpuuttanut, mutta tästä saisi tosiaan itselle mieleisin, joka vihdoinkin tulisi jopa seinälle asti! 🙂

  72. pia sanoo:

    Galleriataulu ja tekisin jossa molemmat lapset olisivat kesällä mökillä.

  73. Henna Vihtari sanoo:

    Galleritaulu lapsista 40×60

  74. Minnasi sanoo:

    Ikuistaisin maiseman Italian lomalta canvastaululle

  75. Heli A sanoo:

    Ihana on tuo mökkimaisemanne ja ihania ovat valokuvasi!

    Itse haluaisin mustavalkoisen galleriataulun lapsistani. Kuvasta joka on otettu lomareissulla jossain kauniissa paikassa josta välittyy leppoisa lomafiilis.

  76. Aino sanoo:

    Canvas taulu, mieheni ja minun kesälomareissulta Haltin huipulta jonne vaelsimme 3 päivää 🙂

  77. Riikka sanoo:

    Canvas-taulut kaikista viidestä lapsestani

  78. Anne sanoo:

    Oi, meidän matkakuvat pääsisivät kyllä oikeuksiinsa noissa kuvissa 🙂 galleriataulu olisi mieluisin!

  79. Sirkka sanoo:

    Galleriataulu ”Auringonlaskun jälkeen mökkikalliolla”.

  80. Jatta sanoo:

    Tekisin viime kertaisista Pariisin kuvista Canvas-tauluja! 🙂

  81. Kati sanoo:

    Syyslomalla on suunnitelmissa uudistaa pojan huonetta. Sinne sopisi varmasti galleria- tai alumiinitaulu viime kesän Kalifornian reissusta.

  82. Terhi sanoo:

    Ehdottomasti galleriataulu Niagaran kuohuista ☺

  83. Piia sanoo:

    Canvastaulu Lapin lomamaisemasta <3

  84. Mimmu sanoo:

    Tekisin canvas-taulusarjan mun ja avomieheni lomakuvista Thaimaassa ja Pariisissa… mustavalkoisena tosin, etteivät värit pomppaisi liikaa sisustuksen edelle 🙂 Ihana ajatus, ajattelin tätä makkariin, seinälle sängyn päädyn yläpuolelle!

Kommentoi