maanantai 07. tammikuun 2013

Ihana kamala arki; työpukeutumisesta

Huomenta ihanat…saako mennä takaisin nukkumaan? 😀

Niin se vaan arki alkoi täällä meilläkin. Työt kutsuu ihan kohta heti pian. Vielä pikkuinen päiväkotiin ja sitten auton nokka kohti työpaikkaa. Mutta tähän väliin analyysiä työpukeutumisesta.

Muistan jo pikkutyttönä ihailleeni äitini jakkupukuja; housu- ja hamepukuja ja korkkareita. Päätin, että kun mustakin tulee iso niin mä pukeudun just noin töihin 🙂 Little bit I knew then! Jakkupukua tulee käytettyä ehkä kerran pari vuodessa. Muuten meillä on töissä aika löysä pukeutumiskoodi. Mutta jos tulee vieraita/asiakkaita niin toki pukeutuminenkin on hiukka formaalimpaa. 

Yleensä panostan siihen, että oli päällä sitten se jakkupuku tai perjantain kasuaaliasu niin sen on oltava hyvä päällä; en kestä kiristäviä vaatteita tai sellaisia, jotka jostain syystä ihistää (esim. villapaidat, jotka kutittavat). Neulemekkoja mulla on kerääntynyt kiitettävästi vaatekaappiin ja niillä ajattelin mennä tämän alkutalven. Lisäksi sukkahousut ja saappaat. Vinkkiä hyvistä talvisukkahousuista otan mielelläni vastaan, kiitos 🙂
Harvemmin töissä tulee enää pidettyä suoria housuja; muistatteko ne sellaiset oikein vanhanajan suorat housut, jotka ainakin meillä oli yliopistossa 2000-luvun taitteessa ihan must? Mutta tykkään kyllä pitää vähän kapeampia suoria housuja löysän yläosan kanssa. Löysin tähän tarkoitukseen H&M:n alennusmyynnistä juurikin sopivan paidan. Alla olevassa Polyvoren kollaasissa olis kans aikas kiva tuo paita 🙂
Meillä vetää töissä ikkunoista ihan hirmuisesti; mulla on siellä ihan vakikalusteena yksi ”rönttö”villatakki, joten täytynee panostaa siihen, että ottaa mukaan aina vähän siistimmänkin villatakin tai -ponchon. Vielä kun saisi sellaiset sormikkaat, että tarkenisi näppäillä tietokoneella 🙂 Perjantain kunniaksi saa pukeutua vähän rennommin; farkkuihin, villatakkiin ja pitkähihaiseen teepaitaan.
Nyt ei ole kuin yksi ongelma; se vaatehuone olisi ehkä kannattanut siivota ennen töiden alkua, jotta tietää mitä on, ennen kuin ryntää ensimmäisen palkan saatuaan työvaateostoksille 🙂 Muuten mulla on tosi tylsät värit vallitsevina tuolla vaaterekeillä; valkoista, harmaata, mustaa ja ruskean sävyjä. Melkein yhtä tylsät kuin meillä sisustuksessa. No ollaan ainakin sisutuksen kanssa matchy-matchy. Siis kodin sisustuksen. Työpaikan pyökkikalusteiden kanssa ei voi mitenkään mun mielestä olla coolisti matchy matchy 😉
Ihanaa arjen alkua teille muillekin 
On se vaan niin, että arki rytmittää viikon.
Ei siitä mihinkään pääse!
Maanantain varhaisaamuterkuin,
ajastettuna

32 Responses to “Ihana kamala arki; työpukeutumisesta”

  1. Sanos muuta, petiin tekisi mieli takaisin 🙂 Tyylikkäitä kokonaisuuksia kuvissa, sellaisia mitkä päällä itsekin tuntisin olon hyväksi 🙂 Kiristävät ja kutisevat villapaidat ei mun herkkähipisille iholle sovi 🙂 Minkäs merkkinen tuo ylimmän kuvan neulemekko on?

    • Maria sanoo:

      Nämä maanantait on kyllä ihan pahimpia. Onneksi hei huomenna tiistaina herätys on jo vähän helpompi 🙂

      Kiitos kaunis, itsekin tykkäisin näistä omassa vaatekaapissa. Tein kollaasit Polyvoressa sen kummemmin brandeja/hintoja katsomatta. Tuo ylimmän kollaasin ihana neulemekko on Lanvinin ja hintalapussa näköjään reilu tuhat euroa. Auts. 🙂

    • No tosiaankin auts 😀

    • Maria sanoo:

      Täytyy ruokiksella googlettaa fake Lanvil wool dressiä, josko löytyis vähän edullisempi versio jostain 🙂

  2. Anonymous sanoo:

    Hei,
    Minkäs merkkinen tuo ylimmän kuvan saappaat on?
    On niin mukavan näköiset

  3. anne sanoo:

    Ihana maanatai ja ihana arki aikaisesta heräämisestä huolimatta 🙂 Mukavaa työviikkoa, lomalta paluu on aina yhtä haastavaa olitpa lomalla sitten viikon tai enemmän. Käsissämme on lukemattomat uudet mahdollisuudet, pysymmekö rutiineissa vai teemmekö asiat aivan toisin, päätät itse!

    • Maria sanoo:

      Kyllä,kun on päättänyt elää hetkessä (uudenvuodenlupaukseni 😉 niin jopa maanantait otetaan vastaan täysin rinnoin 😀

  4. Ansku sanoo:

    Ihanaa alkanutta arkea sinulle Maria! Minkä merkkinen tuo kolmannen kollaasiin harmaa villatakki on? Kiitos aivan ihanasta blogista 🙂

  5. Saska sanoo:

    Aivan ihania kollaaseja ja jokaisen ottaisin myös omaksikin! Sain muutaman inspiraation omien vaatteiden yhdistelyyn, kiitos! Ja mukavaa arjen aloitusta, arki pitää kaiken kasassa 🙂

  6. Sally sanoo:

    Täälläkin kaikki saateltu kouluun, tarhaan ja töihin. Jos sitä suuntais itekin tonne keskustan sykkeeseen.

    Mukavaa työpäivää!

    • Maria sanoo:

      Sä olit aikaisin liikenteessä! 🙂 Olitko ostoksilla vai onko uusia suunnitelmia? 😉
      Ihanaa alkuviikkoa Sally <3

  7. Riina sanoo:

    Ihanat kollaasit ja värit tuntuvat niin omilta. Mukavaa alkanutta viikkoa! 🙂

  8. Anonymous sanoo:

    Heips, ihania vaatteita olit kerännyt kollaaseihin. Hirmu kade olen ihmisille jotka voivat pukeutua kauniisti töissä, meil Ku on tää työpuku(pakko). Ja kun työpuvun väri on tämmönen merisairaan smurffin värinen ja malliltaan säkki on siinä vaikea tuntea itsensä nätiksi :0). Oikeen ihanaa alkanutta viikkoa sinne.
    JJ

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis 🙂
      Hei, mä niin aina välillä toivoisin,e ttä meilläkin olis työpukupakko. Helpottais suunnattomasti aamuja 🙂 Kiitos samoin sinulle 🙂

  9. Satu sanoo:

    Hei,

    Olen jonkin aikaa lukenut blogiasi, mutta en vielä aikaisemmin kommentoinut. Monta hyödyllistä vinkkiä olen täältä kyllä saanut, joten kiitos siitä! Nuo kollasienkin asut voisin kopsata ihan sellaisenaan omaan työkäyttöön.
    Itse löysin hyviä talvisukkahousuja niinkin yllättävästä paikasta kuin Espritin myymälä. En ollut tiennytkään, että merkillä on nykyään myös sukkahousuja. Ovat tosi joustavat ja mukavat eikä vyötärönauha kinnaa, mutta pysyvät kuitenkin napakasti ylhäällä.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Satu ja tosi kiva kuulla, että olet saanut täältä vinkkejä!

      Ja hei kiitos itsellesi vinkistä,ei olisi kyllä heti tullut mieleen sukkahousuja Espritiltä etsiä 🙂 Juuri tuollaisia etsin, jossa ei vyötärönauha pureudu kiinni vyötäröön. Kiitos!

  10. Satu sanoo:

    Hei,
    ostahan ikkunateippiä ja teippaile sillä työpaikalla ikkunat. Pysyy näpit lämpimämpinä 😉 Itse löysin teippiä Prisman rautaosastolta ja maksoi muistaakseni alle 2 euroa.
    https://www.rakennuskemia.fi/Default.aspx?PageId=83&WebSiteId=1&ProductId=478

    • Maria sanoo:

      Halleluja, kiitos vinkistä! Heti huomenna (kesken työpäivän, sillä tämähän on työhyvinvointiin liittyvä asia 😉 Prismaan!

  11. Mapsi sanoo:

    Aivan upeota asuja kaikki! Kiitos, sain vinkkiä taas itsekin töihin, pitääkin kaivaa kaapista korkeat saappaat..olen koko talven mennyt matalilla, mutta nuo näyttää taas niin hyviltä. Minkä merkkinen tuo ekan kuvan neulemekko on? Itsw myös käytän töissä tosi åaljon mekkoja. Sukkiksia olen hakenut hm:stä, siellä kun on 200den. Paksuisia!

  12. Flora sanoo:

    Hei,

    Aivan mahtavia asukokonaisuuksia kaikki!! Hyvät värit, ja ottaisin jokaisen kappaleen kirkuen itselleni. Mistä muuten on kollaasi nro2 musta villatakki?

  13. Maribel sanoo:

    Mulla on Cubuksesta ostetut ihanan lämpimät talvisukkikset. Ne näyttää ulospäin ihan tavallisilta paksuilta sukkiksilta, sisäpuolella on kuitenkin fleece. 🙂

    • Maria sanoo:

      Fleecevuori…ihanaaa! Kiitos vinkistä Maribel, tälläinen vilukissa tarvitsee juurikin tuollaiset! 🙂

  14. Lumi sanoo:

    Kivoja kollaaseja ja oih tuo Pradan laukku. Se taitaa olla mun seuraava laukkuhaave.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Lumi 🙂 Juu, tuo Pradan laukku olis kyllä niin kiva…pitäis vissiin opetella säästämään 😉

Kommentoi