maanantai 17. marraskuun 2014

Kauniit kehykset & asiaa syksyn kehysmuodista

HEI HUOMENTA IHANAT!

Polkaistaan viikko käyntiin kauneuden ja muodin parissa. Nyt seuraa nimittäin lisää kuvasatoa tuosta ”päiväni mallina”  – once in a lifetime jutusta eli Indiedaysin, Instrumentariumin ja Olympuksen Fashion Photo Shoot -yhteistyökampanjasta. Päivähän oli huikea; kuvaajana toimi alansa rautainen ammattilainen, Olympuksen ambassador-kuvaaja Damian McGillicuddy ja stylistinä huikean ammattitaitoinen Zoe Hughes. Meikistä vastasi ihana, kaunis ja monipuolinen Jaana Veronika. Stylisi Zoe yhdessä kuvaajan Damianin kanssa kertoi, millaista lookia lähdetään hakemaan ja Jaana loihti kasvoillemme mitä uskomattomampia kuvausmeikkejä. Meikkejä, jotka sopivat niin kulloiseenkin vaatevalintaan kuin valittuihin silmälasikehyksiin.  Instrumentariumin kauniita kehyksiä oli kunnia kantaa kasvoilla tuo kuvauspäivä.

Kehystrendeistä kerroinkin jo jonkin verran viime postauksessanimutta jatketaan vielä juttua, sillä uskon että siellä ruudun toisella puolella on monella lukijalla silmälasit ja kiinnostusta näihin asioihin. Vaikka itse pidän tällä hetkellä silmälaseja vain pimeällä autoa ajaessani, niin suunnitelmissa on hankkia muutamat imagopokat. Tiedättekös, sellaiset kehykset ilman vahvuuksia, joilla saa ilmettä kasvoille. Valikoimaa silmälasien suhteen on tänä päivänä kyllä rutkasti enemmän kuin silloin 30 vuotta sitten, kun itse ensimmäiset silmälasini sain. Silmälaseja ei käytetä enää vain pelkästään näön korjaamiseen, vaan niiden avulla loihditaan ilmettä kasvolle ja saadaan omaan tyyliin se persoonallinen kosketus. Kehykset ovat tänä syksynä saaneet vaikutteita Marokosta, itämaista ja myös alkuperäiskansojen parista. Liekö tänne kotiinkin sisustukseen tullut ripauksittain noita mausteisia värejä tuolta kehysmuodista. Kehysten värimaailma on rohkea; tummansinistä miksattuna oranssiin, punaista yhdistettynä pinkkiin. Erilaisia materiaaleja ja kuoseja yhdistetään värien lisäksi keskenään. Kehyksissä on vahvoja ja naisellisuutta korostavia muotoja. Yksilöllisyys ja rohkeus kuvaavat syksyn silmälasikehystrendejä. Kun taas toisaalta kehykset voivat olla tänä syksynä hyvinkin huomaamattomat ja kevyet. Kehysten kuuluu istua kasvoille kauniisti ja niiden tulee olla mukavat käyttää.

Tiesittekö muuten, että Kalevala Korulla on myös mallistossaan silmälasikehyksiä? En minäkään tiennyt aikaisemmin. Kalevala Korun ja Instrumentariumin yhdessä lanseeraama Kalevala Jewelry Eyewear -kehysmallisto on suunniteltu suomalaisille kasvoille. Juuri meille siis. Kehyksillä on esikuvansa korumallistossa. Tämän postauksen kuvia varten Zoe ja Damian halusivat kampaukselta ja meikiltä hieman ”kirjastotätimäisyyttä”. Hymyile vienosti kuin kirjastonhoitaja konsanaan -kehotti Damian. Ja minähän tottelin 🙂 Tuohon lookiin Instrumentariumin ihana asiantuntija olikin valinnut minulle juuri täydelliset kehykset. Kehykset, jotka tuntuivat hyvältä kantaa ja kehykset, jossa oli sitä jotain. Alla olevat kauniit kehykset ovat Kalevala Koru mallistosta, SIKSAK2 -merkkiset. Ne ovat oiva esimerkki tämän hetken trendikkäistä kehyksistä; yläosa rusehtavaa kilpikonnakuviota, alaosa sähäkkää lilaa ja kehysten kauniit sangat kuin suoraan Kalevala Koruista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKalevalaSikSakSilmälasikehykset: Kalevalakoru, SIKSAK2

”Kehys kuin koru. Kalevala Korun silmälasit ovat suunniteltu suomalaisille kasvoille. Jokaisella silmälasikehyksellä on oma tarinansa ja jokaisella kehyksellä on esikuvansa korumallistossa. Kalevala Korun klassikko-koruihin pohjaavat silmälasit tuovat viestiä kaukaa historiasta. Kalevala Koru Eyewear –kehysten uusin mallisto on juuri saapunut myymälöihin! Vain Instrumentariumista.”

Kehykset ovat todellakin kuin koru. Joten ne vaativat arvoisensa meikin. Meikki tähän kirjastonhoitajalookiin oli melko rauhallinen. Huuliin Jaana valitsi sävyn, joka sointui kehysten alaosan lilahtavan pinkin kanssa. Haastattelin tuota ammattilaismeikkaajaa muun muassa siitä, miten muotikuvauksiin tehtävä meikki eroaa esimerkiksi juhlameikkauksesta. Ensinnäkin muotikuvauksissa meikistä tehdään tarkoituksella vähän voimakkaampi. Niin, että saadaan kontrastia aikaan. Kasvojen muotoja joko korostetaan tai häivytetään. Pyritään saamaan aikaan kolmiulotteinen efekti, jota kamera rakastaa. Verrattuna esimerkiksi häämeikkiin, kuvausmeikistä ei tarvitse tehdä ihan niin kestävää. Ammattilaismeikkaajat kun ovat kuvaustilanteessa tupsuttelemassa kiiltelevään nenänpäähän puuteria tarvittaessa. Hääpäivänä taas yleensä morsian joutuu aamun meikkauksen jälkeen selviämään tuolla meikillä ilman ammattilaisen apua koko juhlapäivän.

Miten silmälaseja  käyttävän sitten kannattaisi meikata? Monta hyödyllistä niksiä sain päivän aikana ja tässä teillekin niistä muutama:

– jos näet hyvin lähelle eli olet likinäköinen, kannattaa sinun panostaa silmämeikissä silmiä suurentaviin efekteihin. Miinuslasit nimittäin pienentävät silmiä.
– jos näet hyvin kauas eli olet kaukonäköinen, kannattaa muistaa silmien meikkauksessa se, että pluslasisi suurentavat silmiä ja korostavat täten silmämeikkiäkin ja silmien alusihoa (eli ei hirmuisia kerroksia pakkeleita peittämään tummia silmänalusia!).
– miinuslasien kanssa sopii silmiä suurentavat helmiäisluomivärit ja monivärisilmämeikit sekä tummat, kontrastia tuovat luomivärit.
– pluslasien kanssa ei kannata taas käyttää helmiäisluomivärejä vaan mattaluomivärejä.
– silmälasien käyttäjien kannattaa jättää alaripset kokonaan ilman ripsiväriä (tämä oli itsellenikin ihan uutta tietoa!)
– tämän kauden maustevärien, erikoisprinteillä varustelluiden ja rohkeiden kehysten kanssa kannattaa välttää liian tummia silmämeikkejä, kun taas kauden toisen ääripään, huomaamattomien ja kevyempien kehysten kanssa, sopii radikaalimmatkin silmämeikit.

Tämän kauden kehykset ovat vahvasti naisellisia, joten naisellinen huulipuna toimii niiden kanssa loistavasti. Näyttävä huulipuna ja näyttävät kehykset saavat aikaan jo niin paljon ilmettä, että silmämeikki voi olla hyvinkin neutraali. Itsehän omistan tällä hetkellä tasan yhden huulipunan; sen, joka hääpäivää varten ostin kymmenisen vuotta sitten. Ehkä olisi aihetta päivittää tilanne.

No mitäs sille hupsulle kirjastonhoitajalle allaolevissa kuvissa tapahtui? Nooh, ”Now you take that naughty librarian look, rub your face with your palm and say oops” sanoi kuvaaja Damian McGillicuddy. Näin teinkin. Hauskoja hetkiä vietimme tuolla kuvauksissa. Ammattikuvaajan edessä sitä rentoutui ja oli valmis vähän hassuttelemaan. Tosin en mä kyllä meidän kotikirjastossa tätejä ole nähnyt huulipunat poskilla enkä liiemmin yhtä tyylikkäitä kehyksiä heidän kasvoillaan 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKalevalaSikSak_2002165_259Ôé¼_2OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kerrassaan ihana päivä alan ammattilaisten parissa. Sain niin paljon uutta tietoa kehysmuodista, meikkauksesta ja muodista ylipäätään. Sen lisäksi sain monta uutta ystävää. Se on tämän bloggaamisen yksi ehdoton plussapuoli, että saa tavata ja tutustua uusiin ihmisiin. Myös bloggaajakollegoihin, mutta myös aivan eri alan ihmisiin. Alla olevassa Instrumentariumin videossa näette hetkiä tuosta meidän ikimuistoisesta päivästä, minäkin vilahdan siellä:

Hei käykäähän katsomassa kampanjasivut! Meitä oli tuolla muotikuvauksissa yhteensä yhdeksän bloggaajaa, joten olette tässä syksyn mittaan varmasti saaneet nähdä paljon lisämateriaalia muotikuvauksista. Itseni lisäksi Annika, Sara, JanniUino, Silja, Rilla, Emilia ja Lila. Kuvauksissa bloggaajakollegoilla ja allekirjoittaneella olleet Instrumentariumin kehykset ovat taas nähtävillä täällä. Jatkoa päivälle seuraa vielä, joten pysykäähän kuulolla!

Totta tosiaan, imagolasit ajattelin tässä lähiaikoina saada ostettua. Instrumentariumilla kun on meneillään ”Toiset lasit kaupan päälle” -kampanja, niin tulisi samalla hankittua kahdet lasit. Toiset räväkät ja toiset huomaamattomat. Mutta tänään sonnustaudun vielä noihin vanhoihin, tuttuihin ja  turvallisiin kehyksiini. Ah, maanantaiaamun ja väsyneiden silmien pelastus 🙂 Nyt herättelemään pikkuiset kouluun ja itsekin valmistautumaan kohti työviikkoa!

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA,

alle

Banneri


14 Responses to “Kauniit kehykset & asiaa syksyn kehysmuodista”

  1. Hanna sanoo:

    Hei!
    Nyt taisi mennä miinukset ja plussat sekaisin =) Itse en näe kauas, lähelle hyvin ja mulla on miinuslinssit. Ja juu, ne pienentää silmiä. Pluslaseja tarvitsevat taas ei näe lähelle hyvin. Voi kunpa vain olisikin useammat lasit joita voisi vaihdella tilanteen mukaan. Mutta vaikka kehykset saisikin alennuksella, yleensä vahvat, paljon ohennetut linssit ei kuulu alennukseen ja maksaa noin 500 e. Mut ainahan voi haaveilla =)

    • Maria sanoo:

      Kiitti Hanna,
      onneksi meikkiohjeet miinus- ja pluslaseille oli oikein vaikka parissa ekassa kohdassa meni senat sakaisin liki- ja kaukonäön kanssa 🙂 Nyt asia korjattu, kiitos!

      Sehän se välillä onkin, että erikoislinssit (varsinkin erittäin huononäköisillä) vaatii nuo ohennetut linssit. Mulla oli ennen silmäleikkausta molemmissa silmissä yli -6.0, mutta nyt on asia parantunut leikkauksen myötä. Tosin hämäränäkö jäi hieman huonommaksi tuon leikkauksen myötä, joten silmälaseja tarvitsee edelleen 🙂

      Mukavaa alkanutta viikkoa!

  2. KRISSE sanoo:

    Samaa meinasin juuri sanoa miinuksista ja plussista, mutta Hanna ehti ennen minua. Se harmittaa minuakin noissa mainoksissa, että luvataan usein että lasit ja kehykset saa esim 125€:lla, mutta sillä hinnalla niitä ei koskaan kuitenkaan saa, vaan 500-600€ on vähimmäishinta jonka joutuu maksamaan, ainakin jos niinkuin minulla on moniteholasit. Pelkät lukulasit ehkä voi saada tuolla halvalla hinnalla .

    • Maria sanoo:

      Kiitos ihanat tarkkaavaiset lukijat,
      nyt on liki- ja kaukonäkösanat poistettu ja meikkausohjeet pitävät paikkansa 🙂

      Mä kauhulla odotan ikänäköä, kun tulee eteen moniteholasit. Nyt riittää vielä kädet tuon näön parantamiseen (siis pidän välillä pientä printtiä tuolla kaukana, että näen ;).

      Ihanaa alkanutta viikkoa Krisse!

  3. jaana sanoo:

    Varmasti kehykset näyttää kivalta vaatteiden kanssa.

    • Maria sanoo:

      Ihan varmasti näyttää 🙂

      Osa kuvista otettiin näin, että ylävartalo oli paljaana, ammattilaiskuvaajan ja -stylistin ehdotuksesta!

      Mukavaa alkanutta viikkoa 🙂

  4. Anu sanoo:

    Hauska tuo kuva missä sun huulipuna on levinnyt:)
    Mulle tuli tuosta ylemmästä kuvasta mieleen mrs.doubtfire:D sulla on siinä niin muikea ilme:)
    Olis kyllä kiva olla useammat lasit,asun mukaan.yleensä niitä vanhoja ei kehtaa käyttää enään siinä vaiheessa,kun hankkii uudet..

    • Maria sanoo:

      Hih, mitä lie kirjastonhoitaja puuhaillut, kun on huulipunatkin päin poskia!

      Oi, Mrs Doubtfire…mähän oon just vähän samanlainen ;D

      Sama vaiva rahikaisella, ne vanhat pokat tuntuu jo sitten niin ylivanhanaikaisilta, kun ostaa uudet…

      Ihanaa alkanutta viikkoa <3

  5. Makeet kehykset ja niin hauskoja kuvia! 🙂
    Ehditkin korjata nuo kauko- ja likinäköjutut, vanha optikkoliikkeen täti meinasi jo tulla vähän nusasemaan pilkkua. Itse asiassa muuten meillä plussaihmisillä voi olla ongelmia sekä lähelle että kauas näkemisessä 🙂

    • Maria sanoo:

      Hihii, ihana Tiia <3

      Hei, kiitti tiedosta, tuota en tiennytkään teistä plussaihmisistä. Onko sitten ne ns. moniteholasit käytössä?

      Tiistaiterkkuja sinne 🙂

      • Ei välttämättä tarvita monitehoja, pluslasit voidaan määrätä käyttötarkoituksen mukaan, ihan yleislaseiksikin siis, että niillä näkee sekä kauas että lähelle. Mulla itelläni on juuri näin, tosin ikänäkö alkaa pikkuhiljaa vaivata, jolloin lähietäisyydelle tarvitaan lisää voimakkuutta, ja sitten ne monitehot on tarpeen.
        Mukavaa tiistaita! <3

  6. kaurahiutale sanoo:

    Hui, mulle tuli ainakin ihan transufiilikset tosta sun kuvasta! 😀

Kommentoi