keskiviikko 21. kesäkuun 2017

5 x MÖKKITULIAINEN

MOIKKAMOI!

Eletään taas niitä aikoja, kun iltapäivälehdet ovat täynnä lööppejä, kuten ”Sukulaiset majoittuivat mökillemme täysylläpitoon kahdeksi viikoksi” tai ”Saimme mökkituliaisena Eino-setävainaan veistämän metrin halkaisijaltaan olevan puufiguurin.”. Nämä tällaiset lööpit kuulostavat omaan korvaani ihan utopistiselta, sillä meillä on maailman parhaimmat sukulaiset ja ystävät ja sitä myötä kyllä maailman parhaimmat mökkivieraat. Voi toki olla, että tuo saarimökki saa aikaan sen, ettei kukaan parkkeeraa asuntoautoaan meidän mökin nurkalle kahdeksi viikoksi 😉

Tykätään kutsua vieraita saareen ja aina kun minulta kysytään, että mitä voimme tuoda vastaan, että itsenne. Tiedän, ihan hölmösti vastattu, sillä aika monet haluavat kuitenkin jotain tuoda. Sisustusesineet ovat kiva juttu, mikäli se sisustusesineen tuoja tuntee teidät niin hyvin, että sisustusesine tulee varmasti käyttöön eikä joudu kaapin perukoille. Listasin alle 5 x mökkituliainen, joita itse arvostaisin. Jos ylipäätään siis vieras haluaa jotain tuoda. Kuten sanottua, niin meille ne vieraat ihan itsessään ovat jo paras mökkituliainen.

Kahvipaketti: kyllä, ihan takuuvarma tuliainen meidän talouteen.
Merkillä ei ole niin väliä, mutta hyvä olisi, jos kahvi olisi suodatinjauhatuskahvia. Tällaiset tuliaiset, jotka tulevat käyttöön ovat ihan parhaita!

Viinipullo: en väitä, että juomme usein viiniä, mutta kyllä mökillä tulee ruoan kanssa juotua lasilliset aina silloin tällöin.
Usein mökkivieraiden tuoma viini pääsee heidän vierailunsa aikana jo ruokapöytään ruokajuomaksi.

Laudeliina: pieneen tilaan menevä ”kulutustavara”. Vuosien ajan säilyvä tuliainen.
Itselleni ainakin tosi mieluinen, sillä laudeliinoja tulee pestyä usein ja onhan se kiva, että vieraille on aina antaa oma laudeliina saunomisen ajaksi.

Pari servettipakettia: Ei ole ruokailua, jossa emme käyttäisi servettejä. Mökillä. Kotona tulee usein nostettua talouspaperirulla telineineen pöytään, mutta mökillä laitamme servetit. Paitsi, kun syödään ribsejä, silloin se talouspaperirulla tönöttää keskellä pöytää 🙂

Villasukat: one size fits all. Villasukkaihmisenä rakastan, että käden ulottuvilla on aina villasukat. Varsinkin mökillä. Meillä on yksi iso kori, jossa on villasukkia. Siitä saa antaa koleana kesäpäivänä myös vieraille sukat varpaita lämmittämään. ID

Aika usein sitä ajatellaan, että kun vieraille tarjotaan ruokaa ja juomaa, niin vastavuoroisesti pitäisi saada vierailta hyvät tuliaiset. Mulla on ehkä jossain tuolla geeneissä hypännyt evoluutiovaiheessa kehitys tällaisen kohdan yli, sillä mä ajattelen että tarjoan mökkivieraille ruokaa pyyteettömästi. En tarvitse mitään vastapalvelusta. Ylipäätään elämässä ajattelen niin, että olisi hirmuisen kaunis idea, jos me kaikki kohtelisimme muita ihmisiä kunnioittavasti ilman vastapalveluvaadetta. Kyllä se karma hoitaa hommansa. Sama juttu mökkivieraiden ja heidän kestittämisensä kanssa.

Millaisia juhannussuunnitelmia teillä on? Mökki- vai kaupunkijuhannus? Meillä on tulossa juhannusaattona yövieraita saareen ja kun he lähtevät lauantaina saamme toiset vieraat saareen. Ei auta kun tarjota vieraille villasukkia ja laittaa kesähuoneen lämppärit päälle. Juhannustunnelma olisi toki kesäisempi, jos olisi lämmintä ja aurinko paistaisi. Mutta hei näillä mennään! Ja ainakin sitä on positiivinen yllätys edessä, jos juhannusaattoaamuna mittarissa on enemmän kuin 1.7 astetta niin kuin tuossa muutama vuosi takaperin 😀

KIVAA KESKIVIIKKOA TOIVOTELLEN,

PS. jos juhannuskakku on vielä päättämättä, niin täältä aiemmasta postauksestani löytyy viisi kivaa ideaa! 🙂


13 Responses to “5 x MÖKKITULIAINEN”

  1. Jonna sanoo:

    Toi teidän mökki…en ehkä kestä.

    Hauskaa keskikesän juhlaa teille!!

    t. Se toinen wannabe-Massachusettsilainen. You can take this girl out of Massachusetts but you can’t take Massachusetts out of this girl!

    • Maria sanoo:

      Moi Jonna the Massachusettsian 😀

      Kiitsa, tää mökkerö on kyllä niin <3

      Hei ja kiitos, ihanaa ja turvallista juhannusta sinnekin <3

  2. Hanna sanoo:

    Kiitos nämä vinkit tuli tarpeeseen, mennään juhannuksena uusien tuttujen mökille, missä ei olla koskaa käyty ja isäntä pariakaan ei olla monta kertaa tavattu. Eli hieman jännittää ja kovasti pohdituttaa että mikä olisi sopiva tuliainen. Ihanaa juhannusta, sinulla on aina niin kauniita kuvia.

    • Maria sanoo:

      Moikka Hanna

      ja hei olehan hyvä, ihanaa että nämä tulivat tarpeeseen 🙂

      Teidän juhannus kuulostaa ihan täydelliseltä, ihanaa juhannusta ja kiiitos kaunis <3

  3. Teillä on kyllä ihana mökki! Ja kuinka ihanan kesäisiä kuvia, virittää hyvin juhannuksen ja kesäloman tunnelmaan (vaikka nyt ”hieman” viileää ja kosteaa ilma nyt onkin :)). Ihanaa juhannusta!

    • Maria sanoo:

      Heippa
      ja kiitos kaunis <3

      Toivotaan, että tänä juhannuksenakin saadaan yhtä kesäisiä kuvia...täällä on tällä hetkellä ihan hirmuinen sadekuuro 😀

      Ihanaa juhannusta <3

  4. Tuija Lehtinen sanoo:

    Kaikki kuvat on ihania, mutta tuosta viimeisestä voisi tehdä vaikka taulun.
    Leppoisaa juhannusta ja kaunista kesää!

    • Maria sanoo:

      Moi Tuija

      ja kiitos, mä tykkään myös tuosta vikasta kuvasta – siinä on jotenkin sellainen seesteinen tunnelma 🙂

      Ihanaa juhannusta ja kauniita kesäpäiviä myös sinne <3

  5. susanna sanoo:

    Mökkituliaiseksi voi viedä myös ämpärin jossa on esim perusapteekki-tuotteet, päänsärkyä vastaan, kyypakkaus, laastareita, haavan puhdistusta, punkkipihdit, pinsetit tikkuja poistamista varten, jne. Usein nämä tavarat tarvitsevat mökillä päivitystä.

    Tai tarvikkeet yhden aterian valmistamista varten (ja valmistaa myös!), niin että isäntäperhe saa vaan olla (tästä on kiva vinkata etukäteen ja emännän on oltava sellainen joka päästää keittiöönsä ;))

    Pokkareita lukeville, irtokarkkeja lapsille…

    Mukavaa juhannusta, itse joudun sen viettämään töissä sairaalassa. Mutta kesäkakut teen sitten maanantaina 🙂

    • Maria sanoo:

      Hei Susanna

      ja ihan hirmuisen paljon kiitos tuliaisvinkeistä! Ihan mielettömän kivoja 🙂

      Toi ateriajuttu varsinkin – itsehän en tunnetusti päästä ketään keittiöön, mutta voisin opetella 😀

      Ihanaa juhannusta sinne, sairaalaan myös <3

  6. -A- sanoo:

    Teillä on niin kaunis, hurmaava mökki ja mitkä maisemat! Meillä oli pitkään haaveena Suomen tukikohdaksi hankkia mökki, mutta hautasimme sen idean…ainakin hetkeksi. 😉 Sukulaisten mökeille olen vienyt juuri em. tuliaisia, kuten sinäkin postauksessa vinkkaat. Kaikki tuntemani mökki-ihmiset arvostat niin viiniä kuin kahviakin. Ehkä jotain herkkuakin voisi viedä sen kahvin kanssa syötäväksi tai vaikkapa jotakin mökkisaunaan, ihania, tuoksuvia pesuaineita (näissä jutuissa tietty pitää olla valppaana, allergiat yms.) Meillä täällä Saksassa ei juhannusta vietellä, mutta kohta meidänkin loma alkaa. Ihanaa viikonloppua Teille. 🙂

  7. Minnamiia sanoo:

    No voi, ihan ihanaa zuizzia teille ! Täällä sitä ollaan jussina kerrostalossa, eipä kaikilla ole mökkiä, veneitä tms. Että muistakaa joskus meitä muitakin vähävaraisia, kun kyselette: mennäänkö saareen vai mökille vai mihin juhlimaan jussia! Joittenkin on vaan ihan pakko olla kotona, kun ei ole yksinkertaisesti varaa muuhun!

    • Maria sanoo:

      Heippa Minnamiia

      en edes lähde kertomaan siitä, kuinka paljon olemme opiskelleet ja tehneet töitä tämän mökkihaaveen eteen.
      Haluan toivottaa sinulle oikein hyvää juhannusta, positiivista sellaista 🙂

Kommentoi