perjantai 20. marraskuun 2020

Miten viikko meni?

MOIKKAMOI!

Hei jee, tervetuloa talvi 🙂 Ollakin, ettĂ€ meillĂ€ tÀÀllĂ€ Tampereella ei nĂ€yttĂ€isi olevan lainkaan niin paljon lunta kuin etelĂ€mmĂ€ssĂ€, mutta kyllĂ€hĂ€n tuo pieni valkoinen huntu maassa tekee ihmeitĂ€.

MÀ olen nÀin perjantaisin tottunut tekemÀÀn arkiviikkoreflektion. Useimmiten olen tehnyt sen vastaamalla seuraaviin kysymyksiin kirjallisesti:

MistÀ sait energiaa?
MistÀ olit kiitollinen?
Kenen kanssa nauroit varpaat kippurassa?

Voi kuulostaa ihan lÀpihuutojutulta ja ehkÀ vÀhÀn huuhaalta, jos ei ole tottunut reflektoimaan, mutta suositten ottamaan sen hetken. Nykyaikana, kun koko ajan tuntuu olevan kiire ja ajatukset ovat jo tulevassa, niin mitÀs jos istuisit hetkeksi ja miettisit menneen arkiviikon aikana edellÀ mainittuja asioita. Ja jos vielÀ haluaa vahvistaa positiivisia kokemuksia, niin ostaa kauniin vihkon, johon kirjoittaa kÀsin asiat ylös.

Reflektointi on tullut mulle olennaiseksi osaksi elÀmÀÀ. Vaikka osoitan kiitollisuutta muutenkin, niin tietoisesti hyvien asioiden alaskirjoittaminen on vielÀ vahvistanut tuota kiitollisuutta entisestÀÀn.

Jos huomaan, ettÀ mulla on ollut energian kanssa haasteita viikon aikana niin kehitin hallinnan ympyrÀ -työkalua hyvÀksykÀyttÀen itselleni alla olevan reflektion, joka on toiminut ihan mukavasti.

Energiareflektio

1. PiirrÀ pystyviiva vihkoon
2. Kirjoita viivan vasemmalle puolen kaikki ne asiat, jotka toivat sinulle energiaa ja oikealle puolen ne energiasyöpöt, jotka veivÀt energiaa
3. Tarkastele viivan oikeaa puolta ja merkitse asiat numeroilla 1-3, jossa 1 = voin vaikuttaa, voin hallita 2 = voin vaikuttaa, en voi hallita 3 = en voi vaikuttaa, en voi hallita
4. Ne asiat, jotka ovat kolmosia ovat sellaisia, joihin emme voi vaikuttaa, joten ellemme pysty niitÀ vÀlttÀmÀÀn, niin Àlköömme stressatko niistÀ  tai tuhlatko niihin energiaa (tyyliin pimeÀ marraskuu). Kakkoset ovat siitÀ hykertÀviÀ juttuja, ettÀ niihin voi vaikuttaa, mutta ei voi hallita. Jos kerta me voimme nÀihin energiasyöppöihin elÀmÀssÀmme vaikuttaa, niin voimme opetella kÀÀntÀmÀÀn ne omalla ajatustoiminnallamme mukaviksi/neutraaleiksi tai sitten voimme eliminoida ne elÀmÀstÀmme. Ykköstyypin energiasyöppöihin pystyy vaikuttamaan ja niitÀ voi hallita.

MikĂ€ sulle toi energiaa tĂ€llĂ€ viikolla? Mulle toi ihanat ihmiset ympĂ€rillĂ€, monipuoliset työkuviot ja opiskelut, lĂ€hestyvĂ€n joulun miettiminen, keittiöpuuhailut ja liikunta. EnergiasyöppönĂ€ toimi parin yön huonot yöunet (joihin pystyn vaikuttamaan ja hallitsemaan). Viikko meni siis energioittenkin suhteen oikein loistavasti, toivottavasti siellĂ€kin 🙂

IHANAA ALKAVAA VIIKONLOPPUA 


2 Responses to “Miten viikko meni?”

 1. Anna sanoo:

  Minulle energiaa tĂ€llĂ€ viikolla toivat lĂ€heiset ihmiset, kirjat, ulkoilu ja The Crownin uusi kausi (onneksi vielĂ€ on monta jaksoa katsomatta â˜ș). Marraskuukaan ei pahemmin ahdista ja joulusta en stressaa tĂ€nĂ€ vuonna yhtÀÀn.

  HyvÀÀ viikonloppua!â˜ș

  • Maria sanoo:

   Huomenta Anna

   ja ihana kuulla! 😍 Hei tosi moni kehuu tuota Crownia….pitÀÀkin tutustua sarjaan myös 🙂

   KyllĂ€, joulua ei kantsi stressata – menee vain se kaikki ihana odotus sivu suun, jos alkaa stressailemaan!

   Kiitos ja ihanaa sunnuntaita sinne ❀

Kommentoi