perjantai 14. elokuun 2020

Kesän 2020 kohokohdat

HEIPPAHEI PERJANTAIHIN!

Pitkästä aikaa kotitoimistopäivä ♥ Oli alunperin tarkoitus tehdä tänään perinteinen myyssipostaus, mutta koska mies tulee kotiin vasta myöhemmin, niin taidan tehdä niin, että toteutan tuon ruokaideani, kuvaan sen ja laitan sen tulemaan joku toinen päivä. IG:n puolella kenties tänään perjantaimyyssitunnelmia.

Tiedän, että kesää on vielä jäljellä, mutta kyllä mun silti täytyy sanoa, että eletään niitä aikoja, kun mieli on jo vahvasti syksyssä. Samalla, kun nautin täysin rinnoin siitä, mitä suloinen elokuu meille antaa (=helleviikonlopun!). Työmoodi on vahvasti päällä ja katse suunnattuna loppukuusta alkaviin opintoihin.

Kesä 2020 oli erilainen kuin aiemmat. Mutta tiedättekö, että siitä huolimatta, että maailma oli ja on vähän kallellaan, kesä 2020 on ollut yksi eittämättä parhaista. Kuulin jonkun sanovan ääneen, että harmi kun heinäkuu oli ilmojen puolesta niin huono. Meillä oli heinäkuulla kolme viikkoa lomaa ja mä muistan tuon loma-ajan säidenkin puolesta varsin rentouttavana. IG:stä kurkkasin, että oli siellä muutamia sadetunnelmointikuvia, mutta kokolailla ollaan nautittu kivasta kelistä heinäkuussakin.

Mikä kesästä 2020 teki niin ikimuistoisen?

Lämmin & aurinkoinen juhannus

Juhannus oli täydellinen. Luonto hehkui kesän onnea ja saatiin houkuteltua mummu ja taata mökille, vaikka periaatteessa vähän eristyksissä olivatkin olleet siihen asti. Syötiin ihan koko ajan. Katsottiin auringonlaskua hikoileva roseviinilasi kädessä. Kuunneltiin hyvää musiikkia ja pelailtiin.

Rippijuhlat

Siinä missä rippijuhlien järjestäminen oli vielä toukokuullakin kysymysmerkki, saatiin nopealla aikataululla ja suht vaivattomasti aikaan juhla, jonka me kaikki tullaan muistamaan loppuelämämme. Ehkä mieleenpainuvimpana asiana juhlista on jäänyt se, että saatiin tupa täyteen rakkaita sukulaisia ja ystäviä, joita emme olleet koronakevään aikana päässeet näkemään. Myös esikoisen rehellisen aito kiitollisuus hänelle järjestetyistä juhlista jäi mieleen. Sekä nappivalinta pitopalveluyrityksen suhteen. Jos saisin jotain muuttaa rippijuhlista, niin en muuttaisi mitään. Hellejakson viimeinen päivä, jolloin nauru raikasi ja ilta pitkittyi.

Sup-laudan hankinta

Jokaisella kännykkäriippuvaisella pitäisi olla sup-lauta. Tai ainakin paikka, jonne puhelin ei kulje mukana. Vaikka suppaillessa saa hyvän treenin, niin mulle suppailu toimii ennen kaikkea sellaisena lataushetkenä. Kun olen aivan yhtä luonnon kanssa ja vaan liplattelen eteenpäin. Välillä annan pienen tuulenvireen kuljettaa lautaa ja laskeudun istumaan tai polvilleen. Suppailu on parasta auringonlaskun aikaan. Laudan päällä ikään kuin pääsee lähemmäs laskevaa aurinkoa. 199 euroa on pieni hinta siitä, mitä tuo touhu on antanut meille kaikille. Ensi vuodeksi pitää ostaa uusi lauta, jotta päästään retkille porukalla.

Mökkiprojektit

Ex-tempore vierasmökin siivous niin, että kerrossänky jouti pois. Esikoinen sai tuosta ihanan mökin itselleen. Siellä pystyy olemaan myös pitkälle syksyyn, sillä sähköpatteri lämmittää tehokkaasti. Myös saunamökki laitettiin uuteen uskoon, mutta sitä ei olekaan näemmä kuvailtu. Mökin edusta sai pienen ilta-aurinkoterassin ja kalliorantaterassin teko jatkunee sunnuntaina. Myös kesähuoneen kattopalkit saatin vihdosta viimein maalattua. Tälle mökkikaudelle on vielä edessä jäiden runnoman laiturin purkaminen kävelysillan puoliväliin asti ja betonitornien suoristaminen. Ensi vuonna rakennetaan loppuosa laiturista uudelleen ja laitetaan se putkiponttooneille.

Huikeat auringonlaskut ja pimenevät illat 

Tehän tiedätte, että olen auringonlaskufriikki. Rakastan katsella auringonlaskua. Luonto on oikeesti aivan mielettömän voimaannuttava. Miten se voikaan taipua tuollaisiin taideteoksiin? Aika ihmeellistä. Lisäksi tänä vuonna ollaan nautittu pimenevistä illoista ihan erilailla kuin aiempina vuosina. Osaltaan tämän tekee ehkä nuo kaksi valosarjaa, jotka ostimme terassin ylle. Kynttilöitäkin on tullut polteltua ulkona enemmän kuin ennen ja hei jos jotain positiivista, niin miten musta tuntuu, että hyttysiäkin on ollut vähemmän tänä vuonna 😀

Toritunnelmointi & Suomi-matkailu

Tampere, Rauma, Naanatali, Turku, Hanko, Fiskari. Valehtelisin, jos väittäisin, etteikö reissunaisen sydän olisi ollut välillä levoton näinä aikoina, kun ulkomaille ei pääse. Kuitenkin Suomi-matkailu on onneksi rauhoittanut tuota sydäntä. Suomi on aivan älyttömän kaunis maa ja täältä löytyy niin paljon uusia paikkoja, joissa ei ole vielä käynyt. Tänä kesänä tehtiin yhtenä sunnuntaina kierros omassa kotikaupungissakin ja löydettiin uusia ihania kohteita. Reissukamuina on välillä olleet muu perhe, välillä ollaan menty naisporukassa. Yhtä kaikki, kotiin on ollut aina ihana palata. Aarrearkku muistoja rikkaampana.

Tänä kesänä käytiin myös monta kertaa toriaamiaisilla ja -lounailla. Torimummouteeni on vielä reilut muutama kymmenen vuotta, mutta kai sitä nyt jo saa vähän tehdä eläkeiän suunnitelmia? 😉

Kesän kohokohtiin voisi vielä lukeutua kotiterassilla vietetyt illat ja täydellisesti paistetut pizzat. Ne helleyöt, kun ollaan nukuttu siskonpedissä kellarin lattialla. Myöhäisillan uintireissut kotirantaan. Alkukesän kotitoimistopäivät terassilla ja loppukesän omppusosetalkoot (tänään jatkuu). Kyllä kesä on ihmisen parasta aikaa, mutta niin on lähestyvä syksykin. Musta tuntuu, että mun positiivisen elämänasenteen takana on osin se, että silloin kun on pimeää ja synkkää, kun sade piiskaa ikkunaan, niin imen itseeni täysillä tuota tunnelmaa. Sen avulla nekin kesäpäivät, kun aurinko ei ihan jaksa porottaa lämpimästi, tuntuu vielä lämpimämmiltä. Vielä kesäisimmiltä.

IHANAA PERJANTAITA!


8 Responses to “Kesän 2020 kohokohdat”

  1. Nina sanoo:

    Ihana kesä! 🇫🇮 Ja täytyy sanoa, että nuo sun kuvasi on aina niin kauniita!

    Ihanaa viikonloppua! 💗

    • Maria sanoo:

      Heissun sinä sääksjärveläinen suuri ajattelija (menikös se noin? :D) ❤️

      Suomen kesä on niin ihana ja kun olen katsonut teidän veneilykuvia, niin mulle on tullut muuten venekuume. Silloin kun nuorena ”jouduin” veneilemään Nässyllä äiskän ja isän kanssa en tykännyt siitä yhtään. Voi kun saisi ne ajat takaisin. Tänä päivänä jopa järvivedellä hampaiden peseminen sujuu 😀

      Kiitos tuhannesti ja ihanaa viikonloppua sinnekin – nautitaan ❤️

  2. Anna sanoo:

    Niin kauniita kuvia ja ihania kesätunnelmia! Torimummoilu ei todellakaan katso ikää. 😂

    Täällä on nautittu kesästä ihan samalla tavalla kuin edellisinäkin kesinä. No mies ei päässyt Rammsteinin keikalle mutta ensi vuonna sitten. Ollaan tehty autoretkiä pitkin maakuntaa ja veneilty (kohta taas lähdetään veneilemään). Pyöräileminen, uiminen sekä kirjojen lukeminen tai sarjojen katsominen sadepäivinä toimii aina. Olen ehkä vähän tylsä, kun tykkään tällaisesta pienestä elämästä. 😊

    Arki ja uudet haasteet alkoivat maanantaina mutta aion nauttia vielä kesästä ja samettisista elokuun illoista. Mies on vielä kaksi viikkoa lomalla, joten arki-illat tuntuvat lomalta, kun voidaan tehdä ilta-ajeluita tai lähteä ex tempore veneilemään.

    Ihanaa ja rentouttavaa loppukesän viikonloppua!

    • Maria sanoo:

      Heippa Anna

      ja hei ei todellakaan, torimummo voi olla jo näin nelikymppisenäkin 😀

      Ihana kuulla, että siellä on nautittu täysillä kesästä. Ja hei, mä rakastan just myös noita pieniä elämän kohokohtia – ei me olla tylsiä laisinkaan ❤️
      Rammstein rocks 😀 Se oli kyllä hyvä viime kesänä Ratinassa. Ehkä ensi kesänä uudelleen? 🙂

      Mun mielestä parasta just elokuussa on se, että vaikka arki alkaa, niin silti kesästä ehtii iltaisin nauttimaan. Ex tempore jutut kuulostaa oikein hyviltä!

      Kiitos Anna ja ihanan suloista sunnuntaita sinne ❤️ Ja tsemppiä alkaneeseen arkeen!

  3. Kaunis on kesä ollut ja tämä elokuu enteilee kaunista syksyäkin, muistoja lisää kuvapankkiin <3

    • Maria sanoo:

      Heippahei

      ja hei kyllä olisi ihanaa, kun saataisiin kuulas ja värikäs syksy! 🙂 Ainakin tämä elokuu on ollut niin hyvä, ettei voi valittaa ❤️

      Suloisia elokuun päiviä ❤️

  4. Minna sanoo:

    Aina yhtä kaunista teillä ja sun upeat kesäkuvat ❤️ Varmasti oli ikimuistoinen kesä teillä.

    Veneilyterkuin 😍

    • Maria sanoo:

      Moi Minna

      ja hei kiitos ihana! ❤️

      Siellä on ollut kyllä kuvien perusteella myös aivan mieletön kesä! :)❤️

Kommentoi