tiistai 18. marraskuun 2014

Joulun perinteet kunniaan!

HEIPPAHEI!

Mitä sitä enää turhaa vastaan pyristelmään näiden joulupostausten kanssa. Antaa mennä vaan 🙂 Parastahan koko joulussa on nämä etukäteisvalmistelut. Fiilistelyt ennen suurta h-hetkeä. Tällä kertaa pääsin fiilistelemään joulua Indiedaysin ja Dronningholmin kampanjassa perinteisen joulun puolesta. Kampanjassa, jossa on leikkimielisesti vastakkain kaksi joukkuetta; perinteisen joulun puolesta puhuva Luumutiimi (#perinteinenluumu) ja modernin joulun puolesta puhuva Omenatiimi (#moderniomena). Kumpaan sinä kuulut? Postauksen lopussa tarkemmat ohjeet tähän Instagramissa käytävään kisaan! Itselleni joulu merkitsee perinteitä. Niitä perinteitä, jotka on jo lapsuudenkodissa tuonne sielun syövereihin kaivautuneet. Yksi näistä perinteistä on joulutortut ja nimenomaan luumumarmeladilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joulu on minulle kaikkein rakkain juhla vuodessa. Se on suorastaan pyhä juhla, jonka valmisteluihin tai itse juhlaan ei tohdi alkaa tekemään muutoksia. Jo lapsuudenkodissani joulua alettiin odottamaan marraskuussa. Ensimmäisenä leivottiin joulutortut luumumarmeladilla, juotiin glögiä ja jossain vaiheessa marraskuuta äiti toi kotiin ensimmäiset amaryllikset. Amarylliksistä tiesi, että pian kotiin saapuivat myös hyasintit. Uunista tulviva joulutorttujen tuoksu yhdistettynä hyasintin tuoksuun sekä aidon, kotimaisen joulukuusen tuoksu ovat niitä tuoksuja, jotka itselläni muistuttaa lapsuusjouluista. Glögin kanelinen ja mausteinen tuoksu sekä taustalla soivat joululaulut. Valehtelisin, jos väittäisin ettei kunnon siivouksen tuoksut kuuluneet meillä lapsuudenkodissani jouluun. Ja etteikö enää kuuluisi. Joulusiivous on merkittävä osa joulua ja kuusta ei sovi tuoda sisälle ennen kuin koti tuoksuu puhtaalle, jouluiselle. Tästä olen omassa kodissani antanut hivenen periksi, mutta kyllä sitä silti kuurataan ovet karmeineen ja kaapit sisältöineen 🙂 Vaikka tänä jouluna ajattelin hieman rikkoa tuota tuttua ja turvallista joulun väriskaalaamme, niin silti punainen pienessä määrin on edelleen se joulun väri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä kotona tehtiin tortut pääosin puolikuun muotoisina; tiedättekö niin, että lasilla painaa torttutaikinaan ympyrän, laittaa ympyrän keskelle hilloa ja sitten ympyrä suljetaan puolikuuksi? Aina silloin tällöin vieläkin teen tortut tällaisina, mutta viime vuosina on tullut tehtyä enemmän ihan perinteisiä tähtitorttuja. Niin, että marmeladi laitetaan vasta noiden sakaroiden keskelle painamisen jälkeen. Viime aikoina olen myös ihastunut tekemään kauniita kukkatorttuja; niissä nuo reunojen ohuet kaistaleet nostetaan kiinni torttutaikinaneliön keskelle. Helposti ja kauniisti vähän erilaista, mutta silti kovin perinteistä. Millaisia torttuja sinä paistat?

00cats

 

Joulun tähdet -kilpailu käydään siis tuolla instagramin puolella. Dronningholmin Instagramista löydät tarkemmat ohjeet ja säännöt. Kannattaa myös seurata instagramin puolella kahta käyttäjätiliä eli @dronningholm ja @perinteinenluumu.

Säännöt ovat simppelit: 

Lataa Instagramiin jouluiset fiiliskuvasi ja merkitse ne hashtagilla #perinteinenluumu. Jos taas olet enemmän modernimman joulun kannattaja, niin merkitse kuvasi hashtagilla #moderniomena. Ja hei, kuvien ei tarvitse olla torttukuvia vaan kaikki jouluiset kuvat käyvät. Enemmän kuvia keränneen tiimin (#perinteinenluumu tai #moderniomena) joukosta arvotaan voittaja, joka voittaa huikean hienon matkalahjakortin! Thaimaan lämpö tai vaikka Lapin kaunis sininen hetki kuulostaa aikas mukavalta, eikö vain? 🙂 Joten latailkaahan paljon kuvia tuonne  Instagramiin ja tägätkaa ne sanalla #perinteinenluumu, mikäli olette perinteisen joulun puolestapuhujia. Mitä enemmän kuvia täggäätte tuon hashtagin taakse, niin sitä suuremmat mahkut on voittaa tuo matkalahjakortti!

Nyt ei muuta kuin perinteisen joulun puolesta täggäilemaan kuvia Instagramiin! Hyvä meidän joukkue, hyvä #perinteinenluumu!

TIISTAITERKKUSIN,

alle


11 Responses to “Joulun perinteet kunniaan!”

  1. Mervi sanoo:

    Herkullisen näköisiä torttuja. Ihana<3 blogi sinulla!
    Mistä olet hankkinut tarjottimen jossa on manteleita ja rusinoita?

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis Mervi <3

      Tuo pikkuinen söpö tarjotin on Riverdalen ja ostettu Eveliinan Talosta Nokialta 🙂

  2. Sanna sanoo:

    Perinteinen ehdottomasti jouluun!

    • Maria sanoo:

      Näin on Sanna! <3

      Välillä sitä hakee vähän niitä uusia ulottuvuuksia joululta, mutta kuitenkin ne perustavaa laatua olevat vanhat perinteet säilyy siellä jossakin kaikesta huolimatta 🙂

  3. Anu sanoo:

    Mä tykkään omenamarmeladista:)
    Semmosesta on pitänyt kysyä,että saako sun blogia mobiiliversioon enään ollenkaan?
    Ja sitte vielä semmosta,kun huomasin,että vanhoja postauksia ei pysty hakea esim.kuukausittain ollenkaan vaan pitäis mennä sivu kerrallaan taaksepäin.
    Se heittää takas siihen etusivuun,jos yritän lukea vaikka tietyn postauksen viime vuoden elokuulta..en tiä ymmärrätkö mitä tarkoitan?!vaikea selittää:)

    • Maria sanoo:

      Moiks!
      On omppumarmeladikin ihan hyvää, mutta ei ole luumumarmeladin voittanutta jouluna <3

      Ihan tosi, pitääkin käydä kokeilemessa miksei nuo vanhat postaukset toimi oikein… Kiitos Anu, en ollut huomannutkaan ko. ongelmaa, hyvä että kerroit. Taidan laittaa viestiä tuonne meidän tekniselle velholle vielä tänään 🙂

  4. Lumo sanoo:

    Olen vähän pyristellyt joulua vastaan, mutta tänään jo kaivelin kadulla kameran esiin, kun näin kauniita jouluisia kukkia kukkakaupan eteen nostettuna. Joo, ja on mulla kotona jo amarylliskin. Kyllä se joulu taitaa taas vallalta osansa elämää.

    • Maria sanoo:

      Jouluiset kukkakaupat on mitä kauneinta nähtävää <3

      Mä olen tänä vuonna tosi myöhässä näiden joulujuttujen kanssa. Ja toisaalta hyvä niin, sillä yleensä olen itse h-hetkenä jo ihan täynnä joulua ;D

  5. Pipsa sanoo:

    Sulla vilahtaa kuvissa kaunis neuleliivi- osaisitko kertoa mistä voisi metsästellä?

    • Maria sanoo:

      Kiitos Pipsa! <3

      Tuo on varmastikin yli viisi vuotta vanha ja jos en nyt ihan väärin muista niin ostin sen Citymarketin alennusmyynneistä 🙂

  6. […] jouluisen kuvanne kera, sillä jaossa on yhdelle onnekkaalle 3000,00 euron matkalahjakortti. Täältä postauksestani löytyy tarkemmat tiedot tuohon […]

Kommentoi