perjantai 20. maaliskuun 2015

Vanhassa vara parempi

1506-bolig-1 1506-bolig-2 1506-bolig-4 1506-bolig-61506-bolig-7 1506-bolig-10photos via Femina.dk

MOIKKAMOI IHANAT!

Huh, nyt jo uskaltaa hieman hengähtää raskaan työviikon jäljiltä. Vajaa puolisen tuntia töitä jäljellä ja mehut loppuivat totaalisesti. Joten laitetaan inspiraatiokuvia tulemaan 🙂 Niin kuin eilen kerroin, niin mieli halajaa olohuoneeseemme taas sitä tuttua ja turvallista värimaailmaa. Vanhassa jälleen vara parempi. Soittelin tuossa äidille, kiitin kohteliaasti itämaisen maton lainasta ja kerroin, että palautamme sen viikonloppuna. Miehen kanssa sovittiin huomisesta Ikean reissusta; takkahuoneen matto kun siirtyy takaisin olkkariin, niin takkahuone tarvitsee Gåser-maton. Ja kas, ne ovatkin siellä alennuksessa. Joten sellainen piti mennä ostamaan. Kunnes pähkäilin asian niin, että siirrämme ensi alkuun tuon eteisen pienemmän Gåserin takkahuoneeseen. Eteinen voi hyvin olla laattalattialla kesäkuukaudet. On helpompi sitten lakaista hiekat pois lattialta 🙂

Yllä olevissa kuvissa on kokolailla se värimaailma, missä meikäläisen kandee pitäytyä. Turha siis lähteä kikkailemaan sivuraiteille 😀 Tänä iltana ajattelin kyllä hankkia kotiin hieman vihreää; kaikki kukat ovat nuupahtaneita. Jopa se oliivipuu näyttää himpun verran karahkalta. Muuten suunnitelmissa ei ole kuin yhdessäoloa ja telkkarista Tapparan pelin katsomista. Ruokahuoltokin on ulkoistettu; haemme pitkästä aikaa siipiä ja sen seuraksi ajattelin nauttia yhden jääkylmän siiderin.

Instagramin puolella väläyttelinkin uutta tietokonettani. Ompun nimeen vannova veljeni on puuduttanut mua viimeiset viisi vuotta hankkimaan tietokoneen omenalogolla.  Siis ei mitään kannettavaa vaan sellaisen puoli pöytää täyttävän ruudun kuin hänellä 😉 Täällä jo harkitsin ostavani veikan ompun kannettavan, mutta en sitä tehnyt. Edelleen pohdin tuossa muutaman vuoden sitä pöytäkonetta. Loppujen lopuksi pöytäkoneen sijasta päädyin kannettavaan. No joo, puhelimissa olen ollut ompun kannattaja jo pitkään, joten onhan tämä nyt ihan kätsyä mm. kuvien siirron kannalta, että puhelin ja tietokone synkkaa keskenään. Asuksen tablettia en silti vaihtaisi mihinkään, olkoon muu perhe omppujensa kanssa. Vähän aikaa mulla meni ennen kuin pääsin tämän ompputietokoneen sielunmaisemaan käsiksi, mutta yllätävän helposti se kävi. Tiedä häntä sitten, miten kuvien siirron ja käsittelyn kanssa käy. Se on huomisen ongelma. Nyt on kamerastakin akku finito. Perjantain kunniaksi 😀 Onko teillä omppukäyttäjillä muuten kokemuksta tuosta Aperturesta? iPhotoa hieman katselin ja jotain enemmän kuvankäsittelyohjelmalta tarvitsisin. Photoscapen toki ajattelin ladata tähän myös!

Perinteinen perjantaimyyssipostaus jää tekemättä, kameran akku menee lataukseen, kuten myös allekirjoittanut. Huomenna jatketaan uusin voimin 🙂 Mulla olisikin ollut huomenna ihana blogitapaaminen Helsingissä (terkkuja!!!), mutta meille tuli parit synttärit naapuriin. Innolla menen kyllä sinnekin; maailman parasta salaattia ja raakakakkuja tarjolla!

IHANAA ALKAVAA VIIKONLOPPUA

alle

PS. veli ehti jo lähteä viikonlopun viettoon, joten kysytään teiltä: onko Omppu-tietokoneessa samaa copy-paste systeemiä kuin muissa?


18 Responses to “Vanhassa vara parempi”

 1. Ansku sanoo:

  Kylläpä on viehättäviä inspiskuvia. Melkein olisin voinut samanmoisia itsekin nostaa esiin 🙂

  http://www.peaceandstyle.fi

 2. Maria sanoo:

  Kiitos Ansku! 🙂

  Värimaailma on just sellainen rauhallinen <3 Silmä lepää!
  Onneksi on tämä blogi , jonne tallentaa nämä 🙂

  Kiitos hei kun vinkkasit blogisi, aivan mielettömän kaunis blogi!

  Ihanaa viikonloppua <3

 3. Mä latasin suosiolla photoscapen. Toimii hieman erilailla, mutta toimii kuitenkin! Ai että mun pitää nyt ottaa se kone esiin….Taaas nakuttelen duunikoneella.

  • Maria sanoo:

   Heippa ihana!
   Kyl mäkin varmaan Photoscapen tähän lataan, mutta investoin tuossa tuohon Apertureen…ja hitsi olen jäänyt siihen ihan koukkuun 🙂

   Hei, toiko postipoika jo pussukan?

   Ihanaa perjantai-iltaa <3
   PS. Nyt se kone esille 😀

 4. Aivan ihania kuvia :)Voisipa meillä näyttää tuolta. Rentouttavaa viikonloppua!

  • Maria sanoo:

   Eikös ollutkin Nina?
   Nuo toimii mullakin kyllä pitkään inspiraation lähteinä 🙂 Tuo puu ja nuo rauhalliset värit – niissä on sitä jotain!

   Kiitos, ihanaa viikkistä sinnekin <3

 5. S sanoo:

  Koulussa oli graafisessa suunnittelussa käytössä omput jo voi kamala kun inhosin niiden kanssa temuamista 😀 Windows mulle kiitti! Copypaste ei oo ompuissa sama (niin kuin ei mikään muukaan kirjainyhdistelmä mihin oot windowsissa tottunut, heh), muistaakseni omppunäppäin plus jotain 😀

  • Maria sanoo:

   Hih,
   tuo on muuten totta, että windowsiin tottuneena se käyttis tuntuu helpommalta. Mutta nyt kun olen tämän vuorokauden ajan totutellut Macciin, niin eipäs tääkään enää niin omituiselta tunnu 😀

   Ihanaa lauanataita <3

 6. Pilvi sanoo:

  Oi, minä en vaihtaisi Omppua enää mihinkään. Kerran kun sen oppii, tuntuu kaikki lopulta niin helpolta!

  • Maria sanoo:

   Moikka Pilvi,
   musta tuntuu, että olen sun kanssa ihan tuota pikaa samaa mieltä. Onhan tää ihana 🙂

   Leppoisaa lauantaita <3

 7. Pilvi sanoo:

  Oho, jatkoinkin viestiä vielä, mutta se jäi jostain syystä pois tuosta kommentistani.. eli copypastekin löytyy helpolla:cmd+c ja cmd+v, ainakin kannettavassa mallissa. Kiitos kivasta ja kauniista blogista, tätä on ilo lukea!

  • Maria sanoo:

   Kiitos, kiitos, kiitos! Tuo vinkki auttoi, samoin hiffasin sen ”undo”-näppäimen cmd+z 😀

   Kiitos, ihanaa että viihdyt blogini parissa <3

 8. Ihana blogi sinulla! Todella upea tuo keittiön pöytänne. Itselläni paljon samaa tyyliä kuin sinulla 🙂

  • Maria sanoo:

   Kiitos kaunis 🙂
   Tuo keittiön pöytä on monta kertaa meinannut vaihtua uuteen, mutta nyt on taas se vaihe, kun tykkään siitä…edelleen kyllä haaveilen sellaisesta harmaalankkukantisesta 😉

   Suloista sunnuntaita <3

 9. Niina sanoo:

  Ompusta en lähde sanomaan mitään, mutta nämä inspiraatiokuvat hivelevät kyllä silmiä! Onko jonkun koti oikeesti noin hurmaavan hieno!

  • Maria sanoo:

   Kiva kuulla Niina, että näistä oli sinullekin inspiraatiota 🙂

   Mä kans täällä huokailen näiden kuvien perään ja mietin, että tuollaisen kun saisi 😀

   Ihanaa tiistaita <3

Kommentoi