sunnuntai 11. kesäkuu 2017

Leikitäänkö?

HEI SULOISTA SUNNUNTAIHUOMENTA!

Me täällä mökillä vasta aloitellaan aamupalaa, mutta sitä ennen tulin kertomaan teille kuinka tärkeää on leikkiä. Muistissa on ne nappisilmät, jotka tapittivat tuonne syvälle ja kysyivät: leikitäänkö? Leikki on lasten työtä, mutta kuinka ihana sitä on itsekin välillä leikkiä lasten kanssa. Ne ajat ovat takanapäin, kun istuin päivät pitkät lattialla pienten taaperoiden kanssa puuhastelemassa milloin mitäkin. Ja näin jälkikäteen täytyy myöntää, että en ole mikään sellainen äiti, joka tykkäisi leikkiä nukeilla tai muovieläimillä. Mutta palapelien tekeminen, muovaileminen ja askarteleminen on lähellä sydäntäni. Senpä takia olin aivan innoissani, kun sain kaupallisen yhteistyön myötä Hasbron kanssa istua alas ja leikkiä. Siitä onkin kauan, kun olemme lasten kanssa yhdessä leikkineet. Meidän leikkihetkeä varten pääsimme kokeilemaan, miten syntyy kolmen ruokalajin illallinen Play-Doh Kitchen Creation -tuotteiden avulla. Pikkuisemman lisäksi leikkien tiimellykseen pääsi suloinen veljen tyttö, kummilapsemme. Alunperin piti muovailevamme keittiön pöydän äärellä, sillä tämä on sellaista ruoanlaittoa, joka ei juuri sotke. Viime tipassa tytöt saivat päähänsä, että leikitäänkin leikkimökissä. Mikäs siinä! Pääsi leikkimökkikin pitkästä aikaa käyttöön. Pienen kevätsiivouksen jälkeen aloimme suunnittelemaan, että mitä näistä Kitchen Creations -tuotteista valmistaisimme. Saimme päähämme valmistaa kolmen ruokalajin illallisen. Jokainen meistä kokki kolmosista sai päättää yhden annoksen.

Paketeista löytyi ihanien väristen (ja -tuoksuisten!) muovailuvahojen lisäksi pastakonetta, hellaa, muotteja, leikkuulautoja, työvälineitä ja vaikka mitä. Niin fiksusti oli nuo työvälineet suunniteltu, että esimerkiksi pastakoneesta itsestään löytyi kasapäin muotteja. Kuten myös leikkuulaudoista. Tuolla pikkuisessa leikkimökissämme oli tunnelmaa kuin italialaisessa keittiössä konsanaan. Puheensorinaa ja naurua. Ihmettelyä ja ihastelua. Vain punavalkoruudullinen pöytäliina puuttui.

MENU

Primi Piatti
Pihvi con broccoli
Sunny side up con frutti di mare
Secondi Piatti
Los italianos á la mamma Maria
Dolci
Tutti Frutti

Alkuun tarjoilimme hieman vähähiilaripitoista ruokaa eli pihviä parsakaalin ja porkkanoiden kera. Sunny side up -paistettu kananmuna sai seurakseen katkarapuja (katsokaa nyt, kuinka suloisia!) ja herkkusieniä. Pääruoaksi valmistimme tomaattitäytteisiä ravioleja, spagettia ja penne rigatea mamma Marian tomaattisella lihapullakastikkeella. Jälkkäri kruunasi aterian ja sen tytöt suunnittelivat ihan kaksistaan. Jälkiruokakulho oli vuorattu salaatilla ja sieltä löytyi vadelmia, mustikoita ja ananasta. Päälle raastivat vielä sitruunaraastetta tuomaan hapokkuutta.

Tiedättekö mitä? Tästä lähtien täytyy leikkiä useammin. Tuo reilu parituntinen kului kuin siivillä ja tuollainen näpertely oli varsin ihanaa. Yhdessä lasten kanssa. Lopputulemaan olimme enemmän kuin tyytyväisiä. Meillä muovailuvahoja on nyt kuskattu myös mökillekin ja kivointa näissä on se, että niitä pystyy käyttämään aina uudelleen ja uudelleen. Lapset ovat usein leikkiensä jälkeen lajitelleet muovailuvahat takaisin omiin kippoihinsa. Aluksi kävin tarkistamassa, että ovat sulkeneet nuo kipot huolella, mutta eipäs olisi tarvinnut taas huolta kantaa. Niin ovat säilyneet pehmeinä.

Omasta lapsuudestani muistan muovailuvahat hyvin. Muistan niiden tuoksunkin ihan tarkalleen. Jopa sen punaisen vahapöytäliinan, joka pöytään levitettiin muovailuhetkien ajaksi. Jotenkin saimme aina veljen kanssa sotkettua muovailuvahat keskenään niin, että lopputuloksena oli iso klöntti ruskeaa muovailuvahaa. Tämä ei ole näemmä periytynyt noille lapsille. Onneksi :)

SULOISTA KESÄSUNNUNTAITA TOIVOTELLEN,


Kommentoi