sunnuntai 01. syyskuun 2019

Heippa kesä, olit ihana!

HELLUREI IHANAT

ja hei oikein hyvää syyskuun ekaa! Mä olen salaa alitajunnassani odottanut syyskuuta. Ihan vain sen takia, että rakastan niitä pimeitä iltoja, kun Esteri on vetänyt herneet nenään; kun sataa aivan kaatamalla. Kun koiran kanssa iltalenkiltä tullessa ollaan molemmat uitettuja koiria. Ja ehei, se ei silti poissulje sitä, ettenkö olisi nauttinut kesäpäivistä täysillä. Tottakai olen, mutta ilolla otan vastaan syksyn, joka alkoi virallisesti tänään.

Eilen sanoimme heipat kesälle oman perheen kesken. Päivä meni remppahommissa ja ihana oli istua illalla mökin freesattuun kesähuoneeseen. Uudet valokatteet katossa päästivät ilta-auringon sisään ja yhden seinän puupaneeleiden valkaisun myötä koko kesähuone muuttui valoisammaksi. Siinä samalla tuli sutaistua myös puinen ulko-ovi valkoiseksi sekä sellainen punaruskea sivupöytä. Sekä tuon aiemmin ruskean ruokapöydän jalat. Koska suutarin lapsella ei ole kenkiä, niin kaikki meni sillä samalla talomaalilla. Don’t try this at home -meiningillä 😀

Yleensä ollaan aina tehty rapurallaiden kanssa joku alkuruoka. Clam chowder tai sienikeitto. Mutta nyt mentiin pelkillä ravuilla. Tytöt tekivät pöytään mozzarella-tomaatti-hunajamelonisalaatin, mikä toi muuten ihanaa raikkautta rapuleipien kaveriksi. Viime vuodet ollaan ostettu kaupan pakastealtaasta rapuja, mutta nyt haettiin Kauppahallista Nygreniltä. Ja haetaan jatkossakin. Niin huima ero pakasterapuihin, joissa on poikkeuksetta niin kovat kuoret, että sormen päät ovat seuraavana päivänä kipiät.

Hieman haikeutta oli ilmassa tänään saaresta lähteissämme. Vaikka mökkikautta on vielä jäljellä parisen kuukautta, niin kesä on nyt virallisesti taputeltu ja kohti kotiviikonloppuja mennään. Oma hohtonsa toki niissäkin. Marian Bistro tuolla alakerrassa on ollut vailla juhlavaloja toukokuun alusta lähtien. Odotan perjantai-iltoja ja sitä, kun katetaan herkut baaritiskille. Katsella telkkaria ja samalla jutellaan tulevasta mökkikaudesta. Tätähän se on, kesämökkiläisen elämä.

Seuraavana vuorossa tällä kesämökkiläisellä mökkikassien purku ja pesukoneen työllistäminen. Illalla ilmaiswebinaaria onnellisuudesta ja jotain hyvää sunnuntairuokaa. Ei täällä kotonakaan ole hassumpi näin loppuviimein ajateltuna olla – asennekysymys tämäkin 

SULOISIA SUNNUNTAITERKKUJA TOIVOTELLEN,


4 Responses to “Heippa kesä, olit ihana!”

  1. Hanna sanoo:

    Moikka! Onkos tuo teidän terassi ihan luonnostaan kauniiksi harmaantunut? Onko siinä joku suoja-aine? Meillä on ruskeaksi öljytty (lämpökäsitelty puu), paitsi tänä vuonna en öljynnyt, kun alkaa se vuosittainen työmäärä ja ehkäpä ruskea värikin tökkiä… Ensi kevään projekteja nyt jo suunnittelemassa;)

    • Maria sanoo:

      Moikka Hanna!

      Kuule, tuo terassin se osuus joka on lähimpänä kesähuonetta on ihan au natural (oli tuollainen, kun ostimme mökin). Pelkällä värittömällä puuöljyllä olemme sitä öljynneet. Sitten tuossa yhdessä kuvassa näkyy vähän terassin jatketta, joka oli ihan peruspainekyllästettyä lautaa. Sen käsittelimme tuplapastoilla sävyllä TVT0019.

      Ruskean terassin saa kyllä harmaaksi, mutta jos terassilauta on vielä kovin voimissaan (eli kovin ruskea), niin helposti harmaa vetää vähän violettiseen tai punertavaan sen päällä. Kantsii koekäsitellä pieni alue ensin, jos mahdollista 🙂

      Kivaa alkanutta viikkoa ❤️

  2. Sanna sanoo:

    Me tultiin myös sunnuntaina möksältä ja ah mitkä ilmat meitä helli.
    Merivesikin ihan lämmintä vielä ja uitiin monta kertaa.
    Pimeyteen en vain meinaa tottua.Missään kun ei ole valoja,on aivan säkkipimeää.
    Venetsialaisia vietettiin ja joka rannalla tuikki lyhdyt ja läheisellä sommaröstrandilla oli ilotulitus.niin kaunista!

    • Maria sanoo:

      Moikka!

      Hei sanos muuta, ihania mökkeilyilmoja 🙂

      Mä en uskaltanut enää uimaan…arkajalka kun olen ;D

      Pimeys on toisaalta kyllä niin ihanaa. Mutta taas toisaalta ehkä vähän pelottavaakin..

      Kuulostaa ihanalle teidän venetsialaiset 🙂

Kommentoi