tiistai 25. marraskuun 2014

Fashion Photo Shoot / Valon ja varjon leikki

MOIKKAMOI

ja huomenta ihanat! Nyt seuraa viimeinen postaus Indiedaysin, Instrumentariumin ja Olympuksen Fashion Photo Shoot –yhteistyökampanjasta. Tuolla vanhassa tehdaskiinteistössä oli aivan mielettömiä kuvauspaikkoja. Aurinkoinen ilma sai aikaan sen, että jokaisessa huoneessa oli omanlaisensa tunnelma; riippuen huoneen värityksestä, ikkunoiden suunnasta ja auringon kierrosta. Tämän postauksen kuvissa kuvasimme hennon vaaleanvihreässä huoneessa, jossa aurinko loi taideteoksensa seinälle. Olympuksen ambassador -kuvaaja Damian McGillicuddy huokaili tuon kauniin valoilmiön edessä ja niin tein minäkin. Valon ja varjon leikki on kyllä aina kaunista ikuistettavaa, totesi kuvaajamme kameran räpsiessä kuvia.

Täällä trilogian ensimmäisessä postauksessanihan jo kerroin hieman syksyn muodista. Kuten todettua, ei sen aina tarvitse pukeutumisen syksyisin olla synkkää. Tähän kuvaussessioon stylisti Zoe Hughes halusi luoda hieman pirteämmän, aikuismaisen lookin. ”Sophisticated” – totesi kuvaaja-Damian. Asuvalinnalla, jolla voi mennä töihin ja töiden jälkeen takin riisuttuaan ulos syömään. Valkoinen trenssi on kuulemma nyt kuuminta hottia! Ja mä kun olin yhdistänyt valkoisen väri vaatteissa vain kevääseen. Haalean mintunvärinen ilmava toppi sopi värinsä puolesta tuonne kuvaushuoneeseen ja nuo stretch-ruutuhousut tuntuivat päällä niin mukavilta, että sellaiset on pakko saada!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trenssi: Gina Tricot
Paita: Gina Tricot
Housut: Object

Olen aina kuvitellut, että ammattilaiskuvaajilla on niin iso kamerakalusto, että hänellä on karavaani mukana kantamassa sitä. Mutta ehei, Olympuksen ambassador-kuvaaja Damian käytti kameraa, joka näytti erittäin kompaktilta ja ihan itse kannettavalta :) Huipputason järkkäri, jota kuvauksissa käytettiin oli Olympuksen OM-D E-M1. Ammattilaistason järjestelmäkamera, jossa on kaikki vaadittavat ominaisuudet ihan kompaktikoossa. Täältä löytyy lisätietoa noista lukuisista ominaisuuksista. Vaikka näissä kuvissa paistaa aurinko ja valaistus on jo auringonkin puolesta kunnossa, niin esimerkiksi tuossa ensimmäisessä Fashion Photo Shoot-postauksessani päivä alkoi painua mailleen ja kuvaushuone oli pimeä. Kamerassa olevan Live Composite -toiminnan avulla kuvaus onnistuu valovoimaisesti myös vähän haastavimmissa, hämärämmissä valaistuksissa. Ihan ammattilasten vaatimien ominaisuuksien lisäksi tuosta kamerasta löytyy myös lukuisia taidesuodattimia; niitä joista ainakin allekirjoittanut on aivan haltioissaan!

Damianilta kyselin vinkkejä sisustuskuviin ja hän sanoi aina ottavansa sisustuskuvat luonnonvalossa. Näinhän se monella ammattilaiskuvaajalla on. Itsellä palaa kuvissa aina kaikki mahdolliset tunnelmavalot. Pitäisikin opetella tuota kuvausta, joissa jokainen valaisin ei ole päällä :) Kysyin, että mitäs sitten, kun Suomen olosuhteissa päivänvalo on välillä kortilla. Hän neuvoi ostamaan remontoinnissa käytettävän valaisimen ja laittamaan sen kuvattavan huoneen ikkunan ulkopuolelle valaisemaan huonetta (kerrostalon yläkerroksissa hieman hankalaa, jos ei ole parveketta ko. huoneen ulkopuolella ;). Mutta tämäkin valo tulee suodottaa esim voile-verhoilla, jotka on teipattu ikkunaan tai mattakalvolla. Leivinpaperisuikaleet kuulemma kävisivät myös. Ei muuta kuin kokeilemaan ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Gucci

Tämän postauksen kuvissa minulla oli käytössä Guccin mintunvihreä/harmaa kehykset. Aivan ihanat nuokin!

”Gucci on yksi tunnetuimmista merkeistä maailmassa. Vuonna 1921 Guccio Gucci avasi nahkatuotteita myyvän yrityksen sekä pienen matkalaukkuliikkeen kotikaupungissaan Firenzessä. Gucci silmä- ja aurinkolasit seuravat muotitrendejä, mutta kunnioittavat historiansa eleganssia ja traditioita.”

Kaikista käyttämästäni kehyksistä ihastuin ehkä eniten niihin, jotka oli käytössäni tuossa ensimmäisessä postauksessa eli Jimmy Choon kehyksiin. Ja edelleen pohdin uusien pokien hankintaa, sillä Instrussa on edelleen tuo kampanja, jossa saa toiset lasit kaupan päälle. Voi kun vain ehtisi jossain vaiheessa mennä sovittelemaan kehyksiä ajan kanssa!

Tsekatkaahan nuo Fashion Photo Shootin kampanjasivut! Meitä oli tuolla muotikuvauksissa yhteensä yhdeksän bloggaajaa. Itseni lisäksi Annika, Sara, JanniUino, Silja, Rilla, Emilia ja Lila. Kuvauksissa bloggaajakollegoilla ja allekirjoittaneella olleet Instrumentariumin kehykset ovat taas nähtävillä täällä.

Ihana päivä ja ihania muistoja! Näihin postauksiin tulee kyllä palattua myöhemminkin, niin kuin once in a lifetime -juttuihin yleensäkin :) Nyt kohti päivän seikkailuja. Illalla tai viimeistään huomenna luvassa se lupaamani joululahja lasipurkissa -ohje!

TIISTAITERKUIN,

alle

Banneri

 


Kommentoi