perjantai 16. tammikuun 2015

Pimp my sofa!

0a21118fe547c5f4577b6feb3bfac841Kuva Bemz.com

HOLA, ¿QUÉ TAL? 🙂

Perjis, päivistä parhain, on täällä! Olen tässä parin päivän aikana verestänyt lukioaikaisia espanjankielen opintojani. Siis omalla ajalla lukioaikana espanjankieltä luin alkeiden verran. Suurin osa unohtunut jo, mutta yllättävästi palaa tuota takavasemmalta mieleen sanoja, kun virittää aivonsa espanjakanavalle. Rakastan kieliä! Ja espanjankielessä on se jokin; se kuulostaa kauniilta. Siis muiden puhumana 😀 Kielistä sohva-asioihin. Kuten tuossa pari postausta takaperin totesinkin, niin valkoinen väri sisustuksessa alkaa nyt tulla korvista jossain määrin. Toki se antaa pohjan sisustukselle. Näin ostolakon aikana on hyvä haaveilla sisustuksen tummentamisesta. Ei tule liian hätiköityjä ostoksia, sillä ostaminen on iso nounou. Lähinnä tämän viikon olen haaveillut sohvien tummentamisesta. Tykkään meidän Kivikeistä ihan hirmuisesti, mutta päälliset niihin voisi vaihtaa. Aiemminkin olen vieraillut tuolla Bemzin sivuilla, mutta ennen en ole törmännyt tuohon taivaallisen ihanaan loose fit urban -malliin, joka siis on vähän rennompi päällinen Kivik-sohvaan. Allaolevaan kollaasiin kokosin ne mun suosikkivärit tuosta mallista.


cats

 

Tuollainen kivipesty pellavapäällinen olisi just sellainen, minkä mä ostaisin. Jos ei olisi tätä ostolakkoa. Ja jos olisi ylimääräistä rahaa. Nuo katsokaas maksaa tuollaiset vähän reilun 500 euroa kappale. Kahdelle sohvalle aika iso pläjäys. Aluksi haaveilin tuosta Graphite Brera -kankaasta, mutta voisi olla vähän liian lähellä meidän olkkarin lattian sävyä. Espresso Breda -kangas toisi ainakin kontrastia. Silver Grey on ehkä luonnossa liian sinertävä. Täytyykin tilata kangastilkut malliksi, jotta on valmis tekemään tilauksen, ostolakon päätyttyä ja rahatilanteen sen salliessa. Onko teillä kokemuksia Bemzistä? Mitä mieltä olette, haaveillaanko ihan tuosta tummimmasta vai pysytäänkö kuitenkin neutraaleissa sävyissä? Hyvähän tässä on se, ettei nuo meidän valkoiset päälliset minnekään katoa; valkoisen kauden nostaessa päätään päälliset voisi taas vaihtaa suitsaitsukkelaan. Näiden reilun neljän vuoden aikana en ole muuten edes pessyt noita valkoisia päällisiä kertaakaan. Ehkä pitäisi, sillä nyt kun olkkarissa vietetään enemmän aikaa, niin sen huomaa tahrojen myötä. Onneks on kaikki viltit, taljat, tyynyt sun muut, millä tahroja peitellä 😉

 

0P10300351

Semmoisia sisustushaaveita perjantain kunniaksi. Instagram-seuraajat tietävätkin mitä meillä on tänään iltaruoaksi…tai mitä piti olla. Savulohiwrappeja. Eilen paistoin ruistortillalättyja ja vitsi, miten ihania ja pehmeitä ne oli. Korostan sanaa oli 🙂 Tänä aamuna ne oli muuttuneet näkkileiviksi!!! Olivat muovipussissa hyvin tiivisti yön yli, mutta silti ovat aivan rapsakoita. Ei niitä ainakaan tuollaisina wrapeiksi saa taivutettua. Onko mitään kikkakolmosta, joilla nuo pehmenisivät? Ajattelin jo, että paistan niistä savulohiquesadilloja. Mutta ei niitäkään kauniisti sektoreiksi saa leikattua. Joten tässä alustus sille, että jos sitä perinteistä fredagsmys-postausta ei illalla kuulu, niin se johtuu vain ja ainoastaan siitä, että ruoka ei ole ollut kovin kuvauksellista 😀

Tiedossa on onneksi viikonloppu, kun ei ole mitään suunniteltuna. Huomenna ehkä ajellaan mökkirantaan katsomaan miten se mökki siellä saaressa talvehtii. Jäille ei kyllä vielä uskalla mennä. Lisäksi yritän pitää perheeni ja Polarin tyytyväisenä. Eiköhän siinä ole tekemistä viikonlopulle 😉

PERJANTAITERKUIN,

alle


10 Responses to “Pimp my sofa!”

 1. Heidi sanoo:

  Kivat vaihtoehdot sohvanpäällisiksi 🙂 Valoisammat päivät saa katsomaan kotia aivan uusin silmin. Auttaisikohan jos tortillojen päälle pirskoittelisi vähän vettä, leivinpaperia tortillojen väliin ja foliota tiiviisti ympärille. Hetkeksi uuniin miedolle lämmölle.
  Rentouttavaa viikonloppua 🙂

  • Maria sanoo:

   Eikös olekin 🙂 Ja just tuo valo on se, joka saa kodin näyttämään taas ihan erilaiselta. Voipi tosin olla, että syksyn pimeillä tummat sohvat tuntuisivat liian pimeiltä. Tiedä häntä.

   Kiitti vinkistä Heidi, mä tein melkein noin, mutta korvasin leivinpaperin talouspaperilla ja jätin uunin välistä. Hyvin toimi ja näkkärit muuttui tortilloiksi 😀

   Ihanaa viikonloppua sinnekin <3

 2. Meeja sanoo:

  Laita tortillat pieniksi paloiksi. Uunivuokaan tai pellille. Siihen täytteet päälle ja hetkeksi uuniin.
  Teen sellaista välillä tortillachipsestä ja hyvää tulee 🙂

  • Maria sanoo:

   Kiitos Meeja vinkistä, tämä olis ollut mun varasuunnitelma, ellen olisi noita saanut pehmenemään 😀 Muutenkin sellainen vinkki, jota tulee jatkossa käytettyä!

   Kivaa viikonloppua <3

 3. Moi!
  En ehtinytkään siihen sun edelliseen ”valkoinen on vaihtumassa tummaan”- postaukseeen kommentoida. Katsos, kun täällä on ihan just prikulleen samanlaiset fiilikset!:) Ja mua jo valistettiinkin, että se on ihan trendi, joten sitä ollaan niin kuin muodin huipulla…siis sitten kun saan ne suunnitelmani toteutettua!;D

  Erittäin hyvältä kuulostaa ja näyttää nämä päällisvaihtoehdot. Itse en ottaisi tumminta sävyä siitä syystä, että siitä erottuu kyllä lika melkein paremmin kuin valkoisesta.:) Meillä on yhdeksän vuotta vanha Ektorp, jonka päällisiä pesen muutaman kerran vuodessa. Itse pesu ei ole ollenkaan työlästä, mutta inhoan silittämistä! Onneksi mies ei pode samaa fobiaa, vaan on useasti silittänyt päälliset pseun jälkeen. Kyllä noissa ikealaisissa on aika hyvin hinta/laatu kohdillaan.

  Mukavaa viikonloppua!:)

  • Maria sanoo:

   Moikka Taina,

   siis me ollaan ihan aallon harjalla tummennuksien kanssa 😀 Hih, vahingossa tosin (ainakin mä)!

   Hyvä pointti; meillä on takkahuoneessa tumma sohva ja siinä näkyy kyllä kaikki lika. En tullut ajatelleeksi. Ehkä tuo vaalea greige on se paras. Enää ei puutu kuin ylimääräinen toimintatonni 😉

   Hei, mitäs jos ne päälliset jättäis silittämättä…olisko liian ryppyiset vai saisinkohan mä sillä sitä boheemiutta, jota haen? Taidankin pestä nuo viikonloppuna!

   Ihanaa viikkistä sinne <3

   • Heh, tulipa mieleen, että jonkun kerran, kun mies ei näitä ollut silittämässä, mä laitoin ne ryppyisenä paikoilleen, suihkuttelin vettä suihkupullosta ja silittelin vähän käsin! Toimii!! Eli kyllä ne siitä oikenee.:)

    • Maria sanoo:

     Jes, kiitti vinkistä! Mä nääs inhoan silittämistä (paitsi jos sille päälle satun eli harvoin :D)!
     Ihanaa lauantaita ♥

 4. Täälläkin on jo pidempään pohdittu harmaampia päällisiä nojatuoleihin. 😀 Mieli kun vain muuttuu ja that’s it. Mutta kuten sanoit, entiset päälliset jäävät talteen, joten ne ovat tarvittaessa vaihdettavissa takaisin. 🙂

  • Maria sanoo:

   Moikka Kristiina!
   Sepäs se, mieli muuttuu (varsinkin meillä naisilla). Onneksi kuitenkin isommissa sisustusjutuissa kohtalaisen harvoin 😀

   Ihanaa viikonloppua <3

Kommentoi