maanantai 16. toukokuun 2022

Ottaisitko onnellisuuspillerin, jos saisit?

ID

Jos se tarkoittaisi sitä, ettei sun tarvitsisi enää ikinä murehtia mistään? Tuntea surua tai kipua? Yksi pilleri kurkusta alas ja elämä olisi ihanaa ja auvoisaa. 100% onnellisuustakuudella. Aurinko paistaisi pilvisinäkin päivinä ja kohauttaisit vain olkiasi elämän haasteiden edessä.

Juteltiin pari vuotta sitten aiheesta PPP-opinnoissa ja olin silloin sitä mieltä, että mä en ottaisi onnellisuuspilleriä. Samoilla linjoilla olen edelleenkin. Silloin perustelin tuon kantani sillä, että onnellisuuspillerin nieltyäni en tuntisi koko tunteiden skaalaa. Sitä tunteiden kirjoa, joka tekee elämästä niin täydellistä. Multa vietäisiin yksi olennainen osa elämästä pois. Se tietynlainen melankolisuus, josta ainakin oma onnellisuuteni osin kumpuaa. Kasvun paikat ja kipuisat ajat, joiden jälkeen sitä jatkaa elämistä viisaampana ja vahvempana.

Onnellisuuspillerin nielaiseminen olisi kuin matkan kelaaminen fast forwardilla. Tsup, yhtäkkiä ollaan määränpäässä ja se arvokkain eli itse matka olisi jäänyt kokematta. Mikä itselleni tuo onnea on ne arkiset jutut, pienet teot oman ja muiden hyvinvoinnin eteen ja se, että tietää selviytyvänsä haasteista eikä täten elä pelosta käsin.

Onnellisuuden jahtaaminen voi pahimmassa tapauksessa laskea hyvinvointiamme, mikäli matkan varrelle ei riitä merkityksellisiä, eudaimonista hyvinvointia tukevia juttuja. Kuinka moni jahtaa onnea uraputkessa, nauttimatta matkasta. Odottaen, että jossain vaiheessa se jackpot tulee ja onni pursuaa yli äyräiden. Pääsee vuotuiseen ansiotasoonsa, saa haluamansa paikan johtoryhmässä ja huomaakin yhtäkkiä, että tämä ei tuokaan onnea pitkällä tähtäimellä. Surullisimmassa tapauksessa on kenties jahdannut onneaan terveytensä uhalla.

Jos jotain elämän menetykset ovat mulle opettaneet niin sen, että elämä on lahja. Mikään tai kukaan ei ole itsestäänselvyys. Ei varsinkaan se onnellisuus. Itse luovuin onnellisuudesta tavoitteena jo aika päiviä sitten. Mulle riittää se, että illalla keksin kolme asiaa, joista olla kiitollinen kuluneessa päivässä. Sillä tavalla tulee kyllä nieltyä kuvitteellinen onnellisuuspilleri. Omien ajatusten ja niiden herättämien positiivisten tunteiden kautta.

Kerta-annoksena onnellisuuspillerinä voi toimia myös tulevien asioiden hekumointi. Itselläni sellaisena toimii tällä hetkellä heinäkuun eka viikko, kun saan ekaa kertaa kolmeen vuoteen rakkaan ystävän Suomeen. Vietetään naisporukalla pari yötä mökillä, jutellaan, syödään hyvin ja kippistellään elämälle. Jutut jatkuu siitä, mihin ne on jääneetkin.

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA TOIVOTELLEN,


6 Responses to “Ottaisitko onnellisuuspillerin, jos saisit?”

 1. Sirpa sanoo:

  Joo, kyllä pillerin otto saisi jäädä.
  Voi noita mökkimaisemia ja fiilistä 🦊
  Mulla nyt selkä kipee ja sekös turhauttaa, kun ei pääse mökillä tekemään asioita, joita olin suunnitellut. Kyllä terveys on niiiiiiin tärkeetä. Nyt sen oikein huomaa, kun et voi vaan alkaa tehdä hommia – kaivamista, kantamista jne. Maltilla nyt, ettei mene koko kesää potiessa.
  Aurinkoa ja lämpöä toivottelen sinulle ja kivoja mökkipäiviä! 🌺

  • Maria sanoo:

   Heippa Sirpa

   ja voi kiitos, ihan hirmuinen ikävä mökille 🥰

   Oi hitsiläinen, toivottavasi selkäkipu tokenee siitä nopsaa ja pääset mökillä touhuttamaan ❤️

   Kiitos samoin sinne! ❤️

 2. Marjo sanoo:

  Kun joku kysyy, olenko onnellinen, olen vastannut jo muutaman kymmenen vuoden ajan, että olen tasapainossa itseni ja elämän kanssa ja se riittää. Onnellisuus veisi terän elämältä, näin ajattelen edelleenkin.

  • Maria sanoo:

   Moi Marjo

   ja just näin – tasapaino ja kultainen keskitie on mullekin kaikki kaikessa ❤️

   Onnellisuus kun on niin subjektiivinen käsite ja loppuviimein sen tavoitteleminen voi kääntyä haitalliseksi, jos yrittää liikaa ja/tai jos tekee sen omaa hyvinvointia ei niin tukevilla jutuilla.

   Ihania kesäpäiviä 🥰

 3. Sanna sanoo:

  En.Koska eihän silloin mikään tuntuisi miltään.
  Elämään kuuluu ala ja ylämäet.
  Vähän sama kuin jos olisi aina kotona.Eihän vapaat ja loma tuntuisi samalta:)
  Kuten tänään,kun mulla alkoi yli viikon kevätloma!Voi sitä riemua:DTein maailmanenkan työmatkapyöräilyssä kotiin:D

  • Maria sanoo:

   Just näin Sanna, samaa mieltä 🥰

   Oi että, toivottavasti sulla on ollut ihana kesäloma tähän asti – säät ovat ainakin olleet kohdillaan 😍

   Leppoisia lomapäiviä sinne ❤️

Kommentoi