torstai 05. maaliskuun 2015

Freedom beach – pieni pala paratiisia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MOIKKAMOI MURUSET!

Voi uuh ja aah. Ja sitten pieni pöh. Lähdettiin aamusta heti tuosta hotellin rannasta parin minuutin venematkan päähän Freedom Beachille. Paratiisiranta, etten sanoisi. Ainakin siihen aamukymmeneen asti. Sitten alkoi pitkähäntäveneiden marssi Patongilta ja Karonilta. Ihmisiä lappasi rantaan niin paljon, että ei voinut kuin hämmästellä. Mutta silti, pala paratiisia ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Tämä taisi olla nyt neljäs kerta ko.rannalla ja muistan vielä sen yhden kerran huhtikuulla, kun ranta oli koko päivän liki autio. Sesonkiaikaan on siis ruuhkainen, joten kannattaa ajoittaa retki heti aamuun.

Näin lapsiperheen kannalta ranta on ideaali; nopea venekuljetus Phuketin päärannoilta. Toki kuljetus jonkin verran maksaa. Yksi taksikuski näytti meille kerran reitin, mistä rannalle pääsee kävelemällä, mutta juuri kukaan sinne ei kävele vaikeakulkuisen maaston takia. Joten kannattaa ottaa pitkähäntävene. Rannalta saa vuokrata auringonottotuolin n. kolmen euron hintaan. Etukäteen tiettyyn kellon aikaan tilattu lounas helpottaa päivän rytmittymistä. Ravintolan nurkassa kyhjöttää myös roppakaupalla kihveleitä, kahveleita ja hiekkakakkuvälineitä, joita saa vapaasti lainata. Plussaa myös sisävessasta, mutta Thaimaalaiseen tyyliin kannattaa ottaa omat veskipaperit mukaan 😉 Värikkäitä kaloja näkyi ihan rannassa asti.

Snorklattiin, syötettiin kaloja (ravintolasta sai reilulla eurolla ostaa kalan syöttämisleipää), väriteltiin top modeleita, nautittiin auringosta. Mukana yksi erittäin hottis adonis sekä kaksi maailman suloisinta matkakamua. Ei voisi päivä paremmin mennä. Tosin tultiin takaisin hotellille jo iltapäivästä, kun lapsilla alkoi oma ohjelma.

Seuraavaksi taas vuorossa pari allaspäivää ja sunnuntaina kohti Phi Phi -saaria. Mä en voi käsittää, että ollaan kaikkien näiden Thaimaa-vuosien aikana onnistuttu välttämään ne, joten pakkohan siellä on piipahtaa 😀 Onko vinkkejä PhiPhille?

Kiitos kullannuppuset kommenteistanne eiliseen postaukseen; palaan niihin huomenna uima-altaan äärellä. Nyt tuntuu, että auringosta on tullut hieman yliannos ja täytyy laittaa silmät kiinni. Katsotaan, josko tuolta arkistojen kätköistä (luonnoksista) löytyisi huomiselle vähän vinkkiä viikonlopun ruokiin 🙂

TORSTAITERKKUSIN,

image


13 Responses to “Freedom beach – pieni pala paratiisia”

 1. Sari Riekkola sanoo:

  Niin ihanat kuvat, että itsekin tein pienen matkan tässä koneen äärellä…
  Todellinen paratiisi<3
  Mukavia hetkiä ja lomailua sinne teille kaikille<3

  • Maria sanoo:

   Moikka Sari!
   Ihanaa, että sain viedä teidät lukijat nojatuolimatkalle 🙂

   Me tultiin Suomeen viime yönä ja onpas ihana olla kotona <3

   Aurinkoista torstaita!

 2. Siis en kestä, miten ihanan näköistä siellä on!! Tämä(kään) postaus ei tee hyvää armottomalle matkakuumeelle :). Nauttikaa!

  • Maria sanoo:

   Hihii, krooninen matkakuume on kamala tauti 😀

   Nyt säästöpossu eteisen lipaston päälle ja seuraavaa reissua suunnittelemaan 😉

   Aurinkoisia terkkuja sinne <3

 3. Krista sanoo:

  Ihania kuvia ihanasta paikasta! Me olimme siellä ihan samassa hotellissa viime syksynä. Halusinkin tulla kertomaan, että sinä tietämättäsi vaikutit meidän lomakohteen valintaan! 😉 Olen jo pitkään lukenut tätä sinun blogia ja täältä bongasin sinun lomajuttujasi. paljon tehtiin silloin vertailua eri kohteista ja osin sinun matkakertomusten johdosta päädyttiin sinne. 🙂 oli aivan ihana paikka, joten kiitos vain suosituksista! Me matkustamme meidän lasten kanssa (10 kk ja 2 v 10 kk) ja oikein loistavasti sopi myös pienten lasten kanssa. Edellisen postauksen kuvissa vilahti ihana hierojatätikin 🙂

  Halusin vinkata hyvästä ravintolasta: Baan Rim Pa. Sijaitsee Patongilla, mutta vastakkaisessa suunnassa kuin Merlin, ylhäällä rinteellä. Aivan mahtavat näkymät korkealta rinteeltä Patongin rannalle! Lisäksi siinä hotellin viereisessä uudessa hotellissa on hyvä ravintola, josta sai todella hyvää currya! Olisiko ravintolan nimi ollut Blue Mango, tai vastaava. Ihanaa loman jatkoa!

  • Maria sanoo:

   Moikka Krista

   ja niin ihana kuulla, että päädyitte tuohon hotelliin. Se on ”home away from home” <3 Lasten kanssa ihan paras! 🙂

   Kiitos ravintolavinkeistä, tuota Blue Mangoa pitikin mennä tällä lomalla testaamaan, mutta se jäi (kuten Baan Rim Pa:kin). Onneksi tulee vielä uusia kertoja 🙂

   Aurinkoisia torstaiterkkuja <3

 4. Näitä kuvia katsellssa matkakuume ei hellitä!! :))

  • Maria sanoo:

   Voi ihana, matkakuume on täälläkin vaikka vasta 8 tuntia oltu kotona 😀

   PS. kiitos sähköpostista, vastaan sinulle tänään <3

 5. Mini sanoo:

  Voi miten ihanan näköistä! Matkakuumehan tässä tulee 🙂 En ole varma oletko jo jossain maininnut, mutta saanko kysyä mikä on hotellinne, jossa majoitutte? Näyttää todella kivalta!! Suunnittelen ensimmäistä matkaamme Thaimaahan ensi jouluksi, joten kartoittelen vähän lapsiperheille sopivia hotelleja…

  • Maria sanoo:

   Heippa Mini
   ja kiitos 🙂 Me oltiin Merlin Beach Resort -hotellissa! Voisin tehdä siitä vaikka huomiselle ihan oman postauksen 🙂

   Aurinkoista torstaita <3

 6. Maija sanoo:

  Karon beachin ja Katan välimaastossa on On the rock-ravintola ja samaisen Marina resort:n luona on Sala thai-ravintola. Suosittelen 🙂
  http://www.phuket.com/magazine3/ontherocks.htm
  Muutenkin resort on näkemisen arvoinen

  • Maria sanoo:

   Moi Maija
   ja kiitos vinkistä! Nuo otetaan työn alle myös ensi reissulla….nyt aika loppui armottomasti kesken 😀

   Ihanaa torstaita <3

 7. […] siellä omalla paratiisirannallamme. Parin minuutin pitkähäntävenematkan päässä olevalla Freedom beachillä. Se on mennyt ihan pilalle 🙁 Se oli jo viimeksi iltapäivästä vähän ruuhkainen, mutta silloin […]

Kommentoi