torstai 18. lokakuu 2012

Ihan helmi puuro!

Huomenta,

kovin on pimeä ja harmaa aamu; lautasellinen Helmipuuroa ja kuppi kuumaa kahvia tuli nautittua kaikessa rauhassa kynttilänvalossa. Ilman Aamulehden lukua tai turhia ärsytyksiä. Vain ikkunasta ulos syksyistä maisemaa tuijottaen. Ja lasten kanssa omia päiväkotimuistojani muistellen. Yksi niistä muistoista on juuri tämä helmipuuro.

Muksaa torstaita ,
PS. se makkarin musta kaapin seinä näytti pimeällä ihan siltä kuin 
olisi mustaan aukkoon menossa, kun meni nukkumaan. 
Ei hyvä – pallovaloja kipeästi odotellen :)


18 Responses to “Ihan helmi puuro!”

 1. Marja sanoo:

  Helmipuuro on kyllä niiiiiin hyvää! Meillä ei vaan kukaan muu ymmärrä moisen herkun päälle kuin minä :) Mutta tästä tuli mieleen, että pitäisi tytöille tehdä puuroa edes kerran viikossa aamuisin…

  • Maria sanoo:

   Ei meilläkään kukaan muu oikeastaan sitä syö (pakottamatta ;) kuin mä ja Julia :) Mä oon nyt kotona ollessani skarpannut aamupuurojen suhteen. Se, että mulla on itselläni kaurapuuroon himo, edesauttaa tietty tässä asiassa :)

 2. Cinnabaria sanoo:

  Helmipuuro on hyvää! <3 Siitä tulee itselle hyviä lapsuusmuisttoja mieleen.
  Kunpa voisi omalle tyttärelleen jakaa yhtä hyviä muistoja. Vanhemmuus on haasteellista.

  Innostavaa torstaita! :)

  • Maria sanoo:

   Eikös olekin :) Vanhemmuus on ihan hirmuisen haasteellista; aina välillä tulee mieleen, että osaako sitä antaa omille lapsilleen yhtä ihanan lapsuuden kuin minkä itse on saanut <3

 3. Marre sanoo:

  Ei näytä harmaalta teidän ruokailutilassa vaikka ulkona varmaan onkin harmaata. Lämpöisen väristä!
  Terv. Ekaa kertaa blogiasi lukemassa :)

  • Maria sanoo:

   Kiitos Marre ja tervetuloa blogiini! Kiva kun kommentoit :) Kävin eilen hätsynpikaa blogissasi; Singapore on top 1 paikka mulle, minne mennä lomalla. Pari kertaa siellä käyneenä tuntuu vieläkin, että niin paljon on nähtävää käymättä läpi. Ja shoppailtavaa :)

 4. Mitä nuo helmet ovat? Vehnää? En ole ikinä syönyt:D tänään söin ruiskaurapuuroa ystävän tekemän omenahillon kanssa:-) nam. Synkkää on täällä pohjoisessakin.

  • Maria sanoo:

   Ne on perunasuurimoita :) Ruiskaurapuuro on herkkua omppuhillon kanssa :) Hei, teillä on siis tullut jo luntakin…cool! Tulis jo meillekin!

 5. Irmastiina sanoo:

  Rusipuurolla minäkin aamuni aloitin…:)

 6. Liinu sanoo:

  Helmipuuro? Muistan kyllä kaupassa nähneeni moisen paketin, mutta eipä ole koskaan tullut testattua. Tämä pitää ottaa nyt kokeilulistalle, hyvältä näyttää nimittäin :)

 7. Terhi sanoo:

  Hmm. Taitaakin tämänpäiväiseltä kauppareissulta tarttua mukaan Helmiä :)

 8. annu sanoo:

  Lapsena meillä syötiin toisinaan helmipuuroa. Tein kerran omille lapsille, ja väittivät sen olevan kuin sammakonkutua. Ei tarvinnut enää toista kertaa keittää ;)

  • Maria sanoo:

   Hih, sammakonkutupuuroa :) Meillä myös isompi oli sitä mieltä, että puurolla ja mädillä on jotain yhteistä (no ne pallerot), mutta silti söi puuroa vaikkei mäti uppoakaan :)

 9. Niina sanoo:

  Helmipuuro on herkkua! Te jotka ette ennen ole tehneet muistakaa että helmet vasta kun maito on todella kuumaa sillä muuten saatte aikaan liisteriä:)

  • Maria sanoo:

   Juu, maito kannattaa kiehauttaa ennen kuin helmet lisää. Muuten saa klimppisoppaa :) nimim. kokemusta on siitäkin ;)

Kommentoi