maanantai 09. helmikuu 2015

Kodin sydän

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HEIPPAHEI,

ja ihanaa alkanutta viikkoa! Jo vain, taitaa kuulkaas olla jo kevättä rinnassa – aamuisin alkaa päivä valkenemaan suht’ ajoissa ja illalla riittää valoa vielä työpäivän jälkeenkin. Linnut visertävät ja aurinko tuntuu jo hieman lämmittävän. Paras aika vuodesta on pian käsillä :)  Viikonlopun aikana kärsimme miehen kanssa suureellisesta mökki-ikävästä. Se helpotti kuitenkin, kun tajusimme, että vuoden ”mökitön” elämä on jo paremmalla puolella. Reilu pari kuukautta ja sitten siellä happy placessa vietetään taas kaikki liikenevä aika. Joten nautittakoon nyt kotinurkista täysin rinnoin siihen asti :)

Kotinurkista esittelyssä pitkästä aikaa mun valtakuntaa. Köökkiä. Kerrankin päivännäöllä. Yleensähän tuo nurkkaus näyttäytyy illan pimeydessä kera perjantai-illan tarjottavien. Esikoinen kysyi tuossa eilen, että mikä mun lempihuoneeni meidän kotona on. Vastasin, että keittiö. Keittiö on todellakin meillä kodin sydän. Kuvissa näkyvän lieden edessä tulee varmastikin vietettyä heti sängyn jälkeen eniten aikaa. Muu perhe istuu milloin milläkin kokoonpanolla tuossa keittiön saarekkeen ääressä. Jutellaan, tehdään ruokaa ja vain ollaan. Haaveilen sellaisesta keittiöstä, johon mahtuisi sohva. Ei siis mitään perinteistä olkkarin sohvaa vaan vanhan hirsitalon erkkeri, johon saisi ns. ikkunalautasohvan. Olis niin ihana! Ja sitten kun tuossa sohvalla kahvikupposen kanssa istuessaan katselisi ulos, näkyisi Pispalan rinteiden puutalojen katot ja Pyhäjärvi. Jep, lottoa vetämään vaan :D

Kuvissa vilahtaa myös miehelle isänpäivälahjaksi ostamamme Pauligin Cupsolo -kahvikone. Olin vähän sitä mieltä, että ehkä tuo jää pölyttymään nurkkiin (niin kuin se maidonvaahdotin, popcorn-kone jne), mutta mitä vielä. Tuolla hurruutamme kahvia tulemaan päivittäin. Lapset tykkäävät juoda iltapalalla Tazzaa. Ehdoton suosikkini on tuo moccachino, mutta viime aikoina olen myös juonut guatemalaa maidon kera.

Siinä lyhykäisyydessään esittely paikasta, where the magic happens ;) Täältä vanhasta postauksesta saa vähän enemmän osviittaa tuon keittiön ja ruokatilan pohjapiirustuksesta. Klikatkaahan kuvat isommiksi, ne meni blogimuuton yhteydessä tuollaisiksi mineiksi. Ajan saatossa tuo ruskea värikään alakaapeissa ja tasossa ei enää hämää. Vielä viime vuonna olin valmis laittamaan koko keittiön uusiksi. Mutta hei, meillä on toimiva keittiö ja runsaasti säilytystilaa. Mikäs tässä ollessa. Edelleen siitä bistrokeittiöstä kyllä haaveilen. Niin kauan kuin keittiö on puhdas, viihdyn siellä. Meillä vaan tuppaa kerääntymään roinaa tasoille. Nyt paluu ruokikselta tositoimiin eli töihin! Hei, mikä teidän kodin sydän on?

MUKSAA MAANANTAITA,

alle


8 Responses to “Kodin sydän”

 1. Mä kyllä fanitan tuota teidän keittiötä. Ihanan lämminhenkinen (aivan ihanat alakaapit!) ja kivan ajaton lookki muutenkin <3 Meillä kans kapselikahvikone on kovassa käytössä :) se on semmoista ihanaa hemmottelua arjessa. Kivaa viikkoa sinne!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Marika
   ja kiitti :)

   Mäkin taidan nyt hieman sitä fanittaa…onneksi ei ollut rahkeita suureellisempaan keittiöremppaan syksyllä. Tuo lämmin puu nääs menee hyvin tuon tummanharmaan ruokatilan seinän kanssa :)

   Kivaa alkanutta viikkoa sinnekin <3

 2. Minna sanoo:

  Moikka,

  Teidän keittiö näyttää tosi hyvälle ja enpä yhtään ihmettele että viihdyt siellä. :) ja hei, se keittiön seinä näyttää aivan mielettömän hienolta. Korostaa hienosta ruokatilan pöytää ja tuoleja, joten älä luovu pöydästä ;)

  Olisiko meidän kodin sydän se ruokailutilan erkkeri, jossa on Ratian puusohva ;) Minun lempipaikkani se on ainakin. Sanon kuitenkin, et meidän kodin sydän on olkkari, missä meidän poppoo makaa sohvalla ja katsoo telkkaria ja höpöttelee päivän tapahtumia.

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan Minna
   ja kiitos kaunis…mä oon myös ihan rakastunut tuohon seinään. Nytkin istun ja tuijottelen sitä :D

   Oi, teillä on ruokatilan erkkeri <3 Kuulostaa täydelliseltä!

   Ihanaa tiistaita <3

 3. Sari Riekkola sanoo:

  Kivaa, kun teit postauksen teidän keittiöstä! Aivan ihanan tyylikäs kodin sydän teillä kyllä on ja voi miten houkuttelevia tarjottimia!
  Kyllä tuolla vain on mukavaa niitä sinun herkkuja tehhäkki:)
  Itsekin olen halunnut tuota Cupsoloa meille, ois niin kätevä ja sillä saa minttukaakaotakin ;)
  Mukavaa maanantaita<3

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Sari
   ja hei, ilo oli minun puolellani :) Ajattelin, että siitä on aikaa, kun ollaan viimeksi keittiöön kurkattu, joten vilautetaas taas :D Tarjottimet ovat mun heikkous!

   Suosittelen tuota Cupsoloa, siitä tais olla muuten just nyt joku hyvä tarjouskin! Minttukaakao….nams :D

   Ihanaa tiistai-iltaa <3

 4. Sanna sanoo:

  Samoin, niin kauan kuin keittiö on siisti, siellä viihtyy. Juurikin tuskailen, kun ei pysy siistinä mitenkään eikä jaksaisi mitenkään alkaa puunaamaan. Blogikuvista saa joko siivousinspistä tai sitten alkaa ärsyttämään koko oman perheen keittiötoimintatapa :DDD Kummankohan vaikutuksen tänään imisi itteensä?

  • Maria Maria sanoo:

   Hihii,
   mut mehän näytetään blogeissa pääosin vain niitä siistejä nurkkia…olisit nähnyt sen osan keittiötä, mikä ei päässyt kuviin ;D

   Se on kyllä outoa, että miten se keittiö sotkeutuu niin helposti. Koko ajan sais olla pyyhkimässä tasoja, lakaisemassa leivänmuruja lattialta tms.

   Ihanaista tiistai-iltaa <3

Kommentoi