keskiviikko 23. joulukuun 2020

Tunnelmallista joulua!

HEI IHANAA AATONAATTOA!

Musta tuntuu, että sain ennenaikaisen joululahjan eilen illalla. Sillä sekunnilla, kun kympin uutisten säätiedotuksessa sanottiin, että liki koko Suomi saa valkoisen joulun Meinasi ihan itku päästä, niin ihanaa! Sillä faktahan on se, että kyllä lumi tuo suuren osan joulutunnelmaa. Ainakin itselleni.

Täällä Pyhällä on herätty aatonaattoon reilun 10 tunnin yöunien jälkeen hissukseen. Poikkeuksellisen lämpimään ilmaan. Aamulenkillä koiran kanssa ollessani totesin, että pakkasta ei taida olla juurikaan. Sielu kaipaa paukkupakkasia ja onneksi sellaisia on luvattu parin päivän päähän. Tänä iltana vissiin jo pikkuisen pakastuu. Tekee hyvää hiihtoladullekin, lentokelejä tiedossa 🙂

Tässä kolmannen kahvikupposen lomassa olen muistellut, että missä asteessa se kinkku taas paistettiinkaan. Meidän kinkku saa olla kuiva ja rapsakka. Nämä ovat niitä makuasioita, joista ei sovi kiistellä. Kinkku pääsee ekana uuniin ja sen jälkeen lanttu- ja perunalaatikot. Sitten juuri ennen iltaruokaa kiehautan lipeäkalasopan. Tämä aatonaatto on tavallaan joulunodotuksen ohella mulle se juttu tässä ajanjaksossa, jota jouluksi kutsutaan. Koska tänään saa viettää aikaa keittiössä, ah!

Mutta sitä ennen vielä muutamat joulutervehdykset menemään sähköpostitse, tietokone kiinni ja hommiin. Celine Dionin joululaulut taustalle ja ehkä vielä yksi kuppi kahvia ja poroleipä hiukopalaksi. Nyt ei ole pariin viikkoon kiire minnekään. Ei aikatauluja eikä sovittuja menoja. Tiedossa ulkoilua, syömistä, päikkäreitä, syömistä, lautapelejä, hiihtoa, syömistä, kirjojen lukemista ja hei mainitsinko jo syömistä? ;D

TUNNELMALLISTA JOULUA TOIVOTELLEN,

 

 


12 Responses to “Tunnelmallista joulua!”

  1. Amanda sanoo:

    Siunattua joulua koko perheelle😊

  2. Ihanaa olisi jos lunta saataisiin jouluksi, mutta tänne Ahvenanmaalle sitä on kyllä turha toivoa. No, eipähän ainakaan ole liukasta jos haluaa lähteä kävelylenkille.
    Joulunne kuulostaa aivan ihanalta, niin, paitsi tuo lipeäkalasoppa. Lipeäkalaa en ole oppinut syömään vaikka muista kalaruoista tykkäänkin.
    Oikein rauhallista ja mukavaa joulun viettoa sinne Pyhälle!

    • Maria sanoo:

      Heissun Kristiina

      ja ihanaa joulusunnuntaita ❤️

      Toivotaan, että sielläkin on nautittu edes pienestä kuurasta maassa 🙂 Toisaalta, kuten totesit niin eipä ainakaan ole liukasta!

      Mukavia joulun välipäiviä!

  3. Mia Coman sanoo:

    Draga Maria,
    Incantatoare imagini!Iubesc zapada la fel ca si tine, sarbatorile de iarna devin … de basm, sub ”covorul” alb si pufos.
    Sa ai sarbatori cu sanatate si bucurie!
    Calde imbratisari,
    Mia

    • Maria sanoo:

      Dear Mia

      and thank you so much for your comment ❤️

      I love snow so much, too 🙂

      Stay safe ❤️

  4. Arja sanoo:

    Ihanaa ja rentouttavaa Joulua koko perheelle😊 Näyttää tosi kauniilta noi lumiset maisemat, ihan käy kateeksi tämän etelän vielä ainakin melkein mustan maan ja vihreän nurmikon keskellä.

    • Maria sanoo:

      Hei Arja

      ja ihanaa joulun jälkeistä aikaa ❤️ Vai eipä se kyllä taida olla joulu vielä ohi ennen loppiaista 😀
      Ei siitä pääse mihinkään, etteikö lumi tekisi sielulle ja mielelle hyvää. Toivotaan, että etelässäkin on tullut pikkuisen edes lunta 🙂

      Mukavia joulun välipäiviä sinne ❤️

  5. Sanna sanoo:

    Ihanaa joulua!Nyt nautitaan:)

    • Maria sanoo:

      Ihanaa Sanna,

      nyt ollaan nautittu ja vielä nautitaan ❤️😍

      Leppoisia välipäiviä sinne ❤️

  6. Marita sanoo:

    Kiitos sinulle Maria ihanista ja inspiroivista blogipostauksista! Valoisaa ja siunattua uutta vuotta koko perheellenne!

    • Maria sanoo:

      Voi kiitos sinulle Marita ❤️

      Ja hei kiitos samoin, oikein levollisia välipäiviä ja ihanaa laskeutumista uuteen vuoteen 🥰

Kommentoi