maanantai 23. tammikuu 2012

Ompun pomppu

Moi,

ei ole jäänyt tänään muuten epäselväksi, että on maanantai. Väsyttää kovasti, mutta onneksi pian pääsee nukkumaan ja sitten kun herää on jo tiistai :)
Mulla on ollut etuoikeus lainata (jälleen) veljeni Macin läppäriä…mikä MacBookPro lieneekään (sori veikka ;). Ollaan jo alustavasti neuvoteltu hintaakin, sillä veli on myymässä sitä mulle. Mutta mutta, miten mä ikinä opin tuota käyttämään? Kaikkihan, jotka macciä käyttävä eivät koskaan enää suostu takaisin windows-pohjaiseen koneen käyttäjäksi. Mutta mulla oppimisprosessi on vasta siinä vaiheessa, että olen opetellut tekemään @-merkin sekä säätämään ääntä kovemmalle ja pienemmälle. Heh, hiljaa hyvä tulee. Aikoinaan, kun perin mieheni vanhan iPhonenkin olin vähän aikaa hieman hukassa sen käytön kanssa. Mutta nyt en palaisi takaisin nokialaiseen sitten millään.

Eniten mua arvelluttaa se, että kannattaako mun sijoittaa tähän käytettyyn vai ostaa uusi? Tässähän olisi kaikki ohjelmat jo valmiina jota tarvitsen; mm. Google Sketchup ladattuna sekä Photoshop. Ai niin ja mulle ei ole vielä ihan käynyt ilmi, että onkohan tässä koneessa Wordiä, Exceliä, PowerPointtia jne Office-ohjelmia, jotka ovat mulle ihan välttämättömiä. Vai joudunko opettelemaan kökön open officen… Näitä enemmän mua mietityttää (lähinnä tämän bloggaamisen kannalta) se, että olen kuullut, ettei PhotoScape toimi Macin koneissa. Pitääkö paikkansa?
 
Toisaalta taas pähkäilen, että jos säästäisi hieman ja investoisi iMacciin…mutta sitä ei sitten roudailla sohvalle, sängylle tai missä ikinä konetta tarvitsenkin. Ja sitäpaitsi minä ja säästäminen on kyllä sellainen yhtälö, että iMaccikin lienee jo vanhentunut aikapäiviä sitten siinä vaiheessa, kun mä saan rahat kasaan ;) Blogini 200 000 kävijästä 12% on tullut blogiini Macin käyttöjärjestelmällä. Se on aika paljon se! Ja toinen luku, joka jaksaa ilahduttaa on uusien lukijoiden määrä ja yleensä kävijöiden määrä täällä blogissa. Kiitos teille siitä
 
 
 Mukavaa maanantai-iltaa, onneksi kohta on jo tiistai :)10 Responses to “Ompun pomppu”

 1. Sabuska sanoo:

  Pienen litteän Macbook airin käyttäjänä en voi muuta kun suositella omppua :-) IPhone ollut muutaman vuoden käytössä enkä vaihtaisi, samoin lahjaksi saamani Ipad on paljon varsinkin lasten käytössä.
  Kätevästi bloggailen, opin pian käyttämään Safaria, töissä kivikautinen kone jollain vanhalla käyttiksellä on kyllä tosi vaikeeta nyt, onneksi konetta tarvitaan siellä vain s-postin lukemiseen ja kirjottamiseen.

 2. E sanoo:

  Nopeasti sitä omppua oppii käyttämään ja tosiaan takaisin en ainakaan enää vaihtaisi ;) Minusta PhotoScape ei toimi maceilla, taisin yrittää joskus sitä tänne ladata tuloksetta :/ Mutta toisaalta pelkkä iPhoto on jo paljon parempi, kuin PC:n perus kuvanmuokkausohjelmat ja ainakin vielä minulle riittänyt hyvin! Olisi kyllä kiva kuulla ompuille tarkoitetuista hyvistä muokkausohjelmista!

 3. Pia sanoo:

  Itse voin suositella kaikesta sydämestäni omppuja! Itselläni on ollut kuus vuotta ompun läppäri ja iPhone on ollu koht pari vuotta. Kumpaakaan en vaihtais pois! =D Kerran omppu – aina omppu!
  Joo, microsoftin office-paketti on myytävänä erikseen macille. Itselläni se on, ku kyllästyin tappelee noitten open officien kans…. Tervetuloa omppumaailmaan! =D

 4. Tellu sanoo:

  Mulla on kans omppu käytössä ja toinen kone on sitten windows pohjanen, kävin kattelemassa sitä PhotoScapea ja ei siellä ainakaan ollut mitään mainintaa et olisi Macille yhteensopiva, joten sinun pitänee keksiä uus ohjelma.
  Ja niinku Pia jo mainitsi niin office paketti on erikseen myytävänä :/ En tiiä kuinka tarkkasilmänen oon, mut näyttäis ettei noissa kuvissa ainakaan näy siinä alarivillä pikakuvakkeita..

 5. Täällä yksi, joka saapuu Air:n ihmeellisestä maailmasta :) Lämpimät suositteluni!

  Varsinkin jos teillä on perheessä muita omppuja, niinkuin meillä, on suosio taattu. Tällä saa kaikki kivasti synkkaan: iphone tuo kuvat suoraan, ipadilla soitellaan facetimea, sitten on vielä mac mini pöytäkoneena, joka toimittaa mediavehkeiden asemaa, puhumattakaan ipodista!

 6. naana sanoo:

  Jes, juuri löysin ihastuttavan blogisi. <3 Samantien lisään blogisi suosikkeihini, onhan ok? :) Tervetuloa myös mun uuteen blogiin, jos kiinnostaa.

 7. Nanna, sanoo:

  Moi, Mac-perheeseen siirtyneenä voin vain suositella. Koskaan en takaisin PC-/Nokia-maailmaan aio siirtyä. Meillä on MacBook Pro ja iMac ja aivan ihania ja helppoja käyttää! Silkkaa nautintoa. =)
  Office pitää ostaa erikseen, taisi olla jotain 100-150 euron luokkaa. Kuvankäsittelyynhän Macissa on omiakin, mutta esim netistä ladattava Picasa on todella hyvä, varsinkin bloggerin kanssa käytettäväksi. :)

 8. Riikka sanoo:

  Täälläkin Imac käyttäjä, ja töissä joudun käyttämään pc:tä. en vaihtais takaisin pc:ehen.
  Photoshop on 1000000 x parempi ku photo scape :)

 9. Maria sanoo:

  SABUSKA: kiitos kokemuksestasi :)Tuollainen litteä Air oliskin aivan tosi ihana…pähkäilen tässä, että ostaako tuo veljen vanha vai sijoittaako uuteen… Jos uusi niin air on varteen otettava vaihtoehto. Lapset kinuavat myös iPadia ja olishan se itsellekin ihan käytännöllinen :)

  E: kiitsa sinulle kommentista :) Photoscapea olen nyt oppinut juuri käyttämään, mutta eiköhän tuon iPhotonkin opi nopsaa :)

  PIA: kiitos :) Puhelimen suhteen olen jo vakuuttunut ompusta enkä ikinä vaihda pois, mutta tietokonemaailma vaikuttaa niin hankalalta. Ainakin näin kun ei ole ehtinyt opettelemaan ;) Mä ehkä tarvitsisin sellaisen valmiin Macin koneen, jossa jo valmiina kaikki officet sun muut. Ja parin tunnin käyttökoulutuksen :))

  TELLU: kiitos :) Harmi, kun en ole enää opiskelija…silloinhan tuon Office-paketin olisikin saanut edullisesti. Juu ja mä en ymmärrä noitten alapalkissa olevien pikakuvakkeiden suhteen mitään. Muuta kuin Mozilla Firefoxin osaan siitä käynnistää ;)

  LA PETITE PRINCESSE: kiitos :) Meillä on miehen kanssa molemmilla iPhonet, iPadia harkitaan ja eiköhän se omppukin sitten loppujen lopuksi löydy tietokoneesta. Mikäli multa kysytään :)

  NAANA: no voi kiitos ja ilman muuta sopii :) Taidanpa tulla vastavierailulle pian :)

  NANNA: kiitos :) Kaikki, jotka Macceja käyttää ovat juurikin tuota mieltä, että paluuta entiseen ei ole. Ok, hyvä tietää, että Picasa toimii Macissa :)

  RIIKKA: kiitsa :) No tuossa koneessa tosiaan on kaiken maailman photoshopit valmiina, joten enköhän mä sitten niillä pärjää :)

 10. […] ei mitään kannettavaa vaan sellaisen puoli pöytää täyttävän ruudun kuin hänellä ;) Täällä jo harkitsin ostavani veikan ompun kannettavan, mutta en sitä tehnyt. Edelleen pohdin tuossa […]

Kommentoi