torstai 20. joulukuu 2018

Anna itsellesi lupa nauttia ♥

HEIPPAHEI IHANAT!

Nyt on toisen työni tämä vuosi saateltu päätökseen omalta osaltani (siis toimistolla tehtävän työn osalta). Se päätettiin perinteisesti joulupuurohetkeen tänä aamuna. Työkaverini ja minä keitimme riisipuurot, veljen vaimo leipoi saaristolaisleivät ja toinen työkaveri keitteli sekametelisopan. Kynttilänvalossa vietimme tunnelmallisen hetken. Kuin yhtä suurta perhettä. Sellainen meistä on näiden reilun 15 vuoden kuluessa muotoutunut. Pari kentällä kiertävää olivat hengessä mukana, vaikkeivat paikan päälle päässeetkään.

Tuon tunnelmallisen hetken jälkeen jäin vielä töihin kirjoittelemaan blogia. Takassa (telkkaritakka :D) rätisi puut. Olisivatkohan olleet kuusipuuta tai märkää puuta, tiedä häntä. Fiilis oli loistava ja sormet lipuivat näppäimistöllä. Pian on blogityötkin tehty tältä vuodelta tuon kirjoitusrupeaman seurauksena. Tosin ajattelin fiiliksen mukaan myös lomalla avata tietokoneen, jos siltä tuntuu.

Yhtäkkiä kotiin tullessani se valtasi mut. Sellainen suunnaton mielihyvä. Ajatus siitä, että tästä eteenpäin saa luvan kanssa nauttia reilut pari viikkoa. Arjessa nautin toki myös, mutta myönnän, että minussa itsessäni asuu ihan inasen pieni kontrollifriikki. Sellainen, joka välttelee valkoista sokeria viikolla ja joka kuuliaisesti tottelee sykemittarikellon urheilumuistutuksia. Mutta paljon olen päässyt asiassa eteenpäin. Tänä päivänä osaan olla rankaisematta itseäni siitä, jos en jaksakaan lähteä kuluttamaan juoksukenkää tai jos suuhun lipsahtaa dominokeksi kahvihuoneen pöydältä. Aina ei näin ole ollut, joten suuresti saan olla kiitollinen tästä henkisestä kasvusta.

Lööpit alkavat pian pursuilemaan ohjeita siitä, miten sulattaa joulukilot. Sieltä iltapäivälehtien sivuilta saattaa istahtaa sinunkin olkapäällesi pikkuinen piru, joka kurottelee kohti masun seutua. Puristelee jenkkakahvoja ja pudistelee päätään. Kuiskailee korvaasi, että kjähkjäh, nyt lenkille. Ja aina, kun kurotat ottamaan suklaarasiasta suklaata tunnet tuon pienen pirulaisen olkapäälläsi. Mulla on yksi neuvo; huitaiskaa se ilkikurinen inisijä siitä olkapäältä takavasemmalle. Ja nauttikaa elämästä hyvällä omalla tunnolla ♥  Arki alkaa loppiaisen jälkeen ja silloin palataan ruotuun. Siihen asti olen ainakin itselleni antanut luvan herkutella. Tietäen, että en sitä liikaa pysty kuitenkaan tekemään. On jotenkin surullista, että joulun ajan syömisiin kiinnitetään medioissa niin paljon huomiota. Mielestäni, kun olisi tärkeämpää kiinnittää terveellisiin elintapoihin mieluummin huomio vuoden muina 51 viikkona.

Tuossa kenkiä jalkaan laittaessani ja kumartuessani tunsin aamulla syödyt puurot, limput ja piparkakkusuklaat vyötärölläni. Sain hervottoman kikatuskohtauksen. Mietin itsekseni, että olipa hyvä, että saimme veljen perheeltä tuon meidän yhteisomistajuustaulun kotiin juuri tähän hetkeen. Tuo taulu on ihana. Sitä vain mietin, että mitäköhän äiti ja iskä ovat sitä ostaessaan ajatelleet? Onkohan tällä yritetty karistaa äidin teini-iässä sairastaman anoreksian ajatusmaailmaan jättämiä jälkiä vai onko iskä tykännyt katsella vähän muodokkaampaa, tavallisen ihanaa naiskauneutta?

Oli mikä oli, niin tuo taulu pääsi paraatipaikalle takan viereen. Se muistuttaa siitä, että jokainen meistä on kaunis. Ikään, näköön ja kokoon katsomatta.
Muistetaan antaa itsellemme lupa nauttia ♥ Myös joulukiireiden keskellä…joohan?

TUNNELMALLISIN TORSTAITERKUIN,

PS. huomenna voisi olla vuoro tämän vuoden vimpoille perjantaimyysseille :)


10 Responses to “Anna itsellesi lupa nauttia ♥”

 1. Arja sanoo:

  Taas niin osuvasti sanottu:) Ei ole niin väliä, mitä syö joulun ja uuden vuoden välillä, mutta sillä on väliä, mitä syö uuden vuoden ja joulun välillä. Vanha sanonta, mutta niin paikkansa pitävä. Kiitos ihanasta blogista ja Oikein Hyvää ja Rentouttavaa Joulun aikaa sinulle ja perheellesi. T. Arja

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Arja

   ja kiitos – täysin samoilla linjoilla ollaan :) Tuo sanonta pitää täysin paikkansa!

   Ihanaa joulun aikaa sinullekin, muistetaan nauttia ♥

 2. Anna sanoo:

  Ihana postaus ja just niin osuva mun elämään sopiva :) Just tässä joulutortun vetäsin naamaani ja päivällä pari piparia. Oon onnistunut pudottamaan tässä pikkuhiljaa raskauskiloja (vauva nyt 10kk),ja tällä hetkellä kaikki raskauden aikana tulleet kilot (12 kg) on kropasta pois. Mutta heti kyllä tulee pikku morkkis nyt jos jotain herkkuja vähä enempi syö. No, ens vuonna jatkuu tiukempi linja, jos nyt joulun ajan vähän herkuttelee jonku verran. Tavoite kuitenkin saada vielä lisää pois :D

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Anna!

   Ja hei, herkuttelehan hyvällä omalla tunnolla ♥ Tarvitset energiaa pikkuisten kanssa :)

   Tammikuussa ehtii taas palaamaan ruotuun. Voitaisiin tehdä täällä blogin puolella vaikka joku haaste sen tiimoilta :)

   Ihanaa perjantaita sinne teille ♥

 3. Anna sanoo:

  Tällaiselle syömishäiriöiselle joulu on kyllä vaikeaa aikaa. Hyvää joulunaikaa tein perheelle ja kiitos ihanasta sekä aidosta blogista <3

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Anna

   ja hei lähetän ♥ ♥ ♥:ä sinulle!

   Kiitos ihanasta palautteesta ja oikein hyvää joulun aikaa ♥

 4. H sanoo:

  Ihana tuo taulun nainen. Just hyvä sellaisena kun on, massuineen kaikkineen. Joka naisen armollinen voimataulu. Voittaa Katen 10-0 ;)

  Jouluna nautitaan, palataan sitten taas arkeen.
  Just tässä hoksasin, että nythän me tosiaan ollaan voiton puolella tän pimeyden kanssa. Valoa kohti mennään…ja silloin liikkuminenkin maistuu, kun ei oo säkkipimeää.

  Ihanaa joulunaikaa perheellesi.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka H

   ja hei eikös olekin? Hän on vallan kaunis ♥ Kuule, mä mallasin tuota Katen viereen seinälle..ei oikein sopinut siihen :D

   Sanos muuta, valoa kohti mennään! Jo tämä lumikin tekee niin paljon valoisemmaksi päivät. Ihanaa! :)

   Kiitos ja ihanaa joulunaikaa sinnekin ♥

 5. Sanna sanoo:

  Kate kohtaa madamen:DMinähän en ole koskaan tuosta Katesta niin välittänytkään,mutta tuo madame taulu on ihana!Siinä on kurvit kohdillaan:)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Sanna

   ja hihii, mäkin tykkään enemmän madamesta, mutta kyllä Katekin miellyttää silmää :)

   Hei ihanaa aatonaattoa sinne ja rapsakat pakkasterkut täältä tunturin juurelta ♥

Kommentoi