torstai 08. joulukuun 2016

Getting into the Xmas mood

HEISSULIVEI VAAN IHANAT!

Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa… Olen tässä vuosien mittaan (kröhöm, piti kirjoittamani tänä vuonna) oppinut, että ei se joulumieli väkisin hakemalla tule. Se tulee niistä pienistä jutuista, jotka ovat merkkejä joulun lähestymisestä. Yllättäen olen saanut todella paljon voimia siitä päivän hetkestä, kun päivä alkaa painumaan mailleen. Sinisestä hetkestä ja yllättävästä pimeydestä. Joulua kohti mentäessä valon määrä vähenee kyllä radikaallisti ja muistan joinain vuosina tuon tuntuneen pahalta. Mitälie kaamosmasennusta ollut, mutta pimeinä ja nuhjuisina päivinä on ollut pala kurkussa. Tänä vuonna olen iltapäivisin klo 14.00 jälkeen alkanut katselemaan kotia sillä silmällä, että joko joko. Lisännyt palavien kynttilöiden määrää ja sukeltanut sinne ihanaan pimeyteen. Kietoutunut shaalin alle tai puuhastellut pieniä jouluisia askareita. Aika ihanaa!xmas-3-of-7xmas-7-of-7

Jouluisten askartelujen lisäksi jouluiset leffat kuuluvat ehdottomasti tunnelman nostattamiseen. Tein tuossa pari vuotta sitten joululeffapostauksen ja sain teiltä hyviä vinkkejä elokuvista, jotka kuuluvat jouluun; The Holiday, Love Actually, Lumiukko, Ihmeellinen on elämä, Paha pukki, Bridget Jonesit, Notting Hill, Poika, Joulutarina, Yksin kotona ja Family man. Itse tuossa postauksessa suosittelin Shirley Templen Pikku prinsessaa. Se on kyllä pakko nähdä pian uudelleen. Lisäksi taisin suositella tuota miehen suokkarijoululeffaa eli Chevy Chasen A Christmas Vacation – Joulupuu on kärvennetty elokuvaa. Se on kyllä ihan hauska 😀 Onko muita kivoja jouluajan leffoja? Tänään ajattelin katsoa The Holidayn, kun lapset menee nukkumaan. Ettei tule roikuttua tässä koneella…xmas-5-of-7xmas-2-of-7

Joulumusiikki, se on myös ihan must. Meillä soi tällä hetkellä yötäpäivää Jouluradion eri kanavat. Autoon on viritetty vain yksi Jouluradiokanava, toimiikohan siellä muut kuin tuo yksi? Suosikkini viime vuodelta on Carola Häggvistin Himlen i min Famn. Muistaakseni joku teistä sitä kehui ja toden totta, jäin heti koukkuun. Niin kaunis kappale. Hauli Brosin Kalevankangas on toinen kestosuosikkini. Lisäksi Elvis Presleyn kaikki joululaulut menevät. Ai niin ja meinasin unohtaa Celine Dionin. Tuo joulucd meillä soi jo aikoinaan Lapissa joulun välipäivinä äiskän ja iskän kanssa. Sitä on siis luukutettu jo monena vuonna 🙂xmas-6-of-7xmas-4-of-7

Olen saanut muuten ihan älyttömän paljon kyselyitä noista hyasinttimaljakoista. Ne ovat House Doctorin ja ostin ne ihan pilkkahintaan Living 24/7 verkkokaupan alesta. Nyt niitä ei näyttäisi siellä enää olevan. Buu. Ensimmäinen satsi hyasintteja kuivui pystyyn, vaikka niitä kylvetinkin. Nyt tähän toiseen satsiin lisäsin maljakkoihin vettä. Jos alkavat turhaan kasvamaan vartta, niin ajattelin kaataa vedet pois. Saas nähdä miten käy, hyasintin tuoksua odotellessa 🙂

TUNNELMALLISIN TORSTAITERKUIN,

alle


14 Responses to “Getting into the Xmas mood”

 1. Lottta sanoo:

  Samoja joululeffa suosikkeja on täälläkin, Holiday on katsottava joka vuosi joulun aikaan! Tykkään myös Joulupukki ja noitarumpu

  • Lottta sanoo:

   Lähti liian aikaisin…

   Tykkään myös joulupukki ja noitarumpu elokuvasta, vaikka se onkin ihan lasten leffa. Laitan sen pyörimään usein lahjoja paketoidessa 🙂

   Mulla kuivui myös vuosi sitten hyasintti, kun laitoin sen tuollaiseen maljakkoon. Tänä vuonna kukki hyvin, epäilin itse että olin viime vuonna liian kovakourainen multia poistaessa ja juuret ehkä katkeili liikaa. Nyt mä laitoin kyllä sinne maljakkoon vettä niin että se juuret oli vedessä ja sipuli ei niin hyasintti kukki kyllä hyvin ja tosi pitkään!

   • Maria sanoo:

    Moikka Lottta

    ja hei kiitti vinkistä, tuon Joulupukki ja noitarummun voisi ottaa viikonlopun leffalistalle 🙂

    Katos juuri samaa ajattelin, että otinkohan mä niistä ekoista liian paljon juuria pois…kun muistaakseni niitä ei jäänyt jäljelle yhtään 😀

    Kivaa alkavaa viikonloppua <3

 2. Jenni sanoo:

  Mä olen tullut siihen tulokseen, että ”joulu tulee tekemällä”. En jää odottelemaan joulufiilistä vaan koristelen kuusen, askartelen kortteja, leivon piparitaloja ja siinä samalla joulumieli onkin jo tullut. Mies kyllä hiukan naureskelee tälle mun sloganille! Taidan napata sinulta tuon pakettikorttiaskarteluidean, jos sopii 🙂 ? Ne mulla vielä on tekemättä.

  • Maria sanoo:

   Moikkelis Jenni
   ja juuri näin, pikkuisia jouluisia juttuja tekemällä saa kivasti joulufiilistä aikaan 🙂

   Hei hyvä kun muistutit tuosta piparkakkutalosta…miten mä olen aivan tänä vuonna unohtanut sellaisen teon?!? 😀

   Tottakai, sopii hyvin 🙂

   Ihanaa alkavaa viikonloppua <3

 3. Sari Riekkola sanoo:

  Samoja leffoja täällä katellaan, pikkuisia joulu juttuja tekemällä joulumieli tulee ihan itsestään. Tänään leivoin töiden jälkeen piparipullia ja ah, kun täällä on nyt ihana jouluinen tuoksu 🙂

  Mukavia joulunaluspäiviä sinulle ihana <3

  • Maria sanoo:

   Huomenta Sari

   ja oih, piparipullia ei ole tullut tehtyä moniin vuosiin, kiitti vinkistä 🙂 Josko sitä laittaisi perjantain kunniaksi pullataikinan kohoamaan, kun jääkaapissakin odottelee sulanut piparitaikina 🙂

   Kiitos ja kuten myös sinne, nautitaan <3

 4. K sanoo:

  Leffavinkkeinä vielä Pretty woman, Pieni suklaapuoti ja Amelie. 🙂

  • Maria sanoo:

   Hei huomenta K

   ja suurkiitos leffavinkeistä! Kaksi ekaa olen nähnyt, mutta Amelie on kokonaan katsomatta…pitäiskin pitää sellainen leffojen katselupäivä tässä piakkoin 🙂

   Ihanaa alkavaa viikonloppua <3

 5. Suski sanoo:

  Meidän perheen jouluperinteisiin kuuluu joka vuosi leffamaraton ”Mutta mitä tapahtui joulupukille” -leffojen parissa (3kpl). Suosittelen, lapsetkin tykkää 🙂

  • Maria sanoo:

   Moikka Suski

   ja suurkiitos sinullekin leffavinkistä! Tuo otetaan myös leffalistalle 🙂 Niin huippua, kun lapsetkin tykkää joululeffoista! Joulufriikkeys on perityvää näemmä, ainakin meillä 😉

   Ihanaista alkavaa viikonloppua <3

 6. Holiday kuuluu täälläkin ehdottomiin joulutunnelmannostattajiin 🙂
  Kaunis sininen hetki siellä, ihania nuo pakettikortit! Pitänee lähteä leimaostoksille…

 7. Sanni sanoo:

  Hei, kauniita hyasinttimaljakoita. Itsellä on vanhoja, aikoinaan kirppiksiltä löydettyjä hyasinttimaljakoita. Joten sellaisiakin kannattaa metsästää, ekologistakin. Ja kyllä hyasinttimaljakkoon vesi kuuluu, ärsyttävää vain se juurien pesu mullasta

  • Maria sanoo:

   Heippa Sanni,

   ja kiitos! <3

   Oih, rakastan kirppareita ja sieltä yleensä aina katsastan maljakkovalikoiman. Vielä ei ole tullut hyasinttimaljakoita vastaan, mutta jos näkyy niin ehdottomasti niitä pitää saada vielä muutama lisää.
   Juu, ekologiset arvot ovat lähellä sydäntäni.

   Hih, mä huomasin kanssa tuon veden merkityksen. Nyt kun maljakoissa on vettä, niin hyasintit jopa näyttää siltä, että alkaisivat aukeamaan ja tuoksumaan. Mä pesin ekalla kertaa mullat niin kovakouraisesti irti, että siinä meni mukana myös juuretkin. Kukkien kanssa touhuaminen ei ole koskaan ollut vahvin alani 😉

   Ihanaa joulunodotusta <3

Kommentoi