lauantai 09. elokuun 2014

Pikkusuolaista

Moikkelis mökiltä mobiilisti!

Unohdin koneen kotiin, mutta onnaahan tämä näin kännykälläkin. Vaikkakin ulkoasu postauksessa vähän kärsii. Oli kuulkaas pitkästä aikaa tänä aamuna sellainen olo, että tiesi ottaneensa yhden jägermaisterin eilen liikaa 😉 Mutta sen olon kärsin mieluusti, sillä mä en muista koska olis ollut noin hulvattoman hauskaa. Ja vielä työkavereiden kanssa. Martti Servo & Napander osoittautui loistavaksi bilebändiksi. Yökin oli ok, mutta Martti vei tällä kertaa pidemmän korren.
Lupailin ohjeita noille tarjottaville, joita viikolla tarjoilin. Hyvää ja helposti teemalla mentiin jälleen. Kinkkuhyrrät on olleet valikoimissa pitkään, mutta harvemmin niitä on viime aikoina tullut tehtyä.
Kinkkuhyrrät
Lehtitaikinalevyjä
Tomaattipyreetä
Palvikinkkusuikaleita
Juustoraastetta
Oreganoa
Pippuria
Suolaa
– sulata lehtitaikinalevyt ja levitä niille tomaattipyree,kinkkusuikaleet, juustoraaste ja mausteet
– rullaa taikinalevyrullalle lyhyestä sivusta ja leikkaa rullasta 6-7 palaa
– levitä palat lappeelleen leivinpaperin päälle ja voitele munalla
– paista 225 asteessa n. 12-15 minuuttia

Nuo leipäset, jotka tämän postauksen kuvissa on eroavat hieman niistä, joita tarjoilin Marjalle ja Sallylle, mutta näissä suolakekseissä oli täytteenä seuraavat kombot:

Vuohenjuustoa, mansikkaa ja balsamicoa
Maustamatonta tuorejuustoa, rucolaa, aurinkokuivattua tomaattia, fetaa ja pippuria
Tiistai-iltana täytteenä oli tillituorejuustoa, rucolaa ja aurinkokuivattua tomaattia ja toisena vaihtoehtona maustamatonta tuorejuustoa, mansikkaa ja balsamicoa. 

Pavlovan ohje täällä on vilahdellut niin useasti, että sitä tuskin enää tarvitsee laittaa 🙂 Enpä olis aamulla, tai vielä edes pari tuntia sitten uskonut, että pystyn tänään ruokajuomana juomaan kuplivaa. Niin vain on nyt pullo kylmässä odottamassa uuniperunoiden ja lohen kypsymistä. Etukäteen jo vähän juhlistetaan huomisia synttäreitäni. Huh, taas askel lähemmäksi neljääkymppiä 😀
Leppoisaa lauantai-iltaa <3 toivottelee väsynyt, mutta kovin onnellinen Maria

2 Responses to “Pikkusuolaista”

  1. Anonymous sanoo:

    Hei Maria. Mikä tuo kakku noissa kuvissa on? Saisko siihen reseptin? T. Airi

    • Maria sanoo:

      Moi Airi!
      Tuo on ihan perus kinkkupiirakka (jos siis sitä tarkoitat? :).
      Eli valmis piirakkapohja ja täytteeseen 1 prk tillituorejuustoa (200 g), 2 munaa, 2 dl kermaa, 200 g palvikinkkusuikaleita, paprikaa, suolaa, pippuria ja noin desi emmental-raastetta. Uunin alatasolla 200 asteessa noin 35-40 minuuttia.

      Ihanaa alkanutta viikkoa <3

Kommentoi