lauantai 14. maaliskuun 2015

Home away from home

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

MOIKKAMOI!

Eilinen valvominen ei ihan onnistunut, mutta silti aamu alkoi vasta kuudelta. Jihuu! Olipas muuten kerrassaan ihana herätä linnunlauluun 🙂 Kyselitte ja toivoitte lisätietoa tuosta meidän hotellista. Josta onkin muodostunut näiden vuosien aikaan toinen kotimme. Hotelli on Merlin Beach Resort Karonin ja Patongin välissä rauhallisella niemekkeellä, kahden kukkulan välissä. Omalla pienellä rannalla, joka on nousuveden aikaan snorklaajien suosiossa. Tripadvisorissa on moitittu hotellin sijaintia, mutta meille se merkitsee paljon. Tarpeeksi kaukana kaikesta hustlesta ja bustlesta, mutta reilussa viidessä minuutissa pääsee tuktukilla Patongin vilinään. Hotellilla on myös free shuttle bus Patongille, joten sitä kannattaa käyttää myös, jos aikataulu natsaa. Pitkähäntäveneellä (nro 36) hotellin edestä pääsee Freedom Beachin paratiisirannalle vajaassa parissa minuutissa.

Olemme majoittuneet tuolla hotellissa nyt viisi kertaa. Osa kerroista on matkatoimiston kautta, osa omatoimimatkalla. Joskus siellä on tullut oltua pari viikkoa, joskus taas se on toiminut majoituksena osana Thaimaan reissua. Hotelli on verrattain suuri, mutta ehkä juuri siksi sieltä löytyy aina rauhallinen paikka, jossa ottaa aurinkoa. Meidän perheen mielestä parasta ovat nuo uima-altaat. Hotellilla on kolme uima-allasaluetta. Ensimmäinen niistä on enemmän lapsiperheille suunnattu. Siitä löytyy iso allas 140 cm syvänä (toisesta päästä 200 cm syvä), reilun kokoinen lasten allas liukumäkineen sekä sitten vielä niille ihan perheen pienimmille suunnattu allas. Toinen uima-allasalue sisältää allasbaarin ja tämä on allasalue, jossa me olemme tottuneet viettämään aikaa (ei sen allasbaarin takia ;). Sieltä löytyy rauhaa ja lapsillekin uima-allaspuoli sellaisella syvyydellä, että pystyvät hyvin telmimään. Kolmas uima-allasalue vaikuttaa sellaiselta, että sinne meidän pommilla altaaseen hyppivien lasten kanssa ei kannata mennä; rauhallinen keidas, jossa on vesiputous. Alimman kerroksen huoneista on suoraan yhteys uima-altaaseen.

Hotellissa on monta ravintolaa sekä iltaisin nurmikolle katettu buffet-illallinen. Me syömme pääasiassa hotellin ulkopuolella, mutta tällä pienellä kokemuksella voin suositella myös tuota buffettia. Pienten lasten kanssa kätevä, sillä tuolla on liki joka ilta lapsille jos jonkinmoista ohjelmaa Bamse-showsta Coco-pelleen. Meillä on aina kuulunut aamiainen huoneen hintaan ja useissa kohteissa olen aamiaiseen pettynyt. Täällä se ei ole kertaakaan pettänyt; valikoima vaihtelee just sopivasti. Verrattuna pariin aiempaan kertaan, tänä vuonna aamiaisella oli erittäin rauhallista. Ja mitä aiemmin sinne meni, niin sitä ylhäisessä yksinäisyydessään sai syödä. Lounaat söimme yleensä hotellin pool barista, mutta illalliset nautimme milloin missäkin. Jos pysyimme hotellilla, niin suuntasimme vieresellä mäen kukkulalla sijaitsevaan Little Tigeriin. Ehkä maailman parasta ruokaa ja hymyilevimpiä ihmisiä. Todellinen paratiisiisi auringonlaskunäkymin. Yhtenä iltana kapusimme portaat ylös kymmenen hengen voimin ja huomasimme tuon pienen ravintolan olevan ihan täynnä. Ei hätää, jostain kaivettiin esiin muovituolit ja -pöydät betoniterassille. Voih, kunpa Suomessakin olisi näin hyvä palvelu!

Aktiviteetteja hotellilta löytyy myös, jos sellaisiin haluaa osallistua; lapset kävivät viitenä päivänä viikossa ilmaisessa Fun break -kerhossa, tanssiharjoituksissa ja lisäksi pienemmille lapsille löytyy oma leikkihuone. Joogaa, cxworksia, vesijumppaa, kuntosalia. Thairuokakurssille saimme lahjakortit, mutta niitä emme ehtineet käyttää. Hotellin oma spa on todellinen rauhan tyyssija hiljaisine musiikkeineen ja rentouttavine hoitoineen. Hotellin rannalla on pari hierontapaikkaa, josta me olemme käyttäneet Family massagen palveluja. Vuodesta toiseen, niin että tädit muistavat jo lasten nimetkin 🙂

Huoneet ovat siistejä ja valoisia. Harmikseni huoneestamme ei nyt tullut kuvia tuota yhtä parvekekuvaa lukuunottamatta. Siisteys on aina priimaluokkaa ja plussaa erittäin vaahtoavasta kylpyvaahdosta 😀 Heavenly hideaway -sanonta pitää paikkansa tämän hotellin kohdalla. Ja voih, juuri kun aloin miettimään, että ensi vuonna suunnataan Indonesiaan, niin näiden kuvien myötä tuli hirmuinen ikävä takaisin Thaimaahan. Saas nyt nähdä. Lomallahan on tällä hetkellä pääasia se, että lapset viihtyvät. Ja tuolla hotellissa lapset todellakin viihtyvät. En sitä sano, etteivätkö viihtyisi jossain muuallakin. Mutta kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että aina niiden kertojen jälkeen, kun ollaan vietetty lomaa jossain muualla, tuntuu paluu tähän hotelliin kuin kotiinpaluulta. Tutut kasvot ja lämmin tunnelma. Tietää saavansa rahalle vastinetta.

***********************************************************

Home away from home. Our 5th stay at the beautiful Merlin Beach Resort didn’t disappoint us this time either. The whole package including everything from the airport pick-up to checking out is just outstandingly best in the whole world. Nothing to complain about. Heavenly hideaway, from where you get to the hustle & bustle of Patong beach in just five minutes with hotel’s free shuttle bus or by taxi. Smiling and polite staff, with whom you can communicate in English. Lots of restaurants to choose from and a spa, where you can get pampered. Three gorgeous swimming pools; something for everyone from kids to grandmas. Bright beautiful rooms and the cleaning ladies who really do their best for your pleasant stay. Thank you again Mr Surin Laipaksee and the whole staff, we will definately come back!

***********************************************************

Nyt päivävaatteet päälle ja pyykkirumballe jatkoa. Mistä ihmeestä tuota reissuvaatetta on noin paljon kertynyt? Myöhemmin hemmottelua kampaajan tuolissa. Ja mikälisikäli tuloksesta tulee onnistunut, niin ehkä kuvia tännekin 😉

LEPPOISAA LAUANTAITA,

image


10 Responses to “Home away from home”

 1. Sari Riekkola sanoo:

  Kylläpäs on upean näkönen hotelli ja tosi ison näkönen tosiaan!
  On kyllä tärkeää lomaillessa, että hotelli on hyvä ja siisti.
  Ihania maisemia myöskin tuolla, huokailen täällä ruudun toisella puolella!:)

  Nyt meilläkin täällä paistelee aurinko ja lämpöäkin n.6 astetta
  Kuuntelin radiosta, että siellä etelämpänä joissain paikoissa pääsee jo pihaa rapsuttelemaan, meillä lunta vielä metritolkulla!

  Rentoa lauantaita ja mukavaa kampaaja reissua, toivotaan, että saat pian rytmit kohdilleen:)

  • Maria sanoo:

   Kiitti ihana!
   Sepäs se, että vaikkei siellä hotellissa paljoa aikaa vietä (siis huoneessa), niin kyllä se siisteys vaan merkitsee niin paljon. Kuten myös se yleinen tunnelma hotellissa 🙂

   Meinasin tänään lähteä takapihalle vähän haravoimaan, mutta vähän jäässä tuo nurmikko vielä tuntui olevan 😀 Mökkiä päin mentäessä lumimäärä lisääntyi – täällä Tampereella ei ole juuri nimeksikään lunta. Lapsetkin saivat jo pyörät käyttöönsä 🙂

   Kiitos, rytmit on nyt aika hyvin hanskassa. Just otin kupillisen kahvia, silläkin uhalla, että yöunet menee 😉

   Suloista sunnuntaita (taas) ♥

 2. zubi sanoo:

  Oih, Thaimaa on kyllä omaa luokkaansa. Aivan upea tunnelma, siisteys ja laatu huokuvat näistä kuvista. Olen viettänyt yhden loman myös Indonesiassa, ei sen perusteella tietysti voi yleistää, mutta taso siellä oli kyllä aavistuksen erilainen kuin Thaimaassa. Tosin palvelu oli kyllä yhtä sydämellistä.

  2-v. pojallani on todella voimakas kananmuna-allergia, mutta toivon, että se poistuu/lieventyy ajan kanssa, jotta pääsemme taas reissaamaan Kaakkois-Aasiaan. Vielä tuntuu liian riskialttiilta lähteä sinne suuntaan kun kananmunaa on niin monessa ruuassa. Onko sinulla kokemusta erikoisruokavalioista tuolla suunnalla reissatessa?

  • Maria sanoo:

   Moikka Zubi,
   no samaa luin netistä, ettei Indonesian hotellit välttämättä ole samaa tasoa. Mutta toisaalta, olishan se ihana nähdä ko.maa myös. Sitten jos ei tykkää, niin sitten taas Thaikkuihin 🙂

   Meillä itse asiassa tuo veljen poika (1 v) on aika moniallerginen ja ruoat roudattiin pääosin Suomesta. Sen muistan lukeneeni jostain, että esim kala- ja kananmuna-allergikoilla on vähän hankalaa tuolla, sillä paikallisten kielitaito ei kaikissa ravintoloissa riitä totuuden mukaiseen vastaukseen käytetyistä ruoka-aineista. Ja sehän on tosi riskaabelia se! Meillä oli esikoisella kananmuna-allergia pienempänä, mutta vuosien saatossa on alkanut sietämään sitä. Enää ei tule kuin pientä ihottumaa taipeisiin.

   Suloista sunnuntaita ♥

   • zubi sanoo:

    Niin no juuri tuo, kun kielitaito ei välttämättä riitä ja monesti vaan ollaan niin kovin ystävällisiä ja halutaan miellyttää ja palvella hyvin, että ehkä ei edes uskalleta sanoa, ettei tiedä. Ja myöskin kun käsitys allergioista voi olla aika erilainen. Moni ei Suomessakaan meinaa uskoa, että meidän pojalla on oikeasti hengenvaara, jos saa kananmunaa, ei kyse siis pelkästään jostain mahakivusta tai ihottumasta. Tosin toivon, että kuten teilläkin, niin myös meillä tuo olisi lieventyvää sorttia. 1-vuotiaan kanssa voi vielä pärjäillä purkkiruuilla, mutta tämän meidän pikku kulinaristin kanssa ei tulisi mitään. Pakko saada aina samat herkut kuin vanhemmillakin ja hän rakastaa erityisesti aasialaista ja thairuokaa. Meistä on muuten kehittynyt aika taitavia thairuuan kokkaajia, kotona on helpointa kun 100 % varmasti tietää, mitä ruoka sisältää. 🙂 Aurinkoista alkavaa viikkoa ja kiitos ihanasta blogistasi.

    • Maria sanoo:

     Mä olisin kyllä ihan supervarovainen, sillä noin vakavan allergian kanssa ei ole kyllä leikkimistä. Ja just se, että kun tuolla niin moneen ruokaan tulee kananmunaa, niin mistä sitä tietää, että keittiön hygienia ja ruoanvalmistustavat ovat sellaisia, ettei kananmunaa joudu vahingossa muihinkin ruokiin :/

     Totta, pienempien lasten kanssa on vielä helpompaa, kun on purkkiruoat sun muut 🙂

     Oikein paljon tsemppiä sinne ja ihanaa kevättä ♥

 3. retromoderni sanoo:

  kääk, mikä mesta. matkakuume. pitäs varata kyllä lennot Italiaan ja mies suunnittelee työreissua Saksaan, yrittää samalla pohtia, josko ois mahollista minilomaan bundesliigan ja oluen parissa 😉

  • Maria sanoo:

   Matkakuumetta on täälläkin, vaikka vasta vajaa viikko oltu kotona 😀

   Italia kuulostaa hyvältä ja hei, ei tuo Saksakaan huono ole!

   Ihanaa tiistaita ♥

 4. Onpas mukava katsella kuvia tutuista hoodeista, ihanan rauhallinen hotelli ja tosiaankin pääsee 10 minsassa Patongin pöhinöihin! Little Tiger on kyllä kiva pikku ravintola ja mitkä näkymät. Onko tuota hotellin rantaa jotenkin siivottu? Pystyikö siinä jo uimaan? Viimeksi kun kävimme, niin oli aika kivikkoinen. Toimeliasta työviikkoa & aurinkoista kevättä!

  • Maria sanoo:

   Moikka Heli,

   tuo hotelli on kyllä ihana! Paitsi silloin, kun on ihan liian ruuhkainen (kuten meillä yhtenä päivänä, kun majoitti lentokoneellisen suomalaisia ;).

   Tuo hotellin ranta on muuttunut paljon siistimmäksi näiden vuosien saatossa. Hotellin henkilökunta pitää rannan siivoustalkoot kerran viikossa. Ei siinä oikein vieläkään kovin hyvin pysty uimaan, sillä on aika kivikkoinen.

   Aurinkoista viikkoa sinnekin ♥

Kommentoi