tiistai 07. huhtikuun 2020

Jokaiselle jotain katsottavaa; 38 leffa- ja sarjavinkkiäni


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Viaplayn ja Indieplacen kanssa.


 

…iltapäiväkahvin seuralaisena, leppoisana lauantai-iltana, sateisena sunnuntaiaamuna, automatkalla repsikan paikalla, ruokatunnilla töissä, arki-iltana töiden jälkeen, aamulla ennen muun perheen heräämistä, olkkarin sohvalla, makkarissa, ruokapöydän äärellä, vessassa meikatessani, vedet silmistä valuen, huutonauraen, hiljaa hihitelle. En oikeastaan keksi juuri yhtään tilannetta tai paikkaa tähän hätään, missä en katsoisi leffoja tai sarjoja. Siinä, missä aiemmin tarvitsin vähintään tunnin aikaa sarjan katsomiselle, riittää nyt ihan sellainen pieni hetkikin. Pääsen jo lyhyessä ajassa uppoutumaan sarjojen tai leffojen maailmaan eikä minua enää haittaa katsoa leffaa monessa eri erässä. Parhaimmillaan Viaplay on kuitenkin katsottuna niin kuin se viime aikoina meidän perheessä on tullut katsottua; nimittäin ahmittuna.

Menneiden viikkojen aikana me, kuten monet muutkin, ollaan vietetty paljon aikaa perheen kanssa. Meillä on tehty porkalla ruokaa, pelailtu ja väijytti sarjoja ja leffoja. Yksin, kaksistaan tai koko perheen voimin. Välillä ollaan roudattu kaikkien peitot ja tyynyt olkkariin, siirretty sohvapöytä syrjään ja tehty majat lattialle. Katsottu koko perheen suosikkileffoja. Poikkeuksetta piirrettyjä. Syöty aivan liian tulisia jalapenosipsejä, poppareita ja suklaata. Otettu sille karvaisellekin kaverille pikkuisen omia herkkuja mukaan leffakatsomoon. Hänen suosikkejaan ovat varsinkin sellaiset elokuvat, joissa koirat juttelevat haukahduksin. Tämän kaupallisessa yhteistyössä Viaplayn kanssa tehdyn postauksen tiimoilta tulin jakamaan teille mun suosikkilistojani leffojen ja sarjojen maailmaan.

Olen aina ollut sitä mieltä, että leffoihin ja sarjoihin uppoutuminen rentouttaa, mutta varsinkin näinä aikoina sen merkitys on korostunut. Mikään ei tee niin hyvää kuin oiken kunnon räkätyskomedia. Ja vaikken muuten Mr. Beanin tähdittämistä leffoista olekaan juuri perustanut, niin voi kuulkaa – nyt nekin menee. Nauru tekee niin hyvää.

Kun me miehen kanssa pidämme leffailtaa, katsomme usein jotain toimintaleffoja. Tai sitten juurikin tuon Mr. Beanin hölmöhköjä seikkailuita, joihin mies on saanut mut ylipuhuttua. Suosittelen katsomaan Mr. Beaneja hieman väsyneenä, siten niistä saa eniten irti 😉

Treffi-illan tärpit
The Poison Rose
The Girl with a Dragon Tattoo
Once upon a Time in Mexico
Jason Bourne -leffat
Mr Bean -leffat

Kun mulla on omaa aikaa hetki, tykkään katsoa sellaisia suosikkielokuviani, joita olen katsonut jo monta kertaa. Mutta jotka eivät katsomisesta kulu, vaan paranevat. Rakastan rakkautta. Rakastan katsoa onnellisia loppuja. Yhtä paljon tykkään katsoa myös Tom Cruisea ja Bradley Cooperia. Ja sekään ei haittaa, vaikka leffan vuorosanat osaa ulkoa. Se vain parantaa leffakokemusta.

#guiltypleasure -suosikkini
Notting Hill
A Star is born
Top Gun
Pretty Woman
Sinulle on postia
Kerro minulle jotain hyvää

Meillä on miehen kanssa aina meneillään jonkun sarjan katsominen. Sarjojen katsominen on meille laatuaikaa kahdestaan. Pidempään blogiani lukeneet tietävätkin meidän suosikkisarjan olevan Blacklist. Sen lisäksi on tullut katsottua vino pino rikossarjoja Viaplayn valikoimista. Rikossarjat ovat niitä meidän juttuja. Jos huomataan, että Viaplaysta löytyy useampi jakso/kausi jotain sarjaa, niin ei ole lainkaan tavatonta, että katsotaan neljä tai viisi jaksoa putkeen. Välillä silläkin uhalla, että seuraavana aamuna on vähän silmät ristissä 🙂

Rikossarjatärpit
Blacklist
Absentia
Blindspot
Bosch
The Enemy Within

Amerikkalaisten rikossarjojen lisäksi ollaan hurahdettu Nordic Noir -sarjoihin. Niiden karuun maisemaan ja henkilökuviin pystyy näin suomalaisena samaistumaan hyvin. Alla meidän suosikkimme Nordic Noir -genrestä. Tuosta Dictestä pitää sanoa vielä sen verran, että siinä lepää silmä myös tanskalaissisustuksissa!

Nordic Noir -suosikkimme
Wisting
Advokaten
Dicte
Kylmäveriset tappajat
Rig 45

Meillä on aina katsottu koko perheen kanssa paljon leffoja. Lasten myötä olen löytänyt piirretyt ja animaatiot uudelleen. Koko perheen ehdottomia suosikkeja ovat Madagscar-leffat. Niistä löytyy aina välillä myös meihin aikuisiin uppoavia piilovitsejä, joita lapset eivät välillä ymmärrä. Disneyn klassikot Leijonakuningas ja Aladdin tulee katsottua aina uudelleen ja uudelleen. Itse Ilkimykset ovat myös meidän aikuisten mieleen!

Koko perheen leffasuosikit
Madagascar
Leijonakuningas
Itse Ilkimys -leffat
Toy Story -leffat
Aladdin

Emme ole rajoittaneet ruutuaikaa meidän 13- ja 15-vuotiailta, sillä tarvetta moiseen ei ole ollut. Meillä on molemmilla tytöillä omat profiilit luotuna Viaplayhin, jonne tallentelevat suosikkejaan. Kävin katsomassa profiileista, mitä olivat sinne tallentaneet suosikeikseen ja kokosin niistä alla olevan listan:

Teini-ikäisten suosikit
Vampyyripäiväkirjat
Wolfblood
Victorius
Vihdoin kotona

Näin pääsiäisen ja pitkien pyhien alla, on syytä vinkata leffoja ja sarjoja, joissa riittää ahmittavaa. Me miehen kanssa ollaan monesti mietitty, että pitäisi katsoa Bondit uudelleen. Ehkä pääsiäisenä otetaan ne työn alle. Tai sitten tuo meille vielä uusi sarja, mutta sarja, joka kuulostaa ihan meidän sarjalta eli Vettä Sakeampaa. Legendaariset Bridget Jonesit taidan säästää siihen aikaan, kun elämä taas normalisoituu ja reissumies palaa reissun päälle. Silloin ahmin niitä sellaisia leffoja iltaisin, joita mies ei halua kanssani katsoa. Niitä sellaisia rakkaushömppiä, jotka tihkuvat siirappia ja joissa välillä käsi käy nessupaketilla.

#ViaplayBinge -maratonvinkit
Bond-leffat (25 leffaa)
Greyn Anatomia (15 kautta)
Unforgettable (4 kautta)
Blacklist (7. kautta)
Bridget Jones -leffat
The Walking Dead (9 kautta)
Lost (6 kautta)
Vettä Sakeampaa (3 kautta)

Meillä ei enää ole niitä sellaisia ihan pikkuisia perheessä, mutta Viaplayn kautta löytyy myös opettavaista sisältöä lapsille; Little Baby Bum: Learn ABC & numbers, Fixi Playlandissa ja Mian maaginen maailma esimerkiksi.

Mä tykkään hemmotella itseäni ja itse asiassa koko perhettä. Nyt jos koskaan koen, että hemmottelulle pitäisi löytää aikaa. Luontoretkiä ja leffoja, sopivassa suhteessa. Leffat ja sarjat piristää, siitä ei pääse mihinkään!

AURINKOISIN TIISTAITERKUIN,

 


Kommentoi