perjantai 20. marraskuun 2020

Miten viikko meni?

MOIKKAMOI!

Hei jee, tervetuloa talvi :) Ollakin, että meillä täällä Tampereella ei näyttäisi olevan lainkaan niin paljon lunta kuin etelämmässä, mutta kyllähän tuo pieni valkoinen huntu maassa tekee ihmeitä.

Mä olen näin perjantaisin tottunut tekemään arkiviikkoreflektion. Useimmiten olen tehnyt sen vastaamalla seuraaviin kysymyksiin kirjallisesti:

Mistä sait energiaa?
Mistä olit kiitollinen?
Kenen kanssa nauroit varpaat kippurassa?

Voi kuulostaa ihan läpihuutojutulta ja ehkä vähän huuhaalta, jos ei ole tottunut reflektoimaan, mutta suositten ottamaan sen hetken. Nykyaikana, kun koko ajan tuntuu olevan kiire ja ajatukset ovat jo tulevassa, niin mitäs jos istuisit hetkeksi ja miettisit menneen arkiviikon aikana edellä mainittuja asioita. Ja jos vielä haluaa vahvistaa positiivisia kokemuksia, niin ostaa kauniin vihkon, johon kirjoittaa käsin asiat ylös.

Reflektointi on tullut mulle olennaiseksi osaksi elämää. Vaikka osoitan kiitollisuutta muutenkin, niin tietoisesti hyvien asioiden alaskirjoittaminen on vielä vahvistanut tuota kiitollisuutta entisestään.

Jos huomaan, että mulla on ollut energian kanssa haasteita viikon aikana niin kehitin hallinnan ympyrä -työkalua hyväksykäyttäen itselleni alla olevan reflektion, joka on toiminut ihan mukavasti.

Energiareflektio

1. Piirrä pystyviiva vihkoon
2. Kirjoita viivan vasemmalle puolen kaikki ne asiat, jotka toivat sinulle energiaa ja oikealle puolen ne energiasyöpöt, jotka veivät energiaa
3. Tarkastele viivan oikeaa puolta ja merkitse asiat numeroilla 1-3, jossa 1 = voin vaikuttaa, voin hallita 2 = voin vaikuttaa, en voi hallita 3 = en voi vaikuttaa, en voi hallita
4. Ne asiat, jotka ovat kolmosia ovat sellaisia, joihin emme voi vaikuttaa, joten ellemme pysty niitä välttämään, niin älköömme stressatko niistä  tai tuhlatko niihin energiaa (tyyliin pimeä marraskuu). Kakkoset ovat siitä hykertäviä juttuja, että niihin voi vaikuttaa, mutta ei voi hallita. Jos kerta me voimme näihin energiasyöppöihin elämässämme vaikuttaa, niin voimme opetella kääntämään ne omalla ajatustoiminnallamme mukaviksi/neutraaleiksi tai sitten voimme eliminoida ne elämästämme. Ykköstyypin energiasyöppöihin pystyy vaikuttamaan ja niitä voi hallita.

Mikä sulle toi energiaa tällä viikolla? Mulle toi ihanat ihmiset ympärillä, monipuoliset työkuviot ja opiskelut, lähestyvän joulun miettiminen, keittiöpuuhailut ja liikunta. Energiasyöppönä toimi parin yön huonot yöunet (joihin pystyn vaikuttamaan ja hallitsemaan). Viikko meni siis energioittenkin suhteen oikein loistavasti, toivottavasti sielläkin :)

IHANAA ALKAVAA VIIKONLOPPUA 


2 Responses to “Miten viikko meni?”

 1. Anna sanoo:

  Minulle energiaa tällä viikolla toivat läheiset ihmiset, kirjat, ulkoilu ja The Crownin uusi kausi (onneksi vielä on monta jaksoa katsomatta ☺️). Marraskuukaan ei pahemmin ahdista ja joulusta en stressaa tänä vuonna yhtään.

  Hyvää viikonloppua!☺️

  • Maria sanoo:

   Huomenta Anna

   ja ihana kuulla! 😍 Hei tosi moni kehuu tuota Crownia….pitääkin tutustua sarjaan myös :)

   Kyllä, joulua ei kantsi stressata – menee vain se kaikki ihana odotus sivu suun, jos alkaa stressailemaan!

   Kiitos ja ihanaa sunnuntaita sinne ❤️

Kommentoi